Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
2160MHz CL9-11-9-24-1T értéket a sima mezei 1866/CL9-9-9-es Corair Vengeance is megy nálam 1,7V-tal. És nem 2GB hanem 4GB modulméret mellett.
Most 1600/CL8-8-8-as 2GB-os Vengeance modulokat tesztelgetek, 1,8V-on CL8-10-8-24-1T 2188MHz.
HGyu
-
törölt tag
A dolgot körüljártam alaposan, és érzetre a 1200Mhz-s cl7/T1-es memória gyorsabb volt, mint a 2000Mhz-es CL8/T2-es(4Ghz i7). persze mérve a 2 ghz-es volt gyorsabb vagy 2%-al.
A memória mennyisége szerintem fontosabb mint a sebessége: 4/8Gb között is volt gyorsulás(W7) pedig egy ideje már SSD-t használok. Ja csak 8-9000MB/s-et ír olvas a DDR2-800-as ram, és lóf@sz különbséget vettem észre gyorsaságban* a tuningolt i7 18-20000MB/sec-jéhez képest.
*Audió vágás, game, képszerkesztgetés.
Nem szándékozom troll-kodni, ez a saját tapasztalat által generált saját véleményem
A GOOD ram pedig nekem nem szimpatikus, sokat dolgoztam szervizben és halomban álltak a kartondobozokban a "hibás" gépekből kitermelt ilyen márkájú modulok, persze ez nem reprezentatív
-
mghltm
addikt
válasz
szabomihaly2 #20 üzenetére
mert vannak olyan szoftverek, amik page file nelkul nem futnak normalisan ( inditaskor hibat dobnak, futas kozben veletlenszeruen leallnak kulonbozo hibauzenetekkel )
-
yakuza.tora
addikt
válasz
Santiagain #10 üzenetére
Igen. A hülyének...
-
Nagyon jól ezek a lengyel ramok,csak sajnos nálunk mostohagyermekként kezelik,mert nemigazán kaphatók.Kár mert biztosan lenne piaca.
-
vinibali
őstag
mindenesetre azt jó látni, hogy egy lengyel cég ilyeneket csinál. főleg ha nem leaányvállalat
-
szki
őstag
Volt DDR2-ben GoodRam ramom 2x1GB. Tudott 10% tuningot is kb alapfeszen. Gondolom DDR3-ban az erős középmezőnybe tartoznak ezek a ramok.
Azonban kérdés, hogy 2133/CL9 időzítés esetén mely alkalmazások tudják kihasználni azt az irdatlan sávszélességet? Talán néhány videoszerkesztő, meg fájltömörítő elérhet kis sebességnövekedést.
Az integrált GPU-nak jöhet még jól a gyors ram. Ez saját tapasztalat is, mert volt 1333/CL9 ramom, és van már közel két éve 1600/CL7-es is 785G-s IGP mellett.(#15) atti_2010: a 4GB ramomból 120MB nálam is ramdiskként funkcionál, és FF cache szereti. Persze SSD is van OS-nek. 2 magos Athlon II-vel is fürge a gépem, mint a villám!
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Santiagain #12 üzenetére
Biztosan fog lehetni de akkor már elég nagy a veszteség mert 1866MHz a vezérlő sebessége de ez majd elválik, igaz én sem adnék ennyit azért a kis pluszért.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
Santiagain #10 üzenetére
A Sandynál nem hiszem hogy megérné de a Buldozernél ha húzol egy kicsit az FSB-n egyből átlepi a 2000 Mhz-et.
-
Santiagain
őstag
És kapunk 1-2%-os teljesítmény növekedést (valós alkalmazásokban) dupla árért. A hülyének is megéri.
-
atti_2010
nagyúr
Ez gondolom a Bulldozernek is jó kis tuningos RAM lesz.
-
mghltm
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #6 üzenetére
en mar nem egyszer jartam igy.
level a support-nak, elkuldtek kedvesen a beallitasi ertekeket, utana tokeletesen mukodtek a ramok. nem ertem, miert ekkora titok ez, nem ferne el a ram dobozan vagy a ram matricazasan?!
-
pmheros
őstag
nekem nincs gondom az órajel és a késleltetések emelésével. A gondom magukkal a gyártókkal és a termék támogatásukkal van.
Köteleznék minden gyártót, hogy a termékéhez csomagoljon egy hitelesített táblázatot arról hogy a különböző feszültségek mellett milyen sebességeket tud. Ne csak a max -ot adják meg. Gondolok itt arra hogy 1,5V -on milyen késleltetéseket tud 1066 -on, 1333-on, 1600, -on és a főbb elfogadott órajeleken. Aztán a táblázat következő sorában jöhetnének az 1,57 -es értékek az előbbi sebességeken, majd ugyanezek 1,65 -ön, és a legvégén a gyártó által vállalt legmagasabb feszen.
-
BotaN
senior tag
Az 1.65V-os feszkó az pont a Sandy-hoz lett kifejlesztve, még jó hogy az Intel megmondta hogy a mem vezérlő max. 1,57V-ot kaphat.
-
Morden24
nagyúr
Bevallom nem vagyok egy fenomén hardver terén, az ilyen memóriaidőzítősdi meg a hátam közepére sem kellett volna soha, de amúgy ez most egy olyan játék, hogy emelik a megáhercet, meg közben cselesen az időzítéseket is? Pard' me, de ha jól gondolom, akkor sok szart nem érnek ezek. Javítsatok meg, ha tévedek.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ezt a körítést:
Az SPD úgy került kifejlesztésre, hogy biztosítva legyen a tökéletes összhang a 32 nm processzorokkal és a legnépszerűbb LGA1366, 1156 és 1155 platformokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Revolut
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Gitáros topic
- Vicces képek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- OLCSÓ MONITOROK
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest