Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Olvasd el a topik összefoglalót!
Google Nexus 5X
A Google 2015 szeptemberében kiadta a 2013 végén megjelent Nexus 5 utódját. Az utód már 5,2"-es fullHD IPS megjelenítőt kapott. Az LG G4-ből már ismert Qualcomm Snapdragon 808-as processzor mellett, 2GB ram és 16 vagy 32GB belső tárhely teljesít szolgálatot. A kraftott egy 2700 mAh-s akkumulátor biztosítja. A készülék, fekete, fehér és jégkék színben kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tybsen
addikt
válasz
Teagol #15281 üzenetére
nálam ugyanez történt kétszer is az első alkalommal csak néhány órára másodszor pedig körülbelül fél napig nem lehetett bekapcsolni.. azóta itthon van a fiókban néha be kapcsol be és akkor működik de csak megnézem hogy mi van vele aztán kikapcs.. sajnos totál bizalmatlan vagyok hozzá úgyhogy használhatatlan kategória lett. (Szerk: alaplap itt is volt már cserélve egyszer úgyhogy szerintem felesleges vele kínlódni - ami alapvetően nagyon sajnálatos mert nagyon kompakt és én nagyon szerettem ezt az anyagot a hátlapon sokkal jobb mint bármilyen fém vagy üveg)
-
tybsen
addikt
Nekem van egy iPhone SE illetve egy Nexus 5X is megmaradt alap lap csere után. Mindkettőt szeretem igazából. SE gyorsabb, pörgősebb, akadásmentes és problémamentesebb (Bár nekem itt is van hogy nem érzékel a kijelző felső része pl. vagy néha vannak furcsaságok, ezek a szokásos hibák ennél, talán kellene egy gyári visszaállítás).
Nexus továbbra is jó képeket készít (SE is, ráadásul nagyon gyorsan) és lényegesen szebb a kijelzője meg nagyobb és könnyebb viszont hajlamosabb jóval gyorsabban melegedni, multitasking nehézkes mert azonnal akadozások jönnek.
Igazából nekem is megvan mindkettő mert mindkettőt szeretem valamiért éppen most gondolkodom hogy egy időre teljesen visszatérek Androidra mert jobban tetszenek az értesítések.
Talán úgy tudnám megfogalmazni hogy a Nexus 5X egy nagyon jó telefon ha az ember hajlandó elfogadni azokat a kompromisszumokat, hogy akadozik / iphone-hoz képest rosszabbak vagy akadozósabbak az animációk és melegszik (nálam már maga a készüléktest is viseltes, bár imádom ezt a gumiszerű anyagot).Akksi pedig nagyon gyenge ha használja az ember, de sosem volt erős (SE jobb azért de az is kevés nekem).
-
tybsen
addikt
válasz
vorosp #14566 üzenetére
Milyen messzemenő következtetéseket szeretnél levonni néhány (ha van egyáltalán itt ennyi) tulajdonos akksicseréje utáni teljesítményváltozásról, tekintettel az akkumulátorok cserét megelőző különböző mértékű elhasználódottságára illetve a teljesen eltérő felhasználási és töltési szokásokra?
-
tybsen
addikt
Nekem annak idején sima nexus 5 csinált hasonlókat, szervizben először kamerát cseréltek aztán alaplap csere oldotta csak még.
Én mindenképpen megnézetnem a helyedben ha újra előjön.
-
tybsen
addikt
válasz
agressor12 #14364 üzenetére
Megnéztem a hirdetésed, vannak olcsóbbak és drágábbak is, mint a Tiéd. Szerintem ha gyorsan el akarod adni akkor le kell menni az árral én például olyan 30 ezerre gondoltam eladni a páromét ha eladnám de inkább megmarad és talán én fogom használni
Én egyébként mindig úgy adtam el a dolgaimat, hogy alámentem az aktuális áraknak, a legtöbben a legolcsóbban szeretnének jozzájutni ahhoz amit venni akarnak - cserébe egy/néhány napon belül el van adva és nem kell tovább a témával foglalkozni. Esetedben én pl 35 ezerre tenném be, 45 túl magas ár sztem. Így nagyobb az esély a gyorsabb eladásra szerintem.
-
tybsen
addikt
Az értesítési sávban felül bal oldalon amikor megjelenik egy ikon akkor nincs teljesen bal oldalon, hanem ki van maradva egy "szóköz". Ez valami új design? (Bocs,most ismerkedem a 8.1)
Szerk: jobb oldalon pedig az óra nincs teljesen jobbra rendezve ott is van egy kis hely jobb oldalon, szóval akkor ez direkt ilyen tényleg, gondolom (igazából csak azért kérdeztem mert úgy tűnik az értesítési sáv Mintha lenne egy értesítés csak nem látszana mert ugye ott van az az üres hely bal oldalon)
-
tybsen
addikt
Párom telefonja alaplapcsere után 7.1.2-vel visszajött.
Érdemes frissiteni?
Illetve ugyanez a problema megint elo fog jonni vagy alaplapcsere után mar nem lesz ujra gond? Sajnalnam eladni fillerekert inkabb megmaradna, de vajon ujra elojon majd ugyanaz?
Koszi!
-
tybsen
addikt
Nalunk annak idejen sima N5-nel nekem es a paromnak is alaplapot csereltek kb 1 ev utan. Nyilvan nem kell ebbol messzemeno kovetkezteteseket levonni, de megiscsak ugyanaz a gyarto es mindket telefon ugyanugy vegezte, pedig teljesen eltero felhasznaloi szokasokkal hasznaltuk.
-
tybsen
addikt
Ha Google maps navigálás közben csinálok HDR + képeket és megnézem őket a fotók alkalmazásban akkor a képek a fotókból újratölt a launcher... mármint újrarajzolja az ikonokat.
Nexus hat után egyértelmű volt hogy a 2 GB RAM kevesebb lesz, Szóval nem ezzel van a problémám de azt gondolom, hogy 3 alkalmazás mellett nem kellene ilyennek előfordulnia.
-
tybsen
addikt
válasz
Tomtailor85 #11321 üzenetére
Ezek utan senki meg nem kerdojelezi, hogy atolvastad a topikot
-
tybsen
addikt
válasz
werszomjas #11075 üzenetére
Ezért kell mindig fenntartásokkal kezelni hogy ki mit mond mert sosem tudni hogy milyen felhasználóról van szó és milyen "előélete" van telefontechnikai értelemben az illetőnek. Nyilván aki galaxy ace vagy ilyesmi tapasztalatokkal jön (sarkítás persze), az nagyon boldogan kommentel a xiaomi topikban, de nexusok után - azzal együtt, hogy nexusok is képesek néha megakadni meg hasonlók - egész más szint szerintem a kettő. Ezért elég nehéz kompetens tanácsokat kapni a fórumon, sokak nem is látják az akadozásokat (jó nekik). De nem volt még xiaomim, egyszer fogtam kézben, akkor gyors volt és tetszett, de ez nem meghatározó. Nekem is ezért nehéz mozdulni nexus vonalról, mert nincs hova...
Múltkor bementem egy MM-ba, elképesztő milyen samsung meg huawei dömping van.
-
tybsen
addikt
válasz
kengyel #11066 üzenetére
Ugyanakkor mindez igaz a nexus 6P-re is, mármint ami a támogatást illeti - az viszont lényegesen drágább. Szóval n5x azért még mindig jó cucc, arról nem is beszélve hogy jelenleg olyan szinten van, amiről más, most kiadott eszközök még csak álmodnak, ha kapnak egyáltalán bármilyen (főverzó)frissítést.
Amúgy én is éppen Nexus 6-ról kényszerülök váltani és azon gondolkodom, hogy mit vegyek, nem könnyű döntés. A Google a horror pixel árakkal szerintem nagy csapást méret a nexus vonal kedvelőire szerintem. Ilyen szempontból a n5x még mindig kiváló alternatíva, ha valaki egy pörgős cuccot akar friss rendszerrel. Havi biztonsági frissítések pedig ugye még 2018-ig jonnek ha jól tudom.
-
tybsen
addikt
válasz
cuebler #4566 üzenetére
Nekem eddig minden töltő zúgott-cincogott vagy valamilyen hangot adott, vezeték nélküliek is. Azt figyeltem meg, hogy nálam akkor zúgnak, ha már fel van töltve a telefon, de még töltőn van.. elég idegesítő és persze csak akkor lehet hallani ha az ember nagyon erre figyel és nagyon nagy a csend.
Én emiatt egy időkapcsolós konnektorba dugható cuccot használok, abban van a vezetéknélküli töltő (Nexus 6), így csak néhány órát tölt éjjel és nincs lehetősége zúgni.
De volt olyan töltő is, ami töltés közben is zúgott, ezt egy idő után inkább nem használtam.
-
tybsen
addikt
Nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek!
-
tybsen
addikt
Autóba szivargyújtós töltőből usb c-t érdemes venni, van ott is valamilyen preferált/ellenőrzött cucc, vagy ez mindegy és bármilyet lehet?
Vagy sima usb-s szivargyújtós töltő, és abba egy usb-usb c átalakítós kábel (egy ilyet vettünk múltkor adatátvitelre, anker).
Cél nyilván az lenne, hogy gyorsan és megbízhatóan működjön. Nekem anker dupla usb (2A tölt) van a kocsiban, páromnak kellene valami az autójába a nexus 5x-hez.
Köszi szépen.
Szerk: mi az a "Qualcomm quick charge 3.0"? Már a második töltőnél látom, ez valami gyorstöltés? Szerk: ja látom, igen, az...
-
tybsen
addikt
válasz
Ringman #4083 üzenetére
Itt megnézheted (van egy táblázat ill. egy oldal is linkelve), a kábelt amit írtál, nem találtam a listákon.
-
tybsen
addikt
Android verzió frissítésre nexusok esetén a készülék Google store-ban lévő elérhetőségének napjától számítva hivatalosan 2 év frissítési garancia van.
Biztonsági frissítéseket a készülék Google store-ban lévő elérhetőségének napjától számítva 3 évig, vagy a Google store-ban való értékesítés megszűnését követő 18 hónapig garantálja a Google.
-
tybsen
addikt
Következő telefon lehet hogy nekem is az lesz mert egyszerűen kíváncsi vagyok a rendszerre rengeteg év Nexus után. Ipad-em nagyon rövid ideig volt, a vissza gomb hiányzott meg fura volt, hogy gyakorlatilag egy app drawer az egész, az értesítések is furcsák, valahogy folyton hiányérzetem volt. Meg az itunes, meg hasonló apróságok... Bezárva éreztem magam. Az ár illetve a 12 hónap garancia is visszatartó erő, de legközelebb lehet, hogy kipróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- iPhone topik
- Kuponkunyeráló
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Futás, futópályák
- Iqos cigaretta
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 11 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Aktiválatlan Apple IPhone 16 Pro max 256GB kártya független 1Év hivatalos apple garival
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest