- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- A karcsúság ára
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
-
válasz
Fitzgerald #14 üzenetére
Miért? Lehet,hogy fontos volt.
Nekem is volt már ilyesmi bejövő hívásom. Ááá...megvan. Akkor azért magas a telefonszámlám...mindig visszahívom,de sosem szólnak bele.
-
Pont ez a lényeg: a csalók arra utaznak, hogy az emberek
egy része rutinból rábök a visszahívás opcióra, vagy egyszerűenmegöli a kíváncsiság, hogy ki keresi ilyen számról.Aludni se tudok azóta
Oké hogy én se vagyok egyetemi professzor, de aki ilyen számot visszahív és ráadásul kíváncsiságból, hát ott azért komoly gondok lehetnek. Sima mezei, ismeretlen magyar számot se hívok vissza, legtöbbször beütöm a gogléba, kidobja hogy zaklató, aztán megy is a tiltólistára.
Nesze neked okostelefon, a user meg ugyan olyan hülye.
-
törölt tag
Futárok közül nekem DPD, GLS, ToF, MPL, Sprinter futárokkal van tapasztalatom, de ők mindig számkijelzéssel hívtak.
Számmal hívni valakit legalább annyira alap, mint köszönni. A rejtett számos hívásokat én sem szoktam fölvenni, aki annyira sem tiszteli meg a másik felet, hogy küldi a számát, vele nekem nincs semmi dolgom. -
mikung
aktív tag
A sok okos miatt lehet hogy kiír neked egy számot, de azon senki nem fog jelentkezni. Azt meg nem várhatod el tőle hogy a forgalomban szlalomozva titkárnőt játsszon.
Ha nem te írtad alá és az öregasszonynak nem volt joga átvenni, akkor nem érkezett meg. Ügyfélszolgálat, kessbekk és örülj az ingyen tabletednek.
-
jonnyjoker01
veterán
Engem oroszországból hívtak 3 napja
Kb 2 másodpercig csörgött utána letettr. Gondoltam, hogy ilyesmi áll a dolog mögött
-
Zolik
senior tag
ezt cáfolom, volt hogy a futár egy nap többször is elment az irodánk előtt, de volt olyan is aki 2 utcával arrébb volt és felhívott hogy 3 óra múlva jönne, hiába mondtam hogy én max 5ig vagyok bent utána már hiába jön.. sokszor sajnos nem ez van, mert rengeteg olyan futár van aki csak bedolgozik pl a DHL-nek saját kocsival, na ő pl úgy megy ahogy akar és nyilván nem nekem fogja kivinni elsőnek a csomagot hanem a jóska pista haverjának..de volt már olyan is hogy 3x vitték vissza a depo-ba mondván a címet nem találták persze felhívni luxus volt részükről pedig mutterom is végig otthon dekkolt hogy mikor hozzák a csomagot, szóval lenne még mit javítani rendesen a kiszállítások teljesítésén..
@39 igen sajnos én is sok ilyet hallottam. Ügyvéd ismerősömet is általában vasárnap reggel 6kor hívják vissza..
-
Wesder
titán
A kamuletevős nálam nem működne, mert rezeg a telefon ha lètrejött a kapcsolat, vagy ha letettèk.
-
SShadow
aktív tag
válasz
kakuk.tamas #33 üzenetére
Hát én meg pont az ellenpéldát tudom mondani futár voltam jó pár évig.Van egy csomó cég aki nem is ad céges telót vagy levonnak mindenért.Namost velem nem egyszer fordult elő hogy hétvégén hivogattak és volt jópár hogy nem is véletlen, direkt kérdezte én dolgozok e mert várja stb stb.Tudod te milyen kibaszott idegesítő tud lenni mikor épp pihennél vagy a családdal vagy stb és folyamatosan csörög a telefonod???!!!Most megkérdeznéd miért nem mentem el a számokat a válasz egyszerű több száz vagy inkább megközelítőleg ezer számot nem fogok tárolni.Szóval ezért marad a tilott szám.Volt hogy késő este hívott valaki mert nem tudta, hogy délelött ki csörgette.Erről ennyit!!!!!
Ja a legjobb kimaradt mikor felhívod és vársz és nem jön -
asdf_
veterán
válasz
megadnak egy időpontot, hogy ma, 10-17 között jön a futár. De egy kib#szott számot nem tudnak közölni, hogy valami közelebbit megtudjatok beszélni a futárral...
Nincs mit megbeszelni. Van egy cimlistaja, azon egy logikus/koltseghatekony/(esetleg hovatovabb, szamitogeppel a leghatekonyabbra megtervezett, betartando, ellenorzott, -lasd meg keresztezodesben balra kanyarodasrol leszoko futarceg esetet) sorrendben vegigmegy. Ha otthon vagy, atveszed, ha nem, akkor IJ. A ket szep szemedert nem fogja ezt az utvonalat felboritani.
-
vilmose33
őstag
Hasznos cikk.
-
Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak teteted? Nem kérnek ki semmit, az összes számot végighívják!
Ha egy hülye gyerek a településen, ahol Te is laksz becsönget az összes házba, akkor se adta ki senki neki, hogy hol laksz
Amúgy engem meg ezzel az idióta telefonbetyár appal hívatnak folyton
-
janeszgol
félisten
válasz
Hehh. Az ember a legnagyobb tahó a világon. Tuti lennének, akik állandóan hívnák a szerencsétlent, meg küldözgetnék erre-arra.
-
kakuk.tamas
addikt
Nah, ez az ami egy futár cégtől kib@szás. Elvárják, hogy vedd át a csomagot (meg Te is azt szeretnéd) megadnak egy időpontot, hogy ma, 10-17 között jön a futár. De egy kib#szott számot nem tudnak közölni, hogy valami közelebbit megtudjatok beszélni a futárral... Rühellem az ilyen futárokat...
Biztos unalmadban nem hívogatnád szerencsétlent. -
janeszgol
félisten
Én is. Felveszem a rejtett számos hívást, ha nem sikerül, vissza nem tudom hívni, olyankor senkit nem hívok fel, hogy ő volt-e, letojom. Külföldi hívást sose veszek fel és nem hívok vissza, viszont tiltóra sem teszem. Felesleges, mivel ha abból a csoportból kevesen hívják vissza ezeket, úgy se hívnak egy ideig. Eddig bejött. Nem akarok végtelen hosszúságú tiltót kezelni.
Magyarországon nem kell fizetni a hívásfogadásért. Az USA egyes tagállamaiban igen, nem értem, miért nem inkább ott próbálkoznak tömegesen (bár biztosan megteszik). Itt felesleges, mert ha fel is veszed, vissza nem hívod. Régen volt még az, hogy megvárták hogy felvedd, majd beleszóltak valami érthetetlen és kinyomták. Ezzel felkeltették a delikvens kíváncsiságát, aki nagyobb valószínűséggel visszahívta a számot.
-
joci86
senior tag
Nekem is volt pár egzotikus országból indított hívásom a hétvégén, de viszonylag hosszan csörgettek... Némelyiket még kinyomni is volt időm, mielőtt ment a tiltólistára...
Ismerősömnek szintén sokáig csörgött, ott álltam mellette. -
Depression
veterán
A dolgozó lányok sem vesznek fel rejtett számot.
De most már legalább tudom, hogy nyugodt szívvel felvehetek bármilyen külföldi számot.
Néha bele fogok futni sajnos ebbe, mert rengeteg külföldivel van kapcsolatom, de szerencsére javarészt Európán belüliek. Előtte azért mindig megnézem, hogy melyik országot hívom vissza. -
Franklin
addikt
Én fel szoktam venni az ismeretlen vagy rejtett számokat is.
Inkább fussak bele 10 marketingesbe vagy kampanyolosba minthogy lemaradjak vmi fontos dologról (ahogy már írták feljebb is, bárki lehet, kórház, rendőrség, vagy pl. ismerős vagy rokon bajba került és más telefonjáról hív, stb.)
-
Sragi
őstag
Nem hogy külföldi, de van, hogy magyar számot sem veszek fel. Főleg ilyen 061 kezdetű vagy rejtett szám.
A csodálatos választás alatt heti szinten 4x legalább hívtak ismeretlen számról.
De volt már példa, hogy 30-as számról a "szerencsejáték zrt" hívott, hogy en vágyok szerencsés nyertes -
mikung
aktív tag
Pedig elég könnyen tiltólistára lehet náluk kerülni.
Megrendelsz mindent amit csak kérdez Kovács Pál névre a 1122 Fürj utca 9/c 8. emelet 123 címre utánvéttel ... én vagy 10+ éve nem kaptam marketinghívást.
Ügyvéd inkább ismeretlen számról, de rendőr vagy orvos jellemzően rejtettről keres.
-
fRooStzzZ
senior tag
Egyik ismerősöm hívták múlthéten valami +333xx számról. De nem vette fel..
Nekem van rokonom németeknél, amerikában kanadában de mivel ritkán beszélünk és tudom az országkódokat meg miről hívnak, el vannak mentve azok a számok. Azokat természetesen az ember felveszi.
Az ismeretlen szám nálam ki sem cseng, ha valaki akar valamit írassa ki a számot vagy küldjön üzenetet, te barom ez én vagyok.
De ha nagyon egyformák a számok akkor ráguglizok, hátha feldob valamit, vagy alapból kiírja hogy spam..
Ha nem ismerős vagy olyan akkor megy a tiltólistára, ha később próbálkoznak hasonló számmal akkor xxxxxxx*** tartományt blokkolom is.. Nem is igen futok bele olyan számba akit nem akarok felvenni.
Egyik céget már meg is fenyegettem, még egyszer ha hívnak fel is jelentem őket.. Ugye ők is rögzítik a beszélgetést, én is.. Kb 10x elmondtam nekik, többet ne hívjanak, azt a 3. után mondtam hogy ez volt az utolsó, hallgassák vissza a beszélgetést ha már úgy is rögzítik, és gondolkozzanak el azon amit akkor beszélgettünk.. Azóta nem is hívtak.ennek kb 2 éve.. Pedig lenne miért
-
nemlehet
őstag
Egy olyan ügyvéd vagy szerelő aki rejtett számról telefonál azt eleve nem lehet komolyan venni. A doki/rendőr sem fog úgyhogy a rejtett számos hívásokat nyugodtan lehet ignorálni.
A telefonkönyvben nem szereplő már más kérdés, ott valóban lehet vészhelyzeti hívás. Ettől függetlenül akinek a száma benne van valami marketinges rendszerben azt meg tudom érteni ha nem veszi fel. Nekem is volt időszak amikor napi 5-8 marketinges hívásom volt. Ááh nem volt idegesítő...
-
Nem érted...
+3620 / 30 / 70, és egy véletlenszámgenerátor végigpörgeti a következő 7 számjegyet..Ahol tud kicsörgeti, ahol nem, ott ugrik tovább, gép végzi, ne hidd, hogy ennyire kiemelt helyen szerepelsz Ugandában...
Ehhez nem kell sok ész, és semmi köze a politikához sem....
-
Zolik
senior tag
Engem is a ruszkik hívtak a 7végén.. egyből rá kerestem az ország kódra és rögtön tudtam, hogy kamu..
Azért a külföldi hálózatok se piskóták, USA-ból pl a mobil adatot arany árba mérik (hiába vagy fent az T-Mobile hálózatán) 5 Mbyte adat kb 16.000 Ft... és még díjcsomag sincs rá. Megnéztem direkt az amcsi T oldalát és van olyan roaming díjcsomag ahol korlátlan net és hívás EU-ban kb 15.000Ft-nak megfelelő $-ért... na ez a vicc!
-
pit stop
addikt
Köszönjük a cikket, hasznos volt!
-
kakuk.tamas
addikt
Nem érted, amit írt?
Adott egy számmező pl. 06201000000 és 06201999999 között. Egy számítógép hívja szépen a számokat sorjában. Ami kicsörög, azt menti, ami nem, megy a kukába. Aztán ha végzett, jön a következő milliós számsor. 24 óra alatt lepörget másfél, 2 millió számot.És az egy dolog, hogy Te nem járultál hozzá, nem adtad ki a számodat. De elötted, akié volt a szám?!
-
mikung
aktív tag
"...Sosem hívok vissza olyat, aki nem szerepel a névjegyek között. Fölvenni is ritkán szoktam, ha meg nem jelzi ki a számot, eleve nem foglalkozom vele. A mostani mobilommal ezeket eleve tilthatom is..."
Most erre mit lehet mondani hogy ne kapjak instabant ? Darwin díjas ?
Doki/yard/ügyvéd/kórház/szerelő/... és még kismillió hely van ahol ... ááh, hagyjuk ... már porzik a gumicsont ...
-
Fitzgerald
veterán
Szamoai, de USA-beli számról is hívtak múlt héten, nem vettem fel.
-
-igu-
veterán
Saját blocklist-em az elmúlt 1 évből.
Van ezek között olyan, amiről 20-30 próbálkozás is beesett. -
C. s.
addikt
A külföldről érkező hívásért már nem kell fizetnie a fogadó félnek valamennyit? (Nagyon régen hallottam valami ilyet, de lehet, hogy már másképp van.)
Sosem hívok vissza olyat, aki nem szerepel a névjegyek között. Fölvenni is ritkán szoktam, ha meg nem jelzi ki a számot, eleve nem foglalkozom vele. A mostani mobilommal ezeket eleve tilthatom is.
-
doooo
veterán
Engem a mostani hullámban csak egy "privát szám" hívott, ami lehetett egyéb csalósdi, de úgy egy hónapja legalább 20-szor hívtak egy napon belül, különböző portugál, máltai, és egyéb számokról. Érdekes, hogy volt olyan, hogy ugyanaz a szám többször (miután letettem, vagy hagytam kicsörögni a korábbi hívást), de ha kikapcsoltam, akkor egy hívás után (gondolom miután a hangposta válaszolt nekik) több hívás nem érkezett.
Btw, érdekességként megjegyzem, hogy például a szomszédos Szerbiában ilyen esetek sosem fordulnak elő, pláne nem ilyen hullámokban. Nem tudom, hogy csak a tehetősebbnek számító országokat célozzák ezzel, vagy hasonló, de ez elég... zavaró és egyben érdekes...
-
Hieronymus
veterán
Ott a pont.
Ha kideríthető, hogy a telefonszám mögött ki vagy mi áll, könnyen kerülhet tiltólistára is.Van cég aki nem adja fel. Egy érme eladó cég, az idén, már több mint 500 hívást kezdeményezett. Sohasem voltam elérhető, a tiltólista okán. Tavaly aktívabbak voltak, talán kezdik feladni?
Ha valaki csak másodpercekig hív, biztosan nem hívom vissza. Hívjon újra, ha valóban akar valamit. Neki fontos, nem nekem.
-
kiezTe90
senior tag
Nemtudom ebből mi igaz, mi nem igaz, lehet hogy csak riogatás volt, de régen hallottam hogy felvenni se szabad mert valahogy úgyvan megoldva hogy rádterhelik a hívást. Mondom nemtudom ebből mi igaz, én meg nem értek hozzá!
Szerk.: Ha valakit Wakandából hívnak akkor írjon rám!
-
Pzoli2
tag
Engem is hívtak +79047298117 Oroszországi számról,fel tudtam venni (kihangosítóval)nem szolt bele senki.
Persze én nem hívtam vissza és tiltólistára tettem.
Nem tudom hogy esetleg valami más trükk nincs-e mögötte? -
válasz
fornettisuti #6 üzenetére
Biztos a fornetti receptjét szerették volna elkérni. Bocs nem bírtam kihagyni.
-
fornettisuti
veterán
Engem tunéziai számról csörgettek.
-
Imilenni
addikt
Miután szeretett országunkból is érdekesen megszerezte a kormánypárt a telószámomat, hiába nem volt feltüntetve sehol, sehol engedélyezve én már nem csodálkozom semmiben............
-
Mellettem a kolléganő telefonján egy nap alatt két ilyen hívás is volt (+272-es országkód). Persze vissza is hívta...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nagyon messzi országokból csörgetnek meg embereket, arra számítanak, hogy vissza fogják őket hívni. De hol ebben a biznisz és mit lehet tenni ellene?
- iPhone 13 Pro 128 GB grafitszürke - kártyafüggetlen
- Új Bontatlan iPhone 15 128GB Független Fekete/1 Év Apple Gar./p4249
- Bambu Lab X1C + PEI Plate + 0.2mm hotend + csomó tartozék
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe gar
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS i7-12650H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest