- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Déjà vu érzés a Z Flip FE specifikációját nézve.
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lionhearted #60 üzenetére
Már nagyon szét lett offolva ez a topik és látom nem érted a CUDA vs felbontás vs minőség kapcsolatát. Az, hogy a CUDA x264-en van használva, az teljesen mindegy.
Kérlek írd be a google-ben: cuda quality
Részemről be is fejeztem...
Ui.: Annak viszont örülök, hogy most már tudom, hogy nemcsak a CUDA magok száma számít és emiatt óvatosnak kell lenni az új KEPLER-es kártyákkal. Kár, hogy a topic-indító cikk erre nem tért ki. -
válasz
lionhearted #55 üzenetére
löncsi, lenoc köszi az infót a Kepler-es CUDA-val kapcsolatban. Nem jó hír
lionhearted: félreértetted. Nem a kijelzőkről írtam.
A CUDA-t csak nagy, min. HD közeli felbontáson illik használni. Kisebb felbontásnál rossz minőséget eredményez a sima CPU-s számításhoz képest. Valszeg nem kis felbontásra optimalizálták. Erre írtam példaként, hogy pl. mobileszközre történő OUTPUT-hoz (bár néha már ott is vannak durva kijelzők) nem kell a CUDA-t használni. Gondolva a 'gyengébb felhasználókra', bizonyos programoknál alacsonyabb felbontáson nem is lehet CUDA-t engedélyezni.
-
válasz
lionhearted #52 üzenetére
Nem tudom CUDA számítás működési elvét. Engem csak az érdekel, hogy ha transzkódolásnál CUDA enabled pipa be, akkor 3-4x hamarabb kész vagyok a beállított művelettel. És amíg 720 vagy 1080-on csinálom, addig én nem látok emiatt minőségromlást. Természetesen 720x576-os vagy még kisebb h264-be történő átrakásnál már csúnya a CUDA... hiába gyorsabb. Ezért pl. mobileszközre történő konvertáláshoz nem ajánlott a CUDA bekapcsolása.
-
Haart
addikt
válasz
lionhearted #43 üzenetére
Építő jellegű hozzászólást köszönjük. De már itt van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen autót vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest