- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Netfone
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ClioRS
őstag
válasz
Dare2Live #99 üzenetére
És mellé legyen ez is:
”We will have a Nokia technology group talking to hundreds of companies putting together market requirements on what is needed in the next phone or TV or tablet, and then we will build it for you and license it out" - egyenesen a Nokiától jött ez.
Kötötték az ebet a karóhoz itt páran, meg jöttek a tuti tippekkel, hogy márpedig a Nokiának semmi nincs készülékfejlesztéshez..... Nem jött be a "tuti" -
Dare2Live
félisten
Akkor had rakjam be ide:
androidos_tablageppel_robbant_a_nokia -
mekker
őstag
Van az 10 hónap is, de kezdetben még csak a finneknél volt kapható, ha jól emlékszem. Aztán kiterjesztették az EU-ra, majd fokozatosan több országra. Ahogy mondtam, még csak most ugrik a majom a vízbe, még semmi hivatalos infó. Ez nem Ubuntu phone, amiből több év szenvedés után sem tudtak készüléket kiadni (csak valami fél-bugos Nexus-port van) és nem is Firefox OS, ami egy totál zárt és a mai smartphone piacra nem igazán való rendszer (kb. mint az S40-es Ashak).
Ez még csak a "béta kör", ha eljutnak a Jolla #2-ig, akkor már lehet arról beszélni, hogy van-e jövője a vállalkozásnak, vagy nincs, addig kár lenne temetni. -
Dare2Live
félisten
"Vagy mi? A tudás(aka KH) az emberekben van, és azok nincsenek már a cégnél, legalábbis akik a telefonokkal foglalkoztak, 25000 ember szép átment az MS-hez."
had idézzem magam: "Nagyját már korábban vagy már most kirúgta és jövőre is... és ezek az emberek munkát keresnek. BINGÓ!"
"Ha elég időt eltöltesz egy nagyvállalatban, akkor megtapasztalod."
kösz most is nagyvállalatnál dolgozom.
"OnePlus pedig az OPPO értékesítési és szerviz hálózatát használja"
De tényleg van bármilyen supportja európában?
"Ja igen a Nexusok mögött véletlenül sincs ott egy LG, Smasung, HTC, Asus, sose volt..."
és tudod, hogy müködik egy pl telefon szervizelése, legyen az Asus, HTC, LG vagy Samsung?
"Mi van??? Nokia szerződik a Smasung/HTC/LG-vel???"
had idézzem ujból magamat:
"2héten belűl leszerződnek 3-4 ebből élő céggel alá HTC/Samsung/LG...."alá = mint. 1éve pl S4emet veszprémi gyorszervíz, samsung partner javította, két hete TMX mobile solutions.
ld az írásomat mennyi egy ilyennel leszerződni."A valós profit az 353millió, ami 30% növekedés YoY. A forgalom összességében stagnál/enyhén csökken. Mivel folyamosan csordogál be az MS kifizetése(nem 1 összegű a kifizetés és nem is mind kp.) illetve, így majd csak jövő év végére tisztul le teljesen a pénzügyi mutató."
forgalomra én ilyet látok:
"Q3 2014 Highlights
• Nokia delivered net sales growth and
strong profitability.
• All three of our businesses grew net
sales year-on-year and sequentially"Ez persze mobil nélkül. Mobillal persze csökkent a forgalom. Nyereségnél szintén 760meurt látok. A bázis miatt óriási az ugrás tavaly ugye még -143meurt látok.
Igen ehez hozzá fog jön egyszeri tételként 3.8beur és 10évre elosztva 1.6beur.Kérdés megint miben látják a pénzt, csinálhatják olcsón, bérgyártás, márkanévre építés, gerilla marketing, meg vmi +, de ennyiből akár egy komolyabb gyártót is megvehetnek. Cakk pakk.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Oppenheimer #88 üzenetére
Hogy erre nem gondoltam...
Az ember mindig tanul valamit amitől bölcsebb lehet. -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Quasi_modo #87 üzenetére
Inkább magadat pisáld le, mint más téged.
/smartphone market observations/
-
Blyan
félisten
Tudjátok mit, én nagyon várom az androidos Nokiát! Minden ellene szól, de széllel szemben pisálni jó és ezt a Nokia is tudja.
-
Yeffy
veterán
gondolom egyelőre kb kacsa ez a hír, nem követem a telefóniát egy jó ideje, mindenesetre az biztos, hogy egy PW szintű kamerával szerelt NOKIA... hmm, az nagyon jól jönne nekem is droiddal. tudnék mire váltani. jelenleg kb lövésem sincs, mire lenne érdemes, bár nem is sürgős a váltás, elvagyok egyelőre a jelenlegi telómmal, vannak fontosabb dolgok is az életemben.
kíváncsian várom, hogy lesz-e ebből valami. meglátjuk.
-
margithid
veterán
Miért lenne jó viccnek? Nyilván nem tud versenyezni akkora mamutokkal mint microsoft, apple és google.
De passport igenis jól kezdett mégha neked ez nem is érthető.
Kalkuláltak egy eladási számmal idénre, megdőlt 1 nap alatt, tök mindegy mennyi volt az a szám, lényeg, hogy túlteljesítette.
Amúgy meg kiváncsi leszek fél év múlva mennyi lesz a részesedésük, Z3 igencsak jó telefon, igencsak jó áron! -
margithid
veterán
válasz
sz.balazs.95 #77 üzenetére
BB azért nincs annyira lejtőn, pénzügyi helyzetük stabilizálódott, Passportból 1 nap alatt elvitték az erre az évre szánt mennyiséget.
-
vicze
félisten
válasz
Dare2Live #57 üzenetére
Te csodásan bedobod közhelynek a KH-t, de milyen KH az elmesélnéd már? Olyan általános mindenre jó csoda KH? Vagy mi? A tudás(aka KH) az emberekben van, és azok nincsenek már a cégnél, legalábbis akik a telefonokkal foglalkoztak, 25000 ember szép átment az MS-hez. Ezt nem akarod megérteni, hogy nincs telefonnal kapcsolatos "KH" a cégnél.
Valahogy innen borul az elmélkedésed. Managerek úgy jönnek mennek mint valami vándorcirkuszosok, a vezetőségi tanácsba van ott ember F-Secure-tól, Procter & Gamble-től, Verizontól, stb... Ha elég időt eltöltesz egy nagyvállalatban, akkor megtapasztalod.
Stratégiához meg összeül X manager aztán jön a projekt belőle és végül úgy 100 ember munkájából lesz valami, mindenki lökdösi valamerre és a végén megszülnek valamit, nem sok individualitás van benne.Aztán hozod itt a rosszabbnál rosszabb példákat...
OnePlus...
Van egy olyan "kicsi" cég hogy BBK, ők a világ egyik legnagyobb elektronikai vállalata. Sok mindent gyártanak többek közt telefon bárgyártók elég régóta. Mobiloldalon két leányvállalatuk van OPPO(két cégük is van ezzel a névvel) és a Vivo, remélem mind a kettő ismerős. OPPO-nak szintén van egy leányvállalata OnePlus néven. Semmiféle kirúgás vagy egyéb nem történt, egyszerűen a OPPO-nál elkezdet Cyanogen projektet egy külön cégben vitték tovább. A O+O meg véletlenül se a Find7 testvérmodellje, dehogy is... Szóval ugyan az a cég gyártja mind a 3 brand-ek a készülékeket és csak marketingben különböznek igazából, a fejlesztés 1 helyen történik. OnePlus pedig az OPPO értékesítési és szerviz hálózatát használja, hát igen ezt sikerül fél év alatt elérni, egy weboldalt és hírverést csinálni, a többi ott volt már elég rég, egy fillérbe nem került kb. Mondjuk úgy te nem figyelsz...Ja igen a Nexusok mögött véletlenül sincs ott egy LG, Smasung, HTC, Asus, sose volt... Bocs de hogy lehetsz ennyire vak? Az hogy te csak egy weboldalt látsz, attól még mögötte rengeteg munka és logisztika van, szállítással és szerviz háttérrel mind Google oldalán mind a gyártók részéről.
Mi van??? Nokia szerződik a Smasung/HTC/LG-vel??? Ezt te se gondolod komolyan.
A készülékgyártó ODM a készüléket adja és kész, legyél vele boldog, a többit te kell megold.A Nokia egy értékes név, de semmit nem érsz vele, ha nem dugják minden szolgáltatónál az emberek orra alá és nem tudják, hogy létezik a készülék, és ez pénzbe kerül rengeteg rengeteg pénzbe. Igen azok az értékesítők akik ezt csinálták szintén mind az MS-nél landoltak...
Hát igen, nagyon szeretem a "ki melyik számot emeli ki a negyedéves jelentésből játékot"... Ajánlom figyelmedbe. A valós profit az 353millió, ami 30% növekedés YoY. A forgalom összességében stagnál/enyhén csökken. Mivel folyamosan csordogál be az MS kifizetése(nem 1 összegű a kifizetés és nem is mind kp.) illetve, így majd csak jövő év végére tisztul le teljesen a pénzügyi mutató.
De mivel egy elég rossz és hamis példával próbálod az igazad alátámasztani, így megint eljutottunk oda, hogy miért érné meg a Nokiának pénzt kidobni újra a telefon fejlesztésre mikor a cég most kezd még csak stabilizálódni?
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
sz.balazs.95 #75 üzenetére
Ez igaz. De jelenleg a Xiaomi Mi3 áll legközelebb az elképzeléshez. Ha meg a külső nem számít, akkor a Galaxy Note 4 (tudtommal ez a fotós király az új flagshipek közül).
Pirosász Én sem nagyon hiszek az ilyen új platformokban. Hiába jók, ha nem ismertek. Bár, azt sem szabad elfelejteni, hogy 6-7 éve az Android is épp ilyen ismeretlen volt.
BB10-nek szvsz lenne esélye, csak egy jó árképzésű, erősebb hardverű telefon is kéne még a Z3 mellé, és persze sok-sok reklám. -
Pirosász
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #60 üzenetére
Jolla vagy 1.5 éve adta ki a telefont?Létezik még egyáltalán?Olyan sokat kerestek rajta,hogy azóta abból élnek?Ubuntu mobilra is vagy két éves szenvedés.Egy teló sem jött még ki.Lehet már egyáltalán éles rendszerként használni?Nem tudom ezekben miért van lehetőség,a (még ha csekély is)piaci résszel rendelkező BB10 meg halott.Mondjuk aki nem játszik azt ne hívják vesztesnek,igaz.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
sz.balazs.95 #72 üzenetére
Nem baj, de egy iPhonet is kiválthatsz vele, főleg, ha frissíted MIUI6-ra
Amúgy nem tudom, hogy daniel909 kolléga mennyire jártas fényképezés terén, de egy normál júzernek pont olyan jó lesz ez is, mint a PV. Ha ért hozzá, az más.
-
Coulson
tag
válasz
sz.balazs.95 #72 üzenetére
Majd lemásolják...
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
sz.balazs.95 #64 üzenetére
Vagy veszel egy Xiaomi Mi3-mat, aminek bár "csak" 13 megapixeles a kamerája, de cserébe dizájnra nagyon hasonlít az N9-re.
-
G4bi89
senior tag
Mindkettőben nagy a kockázat szerintem. Amennyiben android alapokra épülne tényleg valami teljesen más szemlélettel kellene kiadniuk és nem csak egy átrajzolt felülettel. Jolla meg már alapból veszélyes mert új oprendszer és kicsi támogatás. A Nokia eddig is ebbe bukott bele, Symbian erőltetése aztán meg a piacra későn érkező Windows Phone...
Látjuk, hogy az új rendszereknek nehéz a két (három?) nagy mellett, a FF és a Blackberry is csak szenved.Én még mindig az androidban látnám a jövőjüket persze nem úgy, ahogy az "X" szériában csinálták.
-
mekker
őstag
Felesleges a Jollát mind bukottként, mind sikerként elkönyvelni. Jelenleg még semmi nyilvános eladási statisztika nincs. Aztán ott van még a magas ár, a márka bejáratása, a terjesztési korlátok (ha jól tudom most csak webshopból és kb. féltucat szolgáltatónál kapható)....
Szerintem ha kijön valaha a Jolla #2 valami kedvezőbb árral és a felsoroltak jobb "kiküszöbölésével", az majd igazolja hogy sikeres a projekt. Tehát ha a Jolla komoly üzleti kapcsolatot alakítana ki a Nokiával, a nagyobb büdzsével és persze a cég hírnevével, üzleti/technikai múltjával meg lehetne gyorsítani ezt a folyamatot. Annyira nem vagyok friss most Jolla-ügyben, de a régebbi megnyilatkozásaik alapján nem igazán tűnik úgy, hogy komoly ellentétük lenne a Nokiásokkal.Szóval egyáltalán nem egy elszállt ötlet. Nagyon dinamikusan fejlődő cég, letettek egy komoly szoftveres munkát az asztalra (+android futtatókörnyezet), mögöttük van több tucat nevesebb cég (viszonylagos) támogatása és úgy összességében nagyon jól megragadták ezt a "startupos" vonalat.
Én jobban örülnék neki, mint egy újabb Androidos készülékkel, eddig sem igazán látok benne sok izgalmasat. Vagy ha droid, akkor nyúljanak hozzá rendesen (nem egy Touchwiz 2-re gondolok). Persze még mindig csak kósza pletyka, hogy lesznek itt újabb készülékek.
-
ctvagyok
őstag
válasz
sz.balazs.95 #64 üzenetére
Azért androidból a z1c-nél van egy-két jobb képet készítő készülék is.
-
br.rak
őstag
A pureview biztos hogy MS tulajdona , nem csak license mint a navi? ( bár elnézve a 1020 vs 808 összehasonlításokat inkább visszafejlődést lehet itt is látni, mármint fényképezés területén)
-
daniel909
addikt
válasz
sz.balazs.95 #60 üzenetére
Lol oké persze.
Oda kellett volna írni h androiddal -
halkow
őstag
OMG 1 év alatt sok minden megtörténhet én személy szerint egy Androidos Lumia 930-ra vágynék kicsit feltuningolva remélem sikerül fog nekik.
-
dreamdancer
őstag
Ez az ostobaság még hányszor bukkan fel?
Igen, a Nokia titokban androidos készüléket fejleszt (MeeGo-t), EZÉRT eladta az egész mobilos részlegét fejlesztőstü-PW-től, mindenestül bagóért. Mert jobb nulláról kezdeni, úgy, hogy a protokoll teszteres mérnökök a hálózattól ülnek le mobiltelefont csinálni, esetleg észrevétlenül felvettek párezer hozzáértő mérnököt, csak senkinek se tűnt fel, de az Északi-sark jege alatt már dolgoznak a telefonon egy titkos laborkomplexumban.
Az emberi hiszékenység és ostobaság végtelen.
@lordfreyr
Az Android pont azt bizonyítja, hogy egy új rendszer akkor tud elterjedni a domináns mellett, ha egyértelmű, nyilvánvaló előnyökkel rendelkezik a régihez képest. Az Android óta ilyen nem volt, látható, a WP is hogy kínlódik a MS-háttér ellenére is, a többiek meg konkrétan megbuktak. -
sz.balazs.95
veterán
válasz
daniel909 #59 üzenetére
Hatalmas szerencséd van, ugyanis létezik olyan telefon, ami tökéletesen megfelel ennek a két kritériumnak:
Nokia Lumia 1020.dreamdancer:
„a többiek meg konkrétan megbuktak.”
Azért ezt még szerintem korai kijelenteni.
A Jollában a Firefoxban és az Ubuntuban ott van még a lehetőség.
A Tizen mondjuk tényleg halott, köszönhetően a Samsungnak, illetve a BB10 is igencsak kihalófélben van. -
daniel909
addikt
Ha megoldják a pv kamerát egy n9 szeru házba akkor van egy vevojuk.
Alom válna valóra. -
Dare2Live
félisten
"A tudás a kutatás fejlesztésben van..."
olvasd el mit írtál... wow micsoda közhely.
A cseresznyemag meg a cseresznyében!"az hogy üzleti stratégiát csinálja bármelyik manager csinál neked pár hét alatt nem kell hozzá tudás."
Jó üzleti stratégiát? Azért gyilkolnak is, mert amellé már csak KH a problémás. Kérem a telefonszámokat... vagy linkelj párat.
"Az eszközökkel és SW-vel kapcsolatos tudás NINCS a Nokiánál jelenleg."
direkt pldaval szemléltetem.: 2013 decemberében kitaláltak egy jó üzleti tervet és csináltak egy céget pár oppoból kiugró manager/mérnök. Jó gerillamarketinggel és egy extraval (minőségi SW support) elérték, hogy még mindig nem tudnak eleget gyártani miközben 2014 májusában piacon volt a telefon. Figyelted ugye, 2013 decemberében otthagyták oppot és 2014 májusában piacon volt a telefon. Fél év!
"Az eszközgyártás nem annyiból áll legyártatom azt kiszórom."
olvasd el mit írtál újfent.
Nem a gyártás tényleg nem abból áll, hogy kiszorom. wow
"Kell hozzá terjesztői háttér (nincs)..."
Egyrészt nem kell feltétlen. ld nexus esetét ahol kb egy weblap a bolt.
Másrészt fel kell venni azon embereket akik terjesztették, megállapodtak T-mobile, Vodafone, telenor, Orangeval, hülye boltal...
Ez nokianak nem lehet probléma."kell szerviz háttér (nincs),"
2héten belűl leszerződnek 3-4 ebből élő céggel alá HTC/Samsung/LG.... tartanak egy hetes oktatást, tudjon factory resetet nyomni
ha az nem oldja meg diagnosztizálni pcb, kijelző, aksi, csatlakozó a hibás és azt cserélni ami ennél bonyolutabb és érdemes javítani arra meg egy központi szervíz alá HTC/....
"marketing költséget"
Itt pl baromi nagy dolog, hogy Nokia.
"...bizony itt jön a milliárdos összeg képbe(és nincs MS aki ezt finanszírozza)"
Nézz már utána mielött ilyet írsz.... hirtelen keresés aszondja, hogy "747 millió eurót" nyeresége volt Nokianak 3.negyedévben. [link] Hogy dimenzióba tudd rakni ugyanebben a negyedévben az LG 194 millió$ os profitot ért el = ~170meur. [link]
Másrészt ami tényleg sokat vihet az a felsorolásodból (terjesztés, szervíz, marketing) az a marketing de ez mindig döntés és stratégia kérdése ld pl oneplus."Nem arról beszélek, hogy nem lehet készülékgyártó, hanem arról, hogy totál hülyeség mert 1-2évig bukó az egész szinte biztosan..."
Tehát akkor mégis lehet? Ha pedig mikro cégek be tudnak törni erre a piacra, kb 0 tőkével és Nokianal sokkal gyengébb KHval akkor Nokia mért nem?
-
ZeRTaX
csendes tag
Szerintem ha kihoznának egy ütős kis telefont jó árazással, akkor Közép-Európában simán benne lennének a TOP 5 márkában elég gyorsan. Mint egy fentebb említette sok emberben benne van még a beidegződés, hogy a Nokia az Isten!
Mindenesetre ha igaz, ha nem én nagyon örülnék egy ilyen telefonnak és ha tényleg kihoznának egy értelmes androidos telefont az elsők között ruháznék be rá! -
Eeshtvaan
tag
Úgy veszem észre, igazán senki nem sejti a történet valóságtartalmának mértékét.
Mindenesetre a Nokia esetleges visszatérése érdekelne. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
gyurkikrisz #50 üzenetére
"És a Nokia már régen nem az a mindent eladó név."
Így van, max az 50-60+os korosztályban fordulhat olyan élő, hogy "ezt veszem, mert ez Nokia".lordfreyr jó lenne, de tuti nem fognak, mert attól szerintem nem lennének sikeresek. Egy Átlag Pisti például tuti inkább androidot venne, mint egy számára ismeretlen oprendszerrel szerelt telefont.
-
Rickazoid
addikt
Inkább állnának be a Sailfish OS mögé, hadd kapjon végre szelet a Jolla.
-
gyurkikrisz
őstag
Egyébként is, Android frontra építeni nehéz manapság. Sok ezer(?) gyártó van, és ebből max 20 sikeres. Ők is egy lennének a sok közül. És a Nokia már régen nem az a mindent eladó név.
-
vicze
félisten
válasz
Dare2Live #45 üzenetére
A tudás a kutatás fejlesztésben van, az hogy üzleti stratégiát csinálja bármelyik manager csinál neked pár hét alatt nem kell hozzá tudás. Az eszközökkel és SW-vel kapcsolatos tudás NINCS a Nokiánál jelenleg. Én végig erről beszélek. A HW+SW párosról.
"Migeccer: Az Apple se gyárt mobiltelefont. Migeccer: De sokkal többel rendelkezik mint egy új belépő."
Továbbra sincs számomra semmi értelme ennek a mondatnak. A Nokiának van egy Here és ennyi... Ezenkívül nincs neki semmije most se HW se SW, csak a neve. Fogalmam sincs, hogy jön ide az Apple, teljesen más kategória.Az eszközgyártás nem annyiból áll legyártatom azt kiszórom. Kell hozzá terjesztői háttér (nincs), kell szerviz háttér (nincs), ezeket a 0-ról kell felépíteni, ami nem pár milla, marketing költséget még meg se említem, bizony itt jön a milliárdos összeg képbe(és nincs MS aki ezt finanszírozza), és akkor mennek ugyanoda vissza hogy veszteséges az egész. Nem a WP miatt volt veszteséges a Nokia, hanem WP miatt volt kevésbé veszteséges és húzta egyáltalán +2évig a készülékgyártás.
Nem arról beszélek, hogy nem lehet készülékgyártó, hanem arról, hogy totál hülyeség mert 1-2évig bukó az egész szinte biztosan, és kétes a végső megtérülés úgy egyáltalán. Jelenleg egy stabil és jó üzleti stratégián vannak, minek kockázatot vallani megint és pénzt kidobni az ablakon? Csak mert a fanboy-oknak jól esne?
-
ClioRS
őstag
Én úgy emlékszem, hogy mikor azt elemezték, hogy akkor mi marad és mi megy a Nokiától, akkor bár az egész mobil részleg átment, maradt valami kis fejlesztőgárda, akik telefon fejlesztéssel is foglalkoztak, csak áttették őket egy másik innovacion részlegbe. Persze nem az a pár ember fogja megváltani a világod, de alapnak nem lehet rossz. Plusz, ha visszaveszik a MS által kirugott embereket, akkor ott a csapat. Szóval azért nem lehetetlen dolog.
Azt kijelenteni, hogy biztosan nem lesz semmivel sem pontosabb találgatás, mint azt mondani, hogy lesz Nokia telefon újra. -
Dare2Live
félisten
"Igen pontosan tudjuk, hogy a telefonnak kapcsolatos minden tudás átkerült MS-hez a mérnökök is(ki lett tárgyalva párszor), akiknek nagyrészét mellesleg jövőre kirúg a fenébe az MS a leépítés formájában."
Nagyját már korábban vagy már most kirúgta és jövőre is... és ezek az emberek munkát keresnek. BINGÓ!
"Tök jók ezek az összeesküvés elméletek, csak 0 a logika benne. Tehát eladok minden tudást, csak hogy 0-ról kezdjem? Logikus..."
A tudás most is ott van a cégnél vagy a korábbi jelenleg rendszerint munkanélküli alkalmazottaknál. Igen ez az amit nehéz összeszedni.
A gyártás egy nagyon könnyen potolható ráadásul egy baromi kis marginnal létező dolog."A Nokia pont onnan kezdheti most a mobiltelefon gyártást[/]"...
Migeccer: Az Apple se gyárt mobiltelefont. Migeccer: De sokkal többel rendelkezik mint egy új belépő.
"(I)De arra a választ még mindig nem tudod megmondani, hogy mi a jó fenének adom el és kezdem 0-ról...(/I)"
Látom ez kulcskérdés nálad, hogy egy hszen belűl kétszer előhozod. Hozok plt.: jó üzlet volt? Pénzt is kapott érte, MS fizeti a gyárbezárást, végkielégítéseket és végre megszabadult a versenyképtelen Windowstól. Ha meg nem csak szitázni akar akkor 1-1.5 év ugyis kell összerakni egy telefont..... Kiszámolták jól járnak e vele és aszondták oké.
"(I)A többit meg nem feltétlen tudtad megfelelően értelmezni. Igen a Nokiának egy márkaneve van, amit 2016-ig nem használhat ennyi semmi más.(/I)"
Ha vmi neked nem ment emagyaráztam (KH = know how és nem KF) és nem mondtam, hogy nem megy az értelmezés. Itt amúgy a lényeg, hogy 2015dec31ig nem árulhat. Utána igen.
Nem azt mondom, hogy lesz androidos Nokia. Annyit mondok, hogy a Nokianak megvolt/megvan a lehetősége arra, hogy készítsen pár üzleti tervet amiből a legjobbra rábólinthatnak. Azaz lehet. Mármint szerintem.
-
Coulson
tag
Akkor most nem űrhajót fognak csinálni?
-
vicze
félisten
válasz
Dare2Live #37 üzenetére
Igen pontosan tudjuk, hogy a telefonnak kapcsolatos minden tudás átkerült MS-hez a mérnökök is(ki lett tárgyalva párszor), akiknek nagyrészét mellesleg jövőre kirúg a fenébe az MS a leépítés formájában.
Tök jók ezek az összeesküvés elméletek, csak 0 a logika benne. Tehát eladok minden tudást, csak hogy 0-ról kezdjem? Logikus...
Ebből következik számodra hogy én spekulálok és nem te, mondom logikus..."Másrészt még Apple is vásárol kivülről és gyártatt miközben a komplett ökoszisztéma a kezében van. Akkor senki nem tud magától mobilt gyártani vagy mi?"
Bocs ezt egyáltalán nem tudom értelmezni mit szeretnél ezzel mondani. A Nokia pont onnan kezdheti most a mobiltelefon gyártást, mint pl. a Newman(random név) kezdte."Ha vki tudja, hogy kell mobiltelefonokat értékesíteni, szervízháttért kiépíteni.... akkor Nokia igen."
De arra a választ még mindig nem tudod megmondani, hogy mi a jó fenének adom el és kezdem 0-ról...A többit meg nem feltétlen tudtad megfelelően értelmezni. Igen a Nokiának egy márkaneve van, amit 2016-ig nem használhat ennyi semmi más.
-
Воланд
titán
kismillio cikk jelent meg a temaban. de tessek: ez maradt a nokiabol.
-
Janaboy
veterán
Bakker, akkor most túlképpen mit vett meg az MS a Nokiától ha mégse vette meg?
-
oszi666
őstag
Lehetne valami osszefoglalo cikk a nokiarol, hogy akkor mi az ovek es mi a microsofte mert en mar nem tudom ezt kovetni.
-
Dare2Live
félisten
Nem KF. KH (know how)
"Jelenleg nincs a Nokiánál egyetlen részleg se, ami egy komplett telefont meg tudna tervezni se HW szinten se SW szinten."
Már elnézést de ezt nem tudjuk. Vagy te igen?
És ha saját HWt és megfelelően modosított SWt akarnak akkor 2016os indulást feltételezve már működik is ez a részleg. Megbocsátható ha téged nem tájékoztattak?Másrészt még Apple is vásárol kivülről és gyártatt miközben a komplett ökoszisztéma a kezében van. Akkor senki nem tud magától mobilt gyártani vagy mi?
"Mitől lenne jobban támogatva egy Androidos Nokia úgy, hogy nincs jelenleg SW részlegük hozzá?"
go előző bekezdés
"Ja hát meg olyan apróságok, hogy szervizháttér, értékesítő hálózat és partner hálózat szintén MS-nél landolt."
és itt megint előjön a KH. Ha vki tudja, hogy kell mobiltelefonokat értékesíteni, szervízháttért kiépíteni.... akkor Nokia igen.
"El kell fogadni, hogy a nevén kívül Nokia jelenleg egy noname kínai gyártó szintjén van telefon ügyileg."
Jelenleg Nokia nem árul mobiltelefonokat így értelmezhetetlen amit írsz. Ami biztos viszont, hogy véletlenül se noname, hanem az egyik hanem legnagyobb név. Ma is.
-
gyurkikrisz
őstag
válasz
sz.balazs.95 #33 üzenetére
Halottnak a csók..
-
Tomi_Ohl
veterán
-
vicze
félisten
válasz
Dare2Live #30 üzenetére
+margithid
Amit KF-ben megtartottak, azok főleg nem konkrétan telefon fejlesztéssel kapcsolatok, hanem olyasmik amik tovább értékesíthetőek licence formájában. Jelenleg nincs a Nokiánál egyetlen részleg se, ami egy komplett telefont meg tudna tervezni se HW szinten se SW szinten.
Anyagiakban most stabilizálódnak, bár nyilván átcímkézni viszonylag olcsó dolog.Mitől lenne jobban támogatva egy Androidos Nokia úgy, hogy nincs jelenleg SW részlegük hozzá?
A Nokia egy kis cég jelenleg, aki nem erre fordítana elsősorban.Ja hát meg olyan apróságok, hogy szervizháttér, értékesítő hálózat és partner hálózat szintén MS-nél landolt.
El kell fogadni, hogy a nevén kívül Nokia jelenleg egy noname kínai gyártó szintjén van telefon ügyileg.@margithid: BB csak a gyáraktól szabadult meg minden más van nekik. Írtam, hogy az a legkisebb gond, mert olcsóbb is gyártatni mással.
-
sz.balazs.95
veterán
Én inkább annak örülnék, hogyha a Jollát támogatnák anyagilag, ehelyett.
-
Dare2Live
félisten
Ez minden gyártónak a baja. Van 101 gyártó és mi a difi? Letakarják címkét mi a difi?
Igen pl a pureview egy olyan dolog ami miatt a sorozatból az ember aszondja azt kell ami ezt tudja. Vagy ha rendesen támogatva lesz mert baromira unja az ember a Samsung/LG féle supportot az is döntő szempont lehet.
És ne feledjük, hogy a Nokia mint márka baromi erős. Nem véletlen.Vannak lehetőségek.
-
Crafter32
őstag
Pont most néztem veszek magamnak egy Nokia 8800 Carbont csak úgy, mert még mindig nagyon tetszik. Erre dobtam egy hatást a használt piaci árakon. Nem is lehet találni, ha van is jóval 100 ezer feletti árral.
A Nokia tud nagyon szép telefont csinálni és még mindig sokat ér a márka neve.
Szóval akkor hajrá Nokia, 2016 -tól várunk vissza. A Lumia nem hiszem valaha is lesz ekkora brand. -
Dare2Live
félisten
"A Nokiának vannak... ööö... szabadalmai.(???) És ennyi."
A legfontosabb a KH és az anyagiak. KHval rendelkezik anyagiakkal szintén. Innen döntés kérdése. Ha anyagilag megtérülőnek látják simán.
Megjegyezném, hogy az, hogy gyártat nem nagy bűn, Apple is gyártat és nem gyárt.
-
dz1989
senior tag
Majd kiderül 2016-ban...
-
vicze
félisten
Ha a HW részleg meg MS-hez...
A Nokiának vannak... ööö... szabadalmai.(???) És ennyi. Ezzel rendelkezik jelenleg mobiltelefon oldalon a Nokia, és igen még a nevet se használhatnák 2016-ig.
Se gyáruk nincs, se SW részlegük (ez a kisebb gond, visszaveszik a fenébe a Jollásokat), se HW részlegük nincs. Szóval ebből vond le a következtetéseket a cikk tartalmára vonatkozóan.
-
ctvagyok
őstag
Ez jobb bulvár cikk mint az ájfón 6 spekulációkról szólók
Bár ha egy androidost telefont a dzsunkagyártók is ki tudnak adni, akkor a Nokia is ki tudna. Mondjuk úgy mint a 1+1 és kész. Kiváncsi vagyok el fog-e tűnni a nokia a mobilok közül, vagy visszatér mint az alcatel kínaiként. -
saelin
veterán
Pletykákra nem adok... Ez a hiszem, ha látom kategória.
-
Blyan
félisten
A cikk (az eredeti) kb semmit nem tartalmaz, nulla infó van benne.. Ezzel az erővek én is twittelhetnék egy sort, hogy az Apple-től eljött Steve Forstall és két kutyája androidos telefont terveznek, de Chromebook kiadását is fontolgatják.
-
rnyk
tag
Hat erdekes felvetes a fentebb mar emlitett hibaktol eltekintve.
Szertintem eloszor probaljak felmerni a piacot es szoftveres fronton csinalni valamit Launcher (mellesleg mar az MS-nek is van Android launchere
), es a Here cuccok portolasaval Androidra.
De HW-t fejleszteni hat nem olcso, az meg blama volna ha atcsomagolnanak valami kinait mondjuk MTK alapokonPersze nemtom, h mennyi szakit mentettek at maguknak meg mennyit vettek vissza a kirugottak kozul...
-
-
hülyegyerek
addikt
Széles Gábor meg energiát von ki a zoxigénbűl. Ennyit erről.
-
jacis
nagyúr
Mondjuk egy 1520 droiddal szerelve hibátlan lenne számomra
-
OMG micsoda blikk hír
-
Воланд
titán
válasz
Oppenheimer #9 üzenetére
nem, woland attol lesz ki, hogy mar megint tele van baromsagokkal a cikk.
"Bár a Microsoft a finnek mobilos részlegének felvásárlásával tíz évre megszerezte a Nokia név használati"
ezerszer leragott csont, a butatelefonokon hasznalhatjak tiz evig a nokia nevet.
"úgy tűnik, a szerződés mégis lehetővé teszi, hogy a finnek megmaradt részlegei saját okostelefonokat dobjanak piacra, igaz, erre elképzelhető, hogy valamennyit várniuk kell."
ezerszer leragott csont, 2015 december 31-ig a nokia sajat telefonnal nem jelenhet meg a piacon.
-
Oppenheimer
nagyúr
woland nagyon kilesz, ha ez a pletyka igaznak bizonyul.
-
Hadrian
tag
Borítékolható a pénzügyi bukás, ha tényleg belevágnak.
-
Pearce
aktív tag
A PureView nem az MS kezében van?
-
vhw
addikt
"Bár a Microsoft a finnek mobilos részlegének felvásárlásával tíz évre megszerezte a Nokia név használati jogát..."
Nekem ez magas...
Megvan a név használati joga, de mégsem használhatják -> Lumia nem Nokia márkajelzéssel fog ezután megjelenni.Most akkor mi van?
-
Integra
titán
egy nokia nexus pureview.... hm... ízelgessétek, hátha 1-2 év múlva..
-
ldave
félisten
Az N9-ért felelős fejlesztőcsapat nem a Jollán és a Sailfish OS-en dolgozik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- RAM topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Path of Exile (ARPG)
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Netfone
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 87%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Akku: 83%, Átlagos, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest