Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Shadowbull #24 üzenetére
A tiéd unalmas már, BMW fanként és a másik oldalon az állását féltő M-részleg (ha még) melósaként. Életedben nem használtál hosszabb távon Teslát. Én vagy egy évig. Szóval orbitális sületlenségekkel vagdalkozol, félretéve a szakmaiságot, valami zsigeri gyűlölettől vezérelve. Erre a szintre nem megyek le, szóval választ ne várj, ha esetleg...
-
tixem
addikt
válasz #16820480 #46 üzenetére
Hiába főzöd meg a tojásaid, ha a levegő meg amúgy hideg a kocsiban, ugyanúgy fázni fogsz, de legalábbis kellemetlenül fogod magad érezni. Én legalábbis csak arra az 5 percre kapcsolok ülésfűtést amíg az éjszaka utcán álló autómban a bőrülés átmelegedik, egy ponton túl már sok. Utána már az utasteret fűtöm fel gyorsan 24 fokra beállítva és tartom ott, hogy ne kelljen kabátban nyomorognom.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
Somatom
veterán
válasz #16820480 #43 üzenetére
Persze, vannak ilyen extrém tesztek, de sztem épeszű ember erre nem alapoz. Az ICE autó fogyasztása sem jelentős a dugóban, csak hát az ember nem szeret se megfagyni, se megsülni. Sztem ha az ember nem csak a sarki közértbe jár a kocsival, hanem mondjuk elutazik vidékre is, akkor olyan 100Km körül gondolom a reális, megnyugtató tartalékot. De, ez nyilván user függő. Ifjú titán koromban az egyik cimborám Zsigulátorában kiégett a benzinszint jelző figyelmeztető izzója.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
törölt tag
Azt hiszem Björn csinált olyan tesztet idé-mal, hogy mennyit megy még, amikor nullát ír a fedélzeti számítógép, és egész sok volt még ahhoz képest.
Dugóban araszolva pont alig fogyaszt egy elektromos, szemben a mostani autóddal. Hűtés-fűtés más kérdés, de azt is lehet értelmesen csinálni, nem muszáj 30 fokra fűteni az utasteret. Mondjuk ezt is az itteni villanyautó ellenes ligától tudtam meg, magamról nem jutna eszembe ilyen hülyeség. -
Somatom
veterán
Ráadásul nem mindegy, hogy hogyan számolod a hatótávot. Tegnap éjjel hazafelé 50Km -rel többet írt a gép, mint a Hegyeshalom - Bp. táv, de én inkább kiálltam tankolni a Móvári kúton. Nem vagyok nyugodt, ha a szintjelző leesik egy pálcikára, pedig az elvileg még 200Km. Mennyi tartalékot lehet hagyni egy villanyautóban? Mondjuk, kitalálja a navi, hogy hol kell töltenem, de előtte egy baleset miatt leterelnek az útról. Ráadásul olyankor sanszos a dugó, araszolás, közben hűtés/fűtés. Ha nekem most villanyautóznom kéne, tuti lenne egy áramfejlesztő a csomimban.
-
törölt tag
Szerintem érthető, hogy piaci újoncként olyan dologra gyúrtak, ami látványos. Minden korai teszt és vélemény attól szól, hogy kb bármit le tud gyorsulni, így könnyen bekerült a köztudatba. Ott vannak a LR modellek, elég jó távot tudnak menni értelmes vezetési stílussal, vagy ha nem kell sorra táv, akkor a SR modell olcsóbban és kisebb tömeggel.
Múltkor direkt megnéztem pár útvonalat, hogy mennyire lenne gáz kisebb akku, és simán elég lenne egy 38-39 kWh is nekem. Mondjuk egy Kona vagy Soul, vagy Ioniq. -
spect80
senior tag
válasz #16820480 #23 üzenetére
A letolás szimpla tahóság és veszélyeztetés. Ebben az esetben inkább az a ciki, hogy minden villanyautó (különösen a tesla) egyik fő marketingeleme a 0-100-as gyorsulás időtartama, de az már nincs odaírva, hogy ha az ígért hatótávot legalább csak nagyjából meg is szeretnéd közelíteni, akkor az a végsebessége is.
-
Somatom
veterán
Általában nem rosszak a német pályák, ha éppen lehet rajtuk haladni. A baj az, hogy egyszerre három k-ny -i pályát is nagyon dúlnak (A8 Pforzheim, A6 Heilbronn, A3 Nürnberg - Würzburg között).
Belföldön nincsenek nagy távolságok. Még villanyautóval is át lehet szelni az országot úgy, hogy nem kell közben megszállni.[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
Újabb 3 tonnás anyahajó malomkerekekkel, valószerűtlen gyorsulási adatokkal. Szigorúan a környezetvédelem jegyében
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
Somatom
veterán
Mert Németország elég nagy és nem nagyon lehet megkerülni. Sőt, mivel szgk -val ingyenesek a pályák, ezért nem is érdemes megkerülni. Egyébként Ausztriára is áll, amit írtam. Az elmúlt hat évben minimum 140 -szer mentem át rajta különböző autókkal, úgyhogy képben vagyok azzal, hogy mi a hatékony utazás módja.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ott meg sok helyen nem 2, hanem 3 sávos a pálya. Értem én hogy ez német autó és akkor egyből Németország az alapértelmezett terep, de azért nem csak ott árulják, és még csak azt sem lehet mondani, hogy a német autósok lennének többségben.
Ha megnézed, akkor a 130 is már viszonylag méltányos sebességhatár, csomó helyen ennél alacsonyabb. Például mondjuk kínában, ami szintén nagy piac a státusszimbólum autóknak, vagy akár USA-Kanada. És ezek sem éppen kis országok azért. -
Somatom
veterán
és Sheratan:
Ne Magyarországból induljatok ki, ahol az autók átlagéletkora 14 év! Hanem mondjuk Németországból, ahol ezt az autó gyártják, ahol külön táblák nélkül nincs sebességkorlátozás az autópályákon és ahol országon belül is vannak nagy távolságok.
-
törölt tag
130-at miért ne tudna tartósan. Amúgy a belső sáv nem tartós közlekedésre lenne való, hanem amíg el akarsz menni a lassabbak mellett. Fékezni nagyon nem kell, mert a menetszél és regeneráció visszalassít simán, és még vissza is tölt valamennyit az akkuba.
Meg azért nem minden pályán folyamatos a kamionsor az egyik sávban szerencsére (tudom, amerre te jársz, ott lehet, és ezt részben te okozod ), szóval azért ez nem feltétlen hatalmas gond. Nyilván nem ideális, de azért nem is világvége, ha pályára kellene menni. -
madgie
titán
Nem? Én úgy megspórolok egy havi pályamatrica árát egy kanyarral (Kisvárda-Budapest-Kisvárda), hogy 100-110-zel megyek. És nem szorulok be igazán sehová, pedig az M3-ról beszélünk, nem az M6-ról. Az emberek nagy része pont ezzel a sebességgel megy, 130 körül kevesen, mert aki jobban hajt, az 145 körülre lövi be a tempomatot (őt meg akkor is el kell engednem, ha 130-cal mennék). Meg persze ott vannak a céges Octaviasok, akik bárkit, bármikor letolnak, öt centi követőtávolsággal.
-
Somatom
veterán
válasz #16820480 #23 üzenetére
Az a baj, hogy ha nem tud az autó tartósan legalább 130 -at, akkor nem sokáig maradhatsz a középső sávban. Ha kiszorulsz a szélsőbe, akkor meg 85 a kamionokkal, ami emelkedőn még tovább lassul. Vagyis, gyorsítás, előzés, fékezés, lassítás. Kétsávos pályán még rosszabb a helyzet. Ez egyáltalán nem hatékony sem fogyasztásban, sem utazási időben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Shadowbull #24 üzenetére
Nyilván A teslahater bullshited is unalmas egy ideje, mégsem tudod befejezni.
-
törölt tag
válasz Shadowbull #14 üzenetére
Igen igen, de azért találj ki valami mesét a külsőben szélárnyékozó BMW-re is, láttam már párat, és hát olyan egyszerű eldönteni ránézésre, hogy pontosan mit miért csinál a másik és ítélkezni is felette, hiszen neked kell a prémium felsőbbrendűség. Full iki is, ha valaki nem akar padlógázzal közlekedni, mindenkit letolni az útról, full ciki a hatékonyság is, hiszen mit sem ér az agresszió mellett
-
subset
senior tag
Nem kell a hatótávon parázni. Ez is csak egy tipikus városi rohangálós suv - nagy vesékkel - vagy nem ? Erre meg elég a 111kWh akku.
Amennyiben valaki komolyabban gondolja és pályázna is vele, ahova tényleg való egy ilyen dög, annak biztosan könnyeket csal majd a szemébe a gyorsan csökkenő "megtehető hatótáv" paraméter értéke. Nem tudom őket sajnálni Mondjuk ide a kis porfészekbe még pont jó lesz a Balcsira (Siófokig) le föl ugrálni a belsőben refivel - aztán mehet a plázás töltőre a játékszer.[ Szerkesztve ]
Használj Te is szabad szoftvert !
-
Benőke
őstag
Valami emészthető külsőt is faraghattak volna mellé... Kezd nagyon barári hányás kinézet felé elmenni. Persze ez csak az én véleményem. És még a bangle féle külsőt szidták. Most meg vissza sírjuk...
-
Menslee
tag
Ez [link] talán még megérdemelt volna egy sort.
Persze, mivan ha koccan az autó stb, de szerintem akkor is kifejezetten érdekes.
(Változtatható a szín/árnyalat.)Minimalism is a scam invented by big small to sell more less.
-
Schuler888
senior tag
Keves szep bmw van, tobbnyire nem a konzumer vonalon de ezek az ujak a konkret hanyas kategoria
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
spect80
senior tag
válasz Hieronymus #16 üzenetére
"Araszolós dugóban azért szép fogyasztást lehet produkálni a belsőégésű motorokkal"
Ez csak részben igaz, mert ugyan km-re levetítve biztos valamennyivel többet fogyaszt a kocsi, de az igazán mérhető fogyasztásnövekedést a városi használat okozza. -
válasz guriga1234 #15 üzenetére
Nem azt írtam, hogy minden autó ugyan annyit fogyaszt.
Azt írtam, meg lehet csinálni. Ha 120 litert sikerül kihozni az autóból az is ér. Ha csak 95 liter jön össze, az is ér (egy kis jóindulattal).Persze, hogy nem életszerű a helyzet. Araszolós dugóban azért szép fogyasztást lehet produkálni a belsőégésű motorokkal. Illetve minden alkalommal más az életszerű helyzet. Ezért nem lehet reklamálni, hogy nem hozza az autó a gyári értéket.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
guriga1234
addikt
válasz Hieronymus #11 üzenetére
"Ha jól csinálják, bármely autóval elérhető a mágikus 100/100. Mármint 100 liter / 100 km." - ez egyrészt nincs így, másrészt egyáltalán nem életszerű. Ha egyébként igaz lenne, amit írsz, azzal azt állítod, hogy minden autó ugyanannyit fogyaszt, ez meg ugye nem igaz.
-
Shadowbull
addikt
válasz guriga1234 #13 üzenetére
Jó, az azért nem annyira nagy meglepetés, én gyors Teslát még nem láttam. A kamionok között szélárnyékban egerészōt annál többet.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
guriga1234
addikt
válasz Hieronymus #7 üzenetére
Küldtem már ki teslát a külsőbe, mert a hatótáv miatt csak totyogott, biztos kevés volt már benne a nafta.
-
Shadowbull
addikt
válasz Hieronymus #11 üzenetére
"gyárak közel azonos körülmények között tesztelnek."
Helyesen: a gyárak teljesen azonos, szabványosított, mellesleg törvény által előírt és kötelező körülmények között tesztelnek.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
A fogyasztás illetve a hatótáv egyrészt körülmény függő, másrészt vezető függő.
A gyárak közel azonos körülmények között tesztelnek. De ez csak a fogyasztások felületes összehasonlítására elegendő.
Tisztán belsőégésű motorral könnyen lehet gigantikus fogyasztást kierőltetni. Töviggázzal gyorsulni a megengedett sebességig. Utána tövig fék a nulláig. Ha jól csinálják, bármely autóval elérhető a mágikus 100/100. Mármint 100 liter / 100 km.Az elektromos autók energia visszatáplálása nehezíti dolgot, de vannak erre született zsenik.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Shadowbull
addikt
Speciel a Model S Plaid jelenleg 270re van korlátozva. Állítólag a gumik miatt, de ez SZVSZ marhaság.
Csak ezt nem reklámozzák annyira.https://marharepaszerint.blogspot.com
-
Plug Life
senior tag
Még mindig hányás a kinézete.
-
Quqesz
nagyúr
Látom az elektromos autóknál is jönnek a "labor eredményekv hatótáv terén. Múltkor kipróbáltuk a Ford Makit😄(Mach-E), és zép szám volt az 500km hatótáv, de sajnos a valóság 300-320 körül van, a rákfene meg a töltés. Itthon kis teljesítményű"kutak"vannak, amikkel lassú a töltés(itthon 45pec, németben 15-20 perc). A slusszpoén, hogy a tölr0tési időért fizetsz(ha jól hallottam), szóval megéri ácsingózni...😄😄😄
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
"Ezzel ugyan nem nyomja le a Tesla Model S Plaidet, ami alig több mint 2 másodperc alatt megoldja a hipertérugrást, végsebessége sincs elektronikusan 250 km/h-ra korlátozva (322-vel tud menni), mint a BMW-nek, de ennek olyan nagy gyakorlati jelentősége a való életben nincs."
Hogyne lenne jelentősége. A pályán 250-l előtted totyogó BMW-t ki lehet küldeni a külső sávba mazsolázni. Ne foglalja el az utat, a siető járművek előtt. Totyogni a legkülső sávban is lehet.
Arra azért vigyázni kell, hogy a következő töltési lehetőségig saját erejéből jusson el a jármű, mert ha nem, vissza nyal a fagyi.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
spect80
senior tag
3,8 alatt százon. És vajh mennyivel csökken az eméleti 566km hatótáv 2-3 ilyen után? És hol van erre szükség a Váci úti lámpás gyorsulgatásos menőzésen kívül? Közben meg fogcsikorgatva kell matekozni, hogy fűtéssel 130km/h-val az 566WTLP-ből meglegyen pályán legalább a fele.
Konzumidiotizmus új szintje, hogy az egyik fő selling point a termék használhatóságát negatívan befolyásolja. -
Avistan
csendes tag
Sokan szídják ezeket az új veséket, szerintem ennél az autónál pont nem rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest