Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szili17

    aktív tag

    válasz LámaZ #11596 üzenetére

    Még nincs átlagsebességmérés, mert nincs meg hozzá a megfelelő jogi háttér. Már évekkel ezelőtt beszéltek róla, hogy változtatni akarnak rajta, most tudomásom szerint megint felröppent a téma. Ja igen, a sok telepített Véda kapuval, hogy nem jó, mert azon a 137 helyen (vagy mennyi van) lassítunk, máshol meg nyomjuk neki. Ahogy sejteni lehetett, adtunk a sz..nak egy pofont. :) És mivel ezek a rendszerek alkalmasak lennének arra, hogy átlagsebességet mérjenek velük, szeretnék kihasználni.
    Viszont mivel ezek a kapuk egymástól jó távol vannak, ezért a mobil mérőeszközökkel összekapcsolva terveznék ezt. Azonban ezzel kapcsolatban nekem például vannak fenntartásaim. Többek között, milyen módszerre és garanciával mérik ki a 2 eszköz között a távolságot, valamint milyen hiteles közös időbélyeget használnak, ami alapján eldöntik, hogy én mekkora sebességgel haladtam. Itt milyen tűrést alkalmaznak majd stb.

    Még most is él ez a kis tűrés dolog, illetve ennél árnyaltabb a kép. Helyszínbírság - tettenérés - esetén, csak a műszer pontatlanságát veszik figyelembe a méréseknél, ami 3%.
    Van azonban a közigazgatási bírsággal sújtandó közlekedési szabálysértés, ami akkor áll fenn, amikor felvételekkel igazolják a gyorshajtás tényét, azonban a bírságot utólag küldi meg levélben (amit amúgy teljesen automata rendszer generál, nyomtat és borítékol). Ilyenek például a Véda kapuk által rögzítettek, amikor nem a helyszínen vonnak felelősségre.
    Ez esetben 50 km/h, illetve 100 km/h megengedett sebességig 15 km/h-s sebességtúllépéstől szabnak ki bírságot, míg 100 km/h felett 20 km/h felett.
    Vagyis autópályán 135 km/h-val haladva ha tetten érnek egy mobil mérőeszközzel (például) és utánad ered a motoros rendőr, ugyanúgy megvágnak gyorshajtással, azonban utólag kiszabott, csekken befizetendő bírságot, elméletileg ~ 154 km/h felett kaphatsz.

    "Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."

Új hozzászólás Aktív témák