- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
Azt azert tegyük hozza hogy GTX1060 a 250-300$ MSRP kategóriába jött az RX580 pedig 190-230(260)$ MSRP (RX 580 Aorus 8GB ($229) RX 580 Aorus OC 8GB ($259)). Előző 3GB, utóbbi pedig 8GB VRAM-mal. A banyaszok huztak fel a mostani árakat oda ahol van igy az összehasonlitas nem korrekt.
Termeszetesen az aktualis arak alapjan kell valasztani, igy csakis ezen szempont alapjan nem éri meg megvenni az AMD kartyat sima jatekosnak.
-
R3laX
addikt
8GB-os az 570. Jó, én sem venném meg boltból, a mostani 2. MSI 480-am is apróról volt 100-ért. Hozzám közelebb áll az RX széria, mert a számomra érdekesebb, modernebb játékok jelenleg jobban futnak rajtuk. Gta 5, Metro, meg ilyen csak tesztnek használt kövületek kit érdekelnek. Én új multis játékokkal játszom manapság, aminek ott van a grafikája is azért, és szükséges hozzá a magasabb FPS szám. Ezek a Battlefield1, Doom, Quake. Most h egy Sniper elite, vagy Disnonored 2 70, vagy 75 fpst hoz, kit érdekel. Doomnak kellett a magas fps, mivel egy gyors multis lövölde. Itt hozza is amit kell. BF1 megint egy jelenleg a piacon legjobb grafival rendelkező gyors többszemélyes játék, itt újfent kell a magas FPS szám, megint hozza amit kell. Quake Champions, lassan jön hozzá a vulkan, itt megint ott lesz az Amd fölény. Nekem az 1060 kicsit nyers, egy 200Hz-es counter proskodásra biztos nagyon fasza, meg world of tanks-et erőltetni, de engem ezek nem érdekelnek.
-
MZperX75
addikt
Ha már egy GTX1060 6G Gigát beteszel illendő lenne Gigából RX580-at ha már a korrektség látszata is számít.
[link]ASUS-ból van ennél is olcsóbb 98 ezertől-126 ezerig.
[link]sokat sem kell keresgélni 130 ezer feletti GTX1060 után
[link]Tehát minkét gyártónál megfigyelhető a drágulás AMD-s nél persze jobban
-
R3laX
addikt
Én 116-ért látok ugyanolyan Msi 1060-at, mint RX580-at, ami 129000, 3GB-os 1060 van 100-ért. Bányász árakat most hanyagoljuk, biztos megvan az oka miért az Amd fogy leginkább bányászatra. Nekem RX 480 van, amikor én vettem az előző Msi Rx 480-at, az 78000 volt, akkor volt egy Gainward 1060 85-90, 1070 pedig 130-140.
-
wolfman
veterán
Nem túl igazságos aza dolog, hogy vegyük az AMD nél a gyári értékeket, NV nél meg a húzott tuningolt meglazított stb értékeket. Gyári értékekről van szó ahol az 1070 még ritkán sem nyal bele a 300 wattba.FE edition 200 watt alatti átlagot hoz 100% terheltség mellett.
Erről van itt szó bezony.
-
janos666
nagyúr
Arra próbáltam rávilágítani, hogy az energia-hatékonyság nagyban függ attól, hogy hatékonyságra, vagy sebességre van konfigurálva ugyan az a hardware, illetve hogy ez még a legyártott kész hardware némi szoftveres hangolgatásával is elég tág keretek közt változtatható.
Azt szemléltetném, hogy le lehet rontani a Pascal hatékonyságát is a Vega szintjére, ha mindenáron csak a teljesítményt erőltetjük ki belőle, és gondolom ugyan így a Vega is közelebb hozható a Pascal-hoz, ha beáldozzuk a Pascal-hoz közeli teljesítményét valami szolidabb szintre.
-
bunfi
őstag
Az általam felvázolt egyenlet a legrosszabb esetre vonatkozott, mert nem érzem tipikusnak, hogy valaki napi 5 órában Furmarkot futtat az év minden egyes napján. Egy életszerűbb példában ennek a fele sem jött volna ki.
Én nem arról beszélek, hogy nem fontos. Hanem arról, hogy mással sokkal több energiát meg lehet spórolni. Egy rossz hűtő, a 60-100W-os izzók összességében sokkal többet fogyasztanak feleslegesen. Vagy az, hogy mindenhol ég a villany és/vagy feleslegesen van bekapcsolva a TV, mert senki nem nézi. Ha már számítógép bányagépeket inkább érzem komoly problémának, mert ott tucatszám vannak a tényleges maximum fogyasztáson járó videókártyák.
Nem mentem fel a fogyasztástöbblet problémája alól, de nem is intézem el annyival és olyan pongyolán, féligazságokkal, rosszindulatúan, mint ahogy Cobra652. Ahogy látom, még mindig nem képes a leszűkített értékkészletén kívül mással és máshogy gondolkodni.
(#115) DonToni
Igen, nekik szabad, mert... de ezt inkább hagyjuk ennyiben a politikai korrektség nevében. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem vagyunk eltérő véleményen. A versenyzőknek az a legjobb, ha az egérkattintás eredményét a lehető leghamarabb látják a kijelzőn, ha egyszerűen akarunk fogalmazni. Ehhez pedig PC-n egyedül a Chill biztosít scene pacinget, mert ha túl nagy a RAQ mérete, akkor a hardver a beérkező parancsokra nem tud azonnal reagálni, viszont a Chill pont egy azonnali reakciót valósít meg, ezért tud a 99th percentile frame-ek számítási ideje a felére csökkenni a Chill nélküli állapothoz képest. Manapság emiatt igen tipikus, hogy a Chill az eSport területén terjed.
Konzolon is van scene pacing az egyes, főleg exkluzív játékokban. A PC-n a nehézség abból adódik, hogy a grafikus meghajtó fejlesztőjének is kell hozzá az úgymond támogatása. Nem feltétlenül muszáj direkten, de ha egy program beállítja a scene pacinget egy nullás RAQ mérettel, akkor azt ne bírálja a meghajtó felül. Tipikus azonban, hogy felül fogják bírálni az érintett cégek, szóval PC-n ilyen optimalizálásba bele se fognak a fejlesztők.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A majdnem ugyanaz, nem egyenlő az ugyanazzal. Azért van úgy írva, mert az Enhanced Sync nem kap V-Sync szintű késleltetést és nem limitálja az fps-t. Le is van írva az idézett rész mögött.
Miért ne használnák? Konkrétan lefelezi a 99th percentile frame-ek elkészültének idejét. Átlagosan 30%-kal javítja a késleltetést a Chill. Ráadásul az AMD driveréhez képest van mérve, ami eleve csökkentett flip queue mérettel dolgozik a többi driverhez képest. Ez nem mindegy.
Az Enhanced Sync a V-Sync-hez képest biztosít kedvezőbb késleltetés.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igazából sokkal többet vesztesz már magán a RAQ méretén, mint a kijelző válaszidején, vagy bármilyen apróságon, amit felsoroltál. A késleltetés 60-70%-a itt megy el. A maradék 30-40%-ot befolyásolja csak az a pár tényező, amit említesz.
Nem véletlenül tudott összehozni átlagban 40%-os javulást a késleltetésben az AMD a Crimson bevezetésével és azóta egy rakás különböző optimalizálással. Persze ehhez kellett a VR-piac is, hogy ezeket a kutatásokat egyáltalán elindítsa, de a megszületett technikákat vissza lehet építeni a normál meghajtóba is. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem. Az Adaptive V-Sync egy vertikális szinkron, a nevében is benne van. Azt csinálja, hogy ha az fps a monitor frissítése felett van, akkor aktiválja a vertikális szinkron, míg ha alatta, akkor kikapcsolja. Ez azzal is jár, hogy a vertikális szinkron hátrányait, vagyis a magas késleltetést, illetve az fps lockot az Adaptive V-Sync benyeli.
Az Enhanced Sync annyiban különbözik ettől, hogy a Adaptive V-Sync hátrányait, vagyis a magas késleltetést és az fps lockot nem nyeli be, csak az előnyeit biztosítja. Persze a képtörés a kijelző frissítési frekvenciája alatt mindkét megoldásnál megmarad.Mint írtam, aki profi, elmegy Chillre. Nem véletlenül van a népszerű eSport játékokhoz Chill támogatás. Azzal sokkal kedvezőbb a lag, mint a parancslisták túletetésével működő, scene pacing nélküli általános megoldásokkal.
-
janos666
nagyúr
"soha nem hozza azt a minimális közvetlenséget"
Azt ugye tudod, hogy a sync nélküli lag idő is csak a képkocka azon részére vonatkozik, ami a képtörési vonal alatt van (az a friss, a vonal feletti pedig még a régi képkocka, 1/fps idővel lemaradva)?
A másik, hogy nekem mindig zavaró volt maga a képtörés (10+ éve, mikor még CS:S-vel játszottam, és nem volt még semmi speciális G/Free-Sync, csak hagyományos DX9 féle Vsync ON/OFF) olyan szempontból, hogy nehezebb volt miatta felismerni a mozgást, hisz maga a törési vonal is mozog, de még azon felül is a teljes képre "bambulva" nagyon hasonlóan vonzotta a figyelmem a vonal, mint a tényleges mozgás (pl. rohangáló játékosok, repülő gránát, stb), szóval nehezebb volt "reflexből" kiszúrni a "valódi mozgó" és "mesterségesen hibás" képelemeket. De ugyan ez áll a kevéssé folytonos mozgásélményre is, hogy így nehezebb reflexből extrapolálni a mozgást (hogy hova kell a mozgó játékosmodell elé rántani az egeret, hogy mire tüzelsz addigra beleszaladjon a célkeresztbe), mert a képernyő külön részein még máshol állt...
-
Envo_
aktív tag
Ez íg van, oké, hogy "csak 7 ms-sel több" de ha mindegyik tényezőt összeadjuk, ha sok ilyen "csak egy kicsi kompromisszum" van akkor közel 100ms-sel nagyobb a késésünk, mintha minden ki lenne kapcsolva. Competitive szempontból csak árt az összes ilyen technológiai varázslás. Az hogy 8 óra munka után NFS-ben ellötyögjünk 1 órát, ahhoz tökéletes mondjuk.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem tudom, hogy hol írják ezt, de nem lockol semmit.
Ha bekapcsolod az Enhanced Sync-et, akkor az fps-ed ugyanannyi marad, mint szinkronizáció nélkül. Direkt így fejlesztették ki, mert rengeteg profi játékosnak volt az a visszajelzése, hogy nekik az fps lockos szinkronizáció nem jó.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az Enhanced Sync egyáltalán nem korlátozza ezt. Teljesen működőképes akármilyen max_fps beállítással, amit a motorban megadsz. Csak a képtörést szünteti meg, ha az fps magasabb a kijelző frissítésénél.
Egyébként egy profi játékos eleve Chillel játszik, ha lehetősége van rá, méghozzá tartomány nélkül, mert jelentősen csökkenti a késleltetést a scene pacing.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Spórolós topik
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vicces képek
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest