Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Izzé #93 üzenetére

Ehhez csak annyit tennék hozzá - az egyetértésem mellett -, hogy van egy trend amit diktál a piac és a gyártó. Nyilván nem (minden esetben van) másolásról van szó, hanem igényekről aminek eleget kell tenni!
    Lásd egyes hozzászólásokat! Párat idéznék is:
    "Jó lenne WP-vel!"
    "Az iPhone 4 tetszik, de droiddal jobb lenne."
    "Nem rossz, de nekem max 4 col..."
    És még lehetne sorolni!

Anno a Samsung bedobta a 3GS-re válaszul a Galaxy S1-et, majd az iPhone 4-re az S2-t. Aztán a többi gyártó is szépen felzárkózott. S valljuk meg őszintén, nincs is ezzel baj! Mára van kínálat. Hogy kinek mi tetszik, melyik rendszer jön be, az végre tényleg szabadon választhatóvá vált. Ezt el kell fogadni!

Nekem volt iPhone-on (3GS és 4-es), voltak jó és rossz megoldások benne, de ettől még eltudtam fogadni. Majd lett nem egy androidos, symbianos és WP-s telefonom. Egyrészt kíváncsiságból, másrészt munka miatt. Mindegyiknél tapasztaltam azt, hogy külön szájíz kell hozzájuk. Mára azért viszonylag egész jól közelednek egymáshoz SW és HW terén is a dolgok. Tény, hogy közös lónak túrós a háta, de ettől függetlenül még kisülhet idővel jó és jobb megoldás is. Ha mégsem, akkor sem kötelező ugye az adott terméket megvenni. :)

törölt tag

válasz Parallaxis #77 üzenetére

Azért azt tegyük hozzá, hogy magán a rendszeren is piszok sok múlik! Főleg, ha nincs rendesen optimalizálva. Akkor aztán lehet 4 mag és 2 GB ram, akkor is megfőzi a telefon magát a saját levében.

törölt tag

válasz WinPho #74 üzenetére

Sorry, az S-t zárójelbe akartam tenni, de végül nem szerkesztettem. De legalább így is érthető lett! :D

törölt tag

válasz Cyberpunk #72 üzenetére

A piac haldoklik egy kicsit. Berobban valami premier termék, azt agyonnyomatják, majd miután elkelt a megfelelő darabszám az első etapban akkor lejjebb viszik az árát míg végül az értékvesztés miatt "filléres" tétellé válik.
    Időközben a szolgáltatók is próbálják a hasznot mind önmaguknak, mind a készülékgyártóknak összeharácsolni.
    A telefon rendszerének a frissítése szerintem már előre el van döntve. Kap maximum négy frissítést és kifújt! Jöhet az újabb nagy vas!
    A nép erre tart igényt. Ki sem tudják használni az elődöt, de már azon nyomban (nem is kevesen) veszik az új készüléket. Útközben ala BKV nem egy embert látok, amint épp iPhone 5, Samsung Galaxy S4, HTC One, Sony Xperia Z és hasonló készülékekkel flangálnak. Effektíve jó, ha a telefontulajdonosok fele kihasználja azt a tudást (SW és HW téren) amit a készülék nyújt.
    Tipikusan arra emlékeztet a mostani piac, mint amikor anno a TV-ben ment egy reklám és egy állítólag olasz faszon "Átenszijon! Ájándék! Dudijámánti!" és hasonló dumákkal gagyi gyűrűket adott el. A lényeg maga a pofavizit amivel a gyártó lenyomja a vevők torkán a termékét. A vevőknek joga van úgy dönteni, hogy nem vesszük meg, mert végre jobb üzemidőt várunk, stb.! De ezt mégsem teszik!
    Egy magyar filmből tudnék idézni, ami rövidebben összefoglalja a dolgokat:
    "Az emberek mindig azt hiszik el, amire vágynak. Boldogan hagyják átverni magukat, hogy megkapják, amit akarnak. Az illúziót, hogy lehetnek valakik, hogy nincsenek egyedül, hogy van kiút ebből a pöcegödörből, és az illúzió drága mulatság... de még így is megéri."

törölt tag

válasz agressor12 #55 üzenetére

ÉS azt olyan ember fejtette ki aki effektíve programozással foglalkozik? :U

törölt tag

A cikkhez: S4 képre rábiggyeszteni az S5-t azért vicces...

A témához: A 64 bithez csak annyit fűznék hozzá, hogy nem egy programozó van. S itt a kezdőtől a fejlesztőig értem az embereket. Az, hogy a mobilpalettán is elérhető lesz a 64 bit, sokkal több dolgot tudnak majd kihasználni. Igen, átlagembernek ez teljesen lényegtelen, hogy 32 vagy épp 64 bit. De ez az újítás nem is nekik szól!
    Nyilvánvaló, hogy nem értelmetlen pénzkidobásról beszélünk, hiszen a gyártók annyira nem buták, hogy elkezdjenek valami fejlesztésbe pénzt ölni ami aztán megfeneklik. Vélelmezem, hogy a 64 bit elérhetőségét már nagyon régóta pedzegette nem egy csoport és mára kénytelenek voltak meglépni ezt a technológiát.

Aki lagot írt, annak csak annyit, hogy az optimalizálatlanság következménye! Elég egy rossz kernel+ROM párosítás és máris csúsznak a dolgok. Vagy épp pár olyan process amit amúgy nem használ ki a user. De ezekre azért valamelyest van orvosság! Nyilvánvalóan tökéletes rendszer nincs, nem volt és nem is lesz! De a jelenlegi jótól lehet jobb!
    Ha a fejlesztések nem haladnának, akkor még mindig ott tartanánk, hogy bőröndméretű telefonnal mászkálnánk, állványos fényképezőgépünk lenne, szalagos diktafonnal járkálnának páran, és az internetet is a morze jelentené meg a fehér galamb. Tény, hogy a 4 bites időszakban is éltek az emberek és eltudták intézni a dolgaikat, de mivel halad a világ nem mindig jó lemaradni!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés