Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
Ha most azt valaszolom, hogy tipikus ferfi elintezesi mod, hogy nincs is problema, meg az is hogy erveles helyett kijelentik, hogy nem eri meg vitatkozni, akkor ugye megsertodsz?
Tudom, tobbsegben vagytok ezen a topikon, szoval igazam nem lehet, de a cel az volt, hogy beszeljunk rola, es legalabb parszor hangozzon el, hogy nem lesz negativ megkulonboztetes. Remelem amelyikotok ezek kozul dontesi helyzetbe jut ezen a teruleten, az emlekezni fog erre az igeretere. Akkor mar megerte. -
axioma
veterán
Te irtad, hogy nem normalis az, ha a no erdeklodik a logikat, kreativitast igenylo temak irant.
Most meg azt, hogy aki erdeklodik, azt hagyjuk, csinalja.
Akkor nalad mit jelent a "normalis" szo a fenti mondatban? Mert szerintem mindenki mas ugy ertette, hogy eletidegen, nem elfogadando.Ferfi + tusko temaban lasd elozo hsz-om.
Munkarol szolo kritika ugyben hangosan felrohogtem. EN mindig azt kerem, hogy bugzillaba irjak mar, ha valami nem jo, vagy hogy javitsak ki, ha rosszul irtam a doksit (ha nem irt egy megjegyzest sem, akkor nem nezte at), hogy teszteljek, mert igyekszem jo programot irni, de a valosag az, hogy mindig benne van a hibazas valoszinusege.
Regebben itt dolgozo ferfi munkatarsaim kozott viszont van, aki a legalapvetobb minosegbiztositasi elvek koveteset is szinte sertesnek veszi, o maga ugyis atlatja a kaoszt.
Tovabba ezugyben megjegyeznem, hogy bar az igaz valoszinuleg, hogy a nok nagyobb reszeben lelkizest valt ki a hibajuk felfedese, de a nok nagyobb resze nem akar informatikusnak menni, es merem allitani, hogy a ketto kozott van erosebb osszefugges (azaz a racionalisabb szemleletmoduak lesznek informatikusok, de ok epp ezert nem tornek ossze egy kritikatol). Szoval az informatikus nok kozott mar pont nem igaz a masik altalanositas. [Mindemellett azert ne'melyik ferfihoz is hasznalati utasitas kell, hogy hogyan erdemes tole kerni valamit, vagy beadni hogy modositani kell, me'g ha az o hibaja is.] -
axioma
veterán
Te meg mindig rohadtul nem erted.
Igen, a nok mas eloszlasuak. Ritkabb (de nem nulla) a melyebb real erdeklodes.
DE ez nem jelenti azt, hogy amelyik konkret "peldany" eppen jo logikabol, az ne lenne egyenrangu a hasonlo ferfiakkal. Ezt fel birod fogni? Hogy azt kell elerni, hogy ne hulyezd le peldaul te azokat, akik ilyenek. Meg ne zavarjak el a tusko ferfiak 5 gyereket szulni meg vissza a fakanalhoz (termeszetesen miutan megkereste a csalad betevojenek nem kis reszet, mert ugyanugy kell dolgoznia az otthoni muszak elott is).
Igen, tulzoan kell kompenzalni. Evtizedek alatt lehet csak a gondolkodast atallitani. De kell, mert az jobb a tarsadalomnak, ha egyreszt a mernokok nem 50 hanem 60%-bol valasztodnak, masreszt jo, ha nincsenek ellentetek amiatt, hogy igazsagtalan kizarast alkalmaznak.
Kicsit nagyobb leptekben kene gondolkodni, mint az, hogy most akkor neked 1%-kal kisebb eselyed lesz ilyen helyre felvetelizni vgy melot kapni.
A fizikai munkabol a nehez fiz.munkat a ferfiak vegzik, de magasabb fizuert. A noknek marad pl. a wc-tisztitas... A szellemi munkanal me'g mindig jellemzo, hogy ugyanazert a no kevesebbet kap (ironikus modon pont azert a szules-gyerekneveles programert, amit amugy rajuk soznatok). Szoval nem ertem a peldadat. -
axioma
veterán
Na jo, ugy latom te azt se latod, amit te irsz, nem csak amit en...
Mi az hogy nem normalis???
Mi az, hogy a nok csak fosulira palyazhat, egyetemre nem? Ez minimum tudat alatti degradalas, plane hogy amikrol beszelunk azok egyetemi szakok.
Es a suliba nem csak bekerulni kell, hanem a vizsgakon is azonos esellyel atmenni. -
Penge_4
veterán
A biológiai életkor nem feltétlenül függ össze a normál életkorral. Egyes embereknél akár +/- 15 év is lehet az eltérés. Gondolom láttál már te is olyan 30 évest, aki 18 körülinek nézett ki, meg olyan tizenévest is, aki már bőven a 20-as évei végén járónak tűnt külsőre.
Nyilván ezeknek is köze van sok mindenhez, csak annyira összetett és sok tényezőtől függő, hogy egyszerűen egyrészt nehéz is száraz statisztikákkal leírni, másrészt ilyen mélyreható statisztikák ritkán vannak (+ az emberi hazugság/részrehajlási tényező, mivel az egész világot nem lehet kontrollcsoportos kettősvak tesztekkel vizsgálni).
Pl. bőven lehet, hogy egy génjeiben előnnyel induló ember rosszul startol (egészségtelen életvitel, egészségtelen munka, egészségtelen levegő), míg más, aki a génjeiben hátránnyal indul jól startol és jó levegőn, jó anyagi körülmények között, minimális stresszhatásnak kitéve éli az életét, így míg előbbinek a környezeti hatások rövidítik az életét, utóbbinak az optimum biztosítása révén maximalizálják.
Persze biztos ezekbe a példákba is bele lehet kötni, mindenesetre én azért mindig elképedek, hogy mennyi full önpusztító alkoholista, dohányos, esetleg drogozó, egészségtelenül táplálkozó és az életvitelének köszönhetően akár már félig "hadirokkant" ember éli meg a 70 évet is, mire elviszi egy májcirrózis vagy egy infarktus vagy egy stroke (de sokszor még a sokadikat is túlélve a lepusztult egészségügy miatt hal meg pl. tüdőgyulladásban).
Vagy a másik, mikor sportol, optimista életszemléletű (keveset stresszel), nem él káros szenvedélyekkel, még anyagi gondjai se nagyon vannak (ha nem is gazdag), esetleg mellette még boldog párkapcsolatban is él, aztán 30-40 évesen meghal.
-
axioma
veterán
Neked van egy velemenyed arrol, hogy nincs terelgetes.
Nekem meg van tapasztalatom, hogy nem kezeli szinte senki normalis esetnek. A mat-fiz szakos tanar az lehet, mert az tanar, de kutato matematikus nem, programozo nem, gepesz-villamos mernok nem, az "nem valo" neki, nem fogja birni, stb.
Szerinted van itt meg mirol beszelni? (Igen, de csak a rendezvenyrol, hogy ezt csokkenti, remeljuk.) -
Penge_4
veterán
"60 éves anya? Az már elég durva dolog. Régebben olvastam egyről. Kb világcsoda szintjén kezelték."
Neked is mondom, elméleti fejtegetés volt az egész. És mint ilyen, általában full optimális életkörülményeket vesznek figyelembe. (értsd: Amikor a japán szamuráj még 80+ évesen is jobb egészségi állapotban van, mint némelyik civilizált világbéli 30 éves).
(#93) emvy: Na igen, pl. ez is egy olyan, amit mérlegelni kell előtte. Továbbá a tudomány is mindig fejlődik, lehet, hogy idővel erre is lesz megoldás. De ezzel egy időben akár több újabb probléma is felvetődhet, ami szintén a fiatalon szülés irányába billenti a mérleget.
Én sem tartom ultimate megoldásnak (amúgy Dawkins írta az Önző génben), inkább full géntérkép mindkét szülőtől + a családfa elérhető tagjaitól, aztán ez alapján döntés, esetleg kísérleti megoldások (ugyancsak kockázatok elemzése mellett) alkalmazása: pl. ilyen-olyan nem kívánt dologért felelős gének kilövése (ami terén még igencsak gyerekcipőben járunk).
-
qwertly
addikt
Szia!
Teljesen jó volt a hozászolásodismerős dolgozatot kint és k@ nem tetszett az ottani szemlélet neki.És nem tudom miért kell ilyen kreált ügyekkel foglalkozni
.Most egyes szent lelkeknek habzani fog a szája
de miért nem avval foglalkozunk,hogy a nők miért nem szülnek inkább gyerekeket min 3.Mert az szerintem fontosabb mint,hogy hány % a női arány a mérnököknél.
-
Komolyra fordítva a szót, nekem a Svéd uniformizálós nevelési modell is eléggé visszataszítónak tűnik. Nem kéne tovább fokozni.
Eddig sem voltak a szegény gyerekek kitiltva sehonnan (max a fizetős szakokról). Aki akart az eddig is elmehetett egyetemre. Erőltetni meg nincs értelme, mert ha nem érdekli az egyetem akkor sosem lesz belőle épkézláb diplomás. Akkor már inkább menjen a szalag mellé.Komolyra fordítva a szót, nekem a Svéd uniformizálós nevelési modell is eléggé visszataszítónak tűnik. Nem kéne tovább fokozni.
Eddig sem voltak a cigányok kitiltva sehonnan (max a menő éttermekből). Aki akart az eddig is elmehetett dolgozni. Erőltetni meg nincs értelme, mert ha nem érdekli a munka, akkor sosem lesz belőle épkézláb dolgozó. Akkor már inkább menjen a kocsmába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion gamer laptop szép állapotban (RTX 3060, Ryzen 5 5600H)
- Asus Tuf Gamer Laptop i7, GTX 1660 Ti, 24GB RAM!
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" FHD, I7-6600 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, AMD VGA, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD IPS , I5-6300UCPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Latitude 5480, 14" FHD , I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest