Hirdetés
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- IFA 2025: 300 wattos mobilakkut villantott a Sharge
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- Műholdas kapcsolatra is képes a Huawei MatePad Mini
- IFA 2025: NXTPaper kijelzős Ultra telefon és gyerekóra a TCL-nél
- iPhone topik
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- MIUI / HyperOS topik
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hammer Watch 2 - na szia, engem kövessél ezennel, bitte!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisz67
tag
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni ilyen régi ISA-s, EDO RAM os gép felélesztésében?
Van itthon egy 4-5 db negyed konfig, Brand gépek (IBM, Compaq, Olivetti, HP) és ezekhez kellene pár tipp, hogy mik szoktak ezeknél a leggyakoribb hiba lenni, mit tehetnék stb, milyen alkatrész lehet a ludas, ilyenek.Mert ezekhez abszolút nemértek, legminimumab része a PC -s tudásomnak, az s370 től indul, SD RAM-os, IDE-s gépektől felfele
Tudnátok segítséget adni?
Köszönöm szépen! -
kenand
veterán
Annyira jól összerakott gépek voltak, hogy valószínűleg még mindig működő képesek.
Ebayen időnként feltűnnek. Csak a posta költség sajnos egy vagyon USA-ból.(ilyen nehéz cuccok esetén)..
Elfogadnék egyet én is. ...Apple masinák is a kedvenceim, főleg a "PC" formájú Mec-ec (Power Mac G4, G5, Mac pro)
Amikor kinyitom a 16 éves G4-es dobozát, csak csodálkozom mennyire ésszerűen és ízlésesen volt összerakva. És külsőre is jól néz ki. (G5-öm, Mac Prom sajnos nincs, utóbbi még főleg túlzott áron megy, G5 meg nem sokmindenre használható már) -
Vesa
veterán
Az Indigo még egészen emberi áron volt, viszont én akkoriban egy Silicon Graphics Onyx-ről álmodtam minden éjjel. :-D
Egy ilyen árából házat lehetett venni...Emlékszem, hogy csorgattuk a nyálunkat, amikor egy szakmai filmen a Lucas-Film/ILS székházának "pincéjében" ott sorakozott ilyenekből minimum 100db. Vajon mi történhetett azokkal a gépekkel?
-
Pé
senior tag
Wááááá.. kb. egy éve dobtam ki ezeket az egzotikus hardvereket. Volt egy 486 DX2 66-os gépem, 4MB RAM, 1 MB-os VL buszos ET4000 videokártya, Turtle Beach Maui hangkártya, 80 MB Quantum HDD, kis floppy, nagy floppy, CD . Hogy működött-e fogalmam sincs, kb 2 cm porréteg volt rajta. Meg mellette volt egy rakás ilyen-olyan kártya. BNC-s hálókártya, S3 Trio32 videokártya egy rakás, meg mittudom én mik.
Szép kis korszak volt mindenesetre. Internet híján volt egy nagy faládám tele floppy lemezzel amin csak driverek voltak. Ja meg persze utility-k , Volkov, PC tools, stb. (Persze system disken
)
-
törölt tag
Dettó, a grafikus AMI-t én is gyűlöltem
A cikk faja, én mondjuk SCSI-vel nem vesződtem (igaz, MFM-el meg igen, még az XT-286 korszakban). Van azért pár kedvenc játék, ami ezen a 486-on már túl gyorsan futna, pl. Deathtrack (amit már goslow-al kellett "lassítani" DX2/66-on), Stunts és hasonlók
Semmi DOS4GW még ekkor..
Nálam egy ADZ-s 5x86 volt a gép lelke, 50-en széjjelmaxolva (fűtött is mint állat)
valami ULi chipsetes X-edik 486-os alaplapban, pfuhh volt jó sok amúgy..
Basszus, de szép idők voltak
Egyedül a nonstop koszolódó, nonstop kábelmegtörős, nonstop pontatlan golyós egeret utáltam, megváltás volt életem első optikai egere, amikor megvettem (egy Microsoft IntelliMouse Optical)
Meg azok a picike hűtőbordák-ventik, amik úgy tudtak idővel zúgni, hogy megőrült az ember tőle.. semmi Arctic Cooling 12 centis 4 hőcsöves brutáltornyok..
(Pedig egy néma gépért ölni tudtam volna anno)
Viszont az AWE32 a 8MB memóriával teletömve mai napig muzsikál. Transport Tycoon wooo hooo !!!
-
-
-
Gyűjt itt valaki esetleg régi laptopokat?
Vagy van valaki, ainek vannak régi bontani való szökevényei?Toshiba Portege 3110ct-hez kéne billenytűzetbe azok a kis karikák...
-
nagash
senior tag
válasz
Sebaj Fóbiás #108 üzenetére
Már csak a Carmageddon dvd maradt meg belőle...
-
nagash
senior tag
válasz
Sebaj Fóbiás #106 üzenetére
Pár éve építettem Voodoo SLi-t a Carmageddon-hoz.
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Akkoriban a VGA piacon is sokkal több szereplő volt még. S3, Tseng, Matrox, Nvidia, Ati, 3DFX, Rendition és még biztos ki is hagytam párat. Meg eleinte ugye csak 2D volt, aztán mellé külön 3D
Emlékszem volt egy fun song, ami valahogy úgy szólt, hogy
"You have a Voodoo and i don't have Voodoo so give me a Voodoo 3 please!
It's much better than the TNT, so give me give me give me give me please!"Tovább nem tudom, de a lényeg az volt, hogy azzal majd hasít a Quake
Otthon meg is van még valahol mp3-ban
-
PistiSan
addikt
A 2. oldalon lévő kép alapján, a kábel managemant őrültek rövid úton el tennének láb alól!
Nekem AMD sempronos volt az első gépem ha jól emlékszem, nálad úgy látszik kicsit hamarabb kezdődött a pc korszak.
-
nagash
senior tag
Remélem meg tudod nyitni: Gyűjteményem
Persze ez nem minden, de a lényeg...
Az alaplapban egy 166-os MMX csücsül. Beröffenteni nem tudom, mert AT tápos.@kenand: na jó azóta azért sok minden történt, de manapság nem követem. Én mindig AMD-s voltam. Régen az ára miatt ugye. Ma ami jön azt veszem. Céges cuccot megvettem, így lett Intel, de bánom is a kártya miatt. Most vettem több AMD-s notit ismerősnek és nagyon elégedettek, olcsó is volt, szóval nézőpont kérdése.
Én is inkább ARM-on nyomulok jelenleg. -
kenand
veterán
Sajnos már nincs párharc...Intel mindent visz, max a tablet/telefon szinten van ARM-Intel párharc kibontakozóban. AMD dilettáns döntések sorozata után teljesen futottak még kategóriába került.
Már rég váltania kellett volna és csak az alacsony fogyasztású szegmensben APU-kkal nyumulnia (a teljesítmény versenyben elvérzett) Persze mivel gyártás trechnológiában egy generációval mindenki el van maradva az Intel mögött, az alcsony fogyasztású szegmens sem egyszerű...
Mindig AMD fun voltam... de sajnos már menthetetlennek tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest