- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rum-cajsz
őstag
A Samu most fog kijönni a kisebb készülékeivel, nem tudom ezekből mi kapható már nálunk.
A Samsung Galaxy Spica jó készülék, de most már kifutó termék, szerintem újat nem érdemes venni. A Samsung Galaxy 580 (vagy Galaxy 3)-ről nem tudok semmit sajnos, de elvileg ő a Galaxy S kistestvére. -
rum-cajsz
őstag
De, az is van.
Sony Ericsson X10 -
rum-cajsz
őstag
Mindkét Xperia miniről van teszt a mobilarénán:
Sony Ericsson Xperia X10 mini
Sony Ericsson X10 mini pro
Én egyiket sem próbáltam.HTC HD alatt pontosan melyik készülékre gondolsz?
Mert amiket ismerek (HTC HD2, HTC HD Mini, HTC Touch HD) azok Windowsosak. -
rum-cajsz
őstag
Igen, az androidos telefonok Okos telefonnak számítanak. Bár most már jelennek meg sorra a szintén Android operációs rendszerű tablet PC-k is.
Sajnos nem tudok neked mit javasolni készülékekben konkrétan, de ha van pénzed, akkor a Galaxy S a legjobb választás (jelenleg ez a csúcs Androidos készülék).
Az árbeli eltérés okai a processzor, memória és a kijelző minősége. Szerintem nem érdemes 3.5" alatti kijelzővel venni telefont, mert nem olyan kényelmes a használata, de ez is személyfüggő, van akinek a kisebb kijelző is megfelel az igényeinek.
Egy jó tanácsot viszont tudok adni annak, aki új készülékben gondolkodik, hogy minél nagyobb RAM legyen a készülékében, mert a Pulse-ban lévő 192MB a használhatóság alsó határát súrolja.
-
-
rum-cajsz
őstag
válasz
Kepi p4 630 #99 üzenetére
Nagy különbségek vannak a készülékek között.
Egyrészt a hardver, másrészt a gyártók a saját arcukra szabják az androidot, a saját készülékükből a legtöbbet szeretnék kihozni, több kevesebb sikerrel.És az egyes verziók között is elég jelentős változások vannak. Folyamatosan fejlesztik a Dalvik shellt és ezért a programok is gyorsabbak és kevesebb memóriát esznek. Szerintem a 2.1 mindenképp javasolt, a 2.2 pedig ugye csak akkor elérhető, ha a készülékedre van már.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
Kepi p4 630 #93 üzenetére
Az Sg fórumán hyako nemrég írta, hogy ő egy HTC Touch Pro 2-t használ androiddal. (egész pontosan mindkét oprendszer fennt van a telefonon, de az android is elindítható, és használható)
-
rum-cajsz
őstag
Alapértelmezésben csak a marketről lehet alkalmazásokat telepíteni a telefonra. A marketen olyan alkalmazások vannak, amiket a Google jóváhagyott. Előfordult már olyan, hogy egy alkalmazásról kiderült, hogy gyanús, Google azonnal törölte a marketről.
Tudni kell az alkalmazásokról, hogy amikor telepíteni akarod, akkor megmutatja, hogy mihez kér hozzáférést a telefonon (a hátsó ablakon talán látható.):
Eddig egy "vírust" találtak, véletlenül pont a Kasperskynél, amit csak egy orosz oldalról lehetett letölteni, neked engedélyezned kellett a telefonon, hogy nem csak a marketről akarsz telepíteni, és a fent említett figyelmeztetést le kellett szarnod ahhoz, hogy települjön.
Szóval szerintem elég komolytalan, ha az ember odafigyel, hogy mit csinál.Eddig egy komoly figyelmeztetés jelent meg, víruskereső cégektől, hogy vannak a marketen olyan alkalmazások, jórészt játékok, amik olyan dolgokhoz is kérnek hozzáférést (pl. geolokáció, híváslista, sms lista) amikhez a program futásához valószínűleg nincs szükség, csak a gyártó valamiért összegyűjti ezeket az adatokat.
Ez ellen egy orvosság van, ésszel kell telepíteni a telefonra bármit, és nem sima next, next a telepítés. -
rum-cajsz
őstag
válasz
Kolondrum #57 üzenetére
"Tök jó mert évek óta nincs szolgáltatós telefonom és nem is lesz! Akkor engem nem céloznak meg? Pedig meglesném a 2.2-őt, végül is ő a jelenlegi legfrissebb."
Természetesen a telefonok többsége elérhetőek szolgáltató függetlenül is, de azért előfordulnak olyan telefonok, amik csak bizonyos szolgáltatóknál vannak, és valószínűleg nem is lesz belőlük szolgáltatófüggetlen változat. De ennek az ellenkezője is igaz. Például Nexus One-t nem fogsz kapni Magyarországon egy szolgáltatónál sem.
És ahogy megjegyezték már itt előttem, jóval több androidos készülék van, de nem vállalkoztam arra, hogy felsoroljam mindet."Ebbe az OS-be azt látom amit a symbianba nem, h ennyire szabadon születnek rá okosságok. Igaz a symbian "zártsága" sem zavar mert megvannak rá a megoldások."
Ez a szabadságot úgy kell elképzelni, hogy T-Mobile Pulse-ra például a T-Mobile nem (és a gyártó Huawei sem) tervezi már a 2.2-es frissítés kiadását. Vannak ráérő fanatikus emberek, akik nekiálltak és elkezdték a Pulsera is megírni az Android 2.2-t, a 2.1-es pulse driverek és a hivatalos linux kernel alapján.
Halkan jegyzem meg, hogy bár a Linux kernel GPL alatt van terjesztve, a Huawei és a T-Mobile is magasról tesz erre, és még most sem adták ki a Huawei által használt 2.1-es kernel forrását. Ennek ellenére a fejlesztők már nagyon jól állnak, és mi Pulse tulajdonosok reménykedhetünk a 2.2-es Androidban.
-
rum-cajsz
őstag
válasz
Bathory Peti #44 üzenetére
Mindenkinek kösz az elismerést és az észrevételeket.
A Nokia az Intellel saját linux platformot fejleszt, MeeGo néven.
-
rum-cajsz
őstag
És jól látod, hogy a cikknek a célja nem elsősorban a szakmai részletesség volt a célja, hanem egyfajta kedvcsináló.
Akit részletesebben érdekel a téma, itt a logouton talál a telefonon belül használt hardverekről is elég részletes cikket, és az egyes telefonokról is elég részletes bemutatót.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest