- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Google Pixel topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
oli1992
csendes tag
válasz
Integrale #79 üzenetére
Szia!Nálam is ugyanez a probléma.Én egy Hp Pavilion G6-os laptopra akartam feltelepíteni(tinity apu+hd7670m,tehát dual graphics-es) az új drivert mert még a hp honlapjáról letöltött régi driver van fent 2012 áprilisi és le akartam frissíteni.Szokásosan eltávolítottam az előzőt majd a telepítés után nem állt vissza a régi felbontás hanem maradt kb 800x600-as és kiírta,hogy telepítsek fel Amd videokártya drivert.A driveren kívül minden feltelepül(még a catalyst is).Remélem van erre a hibára megoldás
-
Petyyyyy
addikt
HD 8000-es szériához (HD 8760) is mehet a 13.4?
Szerk.: Ez kell hozzá. Az auto-detect megmondta. -
törölt tag
-
DRB
senior tag
Köszi a linket! Mondjuk időközben én is ráleltem, de nem foglalkoztam vele, mert ott valóban novemberi(vagy inkább decemberi) OpenCL van. Viszont a 13.3b3 telepítőben lévő(a még önállóan telepíthető) az kb. 2013 márciusi, illetve a 13.5b2 és a 13.4 WHQL is az, egész pontosan 10.0.1124.2 a verziószáma mindhárom csomaglévő OCL-nek, míg pl. a 13.1-ben lévő 10.0.1084.4, a linkről letölthető meg 10.0.1016.2, úgyhogy változott November óta, többször is, ezért is rakom fel mindig az újat. De, ahogy elnézem, mostantól kicsit macerás lesz követni a frissítéseket sajnos, de majd megoldom valahogy.
-
-
törölt tag
A Catalyst 13.5beta2 képmegjelenítése rendben van, de hangban nem felelt meg... Megmondaná nekem valaki, hogy az AMD Audio Driver hogyan volt képes az AIMP3 hangját ASIO kimeneten jelentősen lerontani. Filmeknél és játékok közben nem volt olyan vészes mint a 13.4 WHQL, de elégedettlen voltam. Részben visszatértem a 13.3beta3-ra. A Catalyst 13.5beta2 telepítése közben a Display Drivert frissítettem, a többit kizártam. Ez most okozhat gondot? Most a kép és hang egyaránt megfelelő. Zenehallgatás megint kifogástalan ASIO-n keresztül.
-
Csabroncka
addikt
Kijön a WHQL, aztán egy béta, ez komolyan agyrém
-
DRB
senior tag
Ez az, hogy nem, szerintem, persze lehet hogy tévedek. Mindenesetre a régi, a még telepítős verzió, azért két fájlnál kissé bonyolultabb dolog volt, mármint miután feltelepült.
A feljebbi kérdésedre válaszolva meg: Igen, a procihoz kéne, a régebbi fenn van, természetesen. Csak gondoltam, ha frissült deriver, akkor én is frissítem(vagyis ahogy áll a dolog csak frissíteném). -
DRB
senior tag
Áhh kösz! Nyilván el kellett volna olvasnom a cikket, akkor nem kéne a közönség segítsége.
De mivel gyakorlatilag nem érint a téma, így nemigen szoktam elolvasni/végigolvasni(max. csak átfutom) a catalyst híreket.
Viszont a kérdés továbbra is fennáll, bár így már kicsit másként, azaz hogy valahonnan le lehet tölteni külön(azért mert mostantól integrálva van, még létezhet külön is, remélem), vagy ha nem, akkor esetleg ki lehetne szedni használható formában a packból? -
JanR
addikt
Nálam a 13.1 azt csinálta, hogy amikor lekapcsolja a win a monitort, akkor nem kikapcsolja, hanem elhalványítja fekete háttérrel, de az egér látszik meg a monitor is bekapcsolva marad, érdekes egy jelenség... az új driverrel eddig nem csinálta. Na meg valaki írta, hogy villant neki néha a monitor - az nálam is volt, de eddig azt sem tapasztaltam (13.4).
-
Th3Ac3
tag
Feltettem 13.5 beta 2-t és gyorsult egy kicsit. Remélem az a bug is megszűnt hogy néha villant egyet a képernyő, de ez majd csak pár nap után derül ki.
-
stargazerhu
aktív tag
"Köszönöm AMD"...kb 20 perc alatt sikerült újra életet vernem a gépbe a telepítés után....
-
Integrale
veterán
Valaki telepítette notebookra a 13.4-et vagy a 13.5-öt? Ha igen sikerült? Nekem nem telepít illesztőprogramot, sőt már korábbi meghajtókat sem hajlandó (hiányzik az illesztőprogram észlelő)
-
törölt tag
Catalyst 13.5beta2 drivert leteszteltem. Megfelelt és ajánlott feltelepíteni.
Fényerőben egy kissé sötétebb tónusú, de tiszta maradt a videókban a kép és a hang. Az 1080P videókban folyamatosabb a lejátszás. Játékok és Valley Benchmark láthatóan gyorsult, és simábban fut.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Megéri felrakni? Előző driver csinált nekem érdekes dolgokat, mint például MW2 alatt igen pixelessé vált a kép. Leszedés után meg kékhalálozott.
-
Integrale
veterán
Nekem magánál a telepítésnél is problémám van. Feltelepül, rábökök, hogy kész, és arcon dob egy ablak, kis üzenettel, hogy nem támogatja a jelenlegi driver a vezérlőpanelt, válasszam ki a megjelenítéskezelőben a videókártyát!
Uninstallnál nincs a felsorolásban a meghajtóprogram, csak az USB és a HDMI !
Ez mitől? -
DRB
senior tag
Azt nem tudja valaki, honnan tudnám letölteni az AMD OpenCL driverét külön? Nekem csak az kéne, eddig ez nem is volt gond, ki tudtam szedni a pack-ból, de most a 13.4-ben nem igazán találom benne.
-
törölt tag
Vagy mégsem... A kép és a hang minősége nálam sokat romlott a váltással. A program összetevők lehet hogy nem, de valamivel azért mégis sikerült elrontani a 13.4 WHQL drivert is. Nálam a béta verziók eddig rendesen müködtek, ellenben a WHQL driverekkel. 13.1 WHQL kifagyott néha YouTube 1080HD videó nézés közben. Valley Benchmarkban szaggatott és visszaesett a minimum FPS értékem. Játékok közben nem észleltem hibát.
-
direwolf
őstag
Mindenképp reinstall kell a 13.1-ről? Mert van beállítva egy csomó preset + hotkey control centerben, és nincs kedvem visszaállítgatni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Már nem lehet. Az NV ezt a beállítást az SLI-re megszüntette. Az volt ezzel a baj, hogy számottevően csökkentette a sebességet, és azzal csökkent a lag. Az NV-n ugyanannyi lag lesz, mint a CF metered frame megoldásával.
A single-nek eleve van a profilban előre definiált beállítása minden programra. Ez nem egyedi dolog, az AMD, az NV, de még az Intel is állítgatja.
De a singlet eleve nem értem, hogy hogyan jött fel ide, mert most a metered algoritmus lagjáról beszélünk, vagyis a single kártyák teljesen lényegtelenek, mert egymás után számolják a frame-eket, nem kell semmi eltolást használni.
(#68) TTomax: Az, hogy nem 0 a legkisebb az itt előny, mert maga a DX is úgy működik, hogy 1 pre-render frame mindenképp van. Szóval a 0 az kilógott a sorból, mert sokan beállították, aztán gondot okozhatott.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#00137984 #61 üzenetére
A 13.3 beta3 bitről-bitre ugyanaz, mint a 13.4 WHQL.
(#65) kovsol: A bétát kirakják szerintem májusban.
A 13.5 beta 2 az egy alternatív fejlesztés. A 13.2-re épül, így régebbi, mint a 13.3 beta. Ebből pár dolgot kihagytak, viszont pár dolgot meg beleraktak. Igazából ennek a drivernek van a legnagyobb teljesítménye, de CAP-ot nem szabad rá telepíteni. -
kovsol
titán
AMD_Catalyst_13.5_Beta2 mellé érdemes felrakni a AMD_Catalyst_13.4_CAP1 -t ?
Vagy a Beta2 már újabb profilokat tartalmaz?
Nekem most fent mellé a ez a CAP is és a Hitmanben feleződött az fps -em .#64) Abu85 Az a driver amiben állítható lesz, hogy melyiket szeretné a felhasználó használni mikorra várható ?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Talán nem kellene a CF-et és a single kártyákat keverni. A singlet ők is jobbnak látták. "... the single GPU results are showing the HD 7870 as the superior card compared 1 on 1 with the GTX 660." A CF-re már írtam, hogy lesz rá metered AFR-t használó driver, de igazából ettől az unmetered algoritmus nem tűnik el, mert a profik ezzel játszanak. Csak senki sem érti meg, hogy ha a kiszámolt frame-ek kirakását késlelteted, akkor megnő az input lag, vagyis megoldasz a metered megoldással egy problémát, de kreálsz egy másikat. Azt meg lehet oldani az unmetered megoldással, amivel pedig az input lag lesz magas. Olyan megoldás nincs, amivel mindkettő jó lesz. Ez az AFR működéséből ered.
-
F_Zolee
nagyúr
A 6000-es szériához érdemes feltenni? 13.2 beta5 van fent most.
-
törölt tag
A Catalyst 13.3béta3 drivert cseréltem le a 13.4 WHQL-re. Nálam nem vált be, ezért a rövid tesztelés után visszaálltam a béta verzióra . Videólejátszásnál a kép sőtét lett és szétmosódott. Az apró részleteket elfedte és az éles éleket sem jól jelenítette meg. Valamiért a hangzás is megváltozott. Mély dübörgés és tompa magas hangok. Visszatérve a 13.3béta3-ra megint jó lett a kép és a hang minősége. Játék közben a hang itt is szokatlanúl tompa volt. A kép meg szagatott rendesen, helyenként már a játék menűjében előfordult, hogy darabosan akadt a kép. Előtte a bétával meg jó volt... Catalyst 13.5béta2-vel érdemes egy próbát tennem, vagy olyan lesz mint a 13.4 WHQL.
-
-
petyusz851
tag
Ebben a pillanatban fel is került a Gigabyte HD7750-es karimhoz az új WHQL.
-
Yany
addikt
"a 13.4-es driver extra teljesítményt is hozhat, amit a vállalat pár program erejéig ki is mért a 13.1-es meghajtóhoz viszonyítva"
Akkor a korábbi beta meghajtókban reklámozott BF3 gyorsulás / microstutter csökkentés ebben még/már nincs is benne?
-
FLATRONW
őstag
A kérdésem az lenne, hogy pontosan mit jelent a telepítő letöltése közben a következő mondat.
A Catalyst Mobility egy notebook referencia grafikus illesztőprogram, és csak saját felelősségre használható.
Hogyha valami történik az illesztőprogram miatt a géppel, akkor nem érvényes a garancia?
-
-
MCBASSTION
aktív tag
compute shader support
-
DzsedalY
tag
Van rá remény, hogy valaha is megoldják a micro stuttering problémát multi gpu configok esetén? Például a dual graphics így elég selejt szerintem, nem hoz annyi plusz fpst, mint amennyire idegesítővé válik a micro stutter miatt....
-
-
JanR
addikt
Na ennek örülök, mert a 13.1-s driver csinál érdekes dolgokat nálam
-
-
robyeger
addikt
Most látom már kijött az Intel chipset driver [infinst_autol] legújabb verziója, ami már támogatja a 8 szériát is, a Haswell lapokhoz. Igen itt Intelnél se leányálom megtalálni, sőt régebben mikor megjelent a 7 széria, sokáig csak az alaplap gyártóknál lehetett drivert találni hozzá, aztán nagy sokára ki merték tenni ide is.
-
Töki bácsi
aktív tag
Ennyi jó cikk egy nap alatt
Előbb a 7990, aztán ez
-
Tomcat
őstag
Már komolyan kezdtem aggódni hogy mikor jön a következő WHQL Catalyst. Egy kicsit talán sok idő telt el a legutóbbi kiadás óta. Ha jobban belegondolok nem is emlészem arra hogy ennyi idő valaha is eltelt volna két WHQL kiadás között.
-
cudar07
senior tag
Szia
Desktop graphics
után APU-t választod
aztán A serial
de van auto detekt és az is segíthet
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/auto_detect.aspxüdv
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
julius666 #38 üzenetére
Régebben nem követelte meg az MS, hogy a natív felbontáson le legyen zárva a megadott képarány. Azért van ez az egész, mert a program oldaláról lehet ezt megváltoztatni.
A régi programok miatt került a rendszerbe kiskapu, ahogy korábban írtam a natív felbontás alatti dolog. Három opció van a Catalystben erre. A default a teljes panelre való széthúzás, illetve a GPU skálázás tiltása. Ha ezen változtatni akarsz, akkor GPU skálázás piba be és választható a képarányhoz skálázás, vagy a kép centerezése, amikor a pixeleket is a natív felbontáshoz igazítja.
Nézd meg például Windows XP-ben. Ott még natív felbontáson is lehetett ezt változtatni, mert az XPDM-nek erre nem volt limitációja.Itt is ugyanúgy működik, csak a gyári Catalyst default bellítása a teljes panelre széthúzás, míg a Win Update driver a képarányhoz skáláz. A Microsoft ugye csak a lezárást kéri, de azt nem szabja meg, hogy mi legyen a default beállítás.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mivel ezt szándékosan csinálják, ezért nem. Itt az a lényeg, hogy a programozó a programban dönthessen erről, ha teljes képernyőre vált. Rengeteg ilyen korlátozás van a WDDM-ben. Az XPDM-hez képest nincs vsync és frissítési paraméterez sem a driverből. A program oldalán kell ezeket beépíteni.
-
julius666
addikt
-
Male
nagyúr
Chipset driver kereséssel én is mindig kínlódtam... párszor itt a PH!-n keresték ki nekem, párszor guglival találtam meg, de az oldalon... valahogy sosincs a listában amit keresek. (bár az Intelnél sem olyan sima ügy ez, ott olyanba futottam bele, hogy több verzióval korábbit listázott csak ki a chipsetemhez, mint amit a guglival találtam az Intel oldalán.... illetve ott a másik megoldásom, hogy egy azonos chipsetű Intel alaplap drivereit listáztatom vele, és ott bezzeg kirakja a friss chipset drivert
)
-
kromatika
veterán
Örvendetes ez a szokása az amd-nek.
-
Késő, gyalultam mindent...
De köszi a segítséget!Máshol is írtam, de ide is beszúrom:
Nem találom a DG-re vonatkozó beállítást...
Tippre ezt már beépítették, és az egyes alkalmazásoknál a teljesítmény-centrikus profil automatikusan használja, ha van erre lehetőség.Viszont telepítettem az új CAP-ot is. Kérdezném, hogy ugye ez tartalmazza a korábbi kiadású CAP-okat is?
Továbbá hol találom ennek a beállításait? Vagy ez is automatikusan működik, és nincs lehetőség buherálásra? -
Anaren91
senior tag
Ha win 7 alatt raktam fel 1 játékot (LoL), majd újraraktam a gépem win 8 ra, de a játékot nem mert megmaradt a másik partíción, az okozhat szerintetek driver összeomlást?
-
kenand
veterán
Egy használható legacy driver jöhetne már Windows 8-ra (Radeon 4xxx stb), mert csapnivaló, sok játék nem indul el, vagy játszhatatlanul bugos. (Guild Wars 2, Saints Row the third)
-
robyeger
addikt
Hát igen, ha előre tudjuk, hogy 7xx szeriától felfelé egységes a chipset driver, akkor így mehet, de ha egy lajikusabb valaki próbálna chipset drivert keresni, pl. A55 vagy A75-re az hogy fogja megtalálni? Szerintem, ha a cég ilyen dolgokra nem figyel kellőképpen, akkor kár is várnia a processzor eladásainak emelkedését. (Természetesen kösz a megoldást, ez kétségtelenül egyszerűbb, mint a google-n keresztül kihámozni)
-
robyeger
addikt
Olyan szempontból ügyes vagy, hogy találtál ilyen feliratot, hogy AMD A55,A60M, A70M, A75 FCH, viszont az FM1 és FM2 deszkáknak nem sok köze van a beágyazott rendszerekhez, másodsorban hiába írok bármit is a keyword(s)-höz, semmit találatot nem hajlandó felhozni, harmadsorban A85 a felsorolásban nem is szerepel, pedig desktop deszkákon már ilyen is van. Szóval szerintem egy kevésbé hozzáértő egyén az életben meg nem találja az AMD weboldalán ezen chipset drivereket.
-
Support & Drivers alatt van egy ilyen animálódó "Find a Driver" nevű idegesítő webform.
Azt kitöltögeted és pont oda dob, amit linkeltél. Igaz, atom lassú a dropdown menük frissítése, várni kell sokat - nekem csak úgy frissítette be a menüket, ha elvittem az egeret róla, hogy becsukódjon, majd vissza... -
Anaren91
senior tag
Miért van az,hogy minél újabb drivert ad ki az amd annál szrabbul lehet húzni a kártyámat?...Komolyan mondom 12.11 el sokkal stailabb volt a kártyám mint az új driverekkel... 13.3beta 3 al is vígan ment 1220/1400 at most felraktam a 13.4 et erre lol közbe összeomlik a driver... Komolyan ezt ke' csinálni e?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Egyébként a driver gyakorlatilag a 13.3 beta3, csak megváltozott struktúrával és beépített OVD-vel. Mivel ezek még nem kellenek, így a 13.3 beta3-ról felesleges váltani.
-
Szuper, épp most raktam fel a 13.1-et...
Egyébként hogyan érdemes telepíteni?
Mehet fel egyből, vagy először távolítsam el a korábbit a vezérlőpultból? -
robyeger
addikt
azt tudom, hogy a vga driver-hez könnyen el lehet jutni, na de a chipsethez. Kiválasztom, hogy Motherboard / Chipset és alatta már nem választhatók az újabbak az A55, A75, A85, csak a régieket sorolja fel, mint például az AM2 és AM3 deszkákhoz, ha pedig a Radeon Integrated HD series választom, ott csak a HD 4200 és HD 3300 hozza, ami megint tök más. Szóval szerintem egyáltalán nem pofon egyszerű, hajlok afelé ez web tartalmi hiba lesz.
Az Asus weboldalán például FM1 deszkákhoz a 2012.04.20. chipset driver tölthető le. -
tixem
addikt
az általad linkelt oldalra iszonyatosan egyszerű eljutni, nem úgy hogy 13.4 catalyst google-be
Simán csak amd.com és ott support&drivers alatt van egy find a driver lenyíló fül. Rámégy és beadja. Ott desktop graphics -> radeon hd series -> radeon 7xxx -> win7 64 bit és majd ha kész akkor view results
Szerintem egyszerű mint a faék
Bár velem is előfordul néha, hogy az istennek nem látok meg dolgokat, pedig ott van előttem.
Esetedben, nem desktop graphics, hanem motherboard/chipset-ből kell indulni aztán megnézed. Bár én alaplap drivert a MoBo gyártójának oldaláról szoktam szedni, pl esetemben asus.
Vagy csak simán embedded provessorrs, és view results, ezután kidob egy új lapot, na ott motherboard/chipsets, és a másodikban már lehet a55/a60m/a70m/a75 fch
-
robyeger
addikt
Nem értem az AMD támogatás oldalának logikáját, például FM1 deszkához keresek legújabb chipset driver-t és egyszerűen nem tudom hogy kellene úgy kiválasztani a komponenseket a kezdőoldalakon, hogy az alábbi [oldalra] jussak?, ezt is a google kereső motor segítségével tudtam csak kibányászni. Szívesen venném, ha valaki elmagyarázná
Én vagyok ilyen béndzsu vagy az AMD-nél web tartalom manager-enek gurult el a gyógyszere?
(persze chipset drivert le lehet tölteni az alaplapgyártóktól is, csak azok elég régiek szoktak lenni) -
törölt tag
Ez jó szokás, tartsák is meg a jövőre nézve. Ha ezt a játékfejlesztők is megtennék időről időre, akkor egész élvezhetően lehetne játszani értelmesebb költségvetésből.
3-4 havonta kiadni egy patchet amin optimalizálnak kódot/grafikát. +5-10%. Egy év után már látszana szépen az eredmény, ha összeadódik a driverekkel. -- Egy optimális világban persze
-
Lacccca87
addikt
Miért vagy miben régebbi a 13.5b?
-
Akkor most melyiket érdemes felrakni? Valaki hozzáértő segítsen! Köszi
-
tixem
addikt
én kaptam mailben értesítőt még hajnalban, azonnal fel is dobtam
Ismét dobott pár fps-t a 7870-emre, így már a vételhez képest (március) egy akkori 13.1-es 7950 szintjét súrolja
remélem jön még majd legalább egy turbózó driver a 8xxx-ig
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest