- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Új hozzászólás Aktív témák
-
bunfi
őstag
válasz
Interceptor #135 üzenetére
"Every time I get asked when will the Vega test be finished, I drop a 1080Ti into the hard drive crusher."
-
bunfi
őstag
Az általam felvázolt egyenlet a legrosszabb esetre vonatkozott, mert nem érzem tipikusnak, hogy valaki napi 5 órában Furmarkot futtat az év minden egyes napján. Egy életszerűbb példában ennek a fele sem jött volna ki.
Én nem arról beszélek, hogy nem fontos. Hanem arról, hogy mással sokkal több energiát meg lehet spórolni. Egy rossz hűtő, a 60-100W-os izzók összességében sokkal többet fogyasztanak feleslegesen. Vagy az, hogy mindenhol ég a villany és/vagy feleslegesen van bekapcsolva a TV, mert senki nem nézi. Ha már számítógép bányagépeket inkább érzem komoly problémának, mert ott tucatszám vannak a tényleges maximum fogyasztáson járó videókártyák.
Nem mentem fel a fogyasztástöbblet problémája alól, de nem is intézem el annyival és olyan pongyolán, féligazságokkal, rosszindulatúan, mint ahogy Cobra652. Ahogy látom, még mindig nem képes a leszűkített értékkészletén kívül mással és máshogy gondolkodni.
(#115) DonToni
Igen, nekik szabad, mert... de ezt inkább hagyjuk ennyiben a politikai korrektség nevében. -
bunfi
őstag
Tudod mikor lesz ez releváns, amikor minden háztartásban A+++ hűtő és mosógép, valamint mindenhol LED izzó. Mindezen felül energiatudatos életvitel. Majd ha ez megvan, akkor folytathatod tovább a mentsük meg a jegesmedvéket eszmefuttatásodat, ami lényegileg csak a VEGA támadására van kihegyezve, mert kétlem, hogy a fenti listából mindegyiket kipipálhatod. De ha tévedtem, akkor mea culpa mea maxima culpa...
Igen, a 4690K-val és a 1080-nal biztos őrületes nagy fanboy vagyok (ha már adatlappal dobálózás, akkor ott van...) Egyébként a tesztek nem tökéletesek, de nagyon úgy érzem, hogy mindenkivel nagyon megszaladt a ló, vissza kéne egy kicsit lépni és akkor feltűnne, hogy egy alig 10 milliós ország, saját nyelvén születik meg, abból és ahogy. Ha annyira hihetetlenül rossz, akkor fel lehet állni és tenni ellene (de persze már előre borítékolom, hogy mi lesz erre a válasz). Ha pedig ez nem opció, akkor lehet maradni és minden egyes alkalommal kijelenteni, hogy milyen szar és nem foglalkoznak ezekkel a reakciókkal (vagy mégis?).
Örülök, hogy ilyen jól megy az üzlet, kár, hogy nem sikerült megfogni az iróniát az idézetre tett reakciómban. Majd legközelebb jobban igyekszem.
-
bunfi
őstag
Én is tudok tényeket mondani: egyen 200W-tal többet, napi 5 órás játékidővel számolva, ha az év minden egyes napján beletolja azt az 5 órát, az egy évben (a jelenlegi 35,5 Ft/kWh-val számolva) 13000 Ft. Az értékcsökkenésen többet veszít, mint amennyibe a többletáram kerül. Ez persze természetesen nem optimális, de katasztrófa? Nem.
Szánalmasabbal nem tudtál előjönni, mint a fanboyság? Ja de, megint a ph! szakmaiságát támadjuk, mert azt könnyű, főleg, hogy nem igazán világítottál rá, hogy hol van a hiba a tesztmetodikában...
(#100) DonToni
Éppen ezért is fogadtam meg még anno, hogy nem fogok ide irkálniSzavatartóság témakörében ez felvet nálam egy-két kérdést...
-
bunfi
őstag
Ez inkább a gyártó partnerek sara, hogy mit hoznak ki. Pl. Gigabyte RX480 vs. XFX RX480, ahol az előbbi nem volt hűtésügyileg a helyzet magaslatán. Régen és nem olyan régen is voltak problémás esetek, de egyelőre nem láttunk, hallottunk, olvastunk semmit. Papíron nem néz ki jól, de szerintem kicsit túl van pörögve bizonyos szempontból a téma.
A léghűtés mindig "zajkorlátos" lesz, jobban vagy rosszabbul; elviselhetetlen vagy nem elviselhető az már csak egyéni preferencia/tűréshatár kérdése. Mindig elgondolkodom a vizhűtésen, csak amikor meglátom a custom GPU blokkok árát, elmegy tőle a kedvem
Ezzel természetesen nem vitatom, hogy egy halk, nem melegedő, jó teljesítményű videókártya lenne az optimális, főleg ha még az ára is jó, csak arra, hogy egy ilyen megszületik nulla az esély.
Én amúgy fejhallgatóval játszom, így nem annyira érint, mintha hangszórón játszanék. De most, hogy csavartam egy kicsit a ventiprofilon, hogy szebb hőfokon tartsa azt a ~2Ghz-et, már inkább a kellemetlen felé mozdult el a zajszint.
(#51) Asbee
Ameddig árban jól lövik be, addig szerintem ez nem feltétlenül probléma, mert a nagy többség nem tudja/fogja a tavalyi havi átlagkeresetnek megfelelő összeget videókártyára költeni.Sajnos nem, de a miértje ennek sokkal komplikáltabb kérdés.
-
bunfi
őstag
Csak gyűlölködni és hangulatot kelteni jött ide. Sajnos a szakmai tudása kimerül annyiban, hogy semmi más nem számít csak az abszolút teljesítmény, ha az nincs meg, akkor szar. Kár, hogy egyre több ilyen, a felszínes tudását arroganciájával és pongyola fogalmazásmódjával "ellensúlyozni" próbáló ember bukkan fel és már-már tudatosan mérgezi meg a fórumtémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest