- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
R3laX
addikt
Szerintem a mostani R9 390X kártyádhoz képest jóval jobb lesz a helyzet. Nekem RX 480 után max 2 hétig volt R9 390-em, nem bírtam, gyorsan visszacseréltem egy Msi RX480-ra
. A támogatottság egyre jobb az első osztályú címekben, LSD. Doom, BF1, legutóbbi patch-csel a Quake Champions kb +10FPS-t dob átlagban, menüben is ultrán 140-150FPS helyett(maxFPS) megugrott 160-170-re. Konzolokban is AMD kaparászik, jó ez így, várjuk ki a teszteket, meg az azutáni 2-3 hónap optimalizáló drivereit. Árban sztem kedvezőbb lesz mint az Nvidia, általában ezért is szeretjük. Azt a havi 1-2 dobozos sört meg már úriságból is átnyújthatjuk kedves Nvidiás barátainknak, hátha megnyugszanak.
-
janos666
nagyúr
Könnyebben, mint hinnéd. Csak a TDP limitet kell lazítani, és valamivel sikeresen le kell terhelni a GPU-t (néhány "érdekesen optimalizált" játékkal sem olyan nehéz egész korrektül), tolni rá egy pici alapfeszes tuningot, és már össze is szalad 2 GHz táján 300W egy GTX1070-en, mint a higany egy tölcsérben. GTX1080-asom még nem volt, de a 1070-esből extrapolálva ott könnyebb elérni 335W-ot, mint itt 300-at:
Furmark (1.95 Ghz, ~300W)
ME: Andromeda híd (2.06 GHz, ~300W)A Pascal is csak addig energia-hatékony igazán, míg az ebből a szempontból ideális keretek közé van szorítva (a sokféle limiterrel, de főleg közvetlenül a fix TDP kerettel). Ez viszont egy könnyen átlátható kérdéskör, hogy miért tehette meg az nVidia, hogy 200W alá húzta meg a referencia TDP-t ~300W helyett: így is elnyerte a trófeát teljesítményben, hogy közben vitte a díjat hatékonyságra is. A Vega-t is biztos be lehet lőni sokkal hatékonyabbra alacsonyabb fix fogyasztás keretből, csak valaki most úgy érezte az AMD-nél, hogy fontosabb beérni, inkább felülről karcolni a régi Geforce-okat teljesítményben, mintsem alulról közelíteni energia-hatékonyabban. De erre itt is a bizonyíték a kétféle BIOS-al és további szoftveres energia-hatékonyság konfigurálhatósággal.
-
Raysen623
addikt
Esetleg nem lehetne abból kiindulni, hogy a két gyártónál teljesen más a scope amire lőnek?
Eleve a két GPU közt fényévnyi különbségek vannak felépítésben, de hogy melyik van előrébb vagy fejlettebb az csupán megítélés kérdése. A VEGA tudásához képest szerintem pont annyit is fogyaszt amennyit kell, nem többet. Lehet itt beszélni 180 wattos 1080FE-ről, de amint terhelés alá kerül, az is lenyel majdnem 300 wattot és még tuningolja is ugye a kedves júzer, ami megint többletfogyasztás.
-
nemlehet
őstag
Ha már egyesek a fogyasztáson lovagolnak akkor az valahogy miért marad le, hogy az AMD rendszerint jelentősen jobb 1080p feletti felbontáson?
Fogadjunk ha kijönnek a tesztek akkor mindenki azon fog pattogni, hogy az owerwatchban 1080p-n kikap 15%-al, de hogy mondjuk 4k-n meg ugyan annyival veri valahogy el fog sikkadni. Pl az 580-1060 összehasonlításban is ez rendszerint így van pedig kb minden játékban jobb az AMD kártya magasabb felbontáson.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest