- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silentfrog
veterán
Most rendezgettem a régi számtech motyóimat és találtam a dobozban egy régi mx 440 kártyát.Most ,hogy nézem a cikkben lévő képet ,nagyon hasonlit a kinézet! Lehet,hogy tud is annyit mit ez?
-
Joachim21
őstag
Elég furcsa ez a kártya. Lassan a nyák rövidebb lesz mint a PCI-e sín. Ha azt vesszük, hogy a GTX670 sem sokkal hosszabb, akkor nem kell csodálkozni, csak tavaly még egy csúcskártya nem fért bele egy kisebb házba, idén viszont szinte Notebook diszkrét VGA méreteket öltöttek.
-
válasz
bluemirage #61 üzenetére
Keresem, de nem találom. Ne engem küldj a guglira, konkrét példákat mutass be.
Mert, mint írtam is, x264nek nincs CUDA-s kiterjesztése. Sokan nekiálltak, de egyikből sem lett semmi.
Amennyiben viszont az nv encodereit használja, akkor...nincs miről beszélgetni. Lehet neked elég. -
válasz
lionhearted #60 üzenetére
Már nagyon szét lett offolva ez a topik és látom nem érted a CUDA vs felbontás vs minőség kapcsolatát. Az, hogy a CUDA x264-en van használva, az teljesen mindegy.
Kérlek írd be a google-ben: cuda quality
Részemről be is fejeztem...
Ui.: Annak viszont örülök, hogy most már tudom, hogy nemcsak a CUDA magok száma számít és emiatt óvatosnak kell lenni az új KEPLER-es kártyákkal. Kár, hogy a topic-indító cikk erre nem tért ki. -
válasz
bluemirage #58 üzenetére
Jelenleg egyetlen olyan valós megoldást sem ismerek, ami jobb minőséget produkálna HD felbontáson, mint az x264. (Talán majd a h265 időben.
)
És ugyanígy, egyetlen normális megoldás sincs x264 gpu gyorsításra.
Nem tudom mi van a HandBrake-ben. De ha az x264et cseréli le, akkor az nem vállik a minőség javára, ami a legfontosabb egy HD képnél. Épp ezért nem értem.
Nagy kijelzőn, nagy felbontáson, ronda kép az nem lehet jó.
Kis kijelzőn, normál felbontáson..a szemed szabhat csak határt...meg a távolság. -
Sondi1986
addikt
válasz
bluemirage #47 üzenetére
Helyedbe régebbi GTX-ek közül választanék mert az új Cuda nem olyan erős. (GTX6XX)
-
válasz
lionhearted #55 üzenetére
löncsi, lenoc köszi az infót a Kepler-es CUDA-val kapcsolatban. Nem jó hír
lionhearted: félreértetted. Nem a kijelzőkről írtam.
A CUDA-t csak nagy, min. HD közeli felbontáson illik használni. Kisebb felbontásnál rossz minőséget eredményez a sima CPU-s számításhoz képest. Valszeg nem kis felbontásra optimalizálták. Erre írtam példaként, hogy pl. mobileszközre történő OUTPUT-hoz (bár néha már ott is vannak durva kijelzők) nem kell a CUDA-t használni. Gondolva a 'gyengébb felhasználókra', bizonyos programoknál alacsonyabb felbontáson nem is lehet CUDA-t engedélyezni.
-
lenox
veterán
válasz
bluemirage #50 üzenetére
Mi a baj a premierrel? Most mar megy amd-n is opencl-lel... Amugy a cuda gyorsitas temaban erdemes teszteket is nezni, mielott veszel, mert a gt440 96 magja az ugyanugy 2 multiprocesszorbol jon, mint az uj kartyak 384 magja, szoval floating point processingben valoban gyorsabb, ha van mivel etetni, de a tobbi eroforrasban nincs ugyanilyen elorelepes, szoval leginkabb nincs mivel etetni.
-
Löncsi
őstag
válasz
bluemirage #50 üzenetére
Kepler CUDA magját ne keverd a GT440-el. Kepler magok lassabbak, nincs 2X szorzó.
-
válasz
bluemirage #54 üzenetére
Ez fura, pont fordítva kéne, hogy legyen. Nagy kijelzőn látod a minőségi különbséget, nem a 3-4"on.
Neked lehet, hogy az számít, és ha nem végleges, hanem csak valamiféle bemutató/test, akkor hagyján. De valódi, végső filmnek...harmatos. : ( -
válasz
lionhearted #52 üzenetére
Nem tudom CUDA számítás működési elvét. Engem csak az érdekel, hogy ha transzkódolásnál CUDA enabled pipa be, akkor 3-4x hamarabb kész vagyok a beállított művelettel. És amíg 720 vagy 1080-on csinálom, addig én nem látok emiatt minőségromlást. Természetesen 720x576-os vagy még kisebb h264-be történő átrakásnál már csúnya a CUDA... hiába gyorsabb. Ezért pl. mobileszközre történő konvertáláshoz nem ajánlott a CUDA bekapcsolása.
-
Az a baj, ha a gk106-ból épülne, akkor máris kétszer akkora csippről beszélnénk.
Akinek a fogyasztás/méret/hűtés is fontos, annak ez lehet egy jó alternatíva.@Haart: tény, hogy itt van, de az induló ár, és az 1/2 hónapos ár. Érted.
@bluemirage: Handbrake? És mit gyorsít? Mert az enkódolás még igencsak kezdetleges, sajnos. Dekódolásban/méretezésben/deinterlace-ben viszont sokat segíthet.
-
A premierről már néhány éve teljesen leálltam Most gyors' munkához Pina 14 Ult (ehhez nem kell CUDA), lassú' munkához SonyVegas 11pro, itt már segít. Ha pedig mkv-be kell kirakni, akkor pedig gyakran Handbrake és itt is segít a CUDA. Ha jól emlékszem 3-4x gyorsabb a GT440 96 CUDA magja, mint a húzott 3,6Ghz-es X4-955. Akkor sejthető, hogy 384 CUDA mag milyen lenne...
-
lenox
veterán
válasz
bluemirage #47 üzenetére
Mivel vagod a videot, ha nem titok?
-
Hát ez, ahogy korábban is írták: Az átnevezés művészei. A DDR5 miatt nemcsak +10-et 640--> 650 kapott a típusjelben...., hanem egyből átugrotta a GTS osztály és egyenesen az élre tört a GTX-be.
) Szerintem az Nvidia meg is tiltotta a gyártóknak, hogy nehogy véletlenül DDR5-öt rakjanak a GT640-hez, mert akkor megölik a marketinggépezetük 1 hetes brainstormingja után kijött nagy ötletét...: hogy legyen 2 osztállyal magasabb a GT640.
Ennek ellenére a CUDA magok miatt nekem szükségem lesz egy ilyen kártyára, ha lesz belőle passzív... kell a videóvágáshoz. Így a fentiek ugyan jogos morgások, de igazából nem érdekel, hogy hívják a GT640 DDR5-ös változatát.
-
Srodney
senior tag
sokan a gt640et várták volna gddr5-tel,és miután megjelent gddr3assal csak arra tudtunk gondolni hogy nyilván más címke alatt de jönni fog egy gk107es gddr5el,csak az a baj hogy 128biten...
-
Haart
addikt
válasz
lionhearted #43 üzenetére
Építő jellegű hozzászólást köszönjük. De már itt van.
-
A fogyasztása nagyon jól néz ki. Várós.
-
g@bo
nagyúr
65 watt? simán jó lenne 15 ropiért egy olcsó i3 ivy vel. el lehet vele molyolni, aki nem hc játékos.
-
-
Ringman
félisten
a refkártya meg 2slotos? okos és előrelátó megoldás, így az itx-esek is kiesnek a potenciális vásárlók közül.
-
törölt tag
Itt igazából megint előjön, hogy melyik gyártó hogyan definiálja a TDP-t.
Löncsi: Referencia design-nál nem szokás a tuningot számításba venni. (Leszámítva a dual BIOS-szal tervezett VGA-kat, ez nem az.) Azzal majd foglalkozzon az egyedi PCB-re építő gyártó. Emiatt nem releváns a 6850-es megjegyzésed.
-
Én is reménykedem,akárcsak az első pár hsz,hogy lesz erről is a közelmúltban egy teszt, régebbi és konkurens karikkal együtt.
-
Löncsi
őstag
válasz
#65675776 #24 üzenetére
Igen, igen, ön-ellentmondtam magamnak.
GTX660 140W TDP < 150W = 1 csati
GTX460 160W TDP > 150W = 2 csati
GTX650 64W TDP < 75W = nem kellene csati, de mivel jó tuning-potenciált feltételeznek (pletyka), ezért kapott +1 csatit. Mint ahogy egyes HD6850-ek is 2x6 pin-t, pedig nem indokolta.De én vagyok a hülye, nem is folytatom, szép estét.
-
Löncsi
őstag
válasz
#65675776 #16 üzenetére
Ez nyilvánvaló és gyakorlatilag hivatalos beismerése annak, hogy nem képes lépést tartani a kunkurenciával, ahhoz tuningolni kell.
Ez annak a beismerése, hogy jól húzható a GPU az nVidia/pletykák szerint (vagy GTX660 PCB-t használ). A GTX460 ezen tulajdonsága alapján is ez volt a konklúzió, hogy nem képes lépést tartani ? Na mind1, itt az AMD mindig valami megmagyarázhatatlanul jó amit utól kell érni.
-
törölt tag
Tisztában vagyok vele. De a megfogalmazás így kissé pontatlan. Bár tudom, hogy PCIe 3.0 a kártya, és ezért fogalmaztál így.
Löncsi: Refkártyán erre gondolni? Ez nyilvánvaló és gyakorlatilag hivatalos beismerése annak, hogy nem képes lépést tartani a kunkurenciával, ahhoz tuningolni kell.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Nem tudom, de szerintem jobb ötlet mint a 640. Az egy kicsit mellbevágott, ez olyan normál középkategóriásnak tűnik nekem. Na de majd a teszt kideríti
-
törölt tag
A 75W-ot a PCI-E 1.0 is tudja biztosítani. PCI-E 2.0 óta ez ugye elméletileg 150W a lap felől.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Akkor nem lesz alternatívája a 7770-nek. Azért a GTX 550 Ti-t illett volna túlszárnyalni...
-
banhammer
veterán
Ezt a pofátlan lehúzást.
-
csaabz
őstag
Ez komolytalan kártya... nem erőlteti meg magát mostanság az nvidia...
-
MZperX75
addikt
Bizony!
Nem rossz ötlet,viszont elfelejted azt hogy a HD4850-4870-es kari csak DX10.1
Ami nem gond,de arra viszont tényleg kíváncsi lennék,hogyPL: ..Crysis2 ,Dirt2-3-és,még sok mai games hogyan muzsikál DX10-be egy régi HD,vagy GTX-ekkel.
PL: 720p/1080p maxon DX10 HD4870 vagy HD4850-el
us GTX650,7750,7770,7850-el 720p/1080p maxon DX11-el,az biztos érdekes eredmény lenne szerintem DX10-ben alázna még mindig a HD4870-es. -
gézu
őstag
Ez nem az, amire várunk. Az majd a GTX 650 Ti lesz.
-
Sondi1986
addikt
-
MZperX75
addikt
Várjuk a teszteket!
Nekem a fogyasztás nem biztos ,hogy meggyőző lesz.
gondolok itt még 7970-es is kevesebbet eszik mint 15W idle állapotában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest