Hirdetés
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Tasker
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
-
RaveForce
veterán
Ulkesh...hááát a mellé beszéléshez jobban ért maradjunk annyiban, félelmetes mennyire tud csúsztatni, ha az ember nem néz utána vagy nem vágja valóban a dolgokat, könnyen behúzza a palánkba, már-már igazi Jobbs faktor sugárzik belőle
Moonman-nél csak könnyen szakad a fonal, és onnantól nehéz visszahozni, de azért egy szemtől szembeni szakmai vitát megnéznékkék sarok vs jobb sarok
-
joey04
titán
válasz
RaveForce #81 üzenetére
Ő (Ulkesh) legalább szakmailag nagyon ott van. Mármint a jelenleg piacon lévő cuccokban, mert AS csak arról tud mindent, hogy mi várható. Ulkesh olyan, mint moonman, nagyon ért hozzá, és rajong is azért amihez ért. csak szvsz moonman egy kicsit,,, hm -szalonképes jelzőt keresve- beképzelt.
-
joey04
titán
-
törölt tag
engem egy mp3 lejátszónál teljesen hidegen hagy a felhasználói élmény. illetve nekem az az élmény, hogy úgy szól, hogy leesik az állam tőle.
AS amúgy szerintem egészen megnevelődött. még emlékszem rá a terminál fórumról, ott ennél sokkal duvább kirohanásai voltak, csak akkor még eleinte Sagem párti volt, aztán átszokott a Samsung-ra. de ezen a fórumon meglepően kultúrált. nem személyeskedik, csak hajtogatja a saját véleményét.
-
joey04
titán
válasz
#16820480 #75 üzenetére
na puff akkor nem neked készült.
én egy sonyval vagyok így. jó-jó, de semmi pluszt nem ad, csak drágább mint a többi. az applenél olyan hihetetlenül magas felhasználói élményt kapok, ami ésszerű határokon belül minden pénzt megér. élvezet használni a termékeit.AS meg, no comment. Rosszabb lassan mint Ulkesh meg moonman együtt.
-
törölt tag
dehogy nincs, ott van AS például
nekem is van ismerősöm, aki a múltkor mutatta a frissen vett nanóját, hogy milyen elegáns. de hiába, ha sokkal olcsóbban (adott esetben akár féláron) lehet venni azonos tudásút, vagy bizonyos dolgokban jobbat.
egyébként régebben a sony-t is utáltam, hasonló okokból. aztán utána lett egy barátom, aki sony mániás, és nála sikerült próbálgatnom néhány terméküket. azok nagyon meggyőzőek voltak (psp, mp3 lejátszó, de még a fényképezője is jó). nem vennék továbbra sem, mert nekem drága, de elismerem, hogy jó. ilyen érzés nem volt az alma esetében, pedig nekik is már több terméküket próbáltam.
-
joey04
titán
válasz
#16820480 #72 üzenetére
igen, csak egy tw felületnek nagyon nincs rajongótábora, míg az apple hozadékainak igen
imserős majd' elcsöppen a shuffletől, pedig nincs és nem is volt más apple terméke, a többi nem is tetszik neki. nanoval is rengetegen rohangálnak. ez a mondat volt a lényeg:ez pedig egy magát elitnek tartó márkától pontosan elég hiba. pont az lenne a vonzereje az almának, hogy mindig többet/jobbat hoz a termékeiben az elvárásoknál.
ez nálad pl sosem fog teljesülni, mert ellenérzés van benned a cég iránt. szerintem totálisan sikerült nekik, most is.
-
törölt tag
alapvetően nem rossz a touch (a többi szerintem nevetséges, kivéve a classic-ot), de az ilyen apróságokkal elrontják az összképet. amúgy hogy a te analógiádat használjam: pont azért nem tetszik az ipod, amiért apple termék lesz (csatlakozó, gui, itunes, stb). ahogy te sem tudtál igazán megbarátkozni a touchwiz-zel és társaival.
-
joey04
titán
válasz
#16820480 #59 üzenetére
tegyük hozzá, hogy az itt fórumozók, és/vagy apple gyűlölőknek mindegy mit hoz ki az alma...
szerintem most lett tökéletes az ipod kínálat. mondom ezt úgy, hogy soha nem volt ipodom, és nem is lesz, mert iPhone vagy bármilyen egyéb androidos készülék mellett számomra tökéletesen felesleges, így nem lenne értelme védeni a termékvonalat. -
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
johny dragon #65 üzenetére
Azt megtehetjük, hogy a nevén hivjuk szerencsétlent? Hátamon az összes szőr égnekáll ettől az elnevezéstől ahogy a magyar jónépnek sikerült parasztositani.
-
törölt tag
válasz
johny dragon #65 üzenetére
de hiába linkeled ide ezt most, mert az xms az nem apple bolt, hanem csak egy retailer.
amúgy azzal szerintem nagyon sokan tudnának vitatkozni, hogy az egyik legjobb lejátszó lenne. az egyik legnépszerűbb az lehet, de azért vannak nála jobbak bőven. érdemes néha független teszteket is olvasni. -
johny dragon
aktív tag
-
törölt tag
válasz
johny dragon #63 üzenetére
fogalmam sincs mennyi volt az amerikai ár. az európai emelkedett, erről láttam összehasonlítást. és továbbra sem beszélek az itthoni dealerekről, mert ők anyiért adják, amennyiért csak el tudják sózni a sok sznobra
akinek meg van esze, az keres más beszerzési forrást, vagy más terméket... -
törölt tag
válasz
johny dragon #61 üzenetére
nem bezsélt senki magyar árakról. azokon a piacokon, ahol már lehet kapni, euróban emelték az árat, néhol nem is kevéssel...
-
johny dragon
aktív tag
válasz
#16820480 #59 üzenetére
Amerikai ára is nőtt a Touchnak, vagy csak a magyar? Mert az iPhone 4 magyar áráról semmit nem tudunk, az is nőhetett a 3Gs-hez. Tudod, az is lehet, hogy a forint romlott annyit, hogy most kellett emelniük, illetve lehet, hogy az emelésnek az az oka, hogy a dollár lett olyan, hogy már nem érte meg nekik az eddigi ár. Tudod, dollár egyre kevesebbet ér, néha kell emelni, sajnos.
-
törölt tag
válasz
johny dragon #51 üzenetére
jajj, szerintem mennyél még vissza az apple fan képzőbe egy kicsit, mert még nem megy igazán a vitázás neked. vagy less el néhány jobb hőzás Everman-től
a szifonba is évről évre jobb hardver kerül, mégis ugyanolyan áron jön, mitn az elődök, ahogy a macbook-ok és a többi termékük. dehát húzni kell még kicsit a usereken, hátha nem veszik észre.
amúgy nem azt írtam még véletlenül sem, hogy ezért szar a touch (számomra sok más okból szar, de ez off), hanem azt, hogy többek közt ezért sem olyan jó, mint várni lehetett volna. ez pedig egy magát elitnek tartó márkától pontosan elég hiba. pont az lenne a vonzereje az almának, hogy mindig többet/jobbat hoz a termékeiben az elvárásoknál. -
RaveForce
veterán
válasz
johny dragon #57 üzenetére
hát ezt a szerkesztők felé tolmácsold
kapcsolatuk van itthoni Apple reseller-el, csak rajtuk múlik, onanntól ha elér hozzánk
-
RaveForce
veterán
válasz
johny dragon #55 üzenetére
hmm, sztem iPod tesztre várhatsz még mobilarenan, nem szokás
-
RaveForce
veterán
válasz
johny dragon #53 üzenetére
nem tudok, mert nem kerestem, egyszerűen csak nemvagyok akkora napellenzős apple fan, h ilyen összeesküvés elméleteket gyártsak, h majd biztos manipulálták a képeket, mikor Andante is megerősítette, h így van, mi érdeke lenni hazudni?
-
johny dragon
aktív tag
-
RaveForce
veterán
válasz
johny dragon #51 üzenetére
ha látsz rola képet és videót h nem ugyanolyan, az neked az állítólag kategória?
-
max-pain
senior tag
Ha ez a kep nem szerkesztett, akkor csak 256 megas az uj Touch:
-
joey04
titán
válasz
#16820480 #44 üzenetére
talán erdoke-vel volt viszonylag hasonló vitám, a pda-telefon mobiltelefon kérdésben, amikor azzal érveltem, hogy lehet vele telefonálni, ezért beleillik a mobiltelefon kategóriába. Ő erre hozott valami Shift vagy Advantage méretű szörnyet. na a te "elméleti" kijeleződ pontosan ilyen, csak a másik irányba. érezni kell azért a határvonalat.
akkor már tényleg inkább a kamerába, meg a karcolódó hátlapba lehet belekötni, az jogos is.
-
törölt tag
igazad van, szó szerint így ez nem volt leírva. csak ügyesen csvarják a szavakat. ha jól emlékszem úgy mutatták be, hogy "iphone without a contract", meg retina display, meg hasonlók. namost ezt a retina display dolgot nyilván azért vezették be elnevezésként, hogy felsőbbrendű érzése legyen a vásárlóknak, csak mivel eddig egyedül a szifon4 kapta meg, így azt várta volna az ember, hogy a szintén retina display-jel reklámozott touch is ezt kapja. vagy most bármi retina, ami ilyen dpi-vel bír? ha csinálunk egy 300+ dpi-s 1,5"-os cstn kijelzőt, akkor az is retina?
-
törölt tag
válasz
johny dragon #37 üzenetére
arról szól a dolog, hogy nem kapta meg ugyanazt a kijelzőt. pedig megkaphatta volna. ráadásul drágult is az előző generációhoz képest. istenijó üzlet
-
erdoke
titán
válasz
(An)Dante #35 üzenetére
Technológiai értelemben ma már mindegyik TFT panel "hagyományos", sőt, az IPS és a PVA még öregebb is a TN-nél. Utóbbi a jobb válaszidő (játékosok) és a lényegesen alacsonyabb gyártási költség miatt nyert teret az előbbiek rovására.
Arrafelé már árulják az új Touch-ot, vagy tesztelni kaptad?
-
RaveForce
veterán
válasz
johny dragon #36 üzenetére
a felbontás megegyezik, szal az élesség is azonos, nemúgy a betekintési szög, és a színek minősége, a leírtak szerint, nem tapasztalat, of course
-
(An)Dante
őstag
A "hagyományos" alatt nyilván az általánosságban használt TN paneleket értettem. Egy szóval sem állítottam azt, hogy az IPS lenne az istenkirály, de azért messze jobb mint egy TN panel. Viszont az iPod Touch árát nézve egyáltalán nem olyan gáz ez sem, csak épp nem szabad az iPhone 4 minőségére számítani. A pixelsűrűség viszont rendben van, szemből nézve nem nagy az eltérés, napfényben még nem láttam (egész nap esett).
-
törölt tag
válasz
johny dragon #30 üzenetére
a shuffle rendben van (bár magának a koncepciónak nem sok értelmét látom, dehát sikeres, ez van), nem sokat lehet egy ilyen készüléken variálni
tudom, hogy nano a neve, de ezzel a húzással lényegében csináltak egy shuffle-t képernyővel gombok helyett. ha mondjuk magasabb (v. szélesebb) lenne a kijelzője, és leglaább egy 3:2-es képarányt kapott volna, akkor már sokkal barátibb lenne. ez így szerintem elég nyomi. kicist az az iphone shuffle kamureklám jut eszembe, amikor a csávó a végén pinch-zoomol a képernyőn
a touch pedig nem, nem jó. mert simán kaphatta volna a jó kijelzőt, de mégsem. ez olyan köcsögség, mint a kamera lehagyása az ipad-ról, vagy a 3G kihagyása az első iphone-ból, és még lehetne sorolni. -
törölt tag
Tehát akkor ha ishit, akkor már az is tökéletes? Ha szar korábban, már ki sem lehet javítani, így a jó?
Korábbi genről tudok nyilatkozni, tokban is karcolódott, nagyon csúnyán.
peugeotmate: nekem első gen, csillog, mint a fene, csupa karc tokban használtan is-azóta nincs tokban, mert e téren mindegy, csak legalább normálisan hozzá lehet férni minden "gombhoz", de hanyatt esve sosem voltam tőle. Zeneminőség terén sem. A fülese meg szerintem ipari hulladék.
-
peugeotmate
őstag
Nem értem ezt a rinyahadjáratot jelen esetben. Nem vagyok Appleb*zi, de szerintem korrekt készülékeket mutatott be Steve (Classic elhanyagolását leszámítva)! A Touchal sincs semmi gond, szerintem az összes eddigi Touchnak szuper képe van (2G-m van és hihetetlenül szép a kijelzője)! És a hozzászólok többségének nem hiszem, hogy van akármilyen ipodja is.
Legközelebb meg már abba is belekötnek, hogy mikor épp háttal felfelé teszi le valaki a készüléket, nem lehet látni a képernyőt... Nagyjából ez ilyen. -
RaveForce
veterán
válasz
johny dragon #30 üzenetére
nemis a tűélességgel van a gond
-
johny dragon
aktív tag
válasz
#16820480 #29 üzenetére
Shuffle: Visszakapta a gombokat, (gondolom) kényelmesebb így.
Nano (mert az a neve): Hát, szerintem a Nanoba jó volt a clickwheel (a mérete miatt), akkora touchscreen elég apró, de ha jól megcsinálták az UI-t, akkor nincs vele semmi baj. (Ugyanis a kis kijelző=rossz élmény nem igaz, ha a kis képernyőre optimalizálják a felülete (TW Lite, X10 mini...))
Touch: Ez viszont jol sikerült, persze lehet nyafogni a kamera alacsony felbontása, meg a hátlap karcolódása miatt (+5-10000 egy tok), meg amiatt, hogy nem kapja az iPhone 4 tűéles kijelzőjét (így is elég szép képernyőt kap szvsz), de nem érdemes -
törölt tag
arra is gondolj, hogy a G600 kicisvel vastagabb azért. egy ennyire vékony készülékben igen nehéz úgy (olyan távolságra egymástól) elhelyezni egy szenzort és az optikát, hogy le tudjon képezni nagyobb képet is. tehát vagy messzebb kell legyenek egymástól, vagy nagyon torzítani fog az optika, vagy nagyobb kell legyen a pixelsűrűség (->képzaj, stb). az első megoldás ebben a cuccban fizikailag lehetetlen, a másik kettő pedig képminőség romlásához vezet.
amúgy elnézést, hogy ezt mondom, de mekkora hiszti volt már a Nexus One kijelzője kapcsán, pedig azt szabad szemmel nem is lehetett észrevenni, csak nagyító alatt. azt hiszem annak fényében most jogos a felháborodás, ugyanis itt láthatóan rosszabb minőséget kap az ember.
és ennek kapcsán meg kell mondjam, hogy nem igazán nyűgözött le az új paletta. régi-új shuffle, új shuffle touch, és ez... de lehet, hogy csak az a baj, hogy a maximumot várja el a zember ettől a cégtől, és ez nem igazán az... -
plus44
veterán
Már mikor megmondtam...köszönöm szépen...
-
Peat;)
veterán
Ez a kamera megfogalmazás nem az igazi, alsóbb osztály mint iphone és kész. Egy több éves samsung g600-ason sem nagyobb a nyílás, ott is baromira pici helyen van a kamera mégis olyan 5mpx amit a legtöbb mai telefon nem ér el. Nah szóval, nem technológiai akadályai voltak a dolognak, hanem piackutatás/marketing/igazgató bácsi aláírja okai.
-
sagesz93
addikt
válasz
johny dragon #21 üzenetére
szimpla viccnek szántam...
-
johny dragon
aktív tag
Ja, és azért az ára töredéke egy ugyanakkora iPhonenak, pedig az csak a telefonnal és a GPS-el tud többet. És ti a picivel szarabb kijelzőt, meg a kamerát szidjátok!
-
sagesz93
addikt
válasz
johny dragon #17 üzenetére
lassan ezeket már nem fogja tudni
-
hemaka
nagyúr
már ezzel is spórolnak, szégyen
-
johny dragon
aktív tag
válasz
Lotusomega #5 üzenetére
Basszus, ez egy iPod! Lehet rajta zenét hallgatni, filmet nézni, netezni, játszani, de egy jó fényképezőgéppel nem kell felérnie.
-
Liudvikas
tag
az ujjlenyomatokat még mindig gusztustalanul gyűjti (0:34), és valószínüleg ez is sz@rrákarcolódik 1hét után tok nélkül.
a kijelzőjével amúgy a videókon nincs baj, a kamerán meg nem értem mit jojóztok, az 5.gen nanoban is ugyanez a 0 megapixeles kis hányás videólövő volt..
-
DeFranco
nagyúr
De tudtam, de tudtam, hogy az első 10 hsz közül valaki bedobja ezt a "nem is mondta senki hogy pontosan ugyanaz" érvet.
Amúgy a kamera szerintem is pont hogy elég. Arra, hogy "hopp, ott egy karón varjú! kapjuk le" pont elég, aki meg posztert akar a falára, az használjon célszerszámot. Úgy sem csak a felbontás a lényeg, hanem a minőség, fókusz beállítás is, ha már annyira igényesek vagyunk. Ezt meg ne várjuk már el egy telefontól/pmp-től. Szerintem.
-
sagesz93
addikt
jó lesz az a kamera, legalább nem kell majd leméretezni a képeket
(én sokszor leszoktam)
a kijelző meg nekem tök8 hogy retina scanner-e() vagy nem, a felbontása jó nagy, ennyi elég
nem érdekel hogy ha alulról nézem kék... -
Nem tudom, én nem látom sehol, hogy azt írnák hivatalosan, hogy pontosan ugyanaz a panel, mint az iPhone 4 esetében (paraméterekben lehet hasonló attól). Elhangozhatott, de leírva nem találom.
-
(An)Dante
őstag
válasz
Lotusomega #5 üzenetére
A kamera nem olyan gyenge, csak alacsony felbontású. A képérzékelő ugyanúgy BSI panelt használ mint az iPhone 4 és elvileg a képpont mérete is azonos, tehát a lencsétől függően azonos képminőséget is produkálhat. Csak a felbontás lett kicsi.
-
Lotusomega
senior tag
Lol az a kamera, azt mondják nem lehetett volna értelmes 5 megapixelest belezsúfolni de ez még 1 megapixeles sincs
már a legalja kínai telefonoknak is jobb a kamerájuk.Pff
A kijelzőn meg nem kell meglepődni, ez az előző generációnál is így volt, a rendes iphoneak jó kijelzője volt, a touchnak meg egy fos volt a kijelzője, még előlről sem lehetett normálisan nézni már akkor is torzult.
Apple stratégia, ha kell a jó akkor vegyé ájfónt ennyi, a lájt kiadás meg ilyen. -
<NewL>
addikt
valahol mintha olvastam volna régebben, hogy az első generációs is gyengébb panelt kapott annakidején mint az iPhone.
de azért egy összehasonlító videóra vagy valami képre kíváncsi lennék.
-
mrlujoak
veterán
Legalább nem VGA kamera került bele. 2VGA
Najó, kicsivel több mint kétszerese... 0,7 mpx...Bár ebből a kijelző mizériából mi lesz...
-
És ennek valamiféle igazolása megtalálható valahol? Mert úgy volna az igazi, ha láthatnánk, hogy jé, tényleg így van.
-
csdm
senior tag
Nemár. akkor nemveszek. Meg árat is emeltek európában. Így nem kell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A 9to5 Mac állítása szerint az iPod Touch kijelzője közel sem olyan jó, mint az iPhone 4 IPS panelje.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- További aktív témák...
- Gamevice kontroller - ipad / ipad air lightning
- Apple Gyári Dobozos Gyorstöltő 20W USB-C - LIGHTNING (Type-C) telefon töltő (adapter, töltőkábel)
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/11eFT 2db/21eFT 3db/31eFT
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest