- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kansas
addikt
válasz
Mr Bond 007 #180 üzenetére
Most néztem meg a munkahelyi volume licensz-es Windows 10-emet, RETAIL channel-t ír rá...
-
Kansas
addikt
válasz
Mr Bond 007 #180 üzenetére
Akkor használd egészséggel!
-
Kansas
addikt
válasz
Mr Bond 007 #177 üzenetére
Tudtommal kétféle kulcs van, OEM(vashoz kötött) és RETAIL(költöztethető), tehát ez olyan sokat nem mond...
-
Kansas
addikt
válasz
nullpoint #168 üzenetére
Ahonnan egyszer nem működő kódot kaptál, onnan ne kérj másikat. Merthogy a nem működő kód a legtöbb esetben azt jelenti, hogy OEM, oktatási vagy egyéb kedvezményes/ingyenes licenszkulcsokat szürkén/feketén osztogatnak, de a legjobb esetben is azt, hogy ugyanazt megpróbálják kétszer elsózni.
Az ilyenekkel az a baj, hogy még ha tudod is aktiválni, lutri, hogy meddig lesz jó, mikor veszi észre az MS hogy kikerültek, és blokkolja az egész pool-t... -
Kansas
addikt
-
Kansas
addikt
Nem lesz jogtiszta, max hagyja magát aktiválni(bár én is csak sokadkézből, urban legend szinten hallottam ilyenről) - ami a gyakorlatban magánszemélyeknek majdnem ugyanaz, de ha ezt az ember cégnél próbálja ki, az első licensz auditon megb****k.
Azok a licenszkulcsok meg amiket 1-2-3 ezres magasságban kapsz, szintén nem jogtiszták, csak a pénzed dobod ki rájuk... -
Kansas
addikt
válasz
CPT.Pirk #136 üzenetére
Nem túlzás, konkrét személyes élmény - akkor találkoztam először a plazmával egy Fedorában, amikor megjelent 2008-ban vagy 2009-ben.
Megtetszett(szvsz jobban néz ki a Win7-nél is), gondoltam, kipróbálom.
Klasszisokkal többet értek Windows-hoz, mint Linuxhoz, de azért Linux alatt sem vagyok teljesen elveszve, viszont a plazmoidok első nekifutásra kultúrsokként értek, hisz KDE-ből is a régi hagyományost ismertem, meg persze a Gnome-ot akkoriban.
Ahhoz hasonló sokkot csak az elbaltázott Unity felület okozott nálam, meg a Win8 - a Win10 ahhoz képest kezesbárány még ha randa lapos is.
Tudom, sokan utálják az OSX-féle szkeuomorf design-t is, de nekem attól még bejön, még a 3D-s BumpTop-pal is tettem egy próbát, mielőtt kinyírták... hát azt lehetett volna még hova fejleszteni...
Majd lesz még a Winsows is szebb idővel, vagy a Linux desktop is felnő a feladathoz... -
Kansas
addikt
válasz
#16939776 #42 üzenetére
Nem, nem igényel jobbat, ugyanúgy megy vinyóról is, mint a Win7.
Kétségkívül jobban szereti ha SSD-n van, de ez így van a Win7-tel is.
Ha titkosítani akarod a lemezt pl. BitLocker-rel, akkor szereti az Opal-kompatibilis SSD-ket, amiknek a használatával sebességet sem bukik a titkosítástólMit értesz "tétlen mód alatt"? Event logot pl. akkor is fog írni, egy csomó háttérfolyamat szintén fut(függően attól is, mi van feltelepítve), de e tekintetben sem más a Win7 sem, szóval nem értem a fennakadásod...
-
Kansas
addikt
A jó hír az, hogy nem hogy nem sokkal, de egyáltalán nem erőforrás-igényesebb.
Az más kérdés, hogy ha adsz neki, akkor használja...
És de, sokkal többet tud, mint a 7, kivéve annak, aki nem akarja használni az új feature-öket(pl. LiveID-s belépés, felhős profil-szinkronizálás, OneDrive integráció, stb.)
Nem is ugyanolyan sérülékeny alapból sem, és vannak benne extra biztonsági feature-ök, mint pl. ransomware-védelem(bár nem néztem utána, technikailag hogy működik), illetve a beépített Defender már van annyira jó a független tesztekben, mint a legtöbb ingyenes antimalware/internet security csomag.
Ez nem ugyanaz, mint a Win7-re utólag telepíthető Defender, csak nevében. -
Kansas
addikt
Hát, ha a célhardverhez nincs megfelelő gyártói support, vagy az "okosba" volt megoldva, akkor ja.
Egyébként rengeteg Win7-es driver működik Win10 alatt is, az x86 támogatás pedig tudtommal nem szűnt meg, szóval alighanem a vezérlőprogram is el fog futni 10-en.
Ilyen szempontból az XP-Win7 váltás nagyobb volt, mert nagyobb részt együtt járt a 32bit ->-64-bit váltással, ami driverkompatibilitás szempontjából bukti.
Azért 64-bites Win7-ről 64-bites Win10-re nem akkora trauma váltani, a GUI se tér el jobban a Win7-től, mint a 7 az XP-től...@(#9)dagonya: +1 , akinek a Win 7->10 váltás túl nagy trauma, az majd pont Linuxra akar menni... kivéve azt a pár %-nyi paranoidot, aki csak spyware-nek hívja a Windows-t(közben persze az integritásról hírből sem hallva vígan használja a Google-Facebook vonalat), de ők nem értem, eddig is mit kerestek Windows-on, ha ennyire nem bíznak a gyártóban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest