- Milyen okostelefont vegyek?
- Januárban startol a OnePlus 13
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kiterjesztette az Egyesült Államok a kínai chipkorlátozásokat
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Na ez érdekes húzás. Most vagy saját zsebes lesz a történt vagy eszközcsere lesz szerte az USA-ban.
-
Juhaszatti
addikt
válasz bollokcs80 #2 üzenetére
Nem ilyen egyszerű ez. A világ elég nagy része (gazdasági és) katonai szövetségben van az USA-val. Nyilván nem sokat ér ha otthonról kiebrudalják őket, de a szövetségeseknél ugyanúgy tevékenykednek tovább.
Vagy onnan is menniük kell, vagy a szövetség borul előbb utóbb. -
sohajda90
tag
válasz bollokcs80 #2 üzenetére
A két téma azért teljesen más tészta.
A Google-nak adjanak kereskedelmi engedélyt, nekik elég sok business-t szállít a Huawei mobilága Amerikán kívülről.
Ugyanakkor én abszolút megértem hogy mi áll a hálózatépítési ügy hátterében és szerintem jól teszik, hogy meghozzák ezeket a korlátozásokat...
-
veterán
Szerintem ne adjanak a hüvejnek licencet. Van neki jó alkalmazás boltjuk, ha ilyen telefont akarsz akkor használd azt ennyi. Megoldódik a probléma mert nem kell 2 szuperhatalomnak is tudnia rólad mindent csak egynek. És hát tudjuk, hogy melyik hatalommal kell most jóba lenni, a miniszterelnőkünk eldöntötte.
-
atike
nagyúr
Na itt már a ZTE is előkerült...
Amúgy azon gondolkodtam, hogy a Microsoftot miért nem tiltják...? A Windows egy nagy backdoor... Vagy az nem kockázat, hogy ha azon át szereznek adatokat a kínai hackerek...?
-
őstag
Az Usa vs Huawei szappanoperában ez az egyetlen olyan döntés, amely ténylegesen kapcsolódik a nemzetbiztonsági kockázat dumához. Ez ellen még én sem emelek kifogást. Az összes többi korlátozás nem más mint egy mobilpiaci rivális eltakarítása. Bármi áron. Mert lássuk be, Usába telepített hálózati eszközökön keresztül még csakcsak van reális veszélye a kémkedésnek, nade az usán kívül használt mobil eszközökön? Ugyanmár. Azt meg hagyjuk, hogy Nato csatlósoknál veszélyesek a mobil eszközök, mert egyrészt épp az usa hallgatja le saját szövetségeseit, másrészt épp most cseszi szét a Nato-t tipikus utcamaffiózós módszerrel: védelmi pénzt követel a szövetségesektől 😃, mintha lecserélték volna Trumpot Al Caponera. Az Eu elleni egyéb nemzetbiztonsági kockázatosnak kommunikált akciók (pl. autóipar) sem a katonai szövetséget erősítik. Arról a nonszensz logikáról már ne is beszéljünk, hogy saját katonai szövetségeseit bélyegzi nemzetbiztonsági kockázatnak. Nem csoda, hogy nyugat Európában elkezdtek saját katonai szerveződésben gondolkodni. Jó is lesz ha felébrednek.
-
Graphics
Jómunkásember
Never ending story...
ZTE is kapja az ívet, majdnem csődbe is mentek emiatt.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Gusztáv
addikt
Szerintem is az még a story elfogadható része, ha az USA úgy dönt, nem akar kínai infrastruktúrát. Persze megnézném az ő reakciójukat, ha pl GM-et kitiltanák Kínából hasonló indokkal (vagy a GE-t). De amit mobil fronton művelnek, az szerintem tisztán arról szól, hogy próbálják szegény Apple-t védeni. Érdekes mód az egész akkor került elő, amikor beelőzte a Huawei az eladásokban.
Laci
-
Schuler888
senior tag
"De amit mobil fronton művelnek, az szerintem tisztán arról szól, hogy próbálják szegény Apple-t védeni. Érdekes mód az egész akkor került elő, amikor beelőzte a Huawei az eladásokban."
Ez akkora marhasag, plane hogy az applenek se tesznek ezzel jot, raadasul a trump adminisztracio az applet is betamadta. Tehat ez a legnagyobb hulyeseg, es kicsiben gondolkodas, hogy minden csak azert van, hogy trump megvedje az applet..
Arrol nem is beszelve, hogy az apple koszoni szepen boven el van a 3. Hellyel, meg igy is ok keresik a legtobbet a mobilszektorban[ Szerkesztve ]
"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
őstag
Nem az iPhone-nak csinálnak helyet, itt hosszabb távú problémát akarnak megelőzni. Eddig a világnak az usa által kreált/ellenőrzött szoftverek, oprendszerek jutottak (vagy ami nem usás volt azt felvásárolták, lásd linux), amcsi cégek csinálták a kommunikációs szabványokat, hardveralapokat, ami ugye nem kérdés kinek volt világhatalmi érdeke. Most adott egy eszméletlen tempóban fejlődő és fejlesztő nemusa cég, amire usákoknak semmi ráhatásuk belelátásuk nincs de még csak megvenni se tudják. Nem kell nagy fantázia belátni, hogy ilyen gyors fejlődéssel a Huawei hamarosan átveszi a trendteremtő, trend diktáló szerepet az Usa cégektől a kommunikációs szektorban szoftveresen és hardveresen is. Ami végeredményben azt hozza, hogy a világ kommunikációjának ellenőrzése megfigyelése kicsúszik az Usa kezéből. Na ezt akarják megakadályozni.
-
Forestjo
senior tag
válasz Schuler888 #13 üzenetére
A Trump lépések következményei természetesen közvetlenül vagy közvetve érintik az USA hazai kommunikációs piacát is, hiszen az amerikai cégeknek is a legnagyobb tortaszeletet a kínai biznisz adja! Tehát az amerikai gazdasági háborút ugyanúgy érzik a saját cégek is, hiszen ilyen globalizált kereskedelmi világban mindenki veszít kisebb-nagyobb mértékben az ilyen politikai csatározásban.
Ettől még ez az egész elsősorban gazdasági jellegű háború, ezért nagyon is igaza van a hozzászólónak. A politikai rendszerek ellentéte csak mondvacsinált indok, mivel ilyen alapon akkor minden kínai céget teljesen és következetesen ki kellene tiltani, hiszen azokat ugyanúgy fel tudja a kínai kormány használni, még ha nem is kimondottan kommunikációs üzletág, akkor is, hiszen a kémkedésnek millió formája létezik!Ez színtiszta gazdasági háború, amiben -legalábbis rövid távon, természetesen p a hazai felek is sérülnek a jelentős piacvesztés miatt.
Csak a baj az, hogy a mai globális viszonyok között egy ilyen brutális kereskedelmi érdekeket sértő húzással meddig lehet elmenni és mi lesz a következménye ennek! Kína már jó ideje olyan potenciális gazdasági és katonai ellenfél az USA-nak, amivel nem tud mit kezdeni. És bizony a világot (még az USA szövetséges térséget is beleértve) nagyon komolyan megosztja az amerikai kínai politika! Ez USA nem számíthat sok szövetségesére ebben, mert ugyanis a ő gazdasági, világ vezető szerepe speciális történet, amivel a többi ország nem tud azonosulni.
[ Szerkesztve ]
Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.
-
törölt tag
-
Blyan
félisten
-
janeszgol
félisten
Ez oké, de attól még a hardvergyártás megy tovább, és az Apple kezdi magáról levetni Kínát. Továbbá nézzünk szét az androidos piacon. Ha kiesik a Huawei, alig marad valami értelmes abban. Nálam tuti előrébb jönne az iPhone.
Jönnek a hivatalos Apple szervizt igazoló elismerések (és alkatrészek). Nem lenne érdekes a világ Huawei telefonok nélkül. Sőt elég szürke lenne. -
Giovan!
addikt
válasz Juhaszatti #3 üzenetére
Jó de sokak szerint két ilyen nagyhatalom egymásnak feszülése annyiból áll, hogy majd egymással lemeccselik, azt jó, hiszen már a hidegháború is erről szólt... oh wait
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
t72killer
titán
-
mjani1172
addikt
Ha józan ésszel belegondol valaki, rájön, hogy biztos nem egészséges ha mindenhol Huawei távközlési eszközök vannak. Most, hogy van e bizonyíték, (és egyáltalán egy virtuális kémügyben mi számít annak) az már mellékes.
Évekkel ezelőtt, szvsz több mint 10-15 éve olvastam erről, hogy valamelyik szenátor már akkor kérdezte és problémázott ezen, hogy jó e ha az amerikai hadiipar a távközlést a Huaweitől veszi.
Logikus lépés ha kiteszik őket, ezen nincs min csodálkozni.
Azon már inkább de arról szinte semmit sem látok, hogy nálunk Szijjártó úr kínaimádata miatt ők fejlesztenek.
Ebből nekünk is lesznek gondjaink.[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz mjani1172 #24 üzenetére
Most a németek jelenthetik be, hogy nem társulnak a Huawei céggel az 5G fejlesztése kapcsán. Ők Európa legnagyobb piaca, ez komoly veszteség.
Ha a Voda itthoni hálózatából indulok ki, akkor a Huawei elég jó eszközöket gyártott. A Telekom az Ericsson eszközeivel pedig folyamatos problémákba ütközött. -
Giovan!
addikt
válasz janeszgol #20 üzenetére
Akinek a huawei alternatíva volt eddig, annak bőven marad elegendő kínai gyártó, ami jó áron szállítja a jó vasat.
Bár őszintén szólva, ha androidos készüléket kellene használnom, én a Pixelek alá nem adnám, bár hozzá kell tenni, azok sajnos nincsenek jelen az alsó-közép és az alsó kategóriában, így nyilván nem felelnek meg mindenki számára. Mindenestre az én világomat nem igazán rengetné meg, ha beszántásra kerülne a huawei, sőt...
-
Tikakukac
titán
Jó ár, jó vas, gondolom lesz mellé support és gari is, tehát 4 nap alatt megfordul egy nagy szerviz is és kapok 3 év garit, mint most a P10-re. Ja, hogy a nagy lófüttyöst.
Na ez ez utóbbi az, ami az általad preferált márkánál soha az életben elő nem fordulhatna, ott ha 12+12 hónap van, már veri az ember a kis popóját, hogy jahj, de jó.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Giovan!
addikt
válasz Tikakukac #28 üzenetére
Majd kinövi magát valami kínai gyártó megint, ami lehetőleg már nem lesz annyira botor, hogy hálózatfejlesztésbe kezdjen NATO országok területén.
Az általam preferált márkának (bár nem tudom melyikről beszélsz, több márkát is preferálok ) nem tudom mi köze ehhez a beszélgetéshez.
-
Giovan!
addikt
válasz Tikakukac #30 üzenetére
Ugyan, ha a huawei tündöklése véget ér, előbb-utóbb új helyen kerül hasznosításra az állami tőke, szóval attól nem tartok, hogy sokáig jelentős kínai versenyző nélkül maradna a szegmens
Sejtem melyikre gondoltál, de hogy ez hogyan kapcsolódik a témához, azt továbbra sem értem.
-
Tikakukac
titán
Kíváncsi vagyok rá mennyi idő lenne kiépíteni a teljes support részleget EU-ra, mindennel szépen, ahogy kell. A pénz önmagában semmit sem ér. Rengeteg céget láttunk már ami lapátolta a pénzt a cuccokba és bukott akkorát, mint koca a jeges lépcsőn.
Úgy kapcsolódik, hogy az ehhez a balhétól 2 szinttel nagyobb f0svihart kavargatnak éppen a háttérben, csak mivel az nem pöcsméregetős sztori, így mehet is a lecsóba, el van felejtve. Őket nem kell beszántani, mindenki mást igen. Kettős mérce in da club
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
bolvar
senior tag
És mi számít nekik megbízható távközlési eszköznek amúgy? Melyik amerikai gyártó jöhet szóba mert így hirtelen nekem egy se jut eszembe.
Akik nekik nyitnak ki ezt azt?A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
Giovan!
addikt
válasz Tikakukac #33 üzenetére
Nagyobb fosvihar, minthogy a kínai államhoz igen szorosan kapcsolódó cég működteti a hálózatot az USA-ban, illetve részben működteti, részben fejleszti azt annak katonai és gazdasági szövetségeseinél? Mostmár kíváncsivá tettél.
Ja, ha már rám hivatkozol, kérlek maradj meg annál, amit mondtam. Nem mindenki másról beszéltem, és a huawei esetén sem azt mondtam, hogy be kell szántani, hanem azt, hogy engem nem fog megrázni, ha beszántják őket.
-
Tikakukac
titán
Ühüm. Kíváncsinak lenni jó dolog, kell egy pár közgáz órát felszívni és gyorsan elmagyarázzák mi az igazi gondja az amcsiknak.
Elnézésedet kérem, valóban, én írtam rosszul. Ellenben ahogy most leírtad, nos, hát szebb nem lett így sem
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Giovan!
addikt
válasz mjani1172 #38 üzenetére
Nem is mondtam, hogy ócska lenne, sőt, nem sok hozzá fogható márka létezik a szektorban. Nem is a termékeik minőségével van probléma, hanem az azok létrejöttét biztosító anyagi háttérrel. Vagyis lenne vele probléma, ha rálátnánk erre, mivel a huawei nincs jelen a tőzsdén, így a pénzügyeiket is megtartják inkább maguknak (illetve még maguknak sem, hiszen az elvileg a céget birtokló alkalmazottak sem látnak ám bele ezekbe a dolgokba, dönteni meg pláne nem ők döntenek).
-
mjani1172
addikt
Ez mind igaz.
De sajnos nincs olyan cég aki tökéletesen tiszta lenne. Az hogy pl valaki a lopott pénzből épít korrekt céget, mint régen a maffia, vagy a tiszta pénzből olyan céget működtet ami lerántja az embereket, két külön dolog,de nem tudom melyik jobb.
Ami ide tartozik számomra, hogy itt fizetett adót, Magyarországon embereket foglalkoztatott, fejlesztett, a termékeket amiket használok tőlük, kifejezetten jók,meg vagyok velük elégedve, rám ennyi tartozik.
A nagypolitika nem az én hatásköröm.A multicégek (nem, még az amerikaiak sem) meg sosem az emberek lelkivilága miatt aggódnak.
De nagy hiba volt, hogy az amerikai hadiipar őket alkalmazta.[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
válasz mjani1172 #41 üzenetére
Nos igen, ez ki is ment a fejemből, Magyarországon is megjelentek, és munkát biztosítanak sokak számára, illetve úgy általában, sok ezer embert alkalmaznak szerte a világban. Őket én is sajnálnám.
Áh, csak elérted, hogy mégis megrázzon a huawei esetleges beszántásaAz utolsó két bekezdéseddel egyet értek, csak annyit tennék hozzá, hogy itt egy olyan multiról beszélünk, aminek a működésébe vélhetően elég komoly mértékben bele tud szólni az állam, ami még egy demokratikus keretek között működő ország esetén is problémás lenne ebben a szektorban, pláne ha az az ország a Kínai Népköztársaság.
-
Forestjo
senior tag
Többen és/vagy többször írtátok, hogy a Huawei dolgaiba valószínűleg bele szól az állam. De Kínában diktatúra van könyörgöm! Sokkal durvább még most is, mint amilyen nálunk valaha is volt. Melyik vállalat lehet "független", amit nem használhat fel a kormány, ahogyan akarja?
Ezért mondtam, hogy ilyen alapon minden kínai céget így kéne kezelnie az usának, nem csak a legnagyobbat, amelyik már komolyan veszélyezteti a köreiket.
Ha úgy élsz, ahogy eddig, ha azt teszed, amit eddig, akkor ugyanoda jutsz, ahol most vagy.
-
nyisziati
veterán
Ez most már csak kármentés, fogcsikorgatva.
Valójában nem lett volna szabad odavinni semmit. Csakhát ezek a profitéhes kapitalisták, párosulva a gyengekezű, megengedő liberális állammal, megcsinálták a szabad világnak a legnagyobb ellenséget.
Pénzzel és technológiával kitömtek egy olyan diktatúrát, ami zsigerből ellensége mindannak, ami a szabad világban természetes.
Most meg kapálózhatnak, hogy a szellemet visszagyömöszöljék a palackba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Januárban startol a OnePlus 13
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bedobta a mélyvízbe az első B-szériás Arc VGA-kat az Intel
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 48GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 9 10 S8 S9 S10 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple.
- OH!! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -70% i7-10610U 16/512 NVIDIA MX250 2GB FHD
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/512 FHD LTE
- LG UltraFine 27MD5KL-B Monitor 5K. 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest