- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vix64
csendes tag
Nővérem vásárolt kb. 7-8 hónapja egy 8 gigás iphone-t. Én beszéltem rá erre, először valami ócska 3,2"os samsungot nézett ki magának, mert az milyen aranyos és olcsó és amúgy sem használja másra a telefont. Nagy nehezen erre sikerült még rábeszélnem, az ár így sem volt kevés, de mondanom sem kell, hogy nem bánta meg, imádja a telefont.
Például Neki simán elég a 8gb-os változat is, filmet, zenét nem másol a telefonra, van pár program, amit használ és fényképezget.Egyedül akkor volt egy kisebb gond (törölnöm kellett 1 appot), mikor a 6os szoftver telepítése előtt kiírta, hogy 2,5GB helyre van szüksége, és csak 2,3GB szabad hely van az eszközön
-
Vix64
csendes tag
Az első érvedre a legegyszerűbb magyarázat az, hogy elküldöd emailben egy iphoneosnak
Abban igazad van, hogy ha igen korlátozott mobilneted van, akkor nehézkes. A főiskolák túlnyomó többségében van wifi.A második érv szerintem teljesen jogos, ez az, ami engem is zavar az ios-ben, hogy egy nagyobb fájlt nem tudok megosztani. És most itt nem csak filmekben kell gondolkodni. Pl. volt olyan még, mikor főiskolára jártam, hogy felvettem az óra anyagát a diktafon funkcióval, de ott helyben nem tudtam egy másik évfolyam társamnak odaadni, mert igaz, hogy emailben lehet küldeni hangfájlt, de 1,5 órás mennyiséget nem engedett elküldeni. Erre azt a megoldást ajánlotta a program, hogy vágjak ki belőle egy részt és azt már el tudom küldeni. Igen ám, de a kivágott (mondjuk max fél órás anyagot) a kivágás után azonnal elmentette ugyan azon a néven, mint az eredetit, azaz ha megvágtam a 1,5 órás anyagot, elveszett 1 óra belőle.
Én azért szeretem az ios-t, mert nem kell tartanom attól, hogy valamilyen program lelopja a névjegyzékemet, vagy kimenő hívásokat indít a háttérben. Mivel előfizetéses vagyok, ezért ez nekem nagyon fontos szempont. Ráadásul a reklámokkal engem ki lehet üldözni a világból, az ios-es programok között sokkal kevesebb az ilyen. Inkább kifizetek 2-300 Ftot egy szoftverért, minthogy megkapjam ingyen, reklámmal.
Ez az iTunes-os felfogás az, ami engem zavar az ios-es programokban, ugyanis a telefon nekem az elsődleges, a szinkronizálással nem rá akarok másolni, hanem róla akarok másolni a gépre.
Pl. régen nem tudtam leszedni a hanganyagokat egy másik gépről, mert az iTunes tartalmát akarja feltölteni a telefonra (még akkor is, ha az üres) és nem pedig a telefon tartalmát az itunes-ra. -
Vix64
csendes tag
Igazad van, hogy csak az adott oprendszer futhat ezeken a gépeken. Régebben sokkal nagyobb volt a különbség az android és az ios között, akkor jobban érződött a kettő közötti kontraszt. Az android sokkal látványosabban fejlődött ebben az időszakban és sok dologban talán jobb is lett az ios-nél.
Ettől függetlenül én pont a zártságát szeretem az ios-nek, és azt, hogy 3 év múlva is (igaz hogy korlátozva, de) megkapom a legújabb oprendszert és nem vet szét az ideg, hogy az újak közül a legszarabb hardver is megkapja a legújabb verziót (ami még mindig lassabb, mint az én 2 éve vásárolt eszközöm). És itt lehetőleg tekintsünk el a főzött és hackelt romoktól.Én attól tartok, hogy a google kezdi nagyon kinőni magát és nem fog a végtelenségig tartani ez az ingyenesség. Mikor már majdnem mindenki azt használja, na akkor majd meg fogják kérni az árát.
-
Vix64
csendes tag
Egy dolgot hajlamosak az emberek elfelejteni, mikor írják, hogy túl van árazva az eszköz - az Apple a saját szoftverét adja a készülékhez, aminek szintén van ára Aki szereti az Apple szoftvereit, az szerintem nem érzi túlárazva a kütyüt.
Én a múltkor néztem az amazon.com -on a nexus 7-et, és 270 usd körül volt a 16 gigás verzió (mert ugye nem a 8 gigással kellene összehasonlítani az ipad mini árár), a 60 usd különbség szerintem egy nem ingyenes szoftverért nem nevezhető túlárazásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Tőzsde és gazdaság
- Lightyear - befektetési app
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Napelem
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest