- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
Ez volt az állításod: "Az IT projektek nagy része csúszással, és a költségkeretet jelentősen túllépve valósul meg az egész világon.". a valósul meg kifejezés nem elvi komplexitásról beszél, hanem gyakorlati végrehajtásról, ahogy én is. az államigazgatás hajlamos parancsuralmi rendszerben működni és van erejük végre is hajtatni a parancsokat.
-
Tikakukac
titán
Attól, hogy leírsz nyilvánvaló dolgokat amik után rám akarod borítani mások trehányságát és agyi gondjait még nem változik meg amit leírtam meg ahogy megy, főleg ahogy fog. A megfejtés relatíve egyszerű, de nyilván nem kell ragoznom, hogyan és milyen pozíciókba tudnak emberek bekerülni. Lásd Palibácsi a szép nem létező diplomájával. Így lehet az, hogy kb. 4 ember dolgozik 10 helyett adott részleten, meg a spec. ötödét sem sikerül határidőre megcsinálni, de a pénz az ugye közben dolgozik.
-
bambano
titán
szerintem a két vélemény között lehet az igazság, az államigazgatás sok szempontból másképp működik, mint az üzleti élet. ha kihozzák a kormányrendeletet, hogy x dolognak el kell készülni z forintért, és ehhez hozzáadják a megfelelő politikai támogatást is, akkor a dolog működhet.
csak az állami projekteknél gyakran nem a végcél a fontos, hanem más...
-
Tikakukac
titán
Azt hittem azért elég mélyen átmegy.Tehát ha mondjuk nem dilettánsokkal meg agyhalott projekt vezetőkkel csináltatnák, akkor nem 5 év lenne és nem kellene nőgyógyász diploma, hogy megtalálj funkciókat és egyéb infókat egy keretprogramban.
Ergo egyemmeg szegényeket, hát 5 év kevés nekik? Üzenem: dolgozz paraszt, és készen lesz az.
-
bambano
titán
"akkor mennyi időbe és pénzbe kerülne egy ennél nagyságrendekkel komplexebb rendszer felépítése?": nekem mondjuk 3 évbe, de nem ez a lényeg. ha abból az irányból nézed a dolgokat, hogy már legalább 20 éve faragják ezeket a rendszereket, nyilván nem két pénzből, akkor azért lehetne jobb az eredmény (még akkor is, ha ezzel kicsit ellentmondok magamnak
)
például a könyvtárosok meg bírták oldani a saját dolgaikat jól. a könyvtárak zömében néhány rendszer terjedt el, és mindegyik beszél z39.50-et, illetve volt egy-két tökös gyerek a klte könyvtárában, így mára simán kereshetsz könyvet országos szinten összesített katalógusból és áthozzák neked könyvtárközi kölcsönzéssel.
-
Tikakukac
titán
A NAV egy adatbázisokért felelős valamilyen új progijának projektjében van benne lakótársam. Mérnök infós az egész albérlet, szóval szoktunk csacsogni a témában elég sokat, nomeg ugye 1 helyen is dolgozom majdnem vele és kajaszünet az elég sokszor összefutós.
Na, hát amiket láttam (kódokat) és hallottam (sztorikat) hogyan készül és milyen emberekkel és tudással és vezetéssel...ne csodálkozzunk, hogy annyi ideig tartanak dolgok és olyan az eredmény amilyen. Kedvencem: 2400 sornyi kód, ami nem csinál semmit. De úgy semmit, hogy tényleg semmit, abszolúte kuka. Na, ilyen munkahelyet akarok én is, ahol írhatom a semmit és kapom a fizut és nem vágnak ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged