- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
wow, most utólag látva ez nagyon bejött.
-
Hedgehanter
őstag
A kilabalas nekem amugy is egy kicsit viccesen hangzik igy 2 ev elmultaval hiszen evek kellettek a tonkretetelhez es viccesnek talalom amikor egy kis emelkedes van mindenki "huu de jo vege a szarnak" egy het mulva egy kis korrekcio "hat a kilabalas eleg ingatag labakon all".....
-
fLeSs
nagyúr
az a vicc ebben az egész 2009 március óta tartó emelkedésben hogy ha megnézzük ezt a grafikont [link] akkor tisztán látszik, hogy az egész szart sem ért, aranyban mérve szinte nem is volt emelkedés, ergo a dollár elértéktelenedésének tudható be a rally.
az lenne az egészséges ha a dollár is erősödne és a részvények is drágulnának, akkor lehetne beszélni igazi kilábalásról.
-
fLeSs
nagyúr
egészen jól tartja magát 1130 felett, ez kell ahhoz hogy az év végén legyen egy rally.
de bármi megtörténhet. -
Hedgehanter
őstag
Vajon az S&P most felso tamaszt epit maganak...?
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #251 üzenetére
ha vmit megtanultam 2 év alatt akkor az az, hogy kitörés után 90%, hogy a részvény/index/stb visszaesik a kitörési szint alá. szóval nem kell fosni.
a maradék 10% miatt nem érdemes kitörés alapon részvényekkel kereskedni.bullok aránya ~50%, bearek aránya ~24%. szinte garantált, hogy esés jön. ha mégsem, akkor sincs semmi.
legalábbis én már nem shortolok.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Hedgehanter #249 üzenetére
csak meg lett az a buzi 1130...
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #249 üzenetére
lehet hogy lesz korrekció de emelkedő trendben "buy the dips" a szabály.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #247 üzenetére
sztem új emelkedő trend kezdődött ezért nem állítottam át a stopszintet.
-
Hedgehanter
őstag
Az ciki (kicsi volt a stop loss)... Nekem meg megvannak a shortok, nem jo iranyba mennek de amig nincs meg az S&P nek az 1130 felett zaras addig nem erdekel...
Amugy is el fog telni egy par nap mire megindul valamerre szerintem es igazabol a legeslegtetejen shortolni ugyis majdnem lehetetlen szoval belefer egy kis minus...
Ha mar az jatek megy hogy megelolegezzuk a fordulast... -
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #245 üzenetére
én kistoppolódtam.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #243 üzenetére
SPX-nek kb. 1090-1100-ig van esélye esni. ott az 50SMA és a 100SMA.
premarketben most -0,86%.de ez speciel most kevésbé érdekel, jobb lenne ha a jen gyengülése a tegnapi intervenció után folytatódna legalább a 87-es szintig.
14:30-kor munkanélküliségi adatok, az valszeg megmozgat majd mindent.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #241 üzenetére
én is nyitottam egyet záráskor.
SSO short 38,42.
stop 38,8. -
Hedgehanter
őstag
válasz
Hedgehanter #238 üzenetére
Ma megint megelolegeztem a shortot hogy csutortokon vagy penteken meg zarjam oket....
-
fLeSs
nagyúr
upsz jen...
-
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #236 üzenetére
A shortot lezártam 23,19-en.
Elhamarkodott volt. Ettől függetlenül sztem esni fog. -
fLeSs
nagyúr
eladtam mindent.
egyelőre nem shortolok. várok.szerk: mégis, az USB-t 23-ért.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #232 üzenetére
és el is találtad vagy csak így utólag tűnik könnyűnek?
én egyelőre jó vagyok idén.
ha szerzek vhonnan egy mikrofonos fejhallgatót akkor csinálok videókat. -
fLeSs
nagyúr
nézegetem a grafikonokat hogy vajon merre tovább és nem igazán tudom eldönteni a napos alapján. mármint az amcsi indexekről beszélek, úgyis minden más is ezektől függ.
normális esetben azért legalább tippem van arra, hogy merre tovább, de a napos alapján most még ez sincs, bármerre mehet.
viszont a hetes grafikonok alapján azt mondanám, hogy irány dél.a naposon az indexek túlvettek, a ciklusuk tetején vannak, és egy olyan ponton tartózkodnak ahol tonnányi ellenállás csoportosul. a momentumból nem lehet kiolvasni semmit mert lényegében oldalazás van már hónapok óta, fel-le, fel-le.
a hetesen szintén ellenállások sokasága, szintén ciklus tetején, viszont esik a felfelé mutató momentum ráadásul a forgalom egyre csökken.ez részvénypiaci esést jelez előre, és a dollár/frank erősödését és a forint gyengülését jelenti.
én csütörtökön már kiszálltam a DIG/UYG párosból, még van TBT, F, MON, HPQ és EWZ. hétfőn sztem el fogok adni mindent.de ez ugye csak tipp.
valszeg megshortolom a Nasdaqot és veszek VXX-et.
szerk: az arany is shortolandónak tűnik.
-
stangli
senior tag
válasz
mephi666 #229 üzenetére
a normál eset relatív, mi számít normál esetnek? pár éve óriási volt a kereslet a svájci frank iránt, így az gyengült. most meg a deviza hitelezés tilalma miatt csak veszik a svájci frankot, mert vissza kell fizetni felvett hitelt frankba, ergo erősödik és ez ennél több is lehet, a 220 nem megálló szvsz...
-
-
mephi666
nagyúr
még további erősödés? hm... nekem nem tetszene... az oldalazás sem igazán...
hirtelen esés lenne jó... aztán, hogy beálljon stabilan valami korrektebb szintre... durván elszállt most a frank, ez biztos (vagyis durván sz@r a forint)
ha valaki 2éve a jövőbe látott és bevásárolt 145körüli árfolyamon, az örülhet most magának nagyon... lesznek szerintem még a következő hetekben ingadozások az árfolyamban rendesen... ennyire magas még soha nem volt a forinthoz képest (habár ez világviszonylatban kb. lényegtelen)
-
fLeSs
nagyúr
válasz
mephi666 #225 üzenetére
Ja egyébként a további CHF erősödés most valószínűbbnek tűnik de sztem most ez fog elkezdeni oldalazni. Ugyanígy az USD és az EUR.
Lehet, hogy USDJPY helyett EURJPY-t kellett volna vennem, az jobban néz ki, mármint az inkább fog emelkedni mint az USDJPY, legalábbis most így látom.
-
mephi666
nagyúr
elég volt ránéznem az mnb.hu-n a hivatalos napi árfolyamra és kávé nélkül beállt a vérnyomásom
mi a retkes p*csa lesz még itt? felmegy 230-240-ig a frank?
nekem most küldte a raiffeisen a "díszes" levelet, hogy a lakásrészlet a köv fél évben (biztosítással, mindennel) 60.500HUF lesz... (54.500-ról)
az elmúlt 3 hónapra pont most utaltak vissza havi 4.5ezret, tehát az el is röppent így... majdcsak normalizálódik a helyzet és a köv. félév jobb lesz... emlegetik, hogy erősödik mindenhol a gazdaság, de itthon semmit nem érzünk...
mit prognosztizálsz? amit 3 hónapja mondtál (kb 150 kommenttel ezelőtt), az az emelkedő trend rendesen bejött...
ui: így szokjon le az ember a dohányzásról
-
fLeSs
nagyúr
LOL.
Az Erste küldött megint egy elemzést amiben CHF/HUF vételt ajánlanak 220 Ft felett.
Ez már tényleg durva. -
fLeSs
nagyúr
dupla...
-
fLeSs
nagyúr
1ébként vmelyik nap vettem USDJPY-t "hosszútávra".
tehát nem daytrade.
84,17 az átlagáram, és ha a devizapár árfolyam 1 USD-t emelkedik akkor én 100 USD-t nyerek és ugyanez igaz fordítva is.ugye már írtam korábban, hogy a forex számlám csak egy kis pöcs, 986 USD-vel kezdtem és most van rajta ~1300 USD néhány kisebb daytrade után amit még az év elején csináltam.
nem szeretek daytradelni de azért jó lenne ha nem csak állna ott a pénz, szal most ezt megkockáztatom. ahhoz hogy a számla lenullázódjon az USDJPY-nak kb. 71 USD-re kéne esnie.
ezt a hosszútávos dolgot már megcsinálhattam volna az EURUSD-vel is 1,2-nél, mert szinte biztos voltam benne, hogy az lesz az alja. -
fLeSs
nagyúr
az SP500-at megint a 100SMA tartja vissza az emelkedéstől, ez volt júni közepén és augusztus elején is.
viszont van egy olyan megfigyelés miszerint egy ellenállás vagy támasz a harmadik próbálkozásnál már nagyon gyenge, általában áttörik.
a 100SMA-t egyébként nagyon kevesen figyelik épp ezért érdemes nekünk nagyon is odafigyelni rá. -
Hedgehanter
őstag
válasz
Hedgehanter #218 üzenetére
3 tcp port 7000, 5020, 5030 kell a desktop platform-hoz... A TCP 6727 az meg a web based platform-hoz kell...
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #216 üzenetére
nekem megy tűzfal mögül is.
-
Hedgehanter
őstag
Azzal en is (otthonrol) csak a melohelyen tuzfal mogul nem megy....
Kirobaltam a questrade-s platformot tegnap az megy telorol bongeszoben es raadasul ott nincs day-trade "fuggoseg" szoval lehet megyek oda.... Nem mintha annyira day-tradelnek de azert szoktam es amikor meg csinalom akkor 2 van egy nap mert a fas-faz cserelgetem...
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #214 üzenetére
én a webest még soha nem használtam, szal arról nemtok nyilatkozni, de úgy rémlik, hogy az csak vmi béta fejlesztés.
az mbt navigator teljesen jól működik, veszek vele és eladok, méghozzá gyorsan ha kell. -
Hedgehanter
őstag
Hivtam megint oket bug van benne ne hasznaljam a webest......
-
Hedgehanter
őstag
Nem csak az a bajom hogy lassu....
A webes felulete 1 perc mig bejon meg mig frissit.... Letoltottem a desktop verziot de az sem igazan megy ha nincs kinyitva egy par port de az ok....
Meg aztan tele van a tokom az olyannal amikor valaki csinal egy webes GUI-t es hogy menjen nyissal ki portokat....Hat nem azert webes hogy menjen port 80-443-on konyorgom... Az sem erdekel hogy nem frissiti az adatokat mert szarok ra de lagalabb menjen...!!
Nagyon felhuzott amugy, az elso napokban nem tudtam belepni uknown error hivtam oket es mondtak mindjart hivnak vissza ami nem tortent meg... 2 napig ultem es vartam majd jo lett..Ma meg vettem volna es nem csinal semmit se uzenet hogy megvan, semmi....
Hivtam a supportot es mondta nem tudja mi van majd megnezi es hiv vissza.... Ez betette az ajtot, nekem ennyi eleg is volt....
Nekem csak az kell hogy vegyek meg eladjak de azt gyorsan, egyszeruen meg tudjam csinalni egy bongeszoben....
Nem vagyok happy at all (meg aztan a termeszetes hormon noveloket szedek es egy kicsit jumpy vagyok mostanaban).....
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Hedgehanter #211 üzenetére
mi a lassú?
-
Hedgehanter
őstag
Na nyithatom a 3. accountomat valahol mashol az mbtrading nagyon nem jon be....
4 nap alatt 4x kellett telefonalnom a supportnak.... Lassu mint a tetu... Vagy velem van a gond....
-
fLeSs
nagyúr
a mai nap az első az utóbbi hetekben amikor a nasdaq futures erősebb mint az sp500 futures. megfigyelésem szerint ez az elsődleges feltétele a rallynak. amíg a nasdaq alulteljesíti az sp500-at addig nem lehet megbízni az emelkedésben, a nasdaq mindig erősebb mint az sp500.
na majd kiderül. -
fLeSs
nagyúr
Az Erstétől kapok hírleveleket és az egyk vételi vagy shortolási tanácsadással kapcsolatos, mindig szólnak hogy sztük mit érdemes venni vagy shortolni.
Az utóbbi hetekben a BA (Boeing) volt az egyik téma.júli elején shortot javasoltak (mert a 200SMA nem tartja meg az esést).
augusztus elején longot (mert kitört)
most meg shortot (mert kiesett egy emelkedő trendcsatornából) -
fLeSs
nagyúr
vettem TBT-t és DIG-et.
-
fLeSs
nagyúr
Csak nagyritkán olvasok híreket.
Kiáramlás, beáramlás, senki sem tudja pontosan meghatározni hogy ki vonja ki a pénzét innen vagy onnan, megkérdeztek milliónyi kisbefektetőt vagy mi?
Majd megláttyuk hogy mi történik.
A részvénypiac mindig akkor emelkedik amikor a többség esést vár (úgy is szokták mondani, hogy "climb a wall of worry"), és fordítva, szal ezen nem kell csodálkozni. [link] -
stangli
senior tag
Egy generációnak lett elege
Évtizedek óta nem látott mértékben vonják ki pénzüket a részvénypiacról az amerikai kisbefektetők, ezzel gátat szabva a további áremelkedésnek. A kérdés, megváltozhat-e a hozzáállásuk.
Az év első hét hónapjában összesen 33,12 milliárd dollár értékben vontak ki tőkét a hazai - tehát az Egyesült Államokban befektető - részvényalapokból az amerikai kisbefektetők. Ha folytatódik a tendencia, akkora tőke kiáramlással kell szembenéznie az amerikai részvénypiacnak, mint amilyet utoljára csak az 1980-as években tapasztaltak. - írja elemzésében a New York Times. Ráadásul a jelenség a közelmúltbeli gazdasági és tőzsdei ciklusokban megszokottól eltérően történik, a tipikus befektető akkor kezd el beszállni a részvénypiacra, amikor megérkeznek az első jelek a gazdaság felépüléséről. Most viszont annak ellenére lesznek egyre kockázat kerülőbbek az amerikai befektetők, hogy a vállalati profitok a felépülés jeleit mutatják.
Az Investment Company Institute (ICI) - amely folyamatosan nyomon követi az amerikai alapok tőkeáramlását - egyik szakértője úgy nyilatkozott, a jelenség azért is szokatlan, mert a gazdasági fellendülés ezen szakaszában éves szinten legalább 10-20 milliárd dollár friss tőke szokott érkezni az ilyen típusú alapokba.
A lap által megkérdezett elemzők szerint több ok is meghúzódik a jelenség mögött. Egyrészt a munkaerő piac gyengélkedése miatt az emberek biztonságérzete csökkent, s ez automatikusa kockázatkerülőbbé teszi a befektetőket. Másrészt a kevesebb jövedelem és az ahhoz képest magasra duzzadt jelzálog-törlesztőrészletek is erősítik a tendenciát, harmadrészt a csökkenő jövedelmek miatt az emberek egyre inkább hozzányúlnak nyugdíjcélú megtakarításaikhoz. Úgy tűnik - fogalmaznak szakértők - Amerikában az elmúlt évtized dupla medvepiaca után egy egész generációnak, a háború után felnőtt baby boomereknek egy életre elege lett a részvényalapú megtakarításokból.
Az amerikaiak nyugdíjszámláikon az elmúlt évtizedekben - köszönhetően a részvénypiaci boom által keltett bizalomnak - átlagosan 70 százalékot képviseltek a részvény alapú befektetési formák. Ez az arány 2009 elejére 49 százalékra csökkent, s idén sem emelkedett eddig 57 százalék fölé.
Az ICI statisztikái szerint idén mindössze két hónapig volt pozitív az amerikai hazai részvényalapok tőkeáramlása, márciusban és áprilisban, pont a 2009 márciusa óta tartó részvénypiac áremelkedés eddigi csúcsán. A részvényalapok készpénzállománya eközben változatlanul olyan mélyen tartózkodik, mint utoljára 2007 nyarán, igaz, júliusban emelkedett egy kicsit, 4,2 százalékra a korábbi 4 százalék alatti szintekről.
A kérdés, hogy miért akasztják mesterségesen meg az árfolyamokat, miközben szemmel látható, hogy emelkedni nem tud, ezt a kisbefektetők is látják... csak a politikusok nem...
-
fLeSs
nagyúr
Az amcsi 10éves államkötvény hozama már a 2008. márciusi mélypont közelében tartózkodik, az elmúlt hónapokban folyamatosan esett.
1. elég érdekes, hogy a részvénypiac ennek ellenére nem esett, mert általában az van, hogy ha veszik a kötvényeket, akkor a részvényeladásból befolyt összeget fordítják erre
2. mindeközben az arany emelkedett
3. ebből azt lehetne kiolvasni, hogy nőtt a kockázatkerülés, ennek viszont ellentmond a részvénypiac helyzete, mert az végülis nem omlott össze úgy mint 2008 márcban. A világgazdaság helyzete össze sem hasonlítható a 2008. márciusival.Veszek TBT-t és ha tovább esik akkor mégtöbbet veszek.
-
fLeSs
nagyúr
Vettem F-et is.
-
fLeSs
nagyúr
Semmi jel nem utal az emelkedésre, de vettem SSO-t, EWZ-t és UYG-t.
Ha további esés jön, akkor leátlagolok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen autót vegyek?
- Xbox Series X|S
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Eredeti játékok OFF topik
- Konteó topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- újszerű MacBook Pro 14 hüvelykes M3 16GB 512GB SSD Apple space gray asztroszürke 1,5 év garancia
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- OMEN 15-ce01nh 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1060 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill új akku gar
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest