- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
big-J
őstag
hát szerencse hogy élve megúszta a dolgot.
-
bambano
titán
például:
- a golfban a blokkolásgátló még az én autómhoz képest is hulladék, pedig ez alapvető biztonsági berendezés a nagyon taknyos és a nagyon tiszta utakra. másikat nem rendelhetsz bele. Például nem mindegy, hogy a blokkolásgátló másodpercenként 18-szor képes közbeavatkozni, vagy másodpercenként és kerekenként 34x (m3). Ez utóbbinak olyan következményei vannak, hogy nem mindegy, hogy balesetnél 50-nel blokkolt kerekekkel rongyolsz bele a helyszínelő rendőrbe, vagy 30 méterrel hamarabb megálltál az autóddal. Mert az A-ból B-be feltétele az is, hogy nem bontottad le a hűtőt meg a futómű segédkeretét menet közben. A megérkeztünk B-be, csak tréleren, nem optimális.
- nem tudom, menetbiztonsági elektronika egyáltalán rendelhető-e golfba, legalább olyan, mint ami az enyémben van.
- azok a motorok, amiket eddig a golfokban láttam közelről, egytől-egyig mind ipari hulladék kategória. ez alól a vr6-os és az r32-es golf kivétel, azokat nem láttam.
- a golfok minősége mélyen a bányabéka segge alatt van. ez is egy alapvető kérdés, A-ból B-be csak akkor tudsz eljutni vele, ha beindul a motor és az utazás során végig működik is.
- nekem nem volt golfom, de borám volt. akik ismerik a fóccvágent, tudják, hogy a bora a 4-es golf csomagtartós változata. a bora a szokásos 1.6-os benzines alapmotorjával egy tohonya, lassú, benzintemető dög volt.
- a borában (következésképp a 4-es golfban is) dühítő tervezési hibák voltak. egy ünnepnap volt megszabadulni tőle. köténylemez, ajtók, stb.
- a borában a klíma olyan buta volt, hogy nem foglalkozott azzal, milyen meleg a motor.
- a fóccvágen márkaszervizeinek színvonala olyan, hogy a bányabéka seggéhez is csillagászati távcső kell. PoPest, Debrecen, stb.
- a borába 6600 forint/liter árú motorolajat öntött a szerviz, egy astrába elég a 2300-2500 forint körüli is.a sebesség is objektív kérdés, de még inkább objektív a gyorsulás, ez utóbbi főleg előzésekkor számít. Mert pl. bazira nem mindegy, hogy forgalomban meg tudod-e előzni az 50-nel tötymörgő kamiont vagy sem. Próbáld ki egy Budapest-Székelyföld túrán, súlyos órákat jelent, ha rendes autóval mész.
következmény: a golf már annyira sem tudja kiszolgálni még az átlagos sofőr igényeit se, mint egy kategóriájába tartozó más autó. Az s merci ehhez képest mennyország.
megbízhatóságra, fogyasztásra, gyorsulásra az 1.6-os borához képest még az 1.6-os g astra is csúcs.
és ami a nagyon nem mindegy kategória csúcsa: beülsz Debrecenben egy kocsiba, elmész vele Pécsre, majd vissza. Amikor kiszállsz Debrecenben, akkor milyen állapotban vagy. Meg hogy közben hány baleseti helyzetet okoztál, mert fáradt, elgyötört, elgémberedett voltál.
Örülj neki, hogyha át akarsz menni a zebrán, nem golffal/borával megyek arra.
Ja, és persze az A-ból B-be eljutásnak az is feltétele még, hogy amikor indulnál, ott van-e még az autó, ahol hagytad. Ebben a kategóriában a golf kimagaslóan rosszul szerepel.
-
edward2
addikt
Utóbbiban azt írtam hogy ki tud annyira szolgálni mint egy drágább az eredetiben meg jobbnak neveztem mint a drágábbat.
A sebesség nem objektív kérdés, mert van sebességhatár tehát nem annyival mész amennyit a kocsit tud. Szabálysértés nélkül.
"A második hsz-ben legfeljebb azt akarhattad mondani, hogy az S semmivel sem tud többet, mint amire átlag embernek vagy neked józan ésszel szüksége lehet"
Ezzel vitáznék. Legalapabb szarokba is lehet már minden extrát rendelni max 1-2 igen speckó cucc ami mondjuk van S merciben de nincs Golfban. (ha egyáltalán van bármi olyan)
#91 Tapsi:
Elektromos ablak már a legolcsóbb mai swiftekben is van. Nem tudom mikor vettél utoljára autót de elmesélem ma már iszonyat sok cucc benne van alap autókban. (15-20 évvel ezelőtt mondjuk messze nem) Ezért is vagyok azon a véleményen, hogy ma igazán drága autót mint pl egy S merci csak státusz szimbólumnak vesz az ember, nem azért mert alapvetően bármit kapnál ami jobb.
-
fazr
senior tag
válasz
#16820480 #98 üzenetére
Nem azért írtam, hogy kötekedj és igényekről vitatkozzunk. Leírtam pár dolgot, ami miatt drágább egy MacBook egy alsó/középkategóriás notebooktól.
Azért a kötekedésedre reagálok, mert látszik nem értetted meg amit írtam. A Linux ingyenes, ezért az nincs benne a notebook árában. A Windows Home Premium igaz nem ingyenes, de nem egyenértékű az Ultimate-tel (árban és tudásban sem), márpedig a Mac OS X-et max azzal lehetne összehasonlítani (azt most tegyük félre ki szerint melyik a jobb).
(#99) bambano Jogos, utólag módosítottam valamit abban a mondatban és nem olvastam át utána.
Nem azt írtam, hogy a Unibody jobb, hanem hogy drágább.
-
bambano
titán
az apple mire használ anyagminőséget a gyártáskor? Hint: magyartalan volt a mondat.
a macbook pro árában van:
- teljes oprendszer
- komplett irodai programcsomag
- adatbáziskezelő
- fejlesztői környezet
- teljes hálózati szerver szoftver csomag
- grafikus alkalmazásokmindezekből több választási lehetőség is?
az én thinkpadem nem alamínium, hanem annál keményebb ötvözetű vázból van, ugyanúgy nem hajlik, mint az apple. mi is indokolja a felárat? mert amiket eddig mondtál, azok nem.
-
törölt tag
Ne haragudj, de szerinted egy win7 home vgy egy linux nem opercios rendszer...?
Ha meg mar igenyekrol van szo, akkor az az unibody haz sem feltetlen a legjobb, elobb vennek muanyag burkolatos gepet, nincs olyan rideg tapintasa, de ha minoseg, akkor rollcage-es inkabb. Es meg sorolhatnam... -
fazr
senior tag
Sajnos nincs. Ha lenne, akkor tudnád, hogy a notebook egy bizonyos szint után nem a processzor vagy a ram miatt drága, hanem pl a felhasznált anyagminőség miatt. A Unibody MacBook Pro alumíniumból van és egy darab ilyen marása 4 óra. MacBook-ba messze jobb akkumulátor és elég jó kijelző van. Az árban benne van egy teljes operációs rendszer, nem pedig egy ingyenes Linux, vagy egy lebutított Windows Home Premium teleszemetelve a gyártó szoftvereivel. Sorolhatnám még, de most ennyire volt időm.
Mindenkinek más az igénye, van akinek megfelel a fröccsöntött műanyag notebook is az ára miatt (pl jelenleg nekem is ilyenem van), de akkor se mondja egy jobb termékre senki, hogy csak a márka miatt drágább, amikor ez nem igaz. Gondolom azt tudtad, hogy minden gyártónak vannak felső kategóriás notebookjai, amik ugyan olyan drágák, ha nem drágábbak mint a MacBook.
-
csigabig
tag
hidd el van fogalmam róla !!
kb erre gondoltam ez egy itteni hírdetés aproból használt termék.
Eladó MacBook Pro 15,4
Eladó egy kifogástalan műszaki és esztétikai állapotban lévő, magyar billentyűzetes, unibody MacBook Pro:
- 2.53 Ghz Intel Core 2 Duo (64-bit)
- 1440x900 glossy
- NVIDIA GeForce 9400M 256 MB
- 4 GB RAM
- 250 GB HDD
- CD/DVD, Bluetooth, AirPort 802.11a/b/g/n
- kifogástalan akkumulátor
- magyar, megvilágított billentyűzetkarcmentesen, összes tartozékával, dobozával, szoftverekkel, táskával.
Ár: 235.000 Ft
Szerinted ezt a hardwaret menyibe veszed meg ha nem apple lenne ?
-
csigabig
tag
Szia !!
Álltalában az emberek Brandet fizetnek amikor Apple terméket vesznek.
Példa erre egy powerbook vagy egy azzal teljesen azonos hardwaren alapuló
laptop v notebook !! KB 100.000 Ft tal fizetsz többet egy Apple powerbookért
mint egy hardwaresen teljesen azonos más gyártotol származó laptopért. -
Komolyan mondom, hogy ezt most fejezd be, mert csak magadat égeted. Érdekes módon mindenki más számára világos, hogy mi is a különbség a két kocsi között, ennek pedig semmi köze a felsőbbrendűségi érzéshez. A csicsa alatt egyébként mit értesz? Mert pl. egy S osztályos Merci semmivel sem "csicsásabb" a golfnál, legfeljebb a beltere készült jobb minőségű anyagokból, de külsőleg még letisztultabb (konzervatívabb) a formavilága, mint a sportos golfnak.
Ha pedig az az érved, hogy az is elvisz A-ból B-be, akkor javaslom, hogy vegyél egy Barkast, vagy egy Trabantot, hiszen az is megteszi ezt, jóval olcsóbban. Ja, hogy abban nincs elektromos ablak, és az úton is jobban ráz? Na látod, épp ezért jobb a Merci a Golfodnál. Agyrém, hogy ezt magyarázni kell felnőtt(?) embereknek...
-
bambano
titán
ne ferdítsd el a vitát. te ezzel a hsz-szel léptél be az althreadbe:
"Mindkettő autó és sebességben ugyanazt tudják. A golf olcsóbb. Több van belőle, tehát jobb, mert nagyobb réteg számára nyújt mobilitást, míg az S nem tud semmivel többet csak ugyanezt csicsásabb belsővel és sokkal drágábban. (ja meg verheti az ember a nyálát hogy merci jel van a kocsi orrán)"
Elmondom, mi a különbség a két hsz (az, amit valóban írtál, meg az, amit itt utólag erőltetni próbálsz, hogy írtad) között:
az utóbbiban azt írtad, hogy egy olcsóbb autó is ki tud szolgálni, ami egy szubjektív kérdés, mert mindenki mást vár el az autójáról (ez sem igaz, de a valóságtartalma több). az előbbiben azt írtad, hogy sebességben ugyanazt tudják. ez egy objektív kérdés, kimennek traffival és megmérik. ha megmérik, kiderül, hogy az állítás ordas ökörség. A golf olcsóbb állítás igaz, de szintén objektív, bárki, aki letölt egy árlistát, ugyanarra az eredményre jut. (Engedd meg, hogy pár további állítás elemzését mellőzzem).Az, hogy az S semmivel sem tud többet, az eredeti, objektív állításokat felsorakoztató hsz-ben szintén objektíven értelmezendő, és így marhaság.
A második hsz-ben legfeljebb azt akarhattad mondani, hogy az S semmivel sem tud többet, mint amire átlag embernek vagy neked józan ésszel szüksége lehet, de nem ezt mondtad, hanem azt, hogy objektíven nem tud semmivel se többet. Ez utóbbi nem igaz.
Érdekelne, hogy miért érezted szükségesnek, hogy ennyire elferdítsd a saját hsz-ed idézését?
Még annyit, hogy két olcsóbb autó között is nagy különbségek vannak. Például a puttonyos golfban, a borában van egy remek pohártartó két pohár számára, amibe bármilyen méretű poharat jól el lehet helyezni. A H astrában egy normális pohártartó sincs. Pedig az egy alapvető igény, hogy az ember le tudja tenni az innivalóját az autóban, főleg kánikulában. Ez nem S klasse kategóriás kérdés, hanem alapvető.
Szerintem zárjuk le a témát, mielőtt a moderátorok kezdik el idézni a hozzászólásaidat.
-
edward2
addikt
akkor kurvára folytatni fogom a trollkodást.
De olvasd el a kezdeti kommentet honnan is indult ez az egész vita. segítek mert lehet nehéz visszalapozni: hogy egy olcsóbb autó is annyira ki tud szolgálni mint egy drágább és ilyen szempontból nincs különbség s merci és golf közt.
Aztán felőlem igazán ideírhatnád azt a nagyon evidens dolgot ami mondjuk a golfnál nagyságrendekkel jobb kocsivá teszi az s mercit. Tudom buta vagyok segítséget kérek de ti csak itt fent hordjátok az orrotokat és képtelenek vagytok felvilágosítani az embert.
-
-
Gadgetfun
tag
"...mivel is több egy S merci a Golfnál a csicsán túl..."
Facepalm
-
G.F.
aktív tag
Szerintem az emberek nagy százalékának nincs szüksége okostelefonra, mégis veszi, mert tolják mindenütt, hogy az kell nekünk. Érdekes módon IPhone, meg iPad reklámot alig látok pl. a tévében, bezzeg a Samsung, és egyéb androidos telefonokkal, és tabletokkal teli a média. Miért érzi úgy bárki, hogy fikázni kéne bármelyik telefont? Pláne, hogy nem is ismeri... Talán saját magának akarja bebizonyítani, miért nem azt vett? Régebben azt mondták, akinek nagy a kocsija, rövid a ... , és ennek a nagy része irigységből fakadt. Még jó, hogy ma már más időket élünk, igaz?
-
Roxbury
őstag
Nekem csak egy bajom van az iPhone 4S-el, meg az annál régebbi iPhone-okkal. Túl kicsi a kijelzőjük, nekem legalábbis. Semmi más bajom nincs velük.
Azért van most Androidom, mert ott tudtam venni 4.3-as kijelzőméretet. Még ez is határeset, de már ki tudja elégíteni az igényeimet. Amúgy pártatlan vagyok, teljesen jó az Android is (Ginger). Pikk-pakk megbarátkoztam vele 1-2 nap alatt, annak ellenére, hogy előtte nem volt.
Galaxi Note-ra gondoltam, de végülis nem vettem meg, mert az már kicsit kényelmetlen, persze, ha fekszek az ágyban és úgy netezek, akkor veri az összeset, de azért a zsebben is el kell férnie kényelmesen, stb...
Szóval szerintem jó lenne az iPhone, ha kapna egy 4.3-4.5-ös kijelzőt, de így sajnos kevés.
Persze ez igaz az összes Androidos telefonra is!
Magukkal a rendszerekkel meg vagyok elégedve mindkét oldalon, mindegyiknek van előnye-hátránya, de a mindennapi használatban teljesen kielégítenek minden igényt.
-
Gadgetfun
tag
Nagyrészt igazat adok, én inkább csak a "racionális indok"-ra ragáltam, mert ez úgy hangzott, mintha semmi oka nem lenne annak, hogy iPhone-t vegyen valaki, csak ha fanboy és istenként tekint SJ-ra
Amúgy nekem iPhone4-om van, de androidos tabletet használok, úgyhogy képben vagyok, látom és tapasztalom mindkettő platform előnyeit és hátrányait, mindkettővel meg vagyok elégedve, nem tartozom egyik táborba sem, vagy éppen mindkettőbe...
Rendszeresen olvasom mindkét OS-hez tartozó híreket és azt kell mondjam sokkal jellemzőbb, hogy az Apple-t támadják "köpködik" a fanatikus Androidosk, mint fordítva. Az alma fanboyok inkább csak idegesítőek az állandó okoskodásukkal, és leginkább visszavágásként fikázzák az androidot, és az sem jellemző, hogy más topikokban osztják az észt, ellentétben bármilyen Apple hír kapcsán hamar beindul az Android attack. De ez csak az én szubjektív tapsztalatom -
danih
veterán
Nem kell rá válaszolni, nem volt benne kérdés, ha már nem látod az összefüggést
Érdekes emberek vannak, az viszont biztos. Az egy dolog, hogy valamit jónak, vagy jobbnak tart az ember, de ez a konstans kínlódás már kicsit túlmegy a célon (akinek nem inge, ne vegye magára, úgysem a ruhat eszi az embert). -
fazr
senior tag
A te hozzászólásodnak csak annyi köze van az enyémhez, hogy mindkettőben szerepel az "Apple" és az "Android" szó.
De akkor én válaszolok a tiédre. Ha valaki megkérdezi tőlem milyen telefont vegyen, akkor egyértelmű, hogy azt mondom ami szerintem a legjobb (persze ez függ az illető anyagi helyzetétől is) és ha én iPhone-t tartom a legjobbnak, attól még nem leszek Apple helytartó. Viszont érdekes ismerőseid vannak, hogy ha téged kérdezés nélkül próbálnak rábeszélni valamire.
-
danih
veterán
Mindkét féle eszközzel rendelkezem és a személyes tapasztalatom pont a fordítottja. iPhone-os ismerősök mintha azt hinnék hogy egy apple termék megvásárlásával az apple helytartói lettek és folyamatosan térítenek, borzasztóan idegesít (a fórumon is rengeteg ilyen van). Androidosok meg rájuk hagyják, leszarják.
-
fazr
senior tag
Kicsit vicces ezt olvasni, mert több "független" hírportálon is megfigyeltem, hogy az Androidos tábor nagy része folyton szidja az Apple termékeit, figyelik az Apple minden megmozdulását, hogy bele tudjanak valamibe kötni. Hiába nem érdekli maga a termék, de szükségét érzi, hogy valahogy lehúzza azokat.
Ezzel szemben az Apple felhasználók többsége leszarja a "konkurenciával" kapcsolatos híreket, persze itt is előfordul 1-2 troll. -
bambano
titán
válasz
Gadgetfun #67 üzenetére
válasszuk már szét azokat, akik vesznek egy telefont, használják, azt se tudják, micsoda, meg azokat, akik minden fórumon tolják a nagy apple istenség szekerét...
azok, akik csak úgy vettek szifont, nem olvassák sem ezt a fórumot, sem a hozzászólásomat. Akik meg folyton lökik a vakert ezügyben, azok látták is a hsz-t, de ők a címzettek.
rendben van ez így.
csak idézni tudom magam a #46-ból: "nem a szifont akarom ezzel köpködni, csak jelezni akarom, hogy az a felfogás, miszerint az ios hibátlan és húha de csúcs, az android meg egy hulladék, téves." a szifon jósága meg nem elég indok ahhoz, hogy pár apple fan folyton belerúgjon az ellentáborba, csak mert a szifon jó.
-
hallerlaller
addikt
14:17-nél látszik hogy a nexus s sokkal hajlítottabb mint a g-nex
-
Gadgetfun
tag
"úgy jön ide, hogy kérdezted, miért vesznek az emberek iphone-t. Mert a vallásalapító így akarja. Nincs egyéb, racionális indoka."
Már miért ne lenne racionális indoka. Egyszerűen az egyik legjobb telefon a piacon. Ez nem elég racionális, vagy nem indok?
Amúgy nem csak geekekből meg fanboyokból áll a világ, ők csak a hangos kisebbség. A legtöbben azért vesznek iPhone-t, mert egyszerűen jó, könnyű használni, vagy mert ezt látta a kedvenc filmsztárja/énekese vagy a barátja kezében, kipróbálta és teszik neki, aztán vannak akik a külseje miatt, mert szép, és persze vannak akik divatból, mert menőnek gondolják a márkát. Ennyi. Nem kell ezt túllihegni folyton az iPhone vásárlók 90%-a nem is hallott Stave Jobs-ról vagy ha hallott is róla fingja sincs, hogy ki volt ő.. -
Ez volt a legjobb a cikkben:
"azt mondta, hogy az Android már most az iPhone előtt jár. Mindezt egy olyan teremben jelentette ki, ahol a közönség jelentős részének kezében iPhone, iPad vagy MacBook volt." -
floatr
veterán
Teljesen felesleges ez az egész vita. Egyrészt a szinkronizálás számodra nem tudom mihez kell, de számomra semmi szükség nincsen rá -- legalábbis ami a klasszikus értelemben vett szinkronizálás. Kontaktok, levelezés, ilyesmi kapásból szinkronizálva van kábel nélkül is, az adatokat, zenéket, filmeket, fáljokat simán eléred spéci szoftver nélkül.
Teljesítmény: ha az i4s árában veszel egy androidos telefont azzal sem lesznek teljesítménybeli problémáid.
Tudás: ebben elég nagy a szórás, de pl épp a sgs2-nek van hdmi kimenete. Ha szétnézel bizonyára találsz olyan telefont, ami kielégítheti az igényeidet. Az iphone egy szempontból hasznos szvsz, egy szintet képvisel, amit szerencsére sok gyártó megpróbál megugrani.
A magokkal kapcsolatban: nem tudom h a kolléga miért bomlaszt, de ismét hadd mondjam el, hogy az A9-től felfelé minden processzor képes az utasítások nagy részét a magok közt elosztani külső beavatkozás nélkül. A dolog annyiban változhat az oprencer támogatásával, hogy ezt képes a processzek közt megfelelően hangolni.
-
Nem hiszem, hogy én írtam mert nekem van vallásom, de az nagyon távol áll ettől...
Hangsúlyozom, hogy nem fikázni szeretném az android-ot, csak számomra, a jelenlegi software-ekkel, jobban használható az iPhone.
Ha ez az ics-el megváltozik én leszek az első aki váltani fog. -
fazr
senior tag
Azért fejlesztenek inkább iOS-re, mert Androidon rengetegen warezolnak. Persze ezt úgy ahogy ki tudják védeni a fejlesztők, ha reklámcsíkokat tesznek az appekbe, de chateljen vagy játszon reklámcsíkos programmal az akinek két anyja van. Én inkább kifizetném azt a párszáz forintot, de a sok warezolós miatt lehet nem lesz rá lehetőség.
Ezt amúgy érdemes elolvasni.
(#46) bambano: iPhone sem hibátlan, de sokkal jobban fejfújnak egy-egy hibát, mint más telefonnál. Sőt, még azt is az OS hibájának állítják be, ami valójáan nem is az, pl gyors merülés. Ez inkább egyes appek hibája, amiket nem frissítettek iOS5-re és emiatt nem úgy működnek, ahogy kellene. Az már más kérdés, hogy az Apple próbálja helyrerakni, de nem az ő dolguk lenne, hanem az app fejlesztőké.
Egyedüli valós Apple hiba az Antenna gate (bár a legtöbb ember észre sem veszi, mert tényleg nagyon gyenge lefedettségű helyen kell rosszfelé kalandoznia az ujjadnak, hogy lemenjen a térerő).
(#50) deicide: Hiába van az Androidos telefonokban erősebb hardver, ha még a szintetikus teszteken sem tudja megverni a 2×800 MHz-es iPhone 4s-t, nemhogy normál használatban (ebben még az iPhone 4 is simán van olyan jó, ha nem jobb).
Android kicsit olyan mint egy asztali Linux. Különbség annyi, hogy az olcsó PC-kre és notebookokra telepíthetsz más OS-t, addig az Androidos telefonokra nem igazán. Persze van akinek tetszik és eszébe sem jutna lecserélni és én ezt tiszteletben is tartom, de szerintem az ilyenekből van kevesebb.
-
deicide
veterán
Akkor pont rossz review-t néztem, elnézést.
ps: ha a nappaliban ülök, ott van a számítógép, játszom azon, nem akarok egy kis képernyőt tapicskolni, ha viszont este elalvás előtt játszanék mondjuk egy kis sprinkle-t, akkor a kicsivel nagyobb kijelző jól jön, a játék meg elfut mindkettőn gond nélkül. Ha szigorúan nézzük, a kijelző nem hardver, de növeli az élvezeti értéket.
-
-
Hülyeség a "melyik erősebb".
Az iOS sokkal jobban optimalizált, nem kell alá olyan hardver.
A Mhz háborúban simán elveri pl. a Galaxy Note is, de nem is egy súlycsoport.
De amíg nincs rajta ICS a második mag kb. dísznek van.SGS2 dettó, és az legalább egy zsebben is elfér.
Az új samsung reklám megvan? -
kriszpontaz
veterán
Kimerítő olvasmány volt eddig amit egymásra szórtok. Én pont most készülök androidos telefont venni, de persze nem a leggyengébb vasat, és nem is csúcskészüléket, csak olyat amit meg is tudok fizetni. Vágyam lenne jobbra, de ennyit enged a tárcám. Jó telefon a szifon, biztos stabil a napi használat mellett, nekem viszont bőven megfelel egy hasonló tudású fele annyiba kerülő telefon, mert a technika fejlődik, amit ma megveszel, 2 év múlva "úgymond" eljár felette az idő, feleslegesnek érzem hogy többet áldozzak rá. Szerintem nem csak Én vagyok így vele. A WP7 meg a gyenge szoftveres támogatottság és az UI testre szabhatóságának hiánya miatt riaszt.
-
Nekem nincs se aksi se antenna problémám.
Azért megkérdezném azokat akik el vannak eresztve lével, hogy miért az iPhone-t választották, és miért nem az android-ot, és a válaszban benne van, hogy jelenleg miért kelendőbb az iP. Valamit csak tudhat, hogy az emberek inkább kiadják érte a kétszeresét, mint amibe kerülnek a droid csúcsok. -
bambano
titán
ha neked normális az, hogy fogd máshol az antennát meg hogy a frissített teló lezabálja az akksit, akkor neked a szifon a jobb.
megkérdezném még: szerinted melyik rendszerrel van kevesebb hardver kompatibilitási baj: az ios-sal, ami csak néhány, egy kézben tartott készüléken fut, vagy az androiddal, amit kávéfőzőre is telepítenek? ha olvastál itcafe-t, akkor te is tudod, hogy az iphone-nal van sok baj, nem az androiddal.
nem a szifont akarom ezzel köpködni, csak jelezni akarom, hogy az a felfogás, miszerint az ios hibátlan és húha de csúcs, az android meg egy hulladék, téves.
-
bambano
titán
"Az aktivált példányszám mutatja egy rendszer jóságát?": most mindenki azzal jön (a cikkben is), hogy a programok ios-ra jönnek ki, ezért jobb az ios. Ha ennyivel több androidot fognak aktiválni a jövőben is, akkor záros határidőn belül az androidra fognak kijönni a programok, nem iosra, és akkor az android lesz jobb.
-
válasz
r3v0Lut10n #27 üzenetére
Egyszer akkorát szívtam, egy gs-el, hogy azóta állok hadilábon a droiddal.
A biztosítékot az verte ki, amikor kb két órát keresgéltem, hogy sync-elni tudjam a gépemmel, és a végén kiderült, hogy ha jól emlékszem vmi "usb hibakeresés funkciót" kellett aktiválni.
Na ott mondtam, h wtf és dobtam el a telót. Azóta van iPhone-om.
Lehet azóta rengeteget fejlődött a rendszer, de számomra akkora negatív élmény volt az első galaxy, hogy azóta ódzkodom a droidtól, pedig szívem szerint arra váltanék, mert az ios számomra nagyon zárt.
Remélem az ics meghozza az áttörést... -
zafir86
csendes tag
Szerintem azért fejlesztenek inkább iOS-re, mint androidra, mert egyszerűen több a "fizető vendég", és így több bevételt tudnak elkönyvelni.
Én február óta ~80€-t költöttem appokra. Megelőzve a trollkodást, tudom, hogy van jailbreak, de én inkább támogatom a fejlesztőt, ha tetszik valamelyik appja, hátha gyorsabban adnak ki frissítéseket.
-
válasz
micimacko #13 üzenetére
"Akkor igen, ha funkcionalitásában hasonló termékről beszélünk." versus ".tény, hogy főként az olcsóbb készülékeken gyakrabban előfordul". - akkor miért is hasonlítja össze az Iphone részesedésével? Amikor azt mondjuk a Samsung Galaxy S-S2-vel kéne? Pont erről beszéltem, hogy az egyik egy modellcsalád, a másik pedig egy oprendszer, amit már mindenre ráraknak, aminek kijelzője van. (ez nem fikázás volt, hanem tény).
Azt pedig nem állítottam, hogy az Iphone hibátlan lenne. Azt állítottam, hogy ez a fajta összehasonlítás nem adekvát. Jó lenne, ha végre EZT próbálnád megcáfolni.
-
törölt tag
Eric Schmidt: A szexuális bűncselekmények a hurutos tüdőgyulladás előtt járnak. Kb. ennyi értelme van az összehasonlításainak és a kijelentéseinek
-
Warrax
csendes tag
Ha nekem is csak erre kellene egy "okos" telefon, akkor így is tennék. Sőt akkor eszembe sem jutott volna ilyet kérni a cégtől, hanem kértem volna egy por és ütésálló telefont, mellé pedig vettem volna magamnak egy PMP-t, vagy egy PSP-t.
Visszanézve, így jártam volna a legjobban. :-)
-
Warrax
csendes tag
válasz
micimacko #25 üzenetére
"olcsó húsnak híg a leve" ... aham, ja ... nem hinném, hogy a Motorola Milestone ebbe a kategóriába tartozna. Ha nem android lenne rajta, akkor imádnám, mert elképesztően jó minőségben van összerakva.
Én azért rühelltem meg teljes szívből az androidot, mint rendszert, mert egy pár éves csúcsvassal használhatatlan, és nap, mint nap szívok vele, hogy vállalati környezetben rendesen tudjam használni.
A jövőben csak és kizárólag iOS vagy WP7 környezet, mert nem szeretném megérni még egyszer, hogy szoftverfrissítésenként duplázódjon a hardverigény.
De ennek persze nagy része egyéni szociális probléma, de nem hinném, hogy egyedül vagyok vele.
-
Brutális eb
addikt
"War. War never changes"
-
r3v0Lut10n
senior tag
OTA frissítésre gondolsz ? az sem több, jelez a teló hogy kijött frissítés szedem, ok, kérdi wifi vagy mobilnet aztán go
elég furi úgy véleményt mondani hogy igazándiból nem is ismered a másik rendszert
mert ugye a ~180k-s telót nem egy 50k-shoz hasonlítjuk ugyebár
most az hogy van választék (konkrétan árban is széles palette) attól nem egy belépő szintűt kell nézni egy ios jelenlegi tophoz
-
floatr
veterán
Ez a része gyártónként változik. Nexus esetében OTA frissítések formájában jön az áldás. Az gáz?
Az a nagy baj az androidos kinyilatkoztatásokkal, hogy valaki lát egy androidos telefont, és hajlamos azt gondolni, hogy mindegyik olyan, és annyit tud. Pedig elég csak összenézni egy RBM, motorola defy, xperia, sgs2 és htc incredible telefont, és messziről világít, hogy ég és föld, nem csupán minőségben és teljesítményben, de működés tekintetében is.
-
atike
nagyúr
Megkérdezni bármelyik oldalt erről az egyenlő azzal, hogy a sajátját előbbre helyezi a konkurenciával szemben. Mily meglepő.
-
/facepalm
Az autó nem telefon.
Az autó nem számítógép.
Az autó nem videókártya.
Az autó nem processzor.
Az autó az egy AUTÓ! -
micimacko
aktív tag
Egyébként meg az érvetek a Mercis dologgal durván sántít. Egy android funkcionalitásában ugyanazt vagy még többet is tud, mint egy Iphone, lévén sokkal inkább testreszabható. Max nem olyan simán, gördülékenyen teszi, mint egy Iphone....de a 2 dolog nem összekeverendő.
-
micimacko
aktív tag
"Schmidt érvei pedig nevetségesek. Az aktivált példányszám mutatja egy rendszer jóságát? Meg az eladott darabszám?"
Akkor igen, ha funkcionalitásában hasonló termékről beszélünk. Ha a "butatelefonokat" is idevesszük, akkor már nem. Mert ugye akkor még mindig a Nokia a "nyerő", de 2 hasonló termékcsoportot nézzünk. És így már igazak az érvei.
Mindenki jön itt az android akadásaival, lassúságaival..tény, hogy főként az olcsóbb készülékeken gyakrabban előfordul, de azért az Iphone sem hibátlan. Rengeteg bagatel hibája van, azt még sem említetek itt meg...miért? Kettős mérce?
-
-
Ugyanezt tudja egy Trabant is, elvisz A-ból B-be. Telefonálni, SMS-ezni, Internetezni az én >5 éves W810i-men is lehet, mégsem jutna eszembe, hogy azt mondjam: ugyanannyit tud, mint egy Iphone, vagy S2.
Sőt, egy 32 centis TV is ugyanazt tudja, mint egy 150 centis 3D-s, filmet lehet nézni rajta. A HSZ-em lényege nem ment át...
Ennyire ne legyünk már egyszerűek!
#6: Te sem értetted a lényeget. Ha pedig szerinted egy S Merci csak a csicsában több, mint egy Golf, akkor nincs miről beszélnünk...
-
deicide
veterán
-
Male
nagyúr
válasz
Mooka-Miki #3 üzenetére
Na igen... pár éve volt: Tescos takarító nő (csak hogy a keresetet be lehessen lőni), jó drága telefonnal. Megvette, mert hát "Csak 70Ft volt!", igaz, hogy még két év részletfizetés utána, és kajára alig van pénz, de ugye ez létszükséglet.
-
edward2
addikt
Az autós példád jó, mert nézzük kicsit más szempontból:
Mindkettő autó és sebességben ugyanazt tudják. A golf olcsóbb. Több van belőle, tehát jobb, mert nagyobb réteg számára nyújt mobilitást, míg az S nem tud semmivel többet csak ugyanezt csicsásabb belsővel és sokkal drágábban. (ja meg verheti az ember a nyálát hogy merci jel van a kocsi orrán)
Akkor hogy is van ez?
-
Az egyetem ~harmadának Iphone-ja van. Sőt, tudok olyan emberről is, aki egész nyáron dolgozott, csak hogy vegyen (kártyásan!) egy iphone-t, majd nem kötött rá mobilnet csomagot, csak sms-re, meg telefonálásra használta. A konklúziót mindenki vonja le saját maga.
Az Android egy operációs rendszer, az Iphone pedig egy telefon család. Miért kell állandóan keverni a kettőt? Azért, mert már a WC deszkára is droidot raknak még nem lesz előnyben. A rá írt alkalmazásokat tudni kell futtatni is.
(Ismerős X10 mini pro-ja folyamatosan akad, lassú, pedig csak egy sms-t akar megírni).
Schmidt érvei pedig nevetségesek. Az aktivált példányszám mutatja egy rendszer jóságát? Meg az eladott darabszám? Ennyi erővel a VW Golf (csak hogy ne Suzukit írjak) jobb, mint a Mercedes S klasse, csak mert nagyságrendekkel többet adnak el belőle?
Mielőtt még jönnek a trollok: ez nem az Android becsmérlése volt, hanem Schmidt érveié.
#3: Itt a kamatmentes részletfizetésre gondolsz a T-nél? Mert ha igen, akkor az nem is olyan nagy hülyeség ám, mint amilyennek gondolod. Már pénzügyi szempontból. Keress rá az NPV-re.
-
A vezető elmondta, hogy eddig mintegy 200 millió Android-készüléket értékesítettek világszerte, naponta 550 000 millió ilyet aktiválnak
napi 550 milliárd android és még így is az iPhone vezet?
on is legyek: tényleg ekkora dolog az iPhone? mert én csak módosabb emberek kezében látok iPhone-t, mindenki másnál Android van, persze nem minősülök reprezentatív felmérésnek, de akkor is, nekem fura, mert nagyságrendekkel több Androidot látok nap mint nap, mint iPhone-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Gurulunk, WAZE?!
- OLED TV topic
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest