- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
A standard működés olyan hogy ha jön/ megy csomag akkor az generál egy irqt értesíti a megfelelő processzt, feldolgozza és megy tovább az élet. Az hogy akár küldés akár fogadás oldalon összevár a kártya egy jópár csomagot és így megy a feldolgozás az nekem már workaround megoldás aminek nagyobb késleltetés az ára. Szerintem, én még ezt tanultam.
-
kchris78
veterán
ez a fajta tuning ami szerintem abba a körbe tartozik amit CDN szolgáltató meg tud ejteni, de abszolút nem plugandplay kategória (véleményem szerint ezért sem terjed a 10GbE, ahogy látható abszolút másképp kell konfigolni a TCP stacket ehhez a sebességhez).
Egy sima desktop pc elmegy 900mbitig és kiszorzod hogy mennyi lenne a vége, abszolút nem jó megközelítés. nézd meg azt hogyha kitolod 900mbitig a géped hány IRQ esik be mp-enként gép szinten. nem az számít hogy egy bizonyos irq-n. Abból kiindulva hogy milyen gép volt nálam 300e IRQ/s környékén a gépek 90%-a megáll. ekkor viszont nem csinál mást a gép csak az I/O-val foglalkozik.
Lehet a cikkben leírtaknak megfelelően tuningolni de sajnos nekem windowson kellett remekelnem ahol valamennyit lehetett a registryvel bűvészkedni de a performancia abszolút azon múlt hogy hogy volt az adott driver megírva (offload + irq coalescing), szépen kijött a különbség a broadcom és intel között.
Plusz mégegy dolog: lehet bármennyi mag egy gépben, ha az a processz ami kommunikálni akar egy magon fut (másolás ilyen de webszerver is ilyen lehet ha nincs rendesen bekonfigolva), akkor annyi I/O van amennyit egy mag ki tud hozni magából.Finomítom a kijelentésem, de nekem ezek a fenntartásaim vannak, gyakorlati tapasztalatok alapján.
-
kchris78
veterán
Azert mert egyszeruen a pc architektúrája olyan hogy annyi csomagot másodpercenként amennyit továbbítani kell hogy kijöjjön a 10 Gbit nem alkalmas. 1500 bytteos csomagokkal. Csak mindenféle offload eljárásokkal. Olvass utana. Teszteléskor nekem kb 4-6 gbit volt a vége pedig brutális vas volt alatta.
-
hallador
addikt
Nyilván sok fajta szerver van, de egy szervert nem minden esetben a chipkészlet, mint inkább az elrendezés fogja eldönteni mire jó, mivel chipsetből van 2 - 5 fajta szerver elrendezésből, meg 40 fajta, igen meg ide hozhatnád az IBM x3950-et, meg a HP DL980-et is, meg utána a Power 780-t is, de nyilván nem releváns ebben az esetben, amit leírsz.
Nyilván a GigaByte laphoz hasonlót kerestem nem pedig a zEC12-höz akartam hasonítani.
Nyilvánvaló az is, hogy az 1 U-s szerver nem a standalone házba építhető szerverlap kategória, mint ahogyan az x3650 sem.
Amúgy ha már így leírtad akkor nézzük azt a halmot a 2013-ban megjelent M4-es 3650-en van összesen 6 publikusan használható , kettő elöl, 4 hátul, meg kettő a lapon, ugye megegyezhetúnk, hogy 2013-ban nem egy halom...
Ha megnézzük a 2008-2009-ben megjelent x3650M2-t akkor elöl 2, hátul 2, na ez is messze van a halomtól. Szóval máshogy látjuk a sok USB fogalmát.....
De lehet hogy tévedek...
-
Akybron
aktív tag
És ami vicces, a TV-m is rendelkezik soros porttal. Alapvetően azért, hogy rendszerbe kötve lehessen őket pl. egyszerre ki-bekapcsolni.
usb-rs232 illesztőkre: prolific gyártmányokból ha csak 1 van a gépben tök jó. Ha több, akkor 2-3 port nyitás-zárás után magával rántja a kernelt is... Az FTDI chipesek már jók, pár éve még pocsék olt a driverük. TI-USB-re a gyártó maga mondta, hogy inkább az FTDI-t ajánlják.
Korlátozottan használhatók válaszidő kritikus helyeken. Az FTDI alap beállításokkal 16 msec késleltetést okoz hozzáférésenként. Ha egy program egyesével küldi ki a byte-okat, akkor 60 byte/sec a sebesség 115200 baud esetén is.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest