- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
#32839680 #138 üzenetére
Na akkor félig jól spekuláltam mégis.
Nagyon érdekes utat választott az nVidia és a CPU is érdekes, és eléggé Transmeta.
"Denver implements an innovative process called Dynamic Code Optimization, which optimizes frequently used software routines at runtime into dense, highly tuned microcode-equivalent routines. These are stored in a dedicated, 128MB main-memory-based optimization cache. After being read into the instruction cache, the optimized micro-ops are executed, re-fetched and executed from the instruction cache as long as needed and capacity allows."Gyakorlatilag OOO-ból csinál in-ordert érdekes módon a Withe Paper alapján, bár lehet félre értelmezem. Az kicsit ködösítve van, hogy milyen HW felépítése is van valójában.
-
vicze
félisten
-
vicze
félisten
válasz
#32839680 #131 üzenetére
A második bekezdésben magyaráztad meg az értelmét.
1 SoC-kal két platformra, úgy hogy 1db SW réteget kell újraírni. Ez lenne az egész code-morphing lényege.Transmeta pedig a fogyasztás miatt csinálta az egészet:
"Transmeta argued that their approach allows for more power efficient designs since the CPU can forgo the complicated decode step of more traditional x86 implementations." -
vicze
félisten
válasz
#32839680 #129 üzenetére
"ARMv8 kompatibilis 7 utas szuperskalár processzor" Ezzel annyit mondtál, hogy "szék", azt nem hogy milyen szék. ARMv8 kompatibilitás pont lehet, hogy code-morphing-gal valósul meg és az SW réteg alatt bármilyen architektúra, pont ez a lényege a code-morphing-nak. Bármilyen utasítás készlet lehet az SW rétegben, semmilyen formában nem x86 függő a dolog. (Mi értelme van x86-ot emulálni?
)
"The Efficeon processor is Transmeta's second-generation 256-bit VLIW design which employs a software engine to convert code written for x86 processors to the native instruction set of the chip (Code Morphing Software, aka CMS)." Cseréld ki a x86-ot ARMv8-ra és lehet megkapod a Denvert.Nem azt mondtam, hogy code-morphing-os amúgy, csak azt hogy nem tudjuk, hogy mi a felépítése. Az 100%, hogy nem standard ARM A58-as mag, és ettől a ponttól semmit nem tudunk a tudásáról és a felépítéséről.
-
vicze
félisten
válasz
#32839680 #125 üzenetére
Továbbra se tudunk semmit a Denverről, még azt se hogy ARMv8 vagy code morphing, ami drasztikusan más felépítés lenne. ARMv8-as mag egyenlőre egyedül az A7-ben van másban nincs, mobil fronton, az pedig 4db Krait400 szinten van melegedésben.
Az A15-ös Tegra K1-ben bizony a CPU magok fűtenek rendesen, mert az A15 egy ilyen architektúra elég rossz szabályzással. Ráadásul egy SoC-ban nem tudod különválasztani a CPU-t és a GPU-t, az egész melegszik, nem 1-1 komponens. (Tudom fűtik egymás, de ez végeredményben már lénytelen.) Lehet azt hinni, hogy a K1 az oka, de soha nem fogod tudni bizonyítani.Annyira Maxwell-hez lett "kitalálva", hogy nincs is használva egyáltalán és még 1,5évig nem is lesz...
-
vicze
félisten
válasz
#32839680 #123 üzenetére
Pedig így skálázódik.
Na jó nem teljesen, mivel nem lineáris csak relatívan, X órajel felett exponenciálisan növekszik a hőtermelés/fogyasztás (ez már teljesen egyenesen arányos mivel minden hővé alakul), és X órajel alatt pedig nem csökken tovább. (persze úgy hogy inaktívvá teszed az adott komponenset még tovább csökkenthető)Adott architektúrán adott CPU-n igen is az órajel határozza meg a fogyasztást, az órajellel pedig arányos a teljesítmény, ez elég egyértelmű. Az órajellel bármekkora fogyasztásra be lehet lőni egy SoC-ot, de a teljesítménye egyenes arányosan csökkenni fog, még úgy is hogy pl. a fogyasztás nem.
Mivel a Denverrel kapcsolatban 0 információnk van, hogy hogyan viselkedik milyen az architektúra fogyasztása, így elég vicces bármilyen kijelentés ebe az irányba.
-
vicze
félisten
Hogy lehet ezt így félreértelmezni?
Denver magos K1 lesz ARMv8-cal, ami úgy néz ki valamivel gyengébb összteljesítményben mint a 4db A15 2,2GHz-n, ennyi semmit több. Nem csökkentet, hanem egy teljesen más SoC! Csak a neve ugyanaz... -
vicze
félisten
A szépség alapvetően szubjektív, így nem lehet objektív állításként felfogni...
Miért kell odabiggyeszteni? Te mindig a teljes emberiség nevében nyilatkozol?
Az ilyenbe való állandó belekötés elég fárasztó. Azt kéne megérteni, hogy mindenki a saját véleményét írja nem egyetemes igazságokat, nem kell a "szerintem", ott van "by default" a komment sorszáma mellett találod. -
vicze
félisten
válasz
#16820480 #102 üzenetére
Hát nekem elég feltűnő a N7-nél és ezért mocsok rondának tartom mind a kettőt. M8-nál egy helyen nincs funkció a "felesleges területben", az N7-nél ez sokkal nagyobb %. Amúgy rosszul számoltam és 60% alatt van az új N7, a régi meg 57%...
Szóval elég kihívás rosszabbat csinálni. -
vicze
félisten
válasz
#32839680 #98 üzenetére
A HTC ODM szerepet tölt be, ahogy korábban Samsung, LG vagy Asus. Azaz ők tervezik ők gyártják, de a megrendelő kérése alapján, azt raknak bele amit a megrendelő akar és olyan külsőt terveznek, amit a megrendelő elfogad. Igen is foglakozik a Google a HW-val elég sokat. Rengeteg HW projektjük van és ezeket szépen lassan befolynak a Nexus sorozatba, ebből jött az okóra is vagy majd későbbiekben a Tango, amit szintén a HTC gyárt, ahogy a HTC gyártotta az első nem publikus dev modelleket is, Google irányelvei alapján.
Formavilág: Próbáld meg szemből megkülönböztetni a GN és a N4-et, nekem már többször nem sikerült, ennyit a formavilágról, a Samsung adott hozzá két hátlapot és ennyi. Nyilván az ODM a saját formavilágát viszi bele, de csak ha a Google beleegyezik. Igen az N5-ön is a hátlapon vannak a gombok, meg van a G2-n egy RGB LED fenn, azonkívül hogy mindkettő érintő kijelzős, itt ki is merül a hasonlóság, még a méret se stimmel egyáltalán, se a forma se semmi...
Azért nem lesz fém mert akkor nem lehet benne induktív töltés...
-
vicze
félisten
válasz
#16820480 #81 üzenetére
Nem azért de az N7 (2013) aztán mocsok jól áll ezen a téren...
66,7(M8) vs. 62,3(N7)
Innentől nem neked.Nem mellesleg sok okoskodó, mi jó büdös köze lenne a HTC-nek a Nexus SW-hez úgy mégis?
Még a külsőt is a Google kell jóváhagyja ahogy Nexus One és Desire között is elég nagy difi volt és utána is minden minden Nexus testvérmodell esetében. A Nexus egy fejlesztői platform továbbra is, nem a csúcsot kell képviselje, hanem a következő verzió csapás irányát kell mutassa HW szempontjából kb. ennyi.Valós újítások, majd a HTC saját tabletjébe kerülnek. A Nexus a Google terméke, a Google számára készítve, a Google kívánságai alapján, nem HTC termék. Se fém nem lesz, se egyéb hülyeség, ami HTC külső elem lenne.
-
vicze
félisten
válasz
takacsbotond #78 üzenetére
A K1 gyenge?
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
A kijelző meg nem 2K, hanem valami szabványtalan izé, a 2K az 16:9 lenne nem 4:3. Elvileg QXGA-hoz van közel.
Továbbra is Samung laggol leginkább... -
vicze
félisten
válasz
#32839680 #65 üzenetére
Nem egyformán használjuk. Desktopon 8GB-től megőrültem, hogy 16-tal elvagyok most. Mikor 2 böngésző 2,2GB-nél van folyamatosan és még fut ez-az, akkor már nem tudok mellé egy VM-et indítani. A céges gépem 4GB-jével képtelen vagyok értelmesen dolgozni, állandó a swap, még jó, hogy nincs SSD se...
N4-en nincs semmi baj a 2GB RAM-mal 720p-n szinte 500MB mindig szabad, de WQHD-n 1,1GB marad miután a GPU lecsípi a maga kis 800MB-jét, és hát itt kijön a difi. 4.2 alatt még 1,5GB volt és sokkal jobban ment, csak hát 4.3-mal "javították"...
Mondom a felbontáshoz kell a RAM nem a Droid-hoz. -
vicze
félisten
Most is több mint bőven elvagyok 2 magon(A15, Krait 300), androidon továbbra is a RAM a kevés nem a CPU. N4-en fél év alatt kemény 1%-ot volt 2-nél több mag használva, az a 2-3perc többlet időt amit várok, fél év alatt valahogy ki fogom bírni.
Viszont RAM legyen dögivel mert kell a felbontáshoz, nem is feltétlen Droid-hoz de a nagy felbontáshoz mindenképp. A dinamikus VRAM foglalást lelophatnák igazán OS X-ből. -
vicze
félisten
Volt már bármi infó a Denver teljesítményéről? Csak mert még nem láttam semmit mivel mindenhol K1 van csak írva, így elég nehéz megkülönböztetni, meg nagyon natívan ARMv8-on se lehet teszt róla.
A feloldást arra értettem, hogy nV inkább azt fogja-e szorgalmazni a full OpenGL-lel szemben. Nem tudom a fejlesztők mennyire szeretik, ha egy szűk rétegben elterjedt HW-ra korlátozzák őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- ÚJ BONTATLAN iPad Air 6 13 méretben iPad Air 13 512GB Wi-Fi+Cellular Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest