Gyorsabb és biztonságosabb töltés a Samsungtól

A Samsung Electronics két új töltésvezérlő chipet mutatott be, amelyek akár 100 wattos teljesítményt is képesek kezelni.

A Samsung ma két USB Type-C 3.0 szabványnak megfelelő töltésvezérlőt mutatott be SE8A és MM101 néven. Az új PD vezérlőkkel a hitelesített tápegységek képesek kommunikálni a készülékkel, így optimális energiamennyiséget biztosítanak a hatékonyabb és biztonságos töltéshez. A vezérlők integrált eFlash szabályozással és dedikált biztonsági modullal is rendelkeznek; előbbi 100 watt (20V/5A) teljesítményt kezel, utóbbi pedig a töltőeszköz hozzáférését szabályozza a készülék- és a készüléken tárolt adatokhoz.

Az SE8A töltésvezérlőbe integrált biztonsági egység (CC EAL5+ ekvivalens) az első ilyen megoldás az iparágban, amely alkalmas biztonsági kulcsok tárolására és az érzékeny adatok titkosítására és dekódolására egy kompakt egységben. Az SE8A támogatja a tanúsítványokon alapuló hitelesítési programot az USB-C típusú töltőkhöz és eszközökhöz, megakadályozva így a nem jóváhagyott termékek hozzáférését és a normál tempót meghaladó töltést.

Az MM101 AES titkosítással dolgozik az eszközazonosításhoz, illetve integrált nedvességérzékelővel is rendelkezik. Természetesen mindkét chip túlfeszültségvédelemmel is ellátott. A chipek nem csak mobilokban, de tabletekben, laptopokban és monitorokban is alkalmazhatók. Az MM101 még mintavételezés alatt áll, az SE8A tömeggyártása viszont már elkezdődött. Az új töltésvezérlő jó eséllyel a Galaxy Note10-ben mutatkozik be először, ami a korábbi információk alapján a Galaxy S10 5G és a Galaxy A70 25 wattos teljesítményél is gyorsabb szabványt kap. Egyes források 50 wattos adapterre számítanak, ami a fentiek fényében már egyáltalán nem elrugaszkodott.

 

Azóta történt

  • Se jack, se gombok

    Eddig alapvetően kedvező hírek érkeztek a Galaxy Note10-ről, ez utóbbinak viszont nem biztos, hogy örülni fogunk.

  • 120 wattos gyorstöltést mutat be a Vivo

    Az új technológiát a sanghaji Mobile World Congressen mutatják be jövő héten.

  • Jöhetnek a 120 wattos töltők

    A Vivo tavaly már bemutatta a technológiát, de egyelőre 65W a maximum a piacon. Viszont úgy tűnik, a Xiaomi is nagyobb teljesítményen dolgozik. Vajon ki lesz az első?

Előzmények

Hirdetés