- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
#95904256 #97 üzenetére
Közölném veled, hogy a #90-esben írtak is következtetés eredményei, mégpedig a #88-asra jött válaszod alapján. Az már a te bajod, ha ennyire sem tudod követni. És légyszi ne nevezz mindent hülyeségnek, amit nem értesz.
Próbálj esetleg tények és érvek mentén vitázni. Bár ezt már egy párszor kértem tőled.
-
dezz
nagyúr
válasz
#95904256 #89 üzenetére
Nyilván szakmai ártalom lehet ez nálam, hogy logikusan próbálok megközelíteni bizonyos dolgokat. A számítástechnikában nem hátrány. Te viszont csak hitre támaszkodsz, amikor kijelented, hogy: "Szerintem tévedsz." Hogy a logikának ellentmond!? Hát annyi baj legyen... Mindegy, legyen neked a hited szerint!
-
dezz
nagyúr
válasz
#95904256 #87 üzenetére
Mintha te tudnád, mennyibe kerül az Intelnek egy proci legyártása... Vagy azt hiszed, ezentúl jóval olcsóbban adják majd a legolcsóbbat -- arra számítva, hogy majd biztos upgrade-el a többség --, mint eddig? Valahogy nem hiszem. És remélem, tudod, hogy a legolcsóbb procik teszik ki az eladások nagy részét... Kész ráfizetés lehet ez a procibiznisz...
-
dezz
nagyúr
válasz
#95904256 #80 üzenetére
Miért is próbálod elmosni a tisztes haszon és a pofátlan és/vagy indokolatlan lehúzás közötti különbséget? Te talán az utóbbit alkalmazod kereskedői működésed folyamán, és elvárod, hogy a kuncsaftjaid még vágjanak is hozzá jó képet? Feltételezem, nem.
Azt hiszem, ez inkább afféle rutinos csel, kibúvó akar lenni a vita korrekt lefolytatása alól. Én meg abban reménykedem, hogy a "Ne vitatkozz hülyével, mert úgyis legyőz a rutinjával!" itt a Ph!-n nem tud érvényesülni... (Már bocs a hülyézésért, de így szól a mondás. Hogy mennyire veszed magadra, rajtad áll.)
Halkan megjegyzem, én is rendszeresen kereskedem (saját fejlesztésű termékekkel, melyek egyébként éppen a Rive által emlegetett chipekre épülnek), de ismerem a tisztes haszon fogalmát.
Ha esetleg végig is olvastad volna a hsz-emet, láthattad volna, hogy én azt feltételezem (úgy is mondhatnám, "valami azt súgja"), hogy az Intel már az olcsóbbik "konfigurációban" is tisztes haszonnal adja el a procit. Lehet, hogy tévedek, de valahogy nem nézem ki belőle, hogy bármit is kockáztatna... Épp ellenkezőleg, szereti annyira lehúzni a vevőket, amennyire csak lehet, lásd pl. 1000 dolláros csúcsproci, a tuning meggátlása az új generációban, kivéve persze az ugyancsak drágán adott szorzózármentes típusokat. Miközben nem igazán lehet elmondani, hogy nyereség híján tengődnek. Vagy rosszul tudom talán?
-
dezz
nagyúr
válasz
#95904256 #78 üzenetére
A haszon önmagában egyátalán nem fáj. De úgy tűnik, te még külön örülsz, ha pofátlanul és/vagy indokolatlanul lehúznak... Jelen esetben, hogy az Intel 50 dollárért ad el valamit, ami neki filléres pluszköltség (összességében). (És arról sem beszélhetünk, hogy válogatnia kellene a jobbakat.)
Szerintem ez egy jó példa: adott egy kábeltévé-szolgáltató, amelyik kap 50 csatornát egy fix összegért (nem külön fizetős, drága csatornák), aztán nekiáll kiporciózni őket 10-es csomagokban növekvő árakért, de úgy, hogy már a legkisebb csomagon is tisztes haszna van. Persze, megteheti -- de csak akkor, ha monopolhelyzetben van, mert egy versenytárs könnyedén alá tudna licitálni. Ezt hívjuk egészséges piaci versenynek.
Kösz, hogy ilyen szépen megindokoltad, mit akartál a radiátorral kifejezni. Vagy talán azért nem akartad, mert egy rossz pénda újabb iterációja volt?
-
dezz
nagyúr
válasz
#95904256 #76 üzenetére
Semmi mást tenni, mint fizetni, mint a katonatiszt... Mi? Szerintem neked sem lenne teljesen mindegy, ha a gázművek tisztes haszonnal adná tovább neked az általa vásárolt gázt, vagy pofátlan nyereséggel. Itt sem mindegy, hogy mennyire indokolt, illetve mennyi a pluszkiadás. Neked talán igen?
A radiátor meg hogy jön ide? Bekapcsolod/feljebb veszed -> többletfogyasztás -> valós többletköltség.
-
dezz
nagyúr
válasz
#95904256 #73 üzenetére
Ezen okokból kifolyólag nem érzem jónak a példát:
- A gázművek kiadása arányos a neked juttatott gáz mennyiségével. Nem a lehetőségért fizetsz (nagyrészt), hogy egyátalán kapsz gázt, hanem magáért a gázért, Ft/m3 alapon. A procikban viszont mindig ott lesz minden, ha használod ha nem, a gyártási költségben nincs különbség.
- Az Intel módszerét a gázművekre vetítve, úgy nézne ki, hogy előre odaadnának egy nagyobb adag gázt, de csak akkor kell érte fizetned, ha fűtésre használod, nem kieregeted a szabadba...Természetesen, mint korábban már írtam, egy proci 0-ról való elkészítésének összköltségében csak egy rész a gyártási költség, miközben jelentős összeg az egésznek a megtervezése, a gyártástechnológia kifejlesztése és magának a gyárnak a felépítése, stb. Viszont ezeket csak egyszer kell kifizetni, és utána annyi felé oszlik, ahány procit eladnak. Egy idő után, ha már elég sokat eladtak -- márpedig az Intel elég sok procit ad el --, a gyártási költség lesz a meghatározó...! Azaz az összköltségben jóval kisebb tényező lesz a fícsörök kifejlesztésének ára, mint az az 50-100 dollár, amennyivel többet kérnek értük, ill. jelent esetben amivel azokat fel lehet oldatni... Ez az, ami az Intelnek extraprofit, a felhasználónak pedig kvázi indokolatlan pluszkiadás.
EarL 007: Az AMD (együttműködve a belőle kivált chipgyártóval) folyamatosan fejleszti a gyártástechnológiát, aminek az eredménye az egyre magasabb órajelek (amit rendre azonos áron kezd adni, mint az előző legjobbak, javítva ezzel a versenypozícióját). Így az is valószínű, hogy nincs túl sok felesleg a legjobban sikerült lapkákból. A Deneb-alapú 2- és 3-magosok kínálatát megnézve, azok most is relatíve többet fogysztanak annál, mint ha az aktuális 4-magosoknak leállítanánk 1-2 magját (legalábbis papíron). Magyarán, szerintem az AMD nem nagyon engedheti meg magának, hogy csak azért tiltson le magokat/L3-at, mert a kisebbre éppen nagyobb az igény. Inkább úgy alakítja az árait, hogy minden szegmensben versenyképes legyen, mindenhol inkább növelje a piaci részesedését, mint csökkentse. Pl. csak annyival adja drágábban a 4-magosokat, hogy abból is elkeljen az összes.
-
Nowhereman
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Dacia topic
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Battlefield 6
- Sorozatok
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest