- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
Új hozzászólás Aktív témák
-
Snoop-y
veterán
Igen en sem Mo-n elek
Ezert mondtam korabban hogy a megfelelo szerszammal a megfelelo szoget utni.
Szerintem mi egyetertunk amugy csak abban nem hogy attol hoogy egyik ezt csinalja a masik meg amazt meg nem lesz egyik sem jobb a masiknal. (kar hogy kezfogos smiley nincs ) -
bambano
titán
ez így kb. nem jelent semmit. akkor lenne valódi értelme, ha mellette lenne, hogy megpróbálták mással is ugyanezen vason ugyanezt a terhelést, és az hogy szerepelt. mert lehet, pgsql meg csak 1%-ra terhelné a vasat.
(#82) Snoop-y "Ezzel csak az a baj hogy az Oracle nem kicsit lancolja magahoz a usereit az egyeb kiszolgalo szoftverekkel" ezt a mondatot érdemes lenne befejezni, mert amit átlag olvasó ebben a szövegkörnyezetben ebből kiolvas, az vonyítva könnyesre röhögős padlón fetrengős...
-
hallador
addikt
Ácsi csak erről a négy cégről beszéltem, de 4 - 600 céggel állunk kapcsolatban, és itt nem csak 4 cégről van szó, ha így a leírásból kitalálhattad, hogy nem Magyarországról van szó....
Ezt azért ne vedd így külön, ez max egy kis magyar cégecskénél van így a legtöbb multi az adatbázis kezelő rendszerek sokaságát használja, ebből kettő az ami vezet, az MS-SQL, és az Oracle, na most az Oracle, DB2 általában (általánosítani nem lehet) felel a nagyon fontos, rendszerekért (Gyártósor, egyebek), az MS_SQL, kisebb fejlesztések, Sharepoint, Exchange, könyvelőrendszer, iktatórendszer stb, stb, és itt sem lehet általánosítani, jellemzően azonban így van.
-
hallador
addikt
Na akkor sorolom ok:
- Nincs independent disk lehetőség
- A Hyper-V manager, meg az SCVMM nem tud egymásról, az egyik képes agyonverni a VM-et ha nem vigyázol.
- A Hyper-V hálózati konfigja valami hihetetlenül ócska. Túlbonyolított és felesleges.
- SRM megoldás nincs. (Ok a microsoft azt mondja van.... Senki nem látta)
. SCDPM csak Windows.t tud értelmesen menteni, más rendszerbe a Sync drivert nem ismeri rendesen.
- SDRS nincs
- NDRS nincs
- Balooning nincs
- Nincs valódi megosztott filerendszer csak ilyen microsoftos NTFS partíció mi hogy is mondjam, simán megrángatja a filerendszert egy sima komolyabb fileművelet is,
- AD rendszer egyértelműen hátrányos, pl időszinkron igencsak vacak, mi van ha nincs kapcsolat az AD, meg a Hyper-V host között?
- Egy esetleges HA esemény esetén simán powerstate-be teszi a VM-eket, a hoston, aztán lehet elindítgatni kézzel. És kb bárhogy beállítom simán nem indul el itt ott a gép.
- Nem ismeri a VT-d, a szerver sem, nincs Direct Path route.
- és hogy tetőzzük, a logjai sok esetben semmit mondóak.
- Memória kezelése nincs felkészítve a virtualizációra.Neked ennyi elég vagy folytassam még?
-
Snoop-y
veterán
Te meg azt ertsd meg attol fuggetlenul hogy van 4 ceg meg akar meg 100 masik ahol te tapasztalsz valamit attol meg az nem feltetlenul igaz az egesz piacra igy nem vonnek le messzemeno kovetkezteteseket illetve tennek ilyen kijelenteseket.
Fentebb emlitettem hogy alapban egy adatbazis kezelo nem jelent semmit. Arra uzleti megoldasokat is kell tudni epiteni. Ha egy adott cegnek olyan az infrastrukturaja hogy Oracle cuccokbol epitkezik BI oldalon akkor nem ezert valaszt oracle DB-t mert hat MSSQL ben nem merem tarolni hanem egyszerubb hozza illeszteni a mar meglevo platformokat. De ettol az Oracle DB onmagaban meg nem jobb vagy rosszabb.
Amugy en nagy megelegedessel hasznalom mindharmat semmi problemam veluk de ttol nem teszek olyan kijelentest hogy ez a harom db a vilagon a legjobb mert ha nalam problema nelkul fut beloluk tipusonkent vagy 20
-
floatr
veterán
Nehéz olyant mondani errefelé, amire valaki ne ugrana
(#83) Jester01 figyu, nekem volt egy olyan időszak, amikor egy 192MB-os image-ben futott egy XP-n SQLE. A legtöbb bajom a winupdate-tel volt, mert valamiért úgy maradt. Nem lehet rá azt mondani, hogy zabálta az erőforrásokat, mert maga az XP ette meg a nagyját. Ehhez képest a natívan futó postgres alappal néha több bajom volt, lehet azt is be kellett volna zárni egy image-be.
-
hallador
addikt
Azért legközelemm olvass tovább:
(#86) Snoop-y
Azért az szerintem nem annyira profi, ha valami csak főleg a saját termékeit támogatják. Szerintem, én jelen pillanatban négy nagyobb autógyárban vagyok mint rendszermérnök gyártási adat nincs MS-SQL-ben, mind a négyben Oracle, a vezető adatbázis a gyártósorokon. Ilyen szinten értettem a nem úgy hogy az MS-SQL szar lenne.
Azt az óvodás is tudja lassan. hogy az MS-SQL a microsoft legjobb terméke, ezt senki nem vitatja.... -
Snoop-y
veterán
"de azért azt kár lenne elvitatni, hogy a Microsoft megoldásoknak nem sok köze van sem adatbázis kezelőben"
Csak ez utotte meg a szemem. En azt mondom mindenhez a megfelelo eszkozt. Van ahova nem kell oracle vagy olyan feature kell ami abban nincs de ebben van.
Szoval ez az Oracle az uberalles meglatas kicsit bantja a szemem meg Enterprise felhasznaloi oldalrol is. -
hallador
addikt
Figyeljetek már ki húzta le? Mert unom hogy nem olvastok és magyarázkodnom kell a nem olvasás miatt? Hol olvastál ilyet? Mert nem nagyon értem ezeket a kommenteket, ez neked lehúzás? vagy neked csak az felel meg ha azt mondom, hogy az MSSQL Isten király császár és minden más szar, vagy mit akarsz nem értem......
(#81) floatr
Nahát érdekes ezt mondom én is kb 10 komment óta, csak valahogy mindig jon egy "szakértő" és élomndja, hogy jól lehúztam az MSSQL-t.... Na akkor hol is, annyit mondtam van azért jobb SZERINTEM (Oracle), akkor ez lehúzás?
Vagy nekem nem lehet véleményem, szak a szakértőnek, aki nem látott még szervert sem....? (Tisztelet a kivételnek. ) -
Snoop-y
veterán
Ezzel csak az a baj hogy az Oracle nem kicsit lancolja magahoz a usereit az egyeb kiszolgalo szoftverekkel plusz egy adatbazis szerver onmagaban meg nem eleg egy enterprise kornyezetben lsd:
Oracle BI
Hyperion (Web based es a desktop verzio ---> Hyperion studio )Oke hogy utobbi 2-t hozza lehet kapcsolni gyakorlatilag barmilyen db-hez ahogyan nalunk is meg van oldva de ha ez egyszer mar mukodik akkor a legkevesebb mar a licence ara mondjuk egy uj db kialakitasanak.
Nem fogjuk szejjelbombazni a meglevo infrastrukturat... -
floatr
veterán
Ez egy olyan dolog, hogy odamegyek a DBA-hoz, és az is elmondja minden szutyoknak az oracle-t tételesen sorolva a marhaságait. Amennyit én tudok a MS-oracle küzdelemről az annyi, hogy az ezredforduló tájékán döbbent rá az ora, hogy míg ők borsos áron mérték az SDO-t és OLAP funkcionalitást, addig a MS ingyen adta, és versenyképes piaci tényező lett.
Szerintem ez itt most elég felesleges vita.
-
hallador
addikt
Szerinted a Hyper-V eléri a VMware szintjét, és az MSSQL az Oracle-ét? Te melyikből mennyit üzemeltettél? Igen tapasztalatból mondom, hogy a Hyper-V úgy ahogy van vacak.... Nem szakértésből, mint mások....
Én 2 évig Hyper-V-t 5 éve VMware-t, napi szinten, mentem az Oracle-t, és az MS-SQL-t, is.
Szerinted ez egy MS topic?
-
A problema az, hogy megjelensz az MS-es topicokban, es bejelented, hogy 'ez nem jo' vagy 'van jobb', de minden konkretum nelkul... "Azért ezt lehet érezni minden szinten, gyártói kapcsolatok, mentőszoftverek, partnerhálózat stb. " - ez kb. semmit sem jelent. Szoval kicsit tobb info meg mondanivalo kellene, de abbol semmit nem irsz kb. soha, csak nagy altalanossagokat, mint:
"de a béka valaga alatt sincs a Hyper-V, nem hogy VMware szinten"
"a Microsoft megoldásoknak nem sok köze van sem adatbázis kezelőben, sem virtualizációban a legjobbakhoz."etc. etc.
-
hallador
addikt
Várj már én nem mondtam, nem tud, meg ki mondta, hogy nem lenne jó?
De azért nem egy Oracle. Azért ezt lehet érezni minden szinten, gyártói kapcsolatok, mentőszoftverek, partnerhálózat stb.
A fórumos szakértőből nagyon sok van, aki látott is nagy rendszert elenyésző.
"The network of sites that make up StackExchange, which includes StackOverflow, is now ranked 54th for traffic in the world; they have 110 sites and are growing at a rate of 3 or 4 a month; 4 million users; 40 million answers; and 560 million pageviews a month."
"2600-3000 requests/sec"
"2 TB of SQL data"
"The database server is at 10%, except when it bursts while performing a backups."És ezzel most mit kellene kezdenem?
Ennyi erővel hozzuk fel a Facebookot, ami mögött MySQL megy, vagy a Yahoo-t ami mögött postgresql? Vagy nem értem ezzel mit szeretnél? Ezek szerinted nagyobbak vagy kisebbek, mint amit felhoztál?
Nem kell bizonygatni, meg okoskodni tudjuk, hogy az MS-SQL nem szar, senki nem mondott ilyet, de vannak jobbak, igaz többe is kerül....
Azt is tudjuk, hogy az MS termékek közül az MS-SQL, ami még talán a legjobb, de van ami jobb ennyi...
-
Azert jol el tud mukodni egy MSSQL is, ha ertelmesen uzemeltetik. Lasd peldaul: Stackoverflow. A teljes site alatt MSSQL van, allitolag a nehany darab szerver 5-10%-os CPU kihasznaltsaggal, es az oldal atlagos renderelesi ideje 50 msec alatt van.
Persze ok csak egy Stackoverflow, nem pedig forumos szakertok
2014-bol:
"The network of sites that make up StackExchange, which includes StackOverflow, is now ranked 54th for traffic in the world; they have 110 sites and are growing at a rate of 3 or 4 a month; 4 million users; 40 million answers; and 560 million pageviews a month."
"2600-3000 requests/sec"
"2 TB of SQL data"
"The database server is at 10%, except when it bursts while performing a backups."
-
Snoop-y
veterán
Mondjuk Oracle oldalrol lennenek jo story-k amiket elmeselhetnek mondjuk legutobbi.
Hyperion server jogosultsagkezeles egy katasztrofa:
Egy adott job nem orokli automatikusan a folder jogait hiaba van minden inheritance-re allitva. Manualisan kell bazzeg beallitani ( ez rendkivul hasznos ha tobb job van egyszerre importalva es unique permissionok vannak kiosztva igy nem tudsz reapply-t nyomni a child objectekre vagy ha megis akkor faszan felulvagod az osszeset
)
Amikor rakerdeztunk hogy mikor lesz ez javitva (9. ota igy van most jarunk 11-es verzional ) a valasz az volt hogy hat ez mindig igy volt...
-
hallador
addikt
Mondjuk azt ne hagyjuk ki, hogy az Oracle mérföldkövekkel jobb. A mentése képes simán arra, hogy full, inrementális, és log mentés-t rman-ból lekezeli. Ma csináld meg MSSQL-el, ja nem tudja, csak akkor, ha mentőszoftver is tudja. Próbálj már meg archiválni MSSQL-el, ja azt sem tudja.. hmmm.....
A microsoft szerint a Hyper-V-vel a VMware-el versenyzik, de a béka valaga alatt sincs a Hyper-V, nem hogy VMware szinten. Ha már választani kellene akkor inkább KVM egy Proxmox-al, vagy XEN free, mert azok ingyen vannak, és jobban működik mint a Hyper-V.
Azért az oracle kicsit jobb. Igaz pontosan ugyanolyan ,mint a VMware fizetni kell érte, de van egy trükkje mind a kettőnek = MÜKÖDIK.
-
floatr
veterán
Nézd én nem vagyok rendszergizda, így nem is fogom neked megszakérteni a dolgot, de ha ezt a piacon el tudják adni, akkor van értelme. A másik meg az, hogy korábban az volt az egyik nagy kifogás a MS-el szemben, hogy nem nyit binugz irányába, minden piacképes szoftverét csak saját paltforomn tolja.
Hát most nyitnak, és a piac fogja eldönteni, hogy szükség van-e rá. Nekem már kapásból most kéne egy fejlesztői licences. És baromira gáz azt hallani, amikor ez is büdös. A kernel meg a debian fejlesztése meg egy annyira emelkedett társaság privilégiuma volt eddig, hogy nem is értem a problémát, hogy "amit mostanában belegányoltak a linuxba, mind windows userektől jött"
A licenceléséről meg annyit, hogy a piacon az oracle-el versenyeznek. Hozzájuk képest ingyen adják, pláne hogy a porszívósok beássák magukat a sáncba a hardver révén.
-
Akkor még szerencsés vagy.
Az milyen, amikor közli egy program gyártója (amit kvázi köztelező feltelepíteni), hogy telepíts LogMeIn-t a kliens számítógépre, és adj neki admin jogot a szerverre is, hogy az adatbázist tudja ő távolról macerálni. Mikor pedig megírjuk neki, hogy ezt talán úgy nem szeretnénk, jön a puffogás, hogy márpedig mindenhol máshol megadták neki ezt, és sehol sem volt ez probléma...
-
bambano
titán
mert az összes baromság, amit mostanában belegányoltak a linuxba, mind windows userektől jött.
és az nekem fáj, hogy az én munkaeszközömet szétbarmolják.ennél jobban csak az fáj, hogy nem bírtam időben félreugrálni és esett rám olyan meló is, ami windowsos. a hajamat tépem, mikor meglátom, mekkora elementáris baromságok vannak a windowsban. és a fejemet verem a falba, mikor meglátom, egyes, magukat fejlesztőnek meg programozónak képzelő egyedek mekkora ökörségeket programoznak bele a programjaikba.
például könyvelő program, csak úgy fut, ha teljes jogosultságot adsz neki. ilyenért egy debianos fejlesztői listán széttépték volna a parasztját, mint foxi a lábtörlőt. megírom a "szakember elvtársnak", hogy három perc teszteléssel null pointer reference-t találtam a programjában, amitől nem csak a program fagyott le, hanem a komplett grafikus ui is úgymaradt, mennyire hasznos lenne, ha ezt lekezelnék. erre megírta, hogy jól van az úgy, klikkeljek másképp. szerencséje, hogy nem téptem le a kezét és nem szúrtam a hátába, mert messze volt.
és ezt az egész szakmai alapokon nyugvó utálatot szépen megkoronázza az árcédula. komolyan 86 ezer forint egy desktop windows??? komolyan 220 ezer forint körül van egy nulla hasznosságú szerver, amihez még 47+áfáért veheted ötösével a calokat? és ennek a marhaságnak bedőlt a világ 99%-a?
régen azt mondtam, ha valamilyen feladat megoldására árat kértek tőlem, hogy számold ki, mennyibe kerül windowszal, a 15%-ából megcsinálom neked linuxon. úgy látom, megint elő fogom venni ezt az árazást, én leszek az első, aki Chirónnal fog járni.
szerk: ja, és közben az egész úgy van összerakva, hogy ne lehessen kikerülni az ms monopol helyzetbe hozását. bőven az elfogadható határ fölött tolják a személyes adatrablást, az erőszakos terjeszkedést, stb. ehhez képest az utcai drogárusok első bálozó úrilánykák a templomi kórusból.
-
floatr
veterán
Egy olyan helyzetről, amikor a MS certified rendszergazdák sokezres marhaságot GPO alapon akarják kezelni. Nem tudom, hogy ez miért fáj neked ennyire zsigeri alapon. Én spec örülök, hogy a MS elkezd binugzra fejleszteni.
Készíthetnének compilert is, mert ahhoz eléggé értenek.
-
bambano
titán
meg a rendszergazda cipőmérete után, meg az épület előtt elhajtó tdi motoros fóccvágenek után, meg a nemzeti bankban dolgozó párhuzamos nézésre képtelenek után, meg a stb. stb. stb.
ehhez képest felrakom a debiant, meg felrakom a postgrest, oszt jónapot. milyen versenyhelyzetről álmodoznak ezek?
-
hallador
addikt
Akkor a HWSW cikk azért mondja ezt:
A legvalószínűbb az lehet, hogy a Microsoft észleli a linuxos ökoszisztéma nyomasztó fölényét felhős környezetben, ebből pedig jelenleg a windows-exkluzív SQL Server automatikusan kizárja magát. A cég az exkluzivitás megtartásával azt kockáztatja, hogy felhős környezetben az SQL Server (pusztán Windows-kötöttsége révén) versenyhátrányba kerül, és átadja a terepet az alternatív adatbázis-kezelőknek.
-
bambano
titán
mssql kapcsolathoz is kell cal? rotfl
mert az röhejes, hogy megveszed a windows szervert, nem is kevés pénzért, és akkor még nem tudsz hozzá kapcsolódni, csak ha vettél hozzá calt is. elad az ms úgy egy terméket, hogy abban az állapotában semmire sem használható, rotfl.ja, bocs, az összes windows ilyen
(#31) emvy "mert jogilag kiadjak helyi partnereknek az uzemeltetest, igy erosebb garanciakat tudnak adni adatbiztonsag szempontjabol.": kár, hogy ez a garancia semmit sem ér, mert ettől még vonatkozik rá a patriot act meg a többi szemét törvény.
(#33) Snoop-y "Az egyik ha nem a legjobb termekuk.": elég tragédia ez nekik is, meg nekünk is...
(#36) emvy "A felhoben epp az a lenyeg, hogy olcso" közismert téves fudunkat hallották...
"leg komoly europai multik terveznek beallni emoge" remélem, időben szólnak, és akkor meg lehet szüntetni velük minden kapcsolatot.(#44) pomorski rotfl, cég a microsoftos accountjával járt így. office-hez (nem office365, hanem gépre települős) kötelező account, amihez hozzáregisztrálja a programot. csináltam külön emailt hozzá, megcsináltuk az ms accountot, két napra rá letiltották. állítólag illegális tevékenység történt. ja, mondom, illegális, mikor virtuális accountot adtam meg, tehát arra belépni nem tudnak, azt az email címet meg kizárólag az ms ismeri, akkor illegális tevékenység max. tőlük mehetett ki.
ezek után mobil számot követeltek, arra küldtek egy sms kódot, majd az eredeti emailre egy másik kódot, azzal lehetett életre verni azt a hülye ms regisztrációt. ezzel két probléma van: csakazértis kierőltettek a mocskok egy telefonszámot tőlem, másrészt meg ha tényleg feltörték volna az accountot, akkor a betörő simán megadhatta volna a saját mobilszámát, tehát ez a védelem nullát se ér. ez arra volt jó, hogy akaratom ellenére bevasaltak egy telefonszámot. mehetnek a börtönbe ezért.
-
hallador
addikt
Egy egész jó elemzés egy patinás laptól:
-
törölt tag
-
pomorski
őstag
"a skype az mindenhol szar"??
Egy-másfél hónapja kaptam egy emailt a supportjuktól, hogy felfüggesztették az accountomat, mert állítólag az fel van törve. Kértek benne, hogy azonosítsam be magamat, hogy tényleg én vagyok-e én?! Megpróbáltam válaszolni a bikkfangos kérdéseikre. Ilyesmik voltak ezen kérdések, hogy soroljak fel pár embert, akivel partner vagyok, vagy írjam meg, hogy melyik év mely hónapjában regisztráltam be a felhasználói nevemet, vagy írjam meg a fizetéskor a bakszámlám n.-ik és m.-ik jegyét..., stb. Hát ezeket megválaszoltam. Dehát milyen kérdések ezek??? Normális??? Nemtom ki az, aki tudja hónapra pontosan, hogy melyik évben és melyik hónapban regisztrált kb. 10 éve?! A kérdésekre adott válaszaimat feldolgozták, majd közölték, hogy nem én vagyok az acc. gazdája. Azután pedig az MS küldött egy szokásos elégedettségi kérdőívet.
-
hallador
addikt
Ez szerintem akkor fog csak működni, ha teljes értékű, és nem core funkcionalitású szerverrel próbálkoznak. Az MSSQL.expressnek semmilyen előnye nincs a Linuxos megoldásokkal szemben. Pláne ha jobban megnézem, akkor az MSSQL jogosultságrendszere Windows-ra lett megtervezve. Onnan is authentikál. Szóval ez számomra furcsa.
Az az érv mondjuk elfogadható, hogy akinek már van, az átmigrál, de ott tényleg csak Express funkcionalitás áll rendelkezésre, később ha valaki magasabb szintre akar lépni, a core megvalósítás miatt minden előnyét elveszti az MSSQL standard, és a felette lévő verziók.
-
Szigorúan szvsz itt az MS nem kis mértékben arra akar játszani, hogy az MSSQL Express-t fogja nyomatni, és itt akar egy oldalvágással alá vágni a konkurenciának. A célja a MSSQL terjesztése, e téren pedig eddig a WinSzerverhez való kötöttség hátrány volt.
Üzletileg neki az a tétel, hogy ha valaki elkezd MSSQL Express alá fejleszteni valamit, és később kinövi az Express korlátait, akkor utána már a fizetős MSSQL-re lépjen tovább.
-
sh4d0w
félisten
Arra akartam ravilagitani, hogy a MS olyan piacra akar belepni, ahol egyebkent is nagy a tulekedes, masreszt akiknek mar van kiepitett infrastrukturajuk azokon a rendszereken, nem fognak a redmondiak ket szep szemeert atallni egy korlatozott, de legalabb fizetos termekre.
Azt az ervet sem ertem egyebkent, hogy vki meg akarja sporolni a Windows Server arat, mert amig nem kell CAL, addig annak ara elhanyagolhato az MSSQL-hez kepest.
-
Hat nezd, en konkretan tudom, hogy eleg komoly europai multik terveznek beallni emoge vagy mar el is dontottek, hogy beallnak.
Nagyon kíváncsi leszek arra, hogy ha tényleg meglépik, mennyi idő után fogunk valóban teljes képet kapni arról, mennyire volt nekik ez üzletileg jó döntés...
Azt megértem, hogy a Felhőszolgáltatást nyújtó cégek miért hangoztatják és marketing-el támogatják folyamatosan az ilyen híreket...
-
Mondjuk azt azért tedd hozzá, hogy a Telekom, mint T-systems, és IT services, Lufthansa systems, stb, árulja az Azure-t, és ezért felhasználói is annak, de ettől nem lesz sikeres, mert drága.
Mihez kepest? A felhoben epp az a lenyeg, hogy olcso (TCO, sulyozva a kockazatokkal), egyebkent senkit nem erdekelne.
de még mindig ott tartunk. hogy egy önálló iparvállalat nem fog megbízni benne
Hat nezd, en konkretan tudom, hogy eleg komoly europai multik terveznek beallni emoge vagy mar el is dontottek, hogy beallnak.
-
hallador
addikt
Mondjuk azt azért tedd hozzá, hogy a Telekom, mint T-systems, és IT services, Lufthansa systems, stb, árulja az Azure-t, és ezért felhasználói is annak, de ettől nem lesz sikeres, mert drága.
Az pedig, hogy a Microsoft belebújt a T által üzemeltetett cloud mögé, mert az majd hihetőbben biztonságosabb lesz adatvédelem szempontjából, nem sok mindenkit győzött meg.
masreszt azert, mert jogilag kiadjak helyi partnereknek az uzemeltetest, igy erosebb garanciakat tudnak adni adatbiztonsag szempontjabol.
Én igen sok (változóan 4 - 600) főleg ipari céggel állok kapcsolatban, de senki nem akar hallani cloudról, nem bíznak meg benne. Az pedig, hogy a Microsoft hibrid rendszereket épít Ok, egy olyan elvetemült céget ismerek, aki ezt meglépte a General Motors, de az amerikai. A toyotának vannak web frontend-jei Azure-ba, de nyilván a sok fejlesztő, és a mindenhonnan elérhetőség fontos, de alaphelyzetben senki nem akar Azure-ba menni, annyira még a toyota sem volt hülye, hogy a gyártási adatait cloudba tartsa. Vagy csak ideiglenesen, vagy kis cégek, akik indulnak. A nagy csinnadrattával beharangozott TV2-es azure partnerség is addig tartott ameddig nagyon ment az adott műsor azóta sem hallunk róla.
Valamennyire ralatok az europai es ausztral healthcare iparra, es par honapja masrol sem hallok, mint Azure-rol.
Én is sokat hallok róla, csak éppen ez nem több, itt megáll. Egyedül az O365, meg az online exchange megy, de az sem nagyvállalati szinten, hanem csak kisebb céges szinten.
de a Telekom, Telstra, etc. altal uzemeltetett Azure installaciok igen.)
Igen olyan szinten, ahogy a T meg az Invitel Magyarországon megegyezett, de még mindig ott tartunk. hogy egy önálló iparvállalat nem fog megbízni benne. A T-ben sem.
-
> méghozzá az Azure sikertelensége miatt, USA-n kívül.
Az Azure mondjuk epp kezd nagyon sikeres lenni az USA-n kivul, megpedig egyreszt a hibrid megoldasok miatt, masreszt azert, mert jogilag kiadjak helyi partnereknek az uzemeltetest, igy erosebb garanciakat tudnak adni adatbiztonsag szempontjabol. Valamennyire ralatok az europai es ausztral healthcare iparra, es par honapja masrol sem hallok, mint Azure-rol. (A Google-AWS-IBM trio szoba sem johet, mint ahogy az MS altal uzemeltetett Azure sem, de a Telekom, Telstra, etc. altal uzemeltetett Azure installaciok igen.)
-
bambano
titán
téves elképzelés, nem hiszem, hogy magamévá teszem.
[link]
kicsit szőrszálhasogatás, amit írtál, mert azt írod, hogy összelinkelik, de ha nem gpl-es a másik, akkor jogsértő. ehhez képest amit én mondtam, és a gpl faqban is ez van benne, hogyha összelinkeled, akkor open source licensz alatt kell kiadnod az egészet. -
dabadab
titán
"tudnak arról pl. hogy amelyik programot összelinkelik egy gpl-es licensszel, az automatikusan opensource lesz?"
Ez így nem igaz. Ha összelinkelik vele, akkor a másiknak is GPL-nek kell lennie, különben szerzői jogot sértenek, de ebből egyáltalán nem következik az, hogy automatikusan opensource lesz.
Amúgy meg teljesen biztosan ismerik ilyen szinten a helyzetet és emiatt nem is linkelik össze.
-
bambano
titán
további kérdés: vajon az msnél elolvasták a licenszeket?
tudnak arról pl. hogy amelyik programot összelinkelik egy gpl-es licensszel, az automatikusan opensource lesz?
például ha az mssql parancssoros kliensét összelinkelik a readline-nal, akkor az mssql opensource lesz? -
bambano
titán
"valamikor ősellenségnek számított":
-
lev258
veterán
-
hallador
addikt
Múltkor még az volt, hogy nem tudom mennyi millió $-rt toltak bele, nekem semmi bajon nincs a Skype-al, mondjuk nem is nagyon van chaten kvül semmire igényem, így meg jó. Ha lehet a Microsoft ne vegyen meg senkit, annak nincs jó vége. Ameddig a Microsoft saját maga
loptaőőő fejlesztette le a termékeit, addig egészen OK volt, ahogyan veszik a cégeket, azóta egyre trehányabbak.Vannak ennek minta példányai, ott a Cisco, vagy a HP, akik ezt egészen jól csinálják.
-
-
hallador
addikt
Igen az utolsó mondatot én is így gondolom, köszönöm hogy tisztáztad.
(#6) Cifu
Igen ez jogos ha több opció van az csak jobb.
(#10) sh4d0w
Igen ez bizonytalanított el engem is:
Hát így local DB-nek elmegy, de annak meg mi értelme van egy MS infrában? Pont az lenne a lényege, hogy remote appok is tudjanak hozzá egyszerűen csatlakozni.
-
sh4d0w
félisten
Huh... Hany adatbaziskezelot mondjak Linuxra? MySQL, PostgreSQL, DB2, MongoDB, Oracle... Ki a fenenek kene a MS-e?
-
Tegyük fel van egy kész rendszered, MSSQL alá fejlesztve. Viszont még régebbi WinSzerveren fut, és cserén gondolkodsz. Eleddig az opció annyi volt, hogy vagy átportolod valahogy MySQL / Oracle adatbázisra plusz Linux Szerverre, vagy maradsz MSSQL-en, és veheted a frissebb WinSzerver licenceket. Plusz egy opció, hogy Azure-ba lévő MSSQL-t használsz.
Most lesz egy olyan opciód, hogy MSSQL-en fut tovább az egész, de Linux alatt, helyben (de akár felhőben is).
De hozok egy kézzelfoghatóbb példát: ha volt már dolgod Kulcs-szoft-os DB-vel, akkor tudod, hogy azok MSSQL-esek. Kis cégeknél pénzügy menetrend szerint erre épít. Eddig ehhez kellett Win(Szerver) és MSSQL. Most ebből a Win kihullik (kihullhat, ha lesz Linux-ra MSSQL / MSSQL Express).
-
hallador
addikt
Hát ennek nem sok értelmét látom, aki valamilyen MS szoftvert használ, annak az SQL-hez szükséges + 1 Windows Server Licence nem fog gondot jelenteni. Ha pedig nem lesz ez a szoftver ingyenes, ismerve a Microsofot nem lesz az, akkor ki az aki nem microsoftos szoftver esetén nem valamelyik ingyenes arternativát választaná? Ha pedig fizet érte miért pont ezt venné nem pedig Oracle-t, vagy MySQL-t? Szóval ok, hogy ez meglesz Linux-ra is, de ha csak valaki nem MSSQL függő akkor nem értem miért jó ez....
Ha valaki kifejti azt megköszönöm.
--------
Annyi biztos, hogy a Microsoft nagyot változtatott a Linuxhoz való hozzáállásán az elmúlt évtizedben – valamikor ősellenségnek számított, ám az utóbbi években egyre több a nyitásra és a partneri együttműködésre utaló jel.Őőőőő, nem gondolom, hogy így lenne, a Microsoft egyetlen egy dolog miatt nyomja a Linux-ot, méghozzá az Azure sikertelensége miatt, USA-n kívül. Az egy dolog, hogy az O365, meg az Online Exchange, megy valamennyire, de maga a klasszikus cloud nem igazán. Szóval, ha mással nem akkor főleg ingyenes Linux-okkal telenyomják, már akinek megéri Azure-ban tartani Linuxot, mert azért aki jobban körbe néz olcsóbban is talál mint az Azure.
-
lev258
veterán
Logikus lépés volt, pénzügyi érdekből.
Arról bezzeg nem írnak, hogy az utóbbi időben a Linuxos Skype teljes elhanyagolásával gyakorlatilag ellehetetlenítették. -
floatr
veterán
Ezt már nagyon régóta vártam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged