- iPhone topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
DeFranco #237 üzenetére
Érteni én sem értek hozzá, de átlagos használatnál nem is kell túl sok mindenhez.
Ami nekem idegen volt, hogy néha kézzel kell egy progit megadni xy fájl megnyitásához, annak binárisát ki kell keresni a /usr/bin -ben, aztán hogy nincs olyan "igazi eszközkezelő" sem, leginkább terminálban lehet a HW-kat bogarászni, meg olyan apróságok, hogy miként lehet, hdd-t felcsatolni és régebben a pendrive kezelése is problémás volt.
De magát egy "desktop" disztrót használni megtanulni nagyon egyszerű. Átül az ember Win után egy hasonló kinézetű KDE-s disztró elé, és jön az érzés, hogy hú, ez mennyire logikusabb, mint a Win volt.
----
A Linux évét nem tudom ki hozta fel, de ha valami, akkor a Windows8 megjelenése el fogja hozni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
DeFranco #231 üzenetére
Komolyan nem értelek. Nézd meg pl. az én kedvenc disztrómat, komplett wiki van hozzá, nem csak szimpla how-to -k. [link] Ilyenek ugyanúgy megvannak más disztróknál is, sőt sokról komplett könyvet is olvashatsz, ráadásul ingyen, mint pl. a Debian admin könyvet.
Azt sem értem miért nem tudsz a googleben ugyanannyi idő alatt megoldást találni, mint winen. Ha tudsz angolul, akkor nem jelenthet problémát egy megoldás keresése, vagy a disztró fórumában rákérdezni. Mindössze 2008 óta kapirgálom a felszínét a dolgoknak, de rövid időn belül minden problémára jött válasz, vagy a google, vagy a fórumokból, pedig akadt bőven problémám.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
DeFranco #218 üzenetére
Mire jó az a topic? Ha úgy állnak a csillagok, 490-es hibakóddal nem bootol nálam a Win7. Szerinted megfejtették az okot? Nem.
Mikor a Win7 nem tud bootolni, sőt, még a telepítő is lefagy telepítés közben, a Linux röhögve fut. [történések részletezve]
Mit mondanak erre az MS tudásbázis és társai? Hogy a meteoritbecsapódáson kívül bármi okozhatja. Hát normális? Hát lehet ezt biztonságosan munkára használni?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
attila9988 #207 üzenetére
Ott csak arra gondoltam, hogy igények kielégítésére (cél, funkcionalitás, megjelenés, kezelhetőség, stb. igények szerint) készülnek a disztrók és ilyen téren a Deb+Ubi nem tud mindent lefedni, nem is ez a céljuk. Kolléga is csak példának ragadta ki ezeket.
Az eltérő igények száma meg indokolttá teszi azt a 400+ eltérő disztrót, ami van jelenleg.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Anulu érvelése egyértelműen hibás. Ha a zárt forrás annyival biztonságosabb lenne, akkor nem Windowson hemzsegne az az eszméletlen sok kártevő. Ha ezt megnézzük program szinten, akkor pl. támadnak az officera kigyúrt kártevők...
Amit a 2 disztroról írsz, az viszont nem igazán tetszik. Nekem a felsorolt két disztró egyike sem fele meg az igényeimnek... (ezért van sok disztró)
A Valve meg csak nem akar megszakadni, a jelenleg létező 400 valamennyi disztróval. Oké persze itt csak a 10-20 népszerűbb, asztali disztróra gondolva. Viszont el nem zárkóznak attól, hogy máshol is lehessen futtatni a klienst.ddekany: hú miket nem mondasz. Én már "új generációs" vagyok, nekem a LibreOffice meg terminálban a nano a szövegszerkesztő.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én meg csak desktopon felhasználóként ismerem. Ami engem zavar néha, az a szintaxis, mikor a manpage-t bújva próbálok meg rájönni az adott parancs használatára, mert nem mindig találom meg benne a logikát, olyankor jön a magyarázat, hogy unix örökség, stb de ez már nem az én területem.
Lényeg h. ilyenkor sokra megyek azokkal a pólókkal, amikre ki van nyomtatva minden bash parancs... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Lol. Akkor még egy otthoni ISR használatától is a gyomrod forog?
Egyébiránt elég sok kérdésem volt a "közösséghez" 2008 óta, akkor kezdtem el foglalkozni Linuxszal, még a nagyobb baromságok esetén sem küldtek el a búsba, pedig voltak idióta kérdéseim is (mint minden kezdőnek), nem csak normálisak.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha azt nézzük, pl. aki Win7-et szeretne, először felmegy netre, és megnézi, hogy starter, hp, ulti, meg a többi verzió között mi a különbség, melyikre van szüksége, vagy amit az adott xy géphez adnak, az mit tud.
No aki ezt meg tudja tenni, az a másik térfélen fel tud menni a Distrowatch oldalra, asztalkörnyezet szerint megfelelő disztrót keresni.
Egyébként a 3-4 kattintás is stimmel, több nem kell. Én nem szeretem az Ubuntut és nincs is jó véleményem róla, de ha már szóba jött, ott ennyi egy asztalkörnyezet csere:
Igen egyszerű művelet, a Szoftverközpontban az lxde szóra keresve rögtön kiadja. Csak ki kell jelentkezni, majd a visszajelentkezéskor a jelszó begépelése előtt beállítható a választandó asztali környezet. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest