- Újradefiniálja a Xiaomi 17, milyen egy kompakt csúcstelefon
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Az eddigi legjobb S26 Ultra renderkép
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
ekkold
őstag
válasz
#16939776 #96 üzenetére
Hát igen, ha belegondolok még XP-t is szoktam használni, igaz csak virtuális gépen. Van egy-két olyan programom, ami ugyan működne újabb oprendszeren is, de bizonyos okból időnként minden mástól elkülönítve szeretném használni. Mivel az XP erőforrásigénye sokkal alacsonyabb, mint az újabb rendszereké, ezért érdemes azon futtatni (ráadásul egy mai hardveren, virtuális gépen is villámgyors tud lenni az XP).
-
ekkold
őstag
Téged szponzorál a M$?
Több dolog is cáfolható lenne abban amit írtál, pl. a driver dologgal nemrég szembesültem. Adott egy hardver elem ami teljesen jól működik minden oprendszer alatt (XP, Win7, Win10, Linux, OSx). Konkrétan egy mezei USB / Usart konverterről van szó. Aztán egyszercsak a win10 feltett egy egy újabb drájvert amivel nem működött. Visszatettem a régebbi drájvert, így most megint működik az eszköz - addig amíg a win10 megint úgy nem dönt, hogy felteszi a frissebbet.Bár nem windows, de bizonyos szoftverek visszafelé fejlődnek. Pl egyik kedvenc programom a Screamer Radio. Ez egy internet radio program, kicsi ügyes, és nem csak hallgatni lehet vele a zenéket hanem fel is lehet venni (azaz menti a stream-et mp3-ba). Ráadásul tök ügyes, mert ha egy szám közepén megnyomom a felvétel gombját, akkor is meglesz a szám az elejétől kezdve (memóriában pufferel). Aztán kijött az új verziója a programnak, a mezei szabvány win ablak helyett kapott egy szép megjelenésű ablakot, nagyméretű listával, csatornaválasztóval, kicsicsázva. Csak éppen eltünt róla a REC gomb....
-
ledgeri
nagyúr
Úgy tudjuk, hogy a Microsoft a közeljövőben számos, nem hivatalos csatornán próbálja majd meg értesíteni a Windows 7-et futtató felhasználókat a váltás fontosságáról
Mert ugye egy utcsó napi frissítés, arról, hogy "ez állt le most, az fog akkor, könyjelzőzd a weboldalt, ahol a visszaszámlálók mennek" nem fér bele?
Ugyanez van win10 mobilnál is: nem támogatjuk ezen túl... a dolgok majd leállnak... MIKOR? Nem hinném, hogy nem lehet megbízni egy embert/AI-t, hogy "ezeket a szolgáltatásokat ekkor kapcsold le", vagy ha azt mondják, hogy most a vége, akkor meg akkor legyen.
Ennek az átmeneti: már nem foglalkozunk vele, de még működik, de majd nem fog státusznak nem értem az okát... -
andor80
senior tag
Netről levágnám aki használni meri-xp miatt viszont börtönt adnék.
-
Shing
őstag
A Windows 10 már egy 5 éves rendszer, akinél még mindig instabil ott felhasználói/ rendszergazdai problémák vannak.
A W10 nem csak poénból lopja az adataid, ez telemetria. Sohasem nézték még ennyire a felhasználói szokásokat, nem tudták kinek hogy működik a rendszer. Értelemszerűen ettől a W10 lesz összességében a legstabilabb, ezt nem lehet kidumálni.
Gyökeresen a windows 10 sem változik meg frissítések alatt, ha volt is ilyen akkor csak az első években. (De alap felhasználóként sohasem vehettél észre különbséget, max a start menü újult meg). A legutóbbi nagy félévi frissítés pl. ugyan úgy ment fel mint egy átlagos update.
Semmivel sincs kevesebb kontrollod felhasználóként, sőt mostanra már mindenféle kinézeti dolog beállítható, a frissítések ütemezése beállítható nem úgy mint W7-en és a motortérbe is elég jól belenyúlhatsz ha szétnézel a beállítások között.
Driver "erőszakolás" nem igazán észrevehető, inkább kényelmi szempont ha jobban frissül magától egy driver. Vagy nektek már az új driverek is szarok állandóan? Ez a tipus tényleg valamit rosszul csinál user szinten.
Erőforrást nem zabál többet. Szomszédnak vmi utolsó szériás P4-es gépén is W10 fut. HDD-t pedig kevésbé eszik pl. tömörített lapozófájl használat miatt a RAM-ban, összességében jobb a memóriakezelése, GPU gyorsítás, stb.
A Windows 7 szinte biztos, hogy kevésbé fog működni minden hardverrel mint a W10, ugyanis már bőven vannak olyan új hardverek amik már csak W10-es drivereket kapnak.
És akkor még ott vannak az előnyök. Pl. az átlagos frissítések kb. láthatatlanul mennek fel W7-hez képest. Gyorsabban indul, támogatja az új hardvereket, új eszközöket, gyorsabb, több szolgáltatása van, nem kell driverek után nézelődni, DX12, stb. Minden megy plug & play módjára.
-
nullpoint
őstag
Ez tetszik.
Van aki használ ilyet folyamatosan ?
-
Tin
veterán
válasz
#89309696 #86 üzenetére
Ez az uzleti alapon vezerelt szoftverfejlesztes rakfeneje. Nem csak Microsoft, az osszes ceg igy mukodik, es hasonlo problemakkal kuzd. Regen azert volt minden jobb (minosegu), mert sokkal kevesebb koder volt, ok viszont elhivatottabbak voltak, es melyebb ismeretekkel rendelkeztek. Illetve, nem hagytak, hogy az uzleti szemleleti menedzserek hatarozzanak es dontsenek szakmai kerdesekben. De az a vilag elmult.
Ez a "Windows 10 kemkedik" kopkodes meg egyaltalan nem altalanos. Es amugy siman kikapcsolhato.
-
törölt tag
Ezt a Microsoft köszönheti magának, mert túl kevés erőforrást állított az updatek tesztelése mögé. Ha nem lett volna az a rengeteg baki velük akkor legalább ennyivel könnyebben menne a dolog.
Valamilyen szinten a kémkedős hisztit is maguknak köszönhetik, mert az Android meg a Facebook is ugyanazt csinálja, mint a W10, mégis azok nincsenek köpködve, a W10-et meg sokan. Valahol elrontotta a kommunikációt a userekkel a Microsoft annak idején vagy túl keveset kommunikált róla.
Valahogy nem megy jól ez nekik, a WP-t sem sikerült életben tartani, pedig a lehetőség ott volt százszor. -
törölt tag
Az úgy más. Én még leragadtam a W7 frissítési rendszerénél gondolatban.
Bár ne becsüljük alá a usert, mert képesek mindet halasztani, nem csak a nagy updatet (vagy direkt vagy mert nem ért hozzá). Ahány W7-et én láttam ismerősi körben azon mind ki volt kapcsolva és utolsó frissítés telepítve 2013, 2015 és hasonlók... Ugye sokat rontott a W7 bugja is ezen a helyzeten, hogy fél napig ment a keresés és nem látott semmit pedig volt. Ez túl későn lett javítva. Aki véletlenül akart is frissíteni az megunta kivárni. -
PuMbA
titán
válasz
#89309696 #81 üzenetére
"Ha el van minden update tolva 2-3 hónapra, közben meg jön egy wannacry akkor azoknak a gépeknek pontosan ugyanannyira vége van, mint egy hetesnek."
Ez nem így van, mert ha elhalasztod a nagy update-et, attól függetlenül a régi verzióra ugyanúgy jönnek a biztonsági javítások
Nem a Home verzióban természetesen. Ráadásul a nagy update-ek is nagyrészt fél-1 hónapra rá települnek a gépekre úgy, hogy nem halasztod őket, hiszen folyamatos terítéssel dolgozik a Microsoft, hogy minél kevesebb felhasználónál legyen probléma. Ha pedig egy hardver eszközzel probléma van, akkor azon a gépen addig letiltják a frissítés felrakását. Ezért jó a telemetria...
-
törölt tag
Az update halasztással nekem az a bajom, hogy annyi erővel használhatnak W7-et is. Ha el van minden update tolva 2-3 hónapra, közben meg jön egy wannacry akkor azoknak a gépeknek pontosan ugyanannyira vége van, mint egy hetesnek.
2017-ben is pont így volt, 2017 április havi frissítés védte a gépeket, a márciusi még nem, májusban támadt a wannacry. Ha halasztósra állítják az updatet 60 nappal akkor a W10-et is viszi ugyanúgy, legalábbis túl magas eséllyel.Egyébként érdekes ez a téma, miközben többmillió elavult Andoridos kütyüt nyomkodnak az emberek amikre semmi update nincs már. Könnyen lehet a következő wannacry a mobil eszközöket fogja vinni magával.
-
Tin
veterán
válasz
#89309696 #79 üzenetére
Ja, kb. hasonloan gondolom. Bar igazabol a W10 ugyanolyan jol hasznalhato, mint a W7. Atlag user szemszogebol. Es csak a "nagy" frissitesekkel szokott neha gond lenne, de azt meg halasztani kell 2-3 honapig, amig biztos minden megoldodik. Nem erzem semmivel nehezebbnek, kenyelmetlenebbnek a W10 hasznalatat, sem otthoni, sem semmilyen vallalati gepen. Pont olyan jol mukodik, mint a W7, vagy elotte ay XP a maga idejeben.
-
törölt tag
95% nem akar szenvedni a telepítéssel, átköltözéssel, megszokással, újrabelakással, nem akar egy kontrollálhatatlan módon frissülő és ezzel labilis stabilitású rendszeren lenni, én ezt teljesen meg tudom érteni. Lehet lustaságnak is hívni mondjuk. Pláne azért sem akarnak cserélni, mert a 7 is működik és elég jól. Az XP elavultabb volt, azt kicsit könnyebben kidobták.
Esetleg szóba jöhet az adathalászat is, bár szerintem ezt a részét leszarja a userek nagy része a Facebook, Google, Android világában elsüllyedve.
Ezen ok miatt nem fognak Linuxra sem áttérni, az 10x akkora erőfeszítést kíván, mint egy W10-re átköltözni. Mindenki vereti W7-en ugyanúgy amíg nem jön egy komolyabb csapás rá vagy el nem kezd kihalni alóla az internet világa a nem támogatás miatt. Utána meg átmennek W10-re ami addig vagy másabb lesz, valószínű ebben reménykednek, vagy marad ugyanolyan.
Nagyjából ennyi, erre lottót lehetne rakni.A maradék 5% a kompatibilitási, sebességbeli problémák miatt nem tudja használni.
Természetesen mind home userre értve. Vállalat tök más, de hát nekik ott van még +3 év. -
törölt tag
1. Nem az a w10 indulásakor lehet, hogy az volt mára nagyon nem az
2. A megjelenés óta radikális változások egy átlag user szempontjából csak át lett rajzolva
3. gpedit.msc
4. 3.
5. IE stb.
6. Nem használ több erőforrást
7. Nem, nem működik új hardverekkel csak, ha mókolsz vele akkor telepíthető újabb vasakra..Az elején voltak gondok Autodesk szoftverekkel, de az a szoftvert kiadó cég felelőssége, hogy az adott szoftvert nem megfelelően optimalizálják az új oprendszerhez, az nem az oprendszer hibája. Írtad a grafikai szoftvereket, talán náluk a supporton kell érdeklődni hibariportokkal, ez pedig a rendszergazda felelőssége, az nem megoldás, hogy maradunk a réginél, hanem a probléma szőnyegalá söprése.
-
ekkold
őstag
+1 Szerintem pl. jobb a Win7, és ez saját tapasztalat. Otthon win7 + XUbuntu -van, munkahelyen Win10. A három rendszer közül a win7-el van a legkevesebb szívás, és a win10-el a legtöbb. A win10 frissítésekor mindíg rettegek, hogy éppen mi fog elszállni, volt hogy frissítéskor törölte a mentett wifi jelszavakat, néha letörölt szoftvereket csak úgy magától, a csúcs pl. az volt amikor a legálisan megvásárolt Eagle7 licenc fájljait törölte le szó nélkül egy frissítés után (szerencsére volt mentés róla). Előző munkahelyemen is tök fura hibákat produkált, pl. volt egy viszonylag drága multifunkciós A3-as nyomtató (+ szkenner +fénymásoló) amire az Office csomag programjai nem tudtak nyomtatni, a többi program viszont igen. Win7 alatt ugyanazzal az office-al minden működik. Megkerestük a M$-t is akkoriban, azt mondták ismert hiba, majd javítják.... ez azóta sem sikerült. Pár hasonló probléma után visszaálltunk win7-re. Azóta nem tudom mi lett a dolog vége, mert eljöttem onnan. De mesélhetnék még anomáliákat. Persze akinél nem jöttek elő ilyen gondok, az nem érti mi is a gond a win10-el "hiszen az tök jó és megbízható". Hát nem, nem az. Kiforratlan, de talán még pár évnyi frissítés, és lesz annyira használható mint most a win7
(mint ahogy az elején azzal is voltak gondok, de azóta kiforrta magát)
-
Tin
veterán
Sose fogom megerteni, hogy ha egy cegben az autokat, szamitogepeket, eszkozoket 2-3-5 evente leirjak nullara, es nem gazdasagosnak minositik, mert tisztaban vannak, hogy idosebb korukban egyszeruen magasabb lesz a fenntartasi koltseguk, akkor miert nem kepesek megerteni, hogy a szoftverek is elavulnak idovel?
Ez olyan, mintha a kedvenc autoradiojat az ember a legujabb autoba akarna betuszkolni, es leszarozna az autot, mert nem fer bele. Akkor hasznalja a regit. -
Narxis
nagyúr
Na ez az amit nem fogsz tudni megmagyarázni idősebbeknek. Cseréld le a JÓL működő hardvert mert a szoftvergyártó úgy döntött. Ezt még fiatalabbaknak is nehéz megemészteni de idősebbeknél ahol számítógép=mosógép tehát akkor vesznek újat amikor a régi már javíthatatlan nem fogod tudni.
-
-
growler
őstag
Csupán egy kérdés: Használja valaki a Robolinuxot ?
"Stealth VM" -> Run Windows 7 Virus FREE forever [link] -
Duck663
őstag
Ott, hogy kiveszi az irányítást a kezedből, erőszakosan rákényszerít, hogy odaadd. Amellett pedig odaadd a létező összes információt magadról. Én nem adom, én irányítok, én döntöm el, hogy kivel és mit osztok meg. A Win7 össze telemetriai baromsági kiirtható.
-
nullpoint
őstag
"mostantól biztonsági frissítéseket sem kapnak"
Az eddig sem kellett, azért van a harmadik féltől származó vírusírtó/tűzfal hogy megvédjen. -
Tin
veterán
Tehat a Windows a szar azert, mert a korabban megvasarolt, es a Windows 7 megszunesevel elavult eszkozok, szoftverek mar nem kepesek megbizhatoan mukodni az uj rendszeren. Ahhoz meg gondolom spur a ceg, hogy fejlesszen, hiszen megvette a Windows 7-et kokemeny penzert, es azt hitte (bar mindig is koztudott volt), hogy ez orokre szol.
Jol ertem?
-
dagonya
aktív tag
de ez most hol releváns? 10 éve nyilván más volt egy os üzleti modellje, mint most. eldöntöd neked mi számít kisebb kompromisszumnak és azt használod. a windows 7 is borzalmasan telemetriázott az xp-hez képest, meg rettenetes hardverigénye lett. az lehet egy pöttyöslabdás kívánságműsor, hogy milyen lehetne az ideális os, de maga a termék létjogosultsága, meg használhatósága ezzel nem biztos hogy bármilyen korrelációba kerül.
-
Predatorr
őstag
Vicces, amikor egy kémszervezet spórolni akar költségein, ezért egy eleve adathalászatra tervezett (és valamiért egyre több védelmi szoftverrel összeakadó) rendszert nyomat, hogy ne kelljen a W7-re telepített, naprakész (hiszen azok tovább frissülnek) védelmekkel megküzdenie.
-
Duck663
őstag
A Win7 nem volt tömegeknek szánva? Összeesküvéselméletekkel én sem foglalkozom, de azért vannak ilyen-olyan tapasztalataim, az adatok ide-oda vándorlásáról, amihez én nem járultam hozzá. Ahogy ahhoz sem, hogy az OS egy részét úgymond a "szervezet" kezelje. Ez teljességgel elfogadhatatlan. Ez pont olyan, mint a 80-as évekbeli filmekben a "vállalat", aki ellen egyébként mindenki harcol. Abszolút érezhető a párhuzam. Persze ennek lehet tapsikolni is, de én nem fogok.
-
Male
nagyúr
Ezt elég szépen összeszedted!
..és igen, Duck663 8. pontja is hozzájön.... én is meglehetősen rondának találom a W10 dizájnt. Ez persze ízlés kérdése (meg sokan rávágják, hogy a programjainkat nézzük, nem az OS-t, de a fejlécek ott vannak, a start ott van, a "gyönyörű" gépház, stb.), de nem értem, hogy miért nem lehetett kapcsolhatóan meghagyni a W7 kinézetet...
Na mindegy, lassan váltanom kell. -
Vesa
veterán
"a tömegek vígan fognak windows 10-en élni"
Ez az "érvelés" hamvába holt, engem egyáltalán nem érdekel, mit csinálnak a tömegek! Főleg, mivel a tömegek jellemzően hülyeséget csinálnak (alt. iskolai történelmi ismeretek már elegendőek ennek megállapítására). Ha tömegek kútba ugranak, akkor nekem is azt kéne? Kétlem.
Van egy stabil rendszerem, napi szinten dolgozom rajta. 3 éve nem volt fagyásom, vírusom, driver problémám semmi. Teszi a dolgát, stabilan futtatj a szoftvereket melyekkel a pénzt keresem. Sem időm, sem kedvem OS-t buzerálni, meg frissítések utáni anomáliákkal foglalkozni. Dolgozni akarok, és ebben a W7 bizonyított, a W10 nem. Ez nem sírás, hanem tény. A véleményemet írtam le, semmiféle meggyőzési szándék nem vezérelt. A tömegek felőlem azt csinálnak amit akarnak!
-
dagonya
aktív tag
-
dagonya
aktív tag
de a saját egyéni döntésed nem teszi "jobbá" vagy "rosszabbá" a rettentő viccesen "winspyware"-nek júúújdenagyongúnyosan nevezett os-t. a tömegeknek szánt napi használhatóság teljesen elválik a paranoiától, az a te egyéni döntésed. de akiket nem foglalkoztatnak az összeesküvéselméletek, vagy csak szarnak rá ezzel foglalkozni és csak egyszerűen használni szeretnének egy gépet hókuszpókuszok nélkül azoknak mondogathatod ezeket a spyware bullshiteket ... még akkor is ha ezt alufóliasapkával a fejeden teszed.
-
Vesa
veterán
Nem tudod megérteni, mert nem éltél át olyan anomáliákat egy OS miatt, mint pl. mi grafikusok itt a cégnél. Így tehát megértelek. Te viszont próbáld megérteni azt, hogy a saját szűk tapasztalatod nem a világ, és vannak területek, ahol a W10 probllémákat okoz!
A facebook egy "ingyenes" szolgáltatás, melyért dedikáltan az adatainkkal fizetünk. A W10 ezzel szemben egy fizetős szoftver. Faék egyszerű a képlet kérem szépen...
Az "ingyenes" support járt le, fizetés ellenében további 3 évig megy még. Addig tehát semmi indokom nincs arra, hogy a munkámhoz szükséges atomstabil rendszert lecseréljem egy bizonytalanra, amivel már többször megszívtam és a munkám helyett az OS marhaságaival kellett foglalkoznom. Az a jó OS, amit észre sem veszel, csak működik. A W7 ilyen, a W10 _az én munkámnál_ meg nem. Nincs tehát okom váltani.
-
dagonya
aktív tag
a felsorolt szempontjaid alapján akkor az xp meg még jobb. mégse használja már senki. egy idő után a bármi "máshonnan beszerzésének" kényszere, meg egy két dologgal szembeni egyéni averzió ellenére is ellehetlenülnek az öreg oprendszerek és megmaradnak az okoskodók nosztalgiajátékszerének, senki mást nem érdekel. a tömegek vígan fognak windows 10-en élni, anélkül hogy bárkit is érdekelne éppen milyen windowst használnak. tök joggal értetlenkednek ha eléjük állsz és azt mondod márpedig a Windows Őskövület bizony JOBB. maximum megkérdezik hogy az meg mi a szar?
szerintem az a "jobb" amit a legtöbben a legproblémamentesebben tudnak használni. a tömegeknek legalábbis mindenképp. -
Duck663
őstag
-
Tin
veterán
Oke, koszonom a szemelyes velemenyed.
A Win10 ingyenes volt az ervenyes Win7 licensszel rendelkezoknek (a gyakorlatban meg most is az). A Win7 tamogatasa lejart. Mindenki eldontheti a sajat szempontjai alapjan, hogy neki melyik a "jobb".
En nem tudom megerteni ezt a kuzdelmet a valtozas ellen. Az okostelefon is kemkedik, a Facebook is, a routeren keresztul a kinaiak is. Szamomra ez nem indok.
-
Vesa
veterán
"Meg persze van az a csoport, aki szerint "jobb" a Win7."
Inkább úgy foglamaznék, hogy a W7:
1. Stabilabb
2. Kiszámíthatóbb (nem változik meg évről évre gyökeresen egy nagyobb build után)
3. Kevésbé kémkedik, vagy ha mégis, az simán kiirtható belőle
4. A felhasználó kontrollja a saját gépe felett lényegesen nagyobb
5. Nem erőszakol rá a felhasználóra drivereket, alkalmazásokat
6. Nem zabál annyi erőforrást
7. Működik szinte minden hardverrel, driver ellátottsága jobb és stabilabbSokszor leírtam már, hogy egy fizetős szoftverben -főleg egy ilyen szinten túlárazottban, mint a W10 pro-, elfogadhatatlan a felhasználó tudta nélküli adatgyűjtés, kémkedés és kéretlen reklámozás, melyek kikapcsolhatatlanok, tehát kényszerítő jelleggel agresszív módon tolják az arcunkba! Amíg az MS a W10 esetében nem változtat ezen a gyakorlatán, addig teljesen reális érv a váltás megtagadása és a W7-en ragadás. A frissítéseket meg majd beszerezzük máshonnan, mivel a 3éves Extended Support még megy, tehát hozzá lehet majd jutni ha nagyon szükséges. Nálunk a cégnél megvesszük az extendedet, mert annyit szívtunk w10-el, hogy 3 éve visszaálltunk 7-re. Onnan majd szépen hazahozom az update-eket. Nem ügy.
-
törölt tag
Először egy pm810-es ssd-re (sata2 128GB 10 éves) telepítettem amin a win7 rendszerem backup-ja volt, egy ugyan ilyen SSD-n volt az éles Win7 rendszer is,. Telepítés fel-driverezés után jóval lassabban reagált az inputra, volt hogy fél másodpercig tartott mire a kattintottam és megnyitott valamit a file kezelőben.
Második próbálkozás egy intel 520-as SSD-re volt, ugyan itt már homokórázott ha olyan pillanata volt és 100%-ra írta a lemezterhelést.
Harmadik egy DC3700-as SSD-re volt, csak át ghost-ol-tam az OS-t az 520-asról és gyönyörűen ment a 10.
Végleges megoldás egy nagyobb kapacitású DC3710 lett.
Azóta 10572 órát (1,2 év) ment, ennyi a gép üzem ideje is, mert nem alszik a drive. Ez idő alatt 7,3TB-t írt és 7,5TB-t olvasott a smart tábla szerint.
Azon vagyok fennakadva hogy Win7-el a 2.3TB-t nem értem el ~5 év! üzemidő alatt, pedig pontosan ugyan erre volt használva a gép. Szóval nem állja meg a helyét hogy: "egyáltalán nem erőforrás-igényesebb."De.
-
Karácsonykor az összes kezelésemben lévő gépet (3) újrahúztam Windows 10 LTSC-vel, ha már úgyis ráértem.
Részemről pipa.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Armagedown #45 üzenetére
Ha nyugalmi állapotban végez több műveletet akkor mitől lesz lassabb (feltételezem nem nyugalmi állapotban számít a gép sebessége hanem használat közben)?
-
Armagedown
őstag
-
Kansas
addikt
válasz
#16939776 #42 üzenetére
Nem, nem igényel jobbat, ugyanúgy megy vinyóról is, mint a Win7.
Kétségkívül jobban szereti ha SSD-n van, de ez így van a Win7-tel is.
Ha titkosítani akarod a lemezt pl. BitLocker-rel, akkor szereti az Opal-kompatibilis SSD-ket, amiknek a használatával sebességet sem bukik a titkosítástólMit értesz "tétlen mód alatt"? Event logot pl. akkor is fog írni, egy csomó háttérfolyamat szintén fut(függően attól is, mi van feltelepítve), de e tekintetben sem más a Win7 sem, szóval nem értem a fennakadásod...
-
törölt tag
Azért háttértárat jobbat igényel mint a Win7. SSD és SSD között is eltérés van felhasználói élményben, mégpedig attól függően mekkora írás/olvasás késleltetéssel rendelkezik adott "lemez".
Folyamatosan, tétlen módban is, írja és olvassa a háttértárat nagyjából 690MB/óra 190kB/sec-es átlagsebességgel mindkét irányban. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#06658560 #40 üzenetére
Külön hálózaton vannak a bank szerverével együtt. Pl. a GSM-es riasztók is ilyenek, egy zárt APN-ben működnek, ahonnan csak az APN tagjaival tudnak kommunikálni. Ha valaminek ki kell mennie az internetre, akkor azt megfelelően védett szerveren keresztül engedik ki - jó esetben
.
De amúgy ezeket az XP-s ATM-eket már javarészt cserélték Win7-es gépekre...
Soderes: én már azon játszom.
-
Kansas
addikt
A jó hír az, hogy nem hogy nem sokkal, de egyáltalán nem erőforrás-igényesebb.
Az más kérdés, hogy ha adsz neki, akkor használja...
És de, sokkal többet tud, mint a 7, kivéve annak, aki nem akarja használni az új feature-öket(pl. LiveID-s belépés, felhős profil-szinkronizálás, OneDrive integráció, stb.)
Nem is ugyanolyan sérülékeny alapból sem, és vannak benne extra biztonsági feature-ök, mint pl. ransomware-védelem(bár nem néztem utána, technikailag hogy működik), illetve a beépített Defender már van annyira jó a független tesztekben, mint a legtöbb ingyenes antimalware/internet security csomag.
Ez nem ugyanaz, mint a Win7-re utólag telepíthető Defender, csak nevében. -
Soderes
senior tag
Nekem is még Win 7 fut dualbootba, de már nézegetem hogy átváltok 10-re.
Igazából ami engem zavar itt a 10-esnél, hogy sokkal erőforrás igényesebb, mint a 7.
Sokkal többet nem tud, mint a 7. Ugyanolyan sérülékeny, mint a többi Win. Driver problémák, több száz mb patchek.
DX12 és a Vulkan miatt váltanák. Ha lenne a 7-esre nem is váltanák.Nem tudom, hogy sok embernek miért probléma a Linux. Nem ördögtől való dolog már ez.
Most már azért felhasználóbarátibb. Rossz disztrot választottatok. Sokat ki kell probálni, hogy megtaláld az igazit (mint a nőknél.)
Polarstar : Én szívesen rádumállak a Linuxra!
-
dagonya
aktív tag
válasz
Armagedown #32 üzenetére
volt egy csomó (nyilván szarul menedzselt) xp ami helyi hálón keresztül fingott ki bármilyen linkreklikkelgetős user error nélkül.
senkinek (nyilván túlzok) nincs biztonsági mentése, azt se tudják mi az. a leghardcore-abb backup hogy elküldi sajátmagának mailben a Fontos_Szerződés.doc-ot.
szerintem a win7 sokkal biztonságosabban fog kiöregedni mint az xp.jó a kép disclamer! inkább ezt kellene terjeszteni a "jaj, lejárt a win7 support, MINDMEGHALUNK!" helyett
-
ONEFREE
aktív tag
De persze mindegy.Valójában a feszültség bennem a Meltdown and Spectre biztosági szakadék miatt van az egész.Hála az intel egójának.
-
Armagedown
őstag
A wannacry úgy terjedt, hogy az egyszeri userek ráklikkeltek egy linkre az ezt terjesztő spamben, user error volt.
Akiknek volt biztonsági mentésük, nem volt mitől félniük, bár ez nem a fenti csoportba tartozik.ű
#18 Arra céloztam, hogy XPnél sem volt tömegesen exploitot kihasználó kártevő, ami felhasználói beavatkozás nélkül is terjedt volna, szvsz 7re sem lesz, mivel az sokkal biztonságosabb rendszer. -
Tin
veterán
Ha a gepen interneten van, igen. Akar a routerben, akar a gepben, az operacios rendszerben, valami segedprogramban, vagy egy veletlenul telepitett virusban, barhol lehet olyan biztonsagi kapu, amin keresztul a geped elerheto. Es amint a tamadok kepesek tavolrol valamilyen rendszergazdai jogosultsagu kodot futtatni a gepeden, onnantol azt csinalnak vele, amit akarnak.
-
Hiszti és baromságok helyett valaki rendesebben is megindokolhatná, hogy miért lenne érdemes váltani és merre?
Nekem Ultimate 7 van, és úgy gondolom, adatbiztonság tekintetében el kellene indulnom a Linux felé. -
ONEFREE
aktív tag
-
Rasiel
senior tag
Borzasztó, milyen veszélyeknek vannak és lesznek kitéve a Windows 7 operációs rendszert használó számítógépek.
(#20) ONEFREE: Ha megfelelően be van állítva mindkét OS, akkor nem igazán lehet különbség sebességben köztük.
-
CocooN-z
őstag
-
ONEFREE
aktív tag
-
dagonya
aktív tag
válasz
Armagedown #13 üzenetére
mondjuk a wannacry és társai elég szép számban vitték el a mág talpon lévő XP-ket
-
Zotya84
őstag
válasz
Armagedown #13 üzenetére
Muti már meg, hogy hol írtam, hogy tömegével jöttek ilyenek! Egyébként jött olyan, ami miatt még azt is javították támogatási idő után, emlékeim szerint. Úgyhogy ha megtennéd, hogy vagdalkozás helyett olvasol, értelmezel, és utána válaszolsz, megköszönném..
-
törölt tag
Kicsit túlzó ez a hiszti, annak fényében plane, hogy a W7 gépek fele letiltott update-tel evek ota nem frissült, ezeknek nem tok mindegy?
Majd szepen atkopnak W10-re.
Linuxra kétlem, én használom egy ideje, de ba.tt idegesítő egy rendszer, meg egy felhasználóbarát Mint is, jo hogy a notin W10 van mellette. Mindjárt szebben fest az a W10. Majd erre rajonnek a userek is, csak idő kell.Az XP-nel is ment ez a rinya, csak nem ennyire. Igaz az szarabb volt, mint a W7, konnyebb volt lecserelni es akkor meg senki nem felt a wannacry szintu dolgoktol.
-
SaGaIn
senior tag
Csak megsúgom nagyon sok ATM-en fut még XP a háttérben... és még működnek... kár a pánikot kelteni...
-
Armagedown
őstag
"Szóval ja, amíg ki nem jön az első olyan komolyabb, már javítatlan hibára épülő vírus, ami ténylegesen ki tud kerülni még létező védelmeket, és adatot tud lopni/törölni, addig azért meglehetősen nyugodtan használhatja még, aki úgy gondolja. Csak ne sírjon, ha gondja lesz belőle..."
Hát igen, az XPp is tömegesen támadták az ilyen kártevők.. Ja nem -
Zotya84
őstag
Bármennyire is ideje volt a 7 nyugdíjba vonulásának, annyira unalmas már, hogy folyton riogatják az embereket. Minek? Aki nem tudja megtenni a váltást különböző okoból, az általában tisztában van a helyzettel és a) vállalja a kockázatot, b) mindent megtesz, hogy fölösleges kockázatnak ne tegye ki magát.
Aki meg nem akarja megtenni, annak meg a WU is általában ki van kapcsolva, "mer az lassíccsa a gépet, tesó". Azokat meg semmilyen riogatás nem fog váltásra bírni. De őket nem is kell sajnálni, ha az "összes fotó a gyerekekről az elmúlt 12 évből" megy egy, a rendszer elavultsága okán védhetetlen támadás miatt a levesbe.Szóval ja, amíg ki nem jön az első olyan komolyabb, már javítatlan hibára épülő vírus, ami ténylegesen ki tud kerülni még létező védelmeket, és adatot tud lopni/törölni, addig azért meglehetősen nyugodtan használhatja még, aki úgy gondolja. Csak ne sírjon, ha gondja lesz belőle...
-
SaGaIn
senior tag
Meg van az csoport általában 65+ akiknek 2 év volt megmagyarázni hogy a facebook != internet és nem minden igaz amit ott az emberek megosztanak... Nekik bőven jó a win7 illetve 8.1 core…
@Zotya84 Nem megy a levesbe mert már régen feltöltötte az összeset facebookrailletve beszinkronizálta neki felhőbe a telója tudtán kívül
-
Kansas
addikt
Hát, ha a célhardverhez nincs megfelelő gyártói support, vagy az "okosba" volt megoldva, akkor ja.
Egyébként rengeteg Win7-es driver működik Win10 alatt is, az x86 támogatás pedig tudtommal nem szűnt meg, szóval alighanem a vezérlőprogram is el fog futni 10-en.
Ilyen szempontból az XP-Win7 váltás nagyobb volt, mert nagyobb részt együtt járt a 32bit ->-64-bit váltással, ami driverkompatibilitás szempontjából bukti.
Azért 64-bites Win7-ről 64-bites Win10-re nem akkora trauma váltani, a GUI se tér el jobban a Win7-től, mint a 7 az XP-től...@(#9)dagonya: +1 , akinek a Win 7->10 váltás túl nagy trauma, az majd pont Linuxra akar menni... kivéve azt a pár %-nyi paranoidot, aki csak spyware-nek hívja a Windows-t(közben persze az integritásról hírből sem hallva vígan használja a Google-Facebook vonalat), de ők nem értem, eddig is mit kerestek Windows-on, ha ennyire nem bíznak a gyártóban...
-
SaGaIn
senior tag
-
-
Male
nagyúr
Kissé túltolják ezt... lassan már azt írják, hogy felrobbannak a gépek ma, ha nem váltottál 10-re...
Amúgy ma reggel jött 400 megányi frissítés a Win7-re, pont települ, miközben ezt a cikket olvastam/ persze lehet, hogy ez ilyen kinyíró frissítés
/
-
Tin
veterán
Amig lesznek "regen minden jobb volt" hivok, addig lesznek Windows 7-es gepek is.
Bar gyanitom, hogy az atallas messze leggyakoribb oka a lustasag.
-
Soderes
senior tag
Ezért kell inkább Linux használni és nem lesznek ilyen gondok.
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Robotporszívók
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Semmibe veszi a KRESZ-t a Tesla Mad Max módja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Hobby elektronika
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370-A i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T7 Zalman 500W
- DEll G15 Notebbok i5-10/8/256/GTX 1650
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Lenovo P510 - 1650-2680 v4 akár 14 mag/28 szál, 32GB DDR4 RAM, akár M4000 8GB VGA, számla, 6 hó gar
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest