Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MobMan

csendes tag

válasz =Mentor= #354 üzenetére

A 4.5"-os kijelző valóban kisebb mint számos konkurensé (pl. a 4.7"-4.8" kijelzővel rendelkező telefonok), de maga a készülék nem igazán kisebb, még a sokszor "letepsizett" Samsung Galaxy S3-nál (SGS3) sem, nézzük a tényeket összehasonlításképpen:

Nokia Lumia 920:
    Képátló: 4.5" (114,3 mm)
    Vastagság: 10.7 mm
    Szélesség: 70.8 mm
    Magasság: 130.3 mm
    Súly: 185g

SGS3:
    Képátló: 4.8" (121,92 mm)
    Vastagság: 8.6 mm
    Szélesség: 70.6 mm
    Magasság: 136.6 mm
    Súly: 133g

Különbség számokban NL920 vs. SGS3:
    Képátló: az SGS 3 kijelzője 0.3"-el (7,62 mm) nagyobb
    Vastagság: az SGS3 2.1 mm-rel vékonyabb
    Szélesség: az SGS3 0,2 mm-rel keskenyebb
    Magasság: a NL920 6,3 mm-rel kisebb a magassága
    Súly: az SGS3 52 g-mal könnyebb, azaz a NL920 gyakorlatilag 40%-kal nehezebb!

A Note-nál valóban kisebb. :)
    Igaz, az is tény, az eladási adatok azt mutatják, hogy az emberek a nagyobb telefont veszik jobban jelenleg: pl. 4" alatti vs. 4.5" körüli.

Még mielőtt vád érne, nem Samsung telefonon van, éppen azért írtam azt példának!

Szvsz az esemény kritikán aluli volt, felesleges hasonlítani is egy Apple vagy Samsung bemutatóhoz/bejelentéshez.
    Nem tudom, ez elég lesz-e a Nokia 18 hónapja várt feltámadásához.

Én úgy emlékszem a Samsung az SGS3 bejelentésekor több olyan dolgot muatatott be, ami más telefonon még nem létezett. Most hirtelen 3-4 dolog jut eszembe: S Beam, Smart Alert, Pop-Up videó és Smart Motion funkciók.

A kamerára kivácsi leszek, bár ez nem a 808-as 41 MP-es PW kamerája (és nem is a pletykált 21MP-es vékonyabb verzió), ez csak egy fejlesztett 8.7MP-es kamera, ami a PW sikereit próbálja kihasználni marketinggel, ugyanazt a fantázianevet használva.

A Nokia még mindig a konkurencia után lohol a legtöbb paraméterben, a 2000-es akksi sem nagy szám, pedig nem a vékonyabb telefonok közé érkezett meg.
    Az külön gáz, hogy se ár, se megjelenési dátum -> nem tanul sem az Apple-től, sem a Samsungtól ilyen téren sem. Csak mire megjelenik, több új (még be sem jelentett) iPhone-t fognak eladni, mint amennyit ebből a 2 telefonból valaha.

A Nokia navi ingyenes offline térképei hasznosak lehetnek azoknak, akik nem tudnak vagy nem akarnak utólag telepíteni a számos elérhető offline program közül, fizetős vagy nem fizetős variációban.

A City Lens-re kiváncsi leszek, hogy tud-e többet, mint a már elérhető AR megoldások.

A WP8-ban csak a 3 platform (desktop, tablet, phone) szorosabb integrációját látom lehetséges előnynek, más valódi előnyt nem látok az iOS-sel és Androiddal szemben, kérdés ezt pozitívabban fogadja-e a piac, mint a WP7-et, ami nem hozta az elvárásokat sem Nokia, sem MS oldalon. Én drukkolok, mert addig jó, amíg nemcsak 1-2 valódi alternatíva van.

Én jelenleg telefonnak Androidot, laptop-tablet terén 2 in 1 combi készüléket (hogy csak 2 eszközt kelljen használni/cipelni, ne hármat) Win 8-al (nem RT) preferálok, csak legyenek már kaphatóak az utóbbiak.. :)

Új hozzászólás Aktív témák