- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
freeknight #40 üzenetére
Klasszik troll, mint a meghibásodott rudak és hasonlók. Nem én írtam hülyeségeket. De nem vitázom ezen többet.
-
válasz
freeknight #38 üzenetére
Előbb tájékozódj, mert amiket írtál azok sem fedik a valóságot. Van egy csomó forrás a neten, wikin és itt például.
-
válasz
freeknight #34 üzenetére
Azért írtam, hogy hagyjuk, mert nem olvastál rendesen utána. Az operátorok még attól az eleve rossz tervtől is eltértek, többször megszegték az üzemeltetési szabályzatot. Lehetne sorolni, de mi az, hogy lezárja a gőzturbina szelepét, ezzel bentrekesztve a reaktorban a gőzt. Illetve, hogy a minimum előírt rúdnál kevesebbet hagytak a reaktorban. Ez az ő akciójuk volt, a kísérletet így nem szabadott volna folytatni.
Kb ami eszükbe jutott azt iktatták ki, meg kapcsolták ki-be, meg is lett az eredménye.
-
törölt tag
válasz
freeknight #34 üzenetére
-
válasz
freeknight #30 üzenetére
Hagyjuk.
-
Chaser
legenda
válasz
freeknight #22 üzenetére
nem is kellett volna nekik, elég ha ukrán, orosz, akárki szinkronizálja, nekem jobban átjött volna a törétnet azon a nyelven ahogy történt, ennyi, de így nekem használhatatlan h el van csúszva durván az orosz szinkron meg belehallok az angol foszlányokba
a film viszont tényleg jó, 2. részt is megnéztem, kár h nincs több a kölcsönzőben -
válasz
freeknight #24 üzenetére
A retardált személyzet hozta olyan állapotba a reaktort, ahol már nem tudták ellátni feladatukat a rudak, egyébként semmi bajuk nem lett volna. Tipikus orosz semmirevaló, felelőtlen viselkedés. Nyomd meg szása, majd valami lesz. Lett is. Eleve olyan hibákat is elkövettek, hogy több rudat húztak ki mint szabadott volna. Aztán ezek után megint kikapcsoltak egy védelmet, mikor a gőzdobban alacsony lett a vízszint. Ezután még mindig húzott ki rudakat, pedig már a korábbiakat sem szabadott volna. Épeszű ember nem kezd el szórakozni egy atomreaktorral és sorozatosan védelmeket kiiktatni. Gyakorlatilag szándékosan, manuálisan felrobbantották azt a kócerájt.
-
Eastman
addikt
válasz
freeknight #22 üzenetére
+1
Orosz nyelven a Csernobili pillangó című ukrán sorozat fellelhető a témában...
Magyar felirattal is. -
válasz
freeknight #21 üzenetére
A kísérlet lényege az lett volna, hogy vészleállás esetén a dízelgenerátorok beindulásáig tudják-e működtetni a keringetőszivattyúkat a turbógenerátorok mozgási energiáját felhasználva. Hogy ehhez ki kellett kapcsolni egy rakás védelmi rendszert, majd mikor látták hogy valami nem stimmel megint manuálisan kókányoltak bele újabb biztonsági rendszereket kiiktatva, nettó elmebaj.
-
válasz
freeknight #17 üzenetére
Nem ez volt.
-
Snowy_owl
őstag
válasz
freeknight #9 üzenetére
Értem amit mondani akarsz. Valóban mintha említették volna vagy filmben vagy írásban, hogy előtte a reaktor operátorok széntüzelésű erőművekben dolgoztak. Illetve hogy maga az egész konstrukció hibáktól hemzsegett amiről ők honnan tudhattak volna. ehhez hozzájöhetett még az atomenergia kevésbé elterjedt ismerete, és illetve a szabályok kidolgozatlansága, és a helyzet komolyságának alulértékelése a nemismeretből fakadóan. Hát igen így végiggondolva a dolgot nem értetlenkedek én annyira, csak mégis megdöbbentő, és mégsem. +az RBMK reaktor pozitív üregtényezője.
Vannak amúgy még ilyen olyan érdekes húzások amik atomenergia területén történtek. Voltak úgynevezett rtg generátorok amik a hasadásból származó hőből állítottak elő elektromos áramot valahol fent északon az orosz határon világítótornyok részére, akkor amikor még gps sehol sem volt. Na azokat miután fejlődött a tájékozódás, (fellőtték a gpseket) ezeket a termoelektromos elven működő generátorokat szanaszét hagyták(több száz darabot). Aztán ezeket a reaktorokat volt hogy emberek megtalálták, kinyitogatták, elhordták, beolvasztották, aztán ebből is volt baj arrafelé. Most nincs linkem de az rtg generátorra rákeresve lehet találni róla magyarul is érdekességeket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- Moza R9/KS Steering wheel eladó pedál szett nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest