Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nyunyu

félisten

Így hát lapcsere történt, de sajna a második lappal sem voltam befutó, mert ez az alaplap szimplán nem volt hajlandó felismerni a SCSI eszközöket. Érdekes. Mi köze az alaplapnak a SCSI HDD-hez és ODD-hez? Azt a kártya, és a SCSI kártya BIOS-a vezérli, nem? Magát a kártyát látta a gép, de a rá kötött eszközöket a SCSI kártya nem.

Regebbi alaplapi BIOSokban kulon be kellett allitani, hogy boot sequence: SCSI, C, A, kulonben nem inditottak el a SCSI kartya BIOSat, es nem lettek inicializalva a SCSI eszkozok.

A 90-es évek közepén már elérhetőek voltak a CD írók is, igaz csak a tehetősebbek játékszere volt, de ha már fullos, meg workstation, akkor nem maradhat ki a repertoárból. Viszont ha lúd, legyen kövér, egyből 2 CD író is került a gépbe, de nem ezen van a hangsúly, hanem, hogy az egyik egy Yamaha külső 4XCD író, ami akkoriban körülbelül fél millió Ft-ot kóstált.

96 karacsonyara vettem anno egy belso kivitelu Yamaha CDR400c-t, de akkor mar joval kevesebbe kerult: ha jol emlekszem alig 120 Bartokot kellett erte kipengetnem.
    Aztan 3 honap mulva bedoglott, aztan csereltek ilyen talcas 400t-re.
    Azota sem kivanom vissza a caddyt. :DDD

Aztan idovel vettem hozza 15-ert kulso SCSI hazat, 5-ert kabelt, meg lecsereltem a regi kartyamat valami ultraolcso PCIsre, amin volt kulso csati, onnantol hetente cipeltem a vonaton a kolesz meg otthon kozott.

Új hozzászólás Aktív témák