- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Mi történik olyankor, ha 60Hz-es kijelzővel a játék FSE módban fut, a játékmenüben be van lőve a beépített limiter 60fps-re, játékmenüs Vsync OFF, és rátolom az NVCP-ből a Fast Sync-et?
Tudatosan próbáltam ezt ki, mégis meglepett, hogy a The Witcher 3-ban gyakorlatilag teljesen hibátlan eredményt kaptam: ugyan úgy folyamatosnak/simának érzem, mint hagyományos Vsync-el, viszont olyan, mint ha alacsonyabb lenne a lag (de nem vagyok benne biztos, főleg a játék mivolta okán csak a pause menüben próbáltam rárántani a kurzort egy-egy kiszemelt betűre]).
Illetve értelem szerint, mikor szándékosan előidéztem, hogy ne lehessen 60(+) fps (valamire mégis jó a HairWorks), akkor ugyan olyan egyenetlenné vált a mozgás, mint Fast Sync-el mindig <60fps esetben (hisz nyilván kiesett a képletből az fps limiter, de ellenőrzésre jó volt, hogy tényleg működött előtte a limiter és a Fast Sync dolgozott).
Elképzelhető, hogy ez lenne a "holy grail" a "legacy" kijelzőkhöz, vagy biztos, hogy csak túl sok volt a placejóból?
-
lehetséges, ezt a Chillt- annyira nem ismerem,. nincs hozzá VGA-m, de az Enhanced Syncet nem tudom elképzelni hard versenysportban még, esetleg 10 % alatti latencyvel már talán.
nem háborúnak szánom, de akikkel én játszom, szintem mindenki NV kártyával tolja, van lemaradása a régebbi népszerű online FPS játékokban AMD nek, OW, CS,PUBG stb..lehetséges ezért is gyúrnak rá a témára. -
Nézd, eltérő véleményen vagyunk ebben.latency a reflexek és az igazi versenysport legnagyobb ellensége.
Én évtizedek óta játszok, kizárólag pörgős FPS online játékokkal. Tényleg nem dicsekedni akarok, csak azért írom ezt le mert szeretném ha tudnád, hogy van némi rálátásom a versenysportra.
aki annak idején játszotta Wolfeinsteint vagy Enemy Territoryt, Quaket-t az tudja hogy ki az a CsibEee, magyar válogatott is voltam, nemzetközi versenyeken és LAN -on is voltam a Logitech szponzorálásával. találkoztam élőben Johnathan Wendel-lel ( alias Fatal1ty, így szerintem többen ismerik ) és játszottam is vele.
Hidd el, hogy a szponzorok kedvéért sok mindent be lehet vállalni, meg lehet ajnározni, de a legtisztább eredményt a minimális latency-vel, minél kevesebb külső program segítségével lehet elérni. Magas,de fix FPS szám kell a monitorod frissítéséhez megfelelően megtalálni, ami nem feltétlenül 60 fps egy 60 Hz monitor esetén, ez csak mese. nagyon szép eredmény, amit elért az AMD , meg jó a smooth játékélmény, de +20 % latency még mindig sok és a töredezettséget ki lehet vasalni a képfrissítés többszörösével futó FPS számmal..
ha látnád, hogy én konfigban miket kapcsolok ki, rá se ismernél sok játékra, hogy néz ki a z eredetihez képest.... -
Idézet tőled :
"Bár a két konstrukció eredménye majdnem ugyanaz, a működésük némileg eltér."
A két megoldás eredménye szinte azonos, csak nagyobb a késleltetés NV féle megoldásnak, míg AMD félének kisebb, de létező, 20 % körüli.
A másik részére:
Már ne haragudj, ez nettó hülyeség mind az hogy sokkal kedvezőbb a lag, mint az , hogy a profi playerek chillt használnának. Nem használnak. Az , hogy van támogatás az egy dolog, ilyen már ezer éve létezik a VGA történelemben. Kell támogatás és a pénz a játékkészítőknek.
Légy szíves ne magyarázd meg , hogy egy bekapcsolt enhanced sync kedvezőbb latencyt biztosít, mint ha nem lenne, mert maga az AMD slide is 20 % hátrányt ír az offolthoz képest. A sima Vsynchez képest óriási az előnye és ennyi a lényege, profi játékra nem való, csak azok szerint, akik nem játsszák.
Ha valakinek bevállalható az a plusz 20 % és lát benne segítséget, használja, de CS. pl nem ilyen játék. -
Ennek ugyan az az eredménye, mint az NV féle Adaptive V-Sync, csak hatékonyabb, de soha nem hozza azt a minimális közvetlenséget, mint amit kikacsolt bármilyen Vsync . A legjobb online FPS játékra a hardver ezt izomból megugorja, lebutított grafikával vagy maximumon futott teljesítménnyel, vagy a kettővel együtt.
Még a saját slidejukon is közel 20 % van az Offolthoz képest, YT . videókon 25 % körüli , ami jelentős Profi szinten.
Persze lehet , hogy egy próbát megér, de 15 év online FPS után azt mondom, hogy szép teljesítmény, előrelépés, de nem profi szintre való még mindig. -
A működésében azt írják, hogy lockolja a max fps-t,ha magasabb az FPS mint, a képfrissítésed, dinamikusan változtatva a működését és a monitor maximum képfrissítése alá beeső FPS alatt kikapcsolja magát.
ne korlátozza ő nekem , hogy mennyi FPS sel akarok játszani a 60 Hz-s monitoromon, arra ott az Enginében a max_fps.
Multi játékra ez nem való. Singlében biztos van haszna. -
Azért , mert a profi játékosok a maximum FPS értékeket a játék engineben, configban korlátozzák, nem pedig egy külső program segítségével. Annál jobb, hogy magában az enginében lekorlátozod a maximumot és a hardveredhez belövöd a grafikát, hogy maga a játékmotor mindenféle külső segítség és képkocka berakása nélkül megjelenítse a monitorodon a képet az általad megszabott FPS -értékekkel nem létezik és nem is létezhet.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Hálózati / IP kamera
- Milyen TV-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Crucial 240GB SSD eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest