Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Huma

addikt

válasz axioma #122 üzenetére

Dehogy sértődök meg. Nem vagyok nő. ;] :P
    Mindkét nemnek vannak tipikus viselkedésformái, ezt el kell fogadni. Viszont mindkét nemben vannak kivételek. Ha valakinek nem inge akkor ne vegye magára. Ha pl valaki azt írja, hogy a férfiak taplóak akkor nem veszem magamra mert tudom, hogy én kivétel vagyok. :)

" Remelem amelyikotok ezek kozul dontesi helyzetbe jut ezen a teruleten, az emlekezni fog erre az igeretere."
    Mondjuk én nem ígértem semmit, de ha egyszer ne adj isten olyan helyzetbe kerülök, hogy informatikust kell felvennem akkor biztos, hogy nem diszkriminálom a nőket. Sőt...

:D

• Huma

addikt

válasz axioma #113 üzenetére

Bolhából elefánt... :)

Szerintem teljesen egyértelmű, hogy hogyan értettem a normális jelzőt. Ezért sem bonyolítottam tovább. Ha mindent körülírnék akkor kifogyna a tinta a billentyűzetemből.
    Ne vedd magadra, de ez is annyira tipikus. A nők szinte mindig félreértelmezik a kétértelmű dolgokat, ha meg akarnak sértődni valamin.

Lehet indítani kellene egy "Gyertek, lányok, építőipari segédmunkásnak!" kampányt. Kíváncsi lennék hogy pörögnének fölfelé a százalékok. Lehet, hogy pár év múlva többségbe kerülnének az építőiparban. :D

• Huma

addikt

válasz axioma #101 üzenetére

"Igen, a nok mas eloszlasuak. Ritkabb (de nem nulla) a melyebb real erdeklodes."
    Ugyanezt írtam én is csak más megfogalmazásban.

"DE ez nem jelenti azt, hogy amelyik konkret "peldany" eppen jo logikabol, az ne lenne egyenrangu a hasonlo ferfiakkal."
    Sehol nem állítottam ennek az ellenkezőjét, sőt írtam is, hogy szép számmal vannak kivételek.

"Te meg mindig rohadtul nem erted. + Ezt fel birod fogni?"
    És akkor még én vagyok az ügyeletes rossz aki leszólja a nőket. :)

Szerinted a férfiak tuskók és nem ismerik el a nők képességeit, szerintem meg ez egyáltalán nem jellemző. A probléma gyökere még mindig a bolhából elefánt viselkedési forma. Ha egy férfi munkájára érkezik némi negatív kritika a főnökség felől akkor fogja magát, kijavítja a hibákat és nem kezd el rajta lelkizni. Egy nő viszont kb lelki válságba kerül egy kritika miatt és azt hiszi, hogy nincs megbecsülve. Természetesen tisztelet a kivételnek, nem mindegyik ilyen.

Ez a "Gyertek, lányok, informatikusnak!" kezdeményezés kb hamvába holt ötlet. Akit eddig nem érdekelt az informatika azt ezután sem fogja. Aki elakart menni informatikusnak az eddig is el tudott menni.
    Ez az egész csak felesleges pénzpazarlás.

• Huma

addikt

válasz axioma #99 üzenetére

Nem írtam, hogy az egyetem ki van zárva csak kimaradt az irományomból.
    A vizsgákon is azonosak az esélyek. A tanár a tudást osztályozza, nem a nemet.

Miért lenne normális? Az egy feminista marhaság, hogy a nők és a férfiak minden tekintetben egyenrangúak. Mindkét nemnek vannak erősségei és gyengéi. A nőknek nem erősségük a logika ami pedig általában fontos egy mérnök számára. Ehhez ha még hozzáadjuk azt, hogy általában nem is érdekli őket az informatika meg úgy az egész modern technológia akkor egyértelmű, hogy a normálistól eltérő ha egy hölgy ehhez kapcsolódó szakmát választ.

De amúgy "érdekes", hogy a feministák csak a szellemi munkák miatt tüntetnek. Még egyszer sem hallottam olyat, hogy amiatt kampányoltak volna, hogy pl több női rakodómunkás vagy vasöntödei munkás legyen. Úgy látszik az egyenlőség csak addig fontos amíg előnyük származik belőle. :D

Az a baj, hogy az ilyen erőltetés általában rosszul sül el. Gyakran átesnek a ló túloldalára. Elég ha a rasszizmusra gondolunk. Pl az amcsi filmek nagy részében kötelező jelleggel van minimum egy etnikai kisebbségi szereplő aki vagy vezető beosztásban van vagy pedig egyértelműen pozitív szereplő.
    Emiatt volt pl a Thor című filmben Heimdall néger aki egy skandináv isten. No comment...
    Vagy mint amikor amcsi cégek csak azért vesznek fel valamilyen kisebbséghez tartozó embert, hogy ne lehessen rasszizmussal vádolni őket. Azon se lepődnék meg ha erre még valamilyen törvény is kötelezné őket.
    Témához visszatérve. Ez esetben a ló túloldala az lenne, hogy a lányokat előnyben részesítenék a férfi jelentkezőkkel szemben. Ez pedig elég könnyen bekövetkezhet. És ez senkinek sem lenne jó. A szakma felhígulásához vezetne és unfair lenne a férfiakkal szemben.

szerk:
    A logika hiányára visszatérve. Nem degradálni akarom a női nemet, de tényleg nem erősségük a logika és a kreativitás. Ennek minden bizonnyal evolúciós okai is vannak. Mindazonáltal természetesen szép számmal vannak kivételek.

• Huma

addikt

válasz axioma #96 üzenetére

Nem kezelik normális esetnek mivel nem is az. A nők nagyon kevés százaléka alkalmas az ilyen pályára. Ettől függetlenül nem indulnak hátrányból a nők. Ha jók a képességei akkor a férfiak 99%-a elismeri a tudását. És onnantól kezdve már előnye van egy állásinterjún a férfiakkal szemben.

Főiskolára pedig szintén gond nélkül bekerülhetnek. Sőt ott abszolút pártatlan elbírálásban részesülnek mivel sehol sem szelektálnak nemek alapján. Aki meg azért feladja az álmait mert pár ember azt mondja hogy nem neki való, az meg is érdemli.

Ez az egész fel van fújva, mint általában minden ami nőkkel kapcsolatos. Nem akarok hímsovinisztának tűnni, de a nők imádnak a bolhából elefántot csinálni.

• Huma

addikt

válasz Penge_4 #94 üzenetére

Ez nem egészségfüggő. Az öregkori fizikai és szellemi leromlást lehet késleltetni és mérsékelni, de a menopauza már más tészta. Persze lehet hogy azt is lehet késleltetni valamilyen módon, de nem áll szoros kapcsolatban az egészséggel. Természetesen az extrém eseteket leszámítva.

• Huma

addikt

válasz Penge_4 #87 üzenetére

60 éves anya? Az már elég durva dolog. Régebben olvastam egyről. Kb világcsoda szintjén kezelték. Amúgy érdemes még 30 éves kor előtt szülni. Valami olyasmi rémlik, hogy minél idősebben szül valaki (legalábbis először) annál nagyobb az esély a komplikációra.

(#88) axioma:
    Én nem látom ezt a terelgetést. A tehetséges nőket kb mindenhol szívesen látják. Szerintem a terelgetésnek vélt dolgok nagy része csupán beképzelés. Sőt, sok olyan mérnöki munka van ahol a nők előnnyel indulnak a férfiakkal szemben.

• Huma

addikt

válasz dabadab #79 üzenetére

Értem én a problémát csak éppen ez nem egy olyan dolog amivel foglalkozni kéne. A nők másképpen gondolkodnak, ebből kifolyólag nem érdekli őket az informatika. Jó hogy nem akarnak rögtön férfit faragni belőlük.
    Ez az egész elgondolás tipikus dilettáns "szakértői" bohóckodás ami csak arra jó, hogy milliárdokat húzzanak ki az adófizetők zsebéből. Valamelyik "zseni" fejéből kipattant az ötlet a többi "géniusz" pedig lelkesen asszisztált hozzá.
    Pont olyan mint a Svéd modell. Valaki olyan megálmodta akinek halvány fogalma sincs a világról és az emberiségről, aztán elégedetten hátradőlt a foteljében, azt fel sem fogván hogy jól kicseszett több millió svéddel.

Akit érdekelt az informatika az eddig is választhatta ezt a pályát. Inkább akkor már a hátrányos helyzetű gyerekekkel törődnének többet, annak több értelme lenne.

(#80) emvy:
    Penge_4 már válaszolt helyettem. A példáid nem illenek ide.

• Huma

addikt

A nőket alapvetően nem érdeklik a kütyük. Ez nem nevelés kérdése.
    Van amelyiknek már a bekapcsológomb megtalálása is gondot okoz. De hát erre tartanak minket. Ők bájosan mosolyognak mi meg megoldjuk a problémáikat és dolgozunk helyettük. :D
    Komolyra fordítva a szót, nekem a Svéd uniformizálós nevelési modell is eléggé visszataszítónak tűnik. Nem kéne tovább fokozni.
    Eddig sem voltak a nők kitiltva sehonnan (max a férfi mosdóból). Aki akart az eddig is elmehetett informatikusnak. Erőltetni meg nincs értelme, mert ha nem érdekli az informatika akkor sosem lesz belőle épkézláb informatikus. Akkor már inkább menjen bölcsésznek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés