- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- 8000-es akksi került az IQOO Z10 Turbo+-ba
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
Én azt látom hogy a régi buta hálózati kártyák ma már ebben a sebességtartomanyban processzorral ellátott cuccok lettek (crc offload pl) másképp nem tudják hozni a névleges sebességet. Egyik másik típuson még aktív hűtés is van
. Ehhez képest egy nem túl drága Switch (nem otthoni) rendelkezhet 4 10gbites sfp/x2 hellyel es 20-30Gbit (minimális routinggal) nem tolja fel 10% fölé a cpujának a terhelését. Ennyi.
-
bambano
titán
értem, tehát neked egyik oldalról nézve kell a kimeneti teljesítmény, tehát tolod az adatot, mint állat, a másik oldalról nézve meg össze kell *VÁRNI* a csomagokat... vagyis a csomagok tülekednek, hogy kijuthassanak a gépből, de várni kell rájuk...
szerintem dolgozz még ezen az állításon. én mégis inkább azt gondolom, hogy neked nem jött össze a 10ge, ebből tettél egy túlzó általánosítást, hogy akkor fizikailag is lehetetlen és ezt a cáfolat ellenére sem akarod feladni.
A fogadási oldalon nincs mese, ott meg kell várni a csomagokat, mivel a fogadó oldal nem tudja szabályozni az érkezés sebességét.
-
bambano
titán
"egyszeruen a pc architektúrája olyan hogy annyi csomagot másodpercenként amennyit továbbítani kell hogy kijöjjön a 10 Gbit nem alkalmas. ": ezt írtad. cáfolatra hoztam ellenpéldát. a pc architektúra erre is alkalmas.
a pc architektúra alkalmasságát nem befolyásolja, hogy otthon marinéni tuningolja vagy a redhat legjobb kernelbuherálói: ez a felhasználó alkalmasságáról szól, nem a pc-ről.
A windows hálózati stackje fényévekkel le van maradva a linuxhoz képest.
-
bambano
titán
hirtelen két cikket is találtam, akik nem tudják, hogy szerinted ennyi a sávszélesség maximum, így kitoltak 9.9 gigát a 10-es vezérlőn... valóban, a jumbo frame-eket ők is javasolják, de van ott más is.
nekem egy átlag gyalog desktop pc 800 megáig simán elmegy, van, hogy 900-ig is. ha hozzáveszem, hogy pl. a szerver ethernetkártyám 8 interruptot kezel, meg van benne 4 mag ht-vel, akkor csak maga a hardver elmenne akár 7 Gbps-ig is, tuning nélkül. plusz a tuning, nem olyan lehetetlen az a 10 giga.
Ebben az egyik módszer a jumbo frame, a másik meg a tuning. a másodikban nem látok mtu-t. a másik cikk egy 2008-as redhat-os prezentáció, ebben a cikkben benne van az url-je.
Szerk: írtad még, hogy "hacsak nincs a vezérlőnek valami brutális offload funkciója". ezek szerver kategóriás vezérlők. van offloadjuk.
-
bambano
titán
ennek a chipset sorozatnak ez az egyik lényeges tulajdonsága, hogy szerver kategóriás hálózati kártya van benne. már a c202-esben is rendesebb lan van.
egyébként egy egyszerű vas is ki bírja hajtani a gigát, akkor egy rendes vas az alig 10x nagyobb terhelést miért ne bírná?
Új hozzászólás Aktív témák
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
- Total Commander
- Battlefield 6
- Milyen routert?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest