- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lionhearted #60 üzenetére
Már nagyon szét lett offolva ez a topik és látom nem érted a CUDA vs felbontás vs minőség kapcsolatát. Az, hogy a CUDA x264-en van használva, az teljesen mindegy.
Kérlek írd be a google-ben: cuda quality
Részemről be is fejeztem...
Ui.: Annak viszont örülök, hogy most már tudom, hogy nemcsak a CUDA magok száma számít és emiatt óvatosnak kell lenni az új KEPLER-es kártyákkal. Kár, hogy a topic-indító cikk erre nem tért ki. -
válasz
lionhearted #55 üzenetére
löncsi, lenoc köszi az infót a Kepler-es CUDA-val kapcsolatban. Nem jó hír
lionhearted: félreértetted. Nem a kijelzőkről írtam.
A CUDA-t csak nagy, min. HD közeli felbontáson illik használni. Kisebb felbontásnál rossz minőséget eredményez a sima CPU-s számításhoz képest. Valszeg nem kis felbontásra optimalizálták. Erre írtam példaként, hogy pl. mobileszközre történő OUTPUT-hoz (bár néha már ott is vannak durva kijelzők) nem kell a CUDA-t használni. Gondolva a 'gyengébb felhasználókra', bizonyos programoknál alacsonyabb felbontáson nem is lehet CUDA-t engedélyezni.
-
válasz
lionhearted #52 üzenetére
Nem tudom CUDA számítás működési elvét. Engem csak az érdekel, hogy ha transzkódolásnál CUDA enabled pipa be, akkor 3-4x hamarabb kész vagyok a beállított művelettel. És amíg 720 vagy 1080-on csinálom, addig én nem látok emiatt minőségromlást. Természetesen 720x576-os vagy még kisebb h264-be történő átrakásnál már csúnya a CUDA... hiába gyorsabb. Ezért pl. mobileszközre történő konvertáláshoz nem ajánlott a CUDA bekapcsolása.
-
A premierről már néhány éve teljesen leálltam Most gyors' munkához Pina 14 Ult (ehhez nem kell CUDA), lassú' munkához SonyVegas 11pro, itt már segít. Ha pedig mkv-be kell kirakni, akkor pedig gyakran Handbrake és itt is segít a CUDA. Ha jól emlékszem 3-4x gyorsabb a GT440 96 CUDA magja, mint a húzott 3,6Ghz-es X4-955. Akkor sejthető, hogy 384 CUDA mag milyen lenne...
-
Hát ez, ahogy korábban is írták: Az átnevezés művészei. A DDR5 miatt nemcsak +10-et 640--> 650 kapott a típusjelben...., hanem egyből átugrotta a GTS osztály és egyenesen az élre tört a GTX-be.
) Szerintem az Nvidia meg is tiltotta a gyártóknak, hogy nehogy véletlenül DDR5-öt rakjanak a GT640-hez, mert akkor megölik a marketinggépezetük 1 hetes brainstormingja után kijött nagy ötletét...: hogy legyen 2 osztállyal magasabb a GT640.
Ennek ellenére a CUDA magok miatt nekem szükségem lesz egy ilyen kártyára, ha lesz belőle passzív... kell a videóvágáshoz. Így a fentiek ugyan jogos morgások, de igazából nem érdekel, hogy hívják a GT640 DDR5-ös változatát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest