- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
attila9988
őstag
Ha ennyire félted az adataidat, akkor inkább ne is legyen PC-d mert megfigyelnek és minden adatodat ellopják/eladják.
Az a nagyra tartott felhő esetében van úgy... Helyi gépen nem.
Úgy gondolom, hogy egy vagy kettő "hivatalos" darab Linux disztrónak kellene léteznie. Mondjuk Debian és/vagy Ubuntu.
Ez természetesen marhaság, mert akkor azt kellene feltételezned, hogy minden független programozó hirtelen betársul majd valamelyik véghez, és akkor az lesz A LINUX. De ez nem lesz így, és nem is lehet. A gpl nem erről szól. Ehhez be kellene zárni mindent, vagy legalábbis licenc -ben tiltani hogy bárki használhassa ezeket a programokat. Ezt te sem gondolhatod komolyan. Van elég olyan operációs rendszer ami ezeket a komponenseket használja, választhatsz te is közülük, az meg ne zavarjon hogy vannak mások, akik nem ugyanazt használják amit te... Meg kell érteni, hogy a *nix -ek világa nem úgy működik hogy van a nagy központ, ahonnan mindenkinek osztják az észt. Az, csak a konkrét OS -ek esetében van úgy.
-
ddekany
veterán
A sok disztró csak a jéghegy csúcsa. Ott van még a Qt vs GTK, ill az egész KDE vs Gnome vs XFCE, stb. univerzum (és ált. mindegyiknek van saját fájlkezelője, a notebook-helyettesítő szövegszerkesztőt, stb.), vagy a többféle csomagkezelési rendszer (Debian-féle és Redhat-féle, plusz az aprólék, ugyebár Arch-osok), stb, stb. Szóval powerusereknek jó hogy van választék, de ezért ez mér a fejlesztői erőforrásokat is szétforgácsolja. Szerencsére, játék szempontból ezek pont nem annyira számítanak... OpenGL teljes képernyőn aztán jól van.
-
bambano
titán
mert mi a baj a sok disztróval? nem kell használni, oszt jónapot.
ha meg választani kellene a debian meg az ubuntu között, pont nem az ubuntu nyerne. kell a fenének egy pénzes elveken alapuló disztró.
(#174) ddekany: ja, hogy te arról beszélsz, hogy egy időben az összes microsoft által gyártott programban más gombon volt a keresés meg a csere? oké, már értem. vagyis nem értem. tehát mi a baj a vi-jal meg az emacs-szel a gombok terén, ha az msie, az office word meg az excel esetén is máshol vannak ugyanazok a funkciók?
"Én még talán egy Windowsos szövegszerkesztőt sem láttam": ez szemészeti probléma lesz...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Anulu érvelése egyértelműen hibás. Ha a zárt forrás annyival biztonságosabb lenne, akkor nem Windowson hemzsegne az az eszméletlen sok kártevő. Ha ezt megnézzük program szinten, akkor pl. támadnak az officera kigyúrt kártevők...
Amit a 2 disztroról írsz, az viszont nem igazán tetszik. Nekem a felsorolt két disztró egyike sem fele meg az igényeimnek... (ezért van sok disztró)
A Valve meg csak nem akar megszakadni, a jelenleg létező 400 valamennyi disztróval. Oké persze itt csak a 10-20 népszerűbb, asztali disztróra gondolva. Viszont el nem zárkóznak attól, hogy máshol is lehessen futtatni a klienst.ddekany: hú miket nem mondasz. Én már "új generációs" vagyok, nekem a LibreOffice meg terminálban a nano a szövegszerkesztő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Robogó, kismotor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elektromos cigaretta 🔞
- Call of Duty: Black Ops 7
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest