- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic V2 - origami
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
wow, most utólag látva ez nagyon bejött.
-
fLeSs
nagyúr
az a vicc ebben az egész 2009 március óta tartó emelkedésben hogy ha megnézzük ezt a grafikont [link] akkor tisztán látszik, hogy az egész szart sem ért, aranyban mérve szinte nem is volt emelkedés, ergo a dollár elértéktelenedésének tudható be a rally.
az lenne az egészséges ha a dollár is erősödne és a részvények is drágulnának, akkor lehetne beszélni igazi kilábalásról.
-
fLeSs
nagyúr
egészen jól tartja magát 1130 felett, ez kell ahhoz hogy az év végén legyen egy rally.
de bármi megtörténhet. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #251 üzenetére
ha vmit megtanultam 2 év alatt akkor az az, hogy kitörés után 90%, hogy a részvény/index/stb visszaesik a kitörési szint alá. szóval nem kell fosni.
a maradék 10% miatt nem érdemes kitörés alapon részvényekkel kereskedni.bullok aránya ~50%, bearek aránya ~24%. szinte garantált, hogy esés jön. ha mégsem, akkor sincs semmi.
legalábbis én már nem shortolok.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #249 üzenetére
lehet hogy lesz korrekció de emelkedő trendben "buy the dips" a szabály.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #247 üzenetére
sztem új emelkedő trend kezdődött ezért nem állítottam át a stopszintet.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #245 üzenetére
én kistoppolódtam.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #243 üzenetére
SPX-nek kb. 1090-1100-ig van esélye esni. ott az 50SMA és a 100SMA.
premarketben most -0,86%.de ez speciel most kevésbé érdekel, jobb lenne ha a jen gyengülése a tegnapi intervenció után folytatódna legalább a 87-es szintig.
14:30-kor munkanélküliségi adatok, az valszeg megmozgat majd mindent.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #241 üzenetére
én is nyitottam egyet záráskor.
SSO short 38,42.
stop 38,8. -
fLeSs
nagyúr
upsz jen...
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #236 üzenetére
A shortot lezártam 23,19-en.
Elhamarkodott volt. Ettől függetlenül sztem esni fog. -
fLeSs
nagyúr
eladtam mindent.
egyelőre nem shortolok. várok.szerk: mégis, az USB-t 23-ért.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #232 üzenetére
és el is találtad vagy csak így utólag tűnik könnyűnek?
én egyelőre jó vagyok idén.
ha szerzek vhonnan egy mikrofonos fejhallgatót akkor csinálok videókat. -
fLeSs
nagyúr
nézegetem a grafikonokat hogy vajon merre tovább és nem igazán tudom eldönteni a napos alapján. mármint az amcsi indexekről beszélek, úgyis minden más is ezektől függ.
normális esetben azért legalább tippem van arra, hogy merre tovább, de a napos alapján most még ez sincs, bármerre mehet.
viszont a hetes grafikonok alapján azt mondanám, hogy irány dél.a naposon az indexek túlvettek, a ciklusuk tetején vannak, és egy olyan ponton tartózkodnak ahol tonnányi ellenállás csoportosul. a momentumból nem lehet kiolvasni semmit mert lényegében oldalazás van már hónapok óta, fel-le, fel-le.
a hetesen szintén ellenállások sokasága, szintén ciklus tetején, viszont esik a felfelé mutató momentum ráadásul a forgalom egyre csökken.ez részvénypiaci esést jelez előre, és a dollár/frank erősödését és a forint gyengülését jelenti.
én csütörtökön már kiszálltam a DIG/UYG párosból, még van TBT, F, MON, HPQ és EWZ. hétfőn sztem el fogok adni mindent.de ez ugye csak tipp.
valszeg megshortolom a Nasdaqot és veszek VXX-et.
szerk: az arany is shortolandónak tűnik.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
mephi666 #225 üzenetére
Ja egyébként a további CHF erősödés most valószínűbbnek tűnik de sztem most ez fog elkezdeni oldalazni. Ugyanígy az USD és az EUR.
Lehet, hogy USDJPY helyett EURJPY-t kellett volna vennem, az jobban néz ki, mármint az inkább fog emelkedni mint az USDJPY, legalábbis most így látom.
-
fLeSs
nagyúr
LOL.
Az Erste küldött megint egy elemzést amiben CHF/HUF vételt ajánlanak 220 Ft felett.
Ez már tényleg durva. -
fLeSs
nagyúr
dupla...
-
fLeSs
nagyúr
1ébként vmelyik nap vettem USDJPY-t "hosszútávra".
tehát nem daytrade.
84,17 az átlagáram, és ha a devizapár árfolyam 1 USD-t emelkedik akkor én 100 USD-t nyerek és ugyanez igaz fordítva is.ugye már írtam korábban, hogy a forex számlám csak egy kis pöcs, 986 USD-vel kezdtem és most van rajta ~1300 USD néhány kisebb daytrade után amit még az év elején csináltam.
nem szeretek daytradelni de azért jó lenne ha nem csak állna ott a pénz, szal most ezt megkockáztatom. ahhoz hogy a számla lenullázódjon az USDJPY-nak kb. 71 USD-re kéne esnie.
ezt a hosszútávos dolgot már megcsinálhattam volna az EURUSD-vel is 1,2-nél, mert szinte biztos voltam benne, hogy az lesz az alja. -
fLeSs
nagyúr
az SP500-at megint a 100SMA tartja vissza az emelkedéstől, ez volt júni közepén és augusztus elején is.
viszont van egy olyan megfigyelés miszerint egy ellenállás vagy támasz a harmadik próbálkozásnál már nagyon gyenge, általában áttörik.
a 100SMA-t egyébként nagyon kevesen figyelik épp ezért érdemes nekünk nagyon is odafigyelni rá. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #216 üzenetére
nekem megy tűzfal mögül is.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #214 üzenetére
én a webest még soha nem használtam, szal arról nemtok nyilatkozni, de úgy rémlik, hogy az csak vmi béta fejlesztés.
az mbt navigator teljesen jól működik, veszek vele és eladok, méghozzá gyorsan ha kell. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #211 üzenetére
mi a lassú?
-
fLeSs
nagyúr
a mai nap az első az utóbbi hetekben amikor a nasdaq futures erősebb mint az sp500 futures. megfigyelésem szerint ez az elsődleges feltétele a rallynak. amíg a nasdaq alulteljesíti az sp500-at addig nem lehet megbízni az emelkedésben, a nasdaq mindig erősebb mint az sp500.
na majd kiderül. -
fLeSs
nagyúr
Az Erstétől kapok hírleveleket és az egyk vételi vagy shortolási tanácsadással kapcsolatos, mindig szólnak hogy sztük mit érdemes venni vagy shortolni.
Az utóbbi hetekben a BA (Boeing) volt az egyik téma.júli elején shortot javasoltak (mert a 200SMA nem tartja meg az esést).
augusztus elején longot (mert kitört)
most meg shortot (mert kiesett egy emelkedő trendcsatornából) -
fLeSs
nagyúr
vettem TBT-t és DIG-et.
-
fLeSs
nagyúr
Csak nagyritkán olvasok híreket.
Kiáramlás, beáramlás, senki sem tudja pontosan meghatározni hogy ki vonja ki a pénzét innen vagy onnan, megkérdeztek milliónyi kisbefektetőt vagy mi?
Majd megláttyuk hogy mi történik.
A részvénypiac mindig akkor emelkedik amikor a többség esést vár (úgy is szokták mondani, hogy "climb a wall of worry"), és fordítva, szal ezen nem kell csodálkozni. [link] -
fLeSs
nagyúr
Az amcsi 10éves államkötvény hozama már a 2008. márciusi mélypont közelében tartózkodik, az elmúlt hónapokban folyamatosan esett.
1. elég érdekes, hogy a részvénypiac ennek ellenére nem esett, mert általában az van, hogy ha veszik a kötvényeket, akkor a részvényeladásból befolyt összeget fordítják erre
2. mindeközben az arany emelkedett
3. ebből azt lehetne kiolvasni, hogy nőtt a kockázatkerülés, ennek viszont ellentmond a részvénypiac helyzete, mert az végülis nem omlott össze úgy mint 2008 márcban. A világgazdaság helyzete össze sem hasonlítható a 2008. márciusival.Veszek TBT-t és ha tovább esik akkor mégtöbbet veszek.
-
fLeSs
nagyúr
Vettem F-et is.
-
fLeSs
nagyúr
Semmi jel nem utal az emelkedésre, de vettem SSO-t, EWZ-t és UYG-t.
Ha további esés jön, akkor leátlagolok. -
fLeSs
nagyúr
1100 és 1120 között asszem shortolni fogok most. kivéve ha erősen áttör rajta de egyelőre nem úgy néz ki.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #191 üzenetére
én is kaptam ilyen levelet kétszer is.
az mbtradingnél van ilyen online üsz (chat), ott beszéltem vkivel, aztán feloldotta a korlátozásomat. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #189 üzenetére
hogyhogy kiraktak?
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #184 üzenetére
Az mbtradingnél is van egy olyan szabály, hogy 20K-s számla alatt heti (pontosabban 5 napon belül) max 3 daytrade engedélyezett, utána először figyelmeztetnek, aztán meg asszem 1 vagy 3 hónapig nem kereskedhecc vagy vmi ilyesmi büntetést kapsz.
Régen nekem is beszóltak kétszer, emiatt le is tiltották a számlámat, de aztán megkönyörültek rajtam.De már jóideje nem daytradelek részvényekkel (régebben sem, csak kipróbáltam).
A forexes számlán korlátlanul lehet próbálkozni, ott nincs ilyen limit. -
fLeSs
nagyúr
napok óta mondogatom (magamban
)hogy esés jön, de nem shortoltam meg semmit, mert minden amit meg szerettem volna shortolni az átugrotta lefelé a pozinyitó áramat.
egyébként az SP500-nak lefelé már nincs túl sok tere sztem. de majd még meglátom. túl komolyan nem akarnék shortolni. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #170 üzenetére
nyugi.
mondtam, hogy "buy the dips" most a játék neve.
GDP kutyát nem érdekli, már rég beárazódott. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #167 üzenetére
nem shortoltam mert az 50SMA kezd kiegyenesedni. sztem most a korrekciónak kb. az 50SMA-ig kéne lemennie de egyáltalán nem biztos, hogy lesz rá lehetőség ott vásárolni, lehet hogy hamarabb elindul felfelé.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #165 üzenetére
én úgy látom, hogy "buy the dips" a játék neve.
má júli elején megmondtam. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #162 üzenetére
a transportation average nagyon erős (a russell2000 dettó), ez pedig általában magával húzza az sp500-at, szal egyelőre nincs short.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #160 üzenetére
Az 50SMA még lefelé trendel ergo az én szememben a trend lefelé mutat és ~1120 környékén egy ellenállás-csomópont található, 100SMA, 200SMA és a júli. 21 csúcs.
Itt most jó shortolási lehetőségnek kéne nyílnia.
Onnan 1060 lenne az első cél, ha azalá beesne akkor egy "duplaalj" alakulna ki, ha ott felfordulna akkor egy fordított fej-váll van kialakulóban.
A momentum kicsit trükkös, elsőre azt hittem, hogy erős felfelé de ez inkább csak kiegyenlítődés, mivel oldalazás van jóideje.
Viszont a hetes grafikont nézve brutális vételi jelet kaptam, úgyhogy 1200-ig nem kéne megállnia.
Mindent összevetve bármi történhet. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #158 üzenetére
az XRT-n egyértelmű bear-flag van, mondjuk kérdés mikor szabad megshortolni, ma biztos nem (és amúgysem biztos hogy egyáltalán meg fogom, inkább részvényeket nézegettem shortra).
eladás előtt megnézegettem a grafikonokat.
igazából a grafikonra ránézve elég kecsegtető poziban van az XRT-n kívül mind, de a momentum nem az igazi.
a DRYS-nek mindenképpen kell egy korrekció, ez most egy fordított fej-vállnak tűnik.
a CSIQ duplaalj.
a VISN fülescsésze.
az EWZ-nek 68 volt az erős ellenállása, már felette van.
az RSX előtt 3 ellenállás van 31 és 32 között.
az XLF-nek (a FAS helyett ezt nézem) 15 az ellenállása. ez egy megaphone alakzat amiből bármi kisülhet.
a VECO ellenállása a ~43 USD, sztem a jelentés jó lesz és ki fog törni.
a CREE-nek 70 volt az ellenállása, már tegnap fölément. ez tűnik a legjobbnak, mert már mind3 mozgóátlagot és az ellenállást is elhagyta, 80-ig simán elmehet. de ez is jelent a jövő héten.simán lehet hogy pont akkor adtam el mindent amikor megindul felfelé a piac, de a profit az profit és jobb ma a profitot eltenni, mint holnap a mínuszok miatt idegeskedni. most egy darabig figyelek majd.
idén eddig 30 nyereséges és 9 bukó tradem volt. a bukók átlaga -2,76%, a profitok átlaga 12,87%.
-
fLeSs
nagyúr
eladtam mindent.
két indokom van
1. nem teljesen meggyőző amit látok, bár összejöhet még egy felfelé kitörés, elég sok olyan részvényt látok amik jó shortnak tűnnek. a felfelé momentum kezd halványulni.
2. ha mégs emelkedés jön akkor is lesz még olyan pont amikor kisebb rizikóval, nagy vszínűség szerint olcsóbban tudom őket megvenni.pozi mérete a tőkére vetítve - bekerülési átlagárak - eladási árak - profit
CREE (~15%) 63,41 - 70,6 - +11%
DRYS (~10%) 4,43 - 4,37 - -1,3%
RSX (~10%) 28,17 - 31,07 - +10%
VECO (~20%) 39,83 - 41,61 - +4%
CSIQ (~20%) 11,35 - 13,79 - +21%
XRT (~10%) 39,02 - 37,64 - -3,5%
EWZ (~10%) 62,19 - 68,74 - +10%
FAS (~5%) 18,69 - 21,28 - +14%szinte mindből kiszállhattam volna nagyobb profittal, vagy akár nagyobb bukóval is. összességében pozitív a mérleg.
két dolgot bánok nagyon,1. nem voltam elég tökös ahhoz hogy a VECO-ba belevegyek azon a napon amikor érintette a 200SMA-t június 8-án, pedig elég egyértelmű volt a szitu
2. az XRT vétele elhamarkodott döntés volt. ez a leggyengébb láncszem, szép kis bear-flag van a grafikonon.a VECO-t mindenképpen eladtam volna ma, mert hétfőn negyedéves jelentés, az meg abszolút kaszinó, csak éppen nagyobb a tét.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #152 üzenetére
1ébként az óráson néztem és ott az utóbbi napok tetejére ráhúzható egy szintén egy ellenállás trendvonal (elvileg bull-flag teteje) és azon még nem ment át. lehet hogy sima zuhé lesz ebből vagy a nap végén vagy holnap.
1100 felett kéne zárnia hogy mind2 trendvonalat tisztázza, persze ettől még nincs semmi mert simán visszaeshet.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #153 üzenetére
nem.
most az van, hogy az sp500 asszem 80%-a jobb eredményt ért el mint az elemzői várakozások. amikor már minden szuperjó és agyonkeresik magukat a cégek olyankor már nem nagyon van feljebb és így beköszönt a recesszió és elkezdődik a részvénypiaci medve. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #150 üzenetére
már túlment a trendvonalon.
a FAS-t most még nem kell eladni. sztem. -
fLeSs
nagyúr
a csökkenő trendvonal megint megállította az emelkedést.
-
fLeSs
nagyúr
* JetBlue posts $30 million second-quarter profit- AP
* Caterpillar 2Q up 91 pct; raises outlook- AP
* 3M raises full-year forecast after 2Q profit jumps- AP
* Continental posts 2Q profit on big jump in revenue- AP
* Eli Lilly 2Q profit jumps 16 pct on top drug sales- AP
.
.
.az effajta hírek tipikusan a bika végét jelzik.
a következőket kell majd figyelni ma:
Jul 22 8:30 AM Initial Claims 07/17 - 440K 445K 429K -
Jul 22 8:30 AM Continuing Claims 07/10 - 4600K 4600K 4681K -
Jul 22 10:00 AM Existing Home Sales Jun - 5.40M 5.09M 5.66M -
Jul 22 10:00 AM Leading Indicators Jun - -0.4% -0.4% 0.4% -ha ezek az adatok rosszak lesznek akkor jön az esés. btw még mindig a lefelé trendelő 50SMA alatt van az index szóval akárhogy is nézem egyelőre egy középtávú eső trendben van.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #145 üzenetére
csak annyit mondott, hogy ez is egy lehetőség, ez volt a baj.
a piac azt várta, hogy meg is lépi.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #140 üzenetére
"A Fed a hírek szerint a kereskedelmi bankok jegybanknál tartott tartalékai után fizetett kamatok csökkentésével szeretné ösztönözni a gazdaságot."
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #138 üzenetére
MS, USB, WFC a bankszektorból, mind a legnagyobbak között van.
EBAY, UTX, KO a többi nagy név.de valszeg a Bernanke bejelentése lesz a legkomolyabb piacmozgató.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #133 üzenetére
szal asszondod, hogy irány észak? vagy mivan?
-
fLeSs
nagyúr
hát igen, a VISN ugye...
ez tűnt a leggyengébb láncszemnek a momentum alapján és könnyíteni akartam magamon mert csak longom van. mind1.számomra a leglényegesebbek a CSIQ, a VECO, a DRYS és a CREE.
ezek a tőkém 15-15%-án vannak.
ezeken kívül FAS, EWZ, RSX és XRT van. az XRT azonnal eladom amint minimális lesz rajta a bukó mert felesleges vétel volt, már megbántam.
minden mással pluszban vagyok. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #129 üzenetére
a piac tovább fog emelkedni és a FAZ-zal bukni fogsz...
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #127 üzenetére
a FAS miatt nem aggódok.
az EURUSD sztem innen nem emelkedik tovább. -
fLeSs
nagyúr
1ébként az SP500 most technikai alapon elég jó shortnak tűnik.
majdnem ugyanaz a helyzet mint jún. 21-én, akkor is írtam még premarketben az abszolút csúcson hogy onnan meglepődnék ha tovább emelkedne a piac.
ellenállás az 50SMA és a lefelé trendelő csatorna, a ciklusjelző elindult lefelé, a mai minimum alatt shortolnék (a mai max felett picivel lenne a stoploss) ha a momentum nem olyan lenne amilyen.
szal könnyen elképzelhető hogy a holnap megjelenő negyedéves jelentések gyengesége miatt elindul lefelé a piac. technikai szemmel nem kellenek ehhez a gyorsjelentések, amúgy is inkább az esés a vszínűbb- -
fLeSs
nagyúr
válasz
Netmaster #121 üzenetére
ja, kb. 63-tól 82-ig? ha addig visszaesne akkor már nem nevezhetnénk emelkedő trendnek. valszeg a részvénypiac lenne az utolsó dolog ami miatt aggódnánk, ahhoz hogy a DJIA beessen 1000 alá vmi világmérető katasztrófára lenne szükség amivel eltűnne az emberiség 9/10-ede, de akkor már valszeg nem lenne tőzsde sem.
-
fLeSs
nagyúr
múltkor írtam hogy sztem itt a DRYS alja de nem találom a hsz-t.
a DRYS és a CSIQ most azt csinálja amit kell.
az EWZ, RSX és XRT gyengélkedik.
VECO, CREE rendben van de most erős ellenállásba ütközött mind2.
a FAS korrekciójára meg már számítani lehetett, bár még mindig nagyon erős a felfelé momentum. -
fLeSs
nagyúr
dobtam a VISN-t 10% profittal mert nem erre számítottam. persze simén lehet hogy pár napon belül 200%-ot emelkedik.
akkor így jártam.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Netmaster #115 üzenetére
olvasok blogokat és máshol is írták hogy nevetséges a dolog de hát ez van.
ez az örök-medvék (odakint permabear-eknek nevezik őket) folyamatosan nyomatják a fikát a piacra, de hát lássuk be, ezt csinálták tavaly is az egyik legnagyobb bikapiac ideje alatt. mindig lesznek ilyenek.
az ilyen károgó, állandóan esést váró kereskedők sosem sikeresek, esetleg van néhány jó időszakuk (pl. 2008-cal jól kerestek) de a piac hosszútávon mindig felfelé akar menni, elég ránézni egy DJIA grafikonra 1920-tól napjainkig, szal hosszútávon folyamatosan buknak.
nem érdemes odafigyelni rájuk, de az állandó emelkedést vizionáló bikákra sem. -
fLeSs
nagyúr
Intel Reports Best Quarter Ever
“Strong demand from corporate customers for our most advanced microprocessors helped Intel achieve the best quarter in the company's 42-year history,” said Paul Otellini, Intel president and CEO. “Our process technology lead plus compelling architectural designs increasingly differentiate Intel-based products in the marketplace. The PC and server segments are healthy and the demand for leading-edge technology will continue to increase for the foreseeable future.”
na ezek után kíváncsi leszek, hogy mi történik az 50SMA-val.
a grafikon alapján most oldalazást várnék. -
fLeSs
nagyúr
Steel makes the world go around since it is related to property activity, infrastructure, and commodities demand such as for coal and iron ore.
When it comes to steel, South Korea's Posco (PKX) is known as one of the sharpest and largest players globally. Even Warren Buffett owns a stake in the company, and it's a major holding.
They just reported earnings today, whereby profit soared and they hiked global demand forecasts. They don't expect a double dip from any part of the world and delivered good news for global commodities.
What Posco is saying about the world economy:
Utilization has improved substantially since Jan 2010, thus excess slack in the system is going away
-
fLeSs
nagyúr
Nemtom szoktátok-e figyelni a gyorsjelentési szezont, de az Alcoa-ról elmondható, hogy szinte mindig alulteljesíti a várakozásokat.
A legutolsó negyedévben viszont felülteljesítették és most erősen emelkedik a piac. Akkor mi jön ezután? -
fLeSs
nagyúr
"ha az SP500 1050 felé megy és ott is zár akkor erősen javaslom az all-in longot, mert az azt jelenti, hogy ez egy bear-trap volt."
persze még mindig a lefelé trendelő 50SMA alatt van az index.
az USDHUF-fal és EURHUF-fal kapcsolatos "előrejelzésem" is bejött, sőt még a CHFHUF is.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #107 üzenetére
Ha látnád előre hogy emelkedés jön az mér rég rossz lenne.
Btw az MACD alapján. -
fLeSs
nagyúr
lehet, hogy idióta vagyok, de ma újabb bevásárlást végeztem.
megdupláztam a CREE mennyiségét 60-on, ergo leátlagoltam.
vettem FAS-t és EWZ-t is.ez sztem a "mother of all buy on the dip" lehetőség.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Netmaster #102 üzenetére
én azt figyelem, hogy ezt a nagy amcsi zuhét a devizapárok és a főbb indexek sem erősítették meg.
sem az EURUSD, sem az EURHUF, sem az USDHUF, sem a DAX, sem a HSI/Bovespa duó.
hogy miért éppen ezeket figyelem?EURUSD: egyértelmű
EURHUF/USDHUF: kockázatkerülésnél ezek emelkednek a leginkább, de egyik sincs új csúcson.
DAX: fejlett világ másik fő indexe (németo.). ez lényegében a csúcs közelében van (valszeg az EUR gyengülés miatt ami jót tesz az exportjuknak).
HSI/Bovespa: fejlődő világ két fő indexe (hong-kong és brazilía). ezek sincsenek új minimumon, az igaz, hogy a 200SMA alatt vannak, de relatív erősek, holott megfigyeltem, hogy ha medve van, akkor ezek úgy esnek mint a kő, ha USA -1%, akkor ezek -3%, kb. ilyen az arány.ha az SP500 1050 felé megy és ott is zár akkor erősen javaslom az all-in longot, mert az azt jelenti, hogy ez egy bear-trap volt.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Netmaster #100 üzenetére
nem bátor hanem vakmerő, mert igazából butaság.
de nagyon hosszú távon (több év) csak így lehet nagyon sokat keresni. egy részvény grafikonja minden időtávon hullámvasút, ha nem megy csődbe a cég akkor biztos hogy nyerőben tudok kiszállni belőle.elég érdekes az emberi természet.
esésben
1. vagy nem mer venni, mert esés van, holott ezzel köthetjük a legjobb üzletet, amikor nagy a félelem
2. vagy vesz, de később, további esés után meggondolja magát és bukóban kiszállemelkedésben
1. vagy nem mer venni, mert már túl sokat emelkedett, és az emberi logikával ellentétes hogy vmiért ma több pénzt adjunk ki mint amennyibe 2 napja került
2. vagy vesz, de általában a tetején, aztán amikor jön egy korrekció, akkor bukóban kiszáll -
fLeSs
nagyúr
vettem még VISN-t és DRYS-t. az utóbbi szuperhosszútávra lesz.
igazából még egyik mérete sem éri el a tőke 10%-át sem.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Netmaster #95 üzenetére
az sem erős, sőt, de a mozgóátlagok alapján több potenciált látok benne.
a pénzügy előtt ott van a 200, 100 és 50SMA is ebben a sorrendben, tegnap le is fordult a 200-ról miután eladtam. A retail legalább a 200 felett van.ráadásul ahogy elnéztem a nagyobb bankpapírokat a legtöbbje egy bear-flag szerűséget alakított ki, a retailerek meg még mindig emelkedő trendben vannak.
-
fLeSs
nagyúr
Amit tegnap írtam bejött, a +1,6%-os pre-market emelkedés volt a csúcs, azóta csak esés van.
Ha ez egy új emelkedő trend akkor a tegnap kezdődött korrekciónak nem kéne 3-4 napnál tovább tartania a tegnapit is beleértve. 1070 alá nem kéne bemennie. Igazából már az 1080 is azt jelentené, hogy ennek a kis emelkedésnek a felét visszaadták a bikák ami nem sejtet túl sok felfelé ható erőt.
-
fLeSs
nagyúr
A FAS-t eladtam, mert a pénzügyi szektor gyengének tűnik. +14% profit, több mint a semmi.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #90 üzenetére
melyik brókercégnél van a számlád?
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #88 üzenetére
ha az index még kibír 2-3 napot a 200SMA felett, akkor öveket becsatolni, brutál rally jön.
igazság szerint azért írtam ezt a bejegyzést, mert ez lesz az első éles próbája annak a szisztémának amit egy ideje belelátok a grafikonokba. az elmúlt hetek és a jelenlegi helyzet pont egy olyan szituáció ami vagy nagy profittal vagy nagy bukóval kecsegtet és mindezt a mozgóátlagok és az MACD alapján mondom. alapvetően azért vásároltam be mert _elvileg_ a felfelé trendelő 200SMA alatt bevásárolni azon ritka alkalmak egyike amit bűn nem kihasználni egy bikapiacon. a kulcsszó a _felfelé trendelő_ 200SMA.ha eljutna 1150-ig az egy érdekes helyzetet teremtene, mert az én stratégiám alapján az tökéletes pont lenne a shortolásra ugyanis az 50SMA már lefelé kanyarodik és ha ez egy ABC felfelé korrekció a lefelé trendben, akkor nagy zuhé jön. de ez persze még sokminden mástól is , szal majd ha ott leszünk, akkor kitalálom hogy mi az ábra
mert most még elég bizonytalan.
btw vettem XRT-t.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #86 üzenetére
sztem 1100 alá nem nagyon kéne bemennie. ha netán a következő napokban-hetekben újra leesne 1050-ig akkor medve van.
-
fLeSs
nagyúr
az ES +1,6%-ban van (~1128), vagyis az SP500 ekkora felfelé réssel nyit.
igencsak csodálkoznék ha innen tovább tudna menni felfelé, mivel itt van az 50SMA és a 100SMA is (~1135). most egy lefelé korrekcióra számítok. -
fLeSs
nagyúr
8 részvényem közül az egyiket dobtam ma: az RBCN-t. túl gyorsan emelkedik.
igazából 35 körül lenne a háromszögből számított célár de nem baj, így is +30% nyerő.
-
fLeSs
nagyúr
na ez szívás: [link]
ha ez igaz, akkor gond lesz. -
fLeSs
nagyúr
a 200SMA ma kitartott.
-
fLeSs
nagyúr
mit gondoltok a görög indexről? [link]
sztem ebből most kell venni hosszútávra. ha tovább esik akkor mégtöbbet kell venni. -
fLeSs
nagyúr
gondolkoztam 1,2 környékén hogy vegyek-e EURUSD-t néhány napos időtávra (van forex számlám is amihez már január óta nem nyúltam hozzá
) de aztán elfelejtődött.
sztem még korai azt mondani, hogy megvan az alja, elég erős eső trendben van/volt, várjuk meg, hogy mit kezd az 50SMA-val. -
fLeSs
nagyúr
az 1130-1140 közti sáv lenne az igazán nehéz menet (márha eljutna odáig hirtelejében), ott a 100SMA és az 50SMA és már mind2 lefelé kanyarodik.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #68 üzenetére
"A" blogon változnak a vélemények
"Hate to admit it, boys, but I am keeping the option open that a parabolic blow-off type move may be setting up in the markets.
Massive squeeze during traditionally low volume time of year as everyone off for summer holidays and keeping the mood elevated could be the plan."
a múltkor még csak idegesek voltak, de még biztosak voltak a dolgukban, mármint hogy esés jön.
most jött el az a pont amikor elbizonytalanodtak de még szkeptikusak.
később rájönnek, hogy emelkedés van, és majd a tetején beszállnak longba. -
fLeSs
nagyúr
nemtom, hogy mi jön, csak tippem van. sztem most egy nagyon szűk sávon belüli oldalazás következik pár napon keresztül 1075 és 1100 között, és felfelé fog kitörni. de ma-holnap még nem tör ki, csak kóstolgatja a 200SMA-t és a május végi "csúcsot".
a BUX-szal mi van? a múltkor 21K alatt belevettem egy befalappal, volt egy felpattanás aztán egy új zuhé, és azóta csak oldalazik a kis nyominger.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Netmaster #63 üzenetére
a pénznyomda már régen megy.
egyébként most éppen amiatt várnak összeomlást, mert Japánnak baromira nagy a tartozása és emiatt államcsődöt vízionál a Japán pénzügyminiszter.
csakhogy Japán a belső megtakarításokból ki tudja fizetni a tartozását, nem kell aggódnia, max kicsit leértékelik a jent oszt pá.idézek a blogok hangulatából
"This piece of shits of mutual funds and companies that are holding these market with hope will learn a lesson. Hope this time people do something about it and f... these incompetents up. "
"It´s not their money... so they can do wathever they want. I am sick and tired about american piece of shit market. "
és a tipikus:
"The ending will be worse as they delay"
"They are still fighting but knock-out is inevitable"
"US financial markets may be shut down on Monday" - ezt erre a hétre várták, azt hitték, hogy pánik lesz és -5%-ban nyit a tőzsde, emiatt felfüggesztik a kereskedést.
"European markets will likely crash in a few days" - 1 hónapja
de a legjellemzőbb
"The last day before the beginning of THE END"
tavaly nov. 20
kb. ugyanerről szólt az áprilistól novemberig terjedő és azutáni időszak is.
-
fLeSs
nagyúr
A shortosok, akik egy összeomlást várnak (2009 márc óta) egyre idegesebbek (belenéztem pár blogba). Végigshortolták az egész bikapiacot de egyszer sem voltak képesek elismerni, hogy hülyék, hogy vmit rosszul csinálnak, csak folyton azt hajtogatják, hogy de majd most, majd most jön az összeomlás, SPX 170 a cél, blablablabla, ez volt a csúcs, ez volt a csúcs, de ezt mondogatják már több mint egy éve.
Olyan trendvonalakat látnak bele a grafikonba amiknek köze nincs az árfolyamgörbéhez, szal teljesen véletlenszerűnek tűnnek, mindenféle scenáriót rajzolnak a grafikonokra, hogy na majd most ez erre fog menni a piac (persze 90%-ban lefelé várják), most arra, ilyen alakzat fog kialakulni, olyan alakzat fog kialakulni, itt az ellenállás, itt megfordul a piac (holott ott semmilyen ellenállás nincs), stb. És ezek amcsik.Btw két ilyen blogból ki is tiltottak mert leírtam nekik a frankót, hogy idióták és ismerjék már fel, hogy bika van.
De hát a büszkeségük... Ilyenek a lúzer traderek.
A poén az, hogy ezeknek milliónyi követőjük van és ha létezne a blogban hajlongós/seggnyalós szmájli, akkor ezekkel lenne teli a blogjuk. Követik őket, és ugyanúgy bukják a pénzt, mint a blog írói. Mondjuk ők méginkább megérdemlik, mert képtelenek önálló döntést hozni és más leírása alapján kereskednek. -
fLeSs
nagyúr
81% vs 12% volt az emelkedő/eső részvények száma az USA-ban.
Elég jó arány, a fordulathoz vmi ilyesmire van szükség [link] -
fLeSs
nagyúr
nemtok rá mit mondani, mert lehetetlenség megjósolni.
itt a grafikon: [link]hosszú távon az a kérdés, hogy miként alakul a világgazdaság és mo. gazdaságának állapota. de ezt bármikor mondhatnánk, mivel mindig ettől függ.
a CHFHUF grafikon alapján azt mondanám, hogy tovább fog gyengülni a forint, egy emelkedő trend kezdődött. de ez persze csak tipp.
a CHF és az USD a mindenkori menekülő deviza, amikor rosszul alakulnak a dolgok a világban, ezekbe menekülnek a befektetők, mert ez a két deviza amolyan státuszszimbólum, főleg az USD (annak ellenére, hogy már évek óta az elinflálódását/leértékelődését kiáltozzák sokan, én erre írtam azt, hogy az EU-ban is ugyanúgy pénznyomda folyik, emiatt egyik sem fog elértéktelenedni a másikhoz képest). -
fLeSs
nagyúr
nagy meglepődés lesz 2-3 hónap múlva a grafikonokra nézve.
továbbra is azt mondom, hogy oldalazás aztán emelkedés jön.
-
fLeSs
nagyúr
"Btw az USDHUF grafikon alapján én azt mondanám, hogy ez a pánikkeltés csak egy pár napos forintleértékelődést fog eredményezni, utána oldalazni vagy erősödni fog a forint, legalábbis technikai alapon. "
egyelőre az van amire számítottam. igaz az EUR-ral szemben jobban erősödik, mint az USD-vel szemben, az USD jelenleg egy nagyon erős emelkedő trendben van.
-
fLeSs
nagyúr
vettem egy kis FAS-t.
15 USD környékén még veszek, kétszer ennyit. 10 USD-nél 3x ennyit. -
fLeSs
nagyúr
most kell bevásárolni a kínai tőzsdén (shanghai stock exchange). kár, hogy nincs rá lehetőség, mert zárt. de ha lehetne, akkor vennék.
gigantikus bull-flag van a hetes charton. -
fLeSs
nagyúr
"We don't have major good news on the horizon. We still have crises down the road."
tipikusan jó időpont a bevásárlásra. a 2009. márc minimum környékén is csak rossz hírek jöttek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Konteó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Ford topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- Tom Clancy's The Division - Sleeper Agent Edition Xbox One
- IBM Thinkpad T42 15" IPS + Dock II +tartalék alkatrészek
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest