- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Oké, én ezt értem, hogy ezek a lehetőségek.
De épp ezért írtam, hogy ideje lenne komolyabb pénzeket fektetni bele még akkoris ha azt más területekről kell elvonni.
Persze, meglehet oldani mindent. Lehet vonaton is tölteni az akksit (talán? itthoniakon biztos nem). Vagy repülőn, vagy állomáson, esetleg a szállodában is.Csak én azt veszem észre, hogy az akksik kapacitásban valahol a 7-10 évvel ezelőtti szinten ragadtak, miközben maga a készülék teljesen átalakult. Ezzel együtt az alaphasználata is átalakult. Régen elég volt a beszélgetési időnek 100 óra, de ma már ezt a legtöbben le se szarják. Mert ahogy itt a fórumon is lehet olvasni, a legtöbb ember az okostelefont már csak másod-harmadlagosan használja telefonálásra. És az elsődleges a multimédia funkció.
Viszont ez, ahogy írod is, jóval teljesítményigényesebb, mint egy egyszerű telefonálás. Ezt viszont akkumulátor szinten "elfelejtették" követni.Egyébként nem lenne zavaró, ha a vastagságon növelnének egy picit. Az iPhone pl már olyan vékony, hogy én rendszeresen kiejtettem a kezemből. Egyrészt ugye próbálja az ember finoman megfogni - mert drága - másrészt az oldala ívelt (2g-3gs) nincs rajta igazán fogás, ami van az meg nagyon keskeny. Velem rengetegszer előfordult, hogy úgy kicsúszott a kezemből, mint a szappan
és szó szerint kapkodtam utána a levegőben, mint valami mesében... Ezért is ment tönkre, túl sokszor ejtettem le.
Szóval ha mondjuk 5 mm-rel vastagabb lenne, az még mindig nem lenne akkora érvágás. És szerintem megérné ha ezzel akár csak 1,5 vagy talán 2x-es üzemidő növelést érhetnének el. Ami mindjárt barátibb lenne, mint a max 2 nap.
Hiszen egy alapból 10mm vastag telefonnál már nemsokat számít, hogy 10 vagy 15mm vastag legyen. Talán így még kényelmesebb fogási felületet is tudnának adni neki.
Kényelem szempontjából meg az az 5mm nem olyan vastag. Nem az a +5mm miatt nem fogom tudni zsebre tenni, hanem mondjuk a 4-4,5 colos kijelzőátmérő miattAmúgy az én LG optimus one-om akksija kb 3-3,5mm vastag. Tehát ha mégegy ilyen akksit rátennének mondjuk "összekötve" még akkoris csak +3-4mm-rel lenne vastagabb, ami szerintem lószar. Jelentéktelen. De cserébe bírná 4 napig, sokkal boldogabb lennék
Szerintem ez gyártói részről se lenne nagydolog megoldani. Csak a gyártók meg bele vannak bolondulva a készülékek vékonyításába. Ez is olyan e-pénisznövelő dolog. Hiszen ki nem szarja le, hogy az egyik telefon 12mm-es a másik meg mondjuk 10 vagy 9. gyakorlatban ez a pár mm semmit nem számít. De a gyártó meg villoghat vele és növelheti a mobil péniszét vele.
Az meg, hogy vegyek hozzá külön akksit nem megoldás. Azt hiszem egy mobil eszköznél a 3-4 napon át tartó használat nem extra kívánság.
Persze, az is egy megoldás. De pl egy ~ 4000 köbcentis amerikai terepjárót se adhatnak el úgy egy 20 literes tankkal, hogy ha nem tetszik akkor kösd utána a benzinkutat. Hanem szépen tesznek bele mondjuk egy 80-100 literes tankot, hogy elég legyen, mert sokat fogyaszt a gépezet. -
Dany007
veterán
Hát de nem erre van kitalálva az okostelefon?
Hol netezzek mobilon ha nem utazás közben?Ne hülyéskedj már minek a 3G?
Otthon, a munkahelyen de ma már a legtöbb szállodában is tudok netezni "vezetékről vagy wifiről". Meg minek a telefonba a gps ha nem utazásközben használjam?
Meg minek a videófelvétel? A filmnézés?
Gondolod majd valaki otthon a 105-centis lcd mellett majd a telefonon fog filmet nézni?De nem azt mondom, hogy nem vagyok el, vagy hogy 8 órán át filmet akarok nézni, de ezeket a készülékeket pont ilyen célra találták ki! Hiszen ezért mobil. Hogy mozgás / menet közben utazás alatt el tudjam érni ezeket a szolgáltatásokat.
Szóval nem értem mi a gond ezzel. A GPS meg a GPS alapú layer böngészőnek pontosan ez a célja, hogy ha elutazol egy városba, akkor a GPS meg a net segítségével megtudod nézni, hogy a környékeden épp milyen látnivalók vannak, hol van egy étterem, egy kávézó stb... -
Dany007
veterán
Alaphelyzetben én is leszarom. Pont ezért, mert valahol mindig "megszállok" estére, legtöbbször persze otthon és ott van konnektor.
Csak mondjuk bizonyos esetekben utazásnál problémás lehet. Egy hosszabb vonatúton (nem belföldre gondolok), ahol az ember 3G-zik, gps-ezik egyszóval használja a telefonját.Régen én a 3210-essel megtudtam csinálni, hogy 3-4 napos utakra nem vittem magammal töltőt, csupán arra figyeltem, hogy indulás előtt fullon legyen. Még utolsó csíkon is bírta 1-2 napig alaphasználat mellett.
A különbség csak az, hogy ma már más lett az alaphasználat mint akkor. Akkor alap volt a készenlét, sms, beszélgetés, meg némi játék a Snake-kel
Ma meg már alap, hogy mindemellett(!) az ember netezik monjduk 3G-ről, fotókat készít, esetleg rövidebb videókat, gps, google maps. És arról már ne is beszéljek, hogy egy hosszú vonat / egyéb úton ha már ilyen telefonja van az embernek akkor szívesen megnézne 1-1 filmet is. A zenehallgatás meg alap. Esetleg egy kis játék. Hiszen erre valók ezek az "okos"telefonok.Direkt kiemeltem dőlttel azokat a dolgokat, amik egy esetleges utazás kapcsán fontosak lehetnek. Látszik, hogy mekkora a különbség egy mondjuk 5-10 évvel ezelőtti telefon hétköznapi használata és egy mostani között.
A durva, hogy az akksik kapacitása alig változott valamit, érdemben szinte semmit. -
Weißturul
senior tag
nálam is megy az x8 napközben folytonos 3gvel és max fényerővel. Estére én is mindig feldugom, mert ki tudja mi lesz holnap. Lelhet pl h fél órán át filmezni kell vagy pefojtatok x óra beszélgetést és akkor meg nem biztos hogy hazaérnék vele. Nekem csak egyszer merült le de akkor is aksit kalibráltam
-
Rickazoid
addikt
A Sony Ericssonokban is Li-Poly akku van és eddig még egyet sem láttam felrobbanni vagy hamar tönkremenni...
a mostanim 3 napot elmegy az (általam értelmezett) átlag használat mellett.
Megjegyzem ha jól tudom valamikor 2004-ben lettek kész az első üzemanyagcellás akkuk telefonokba és már akkor legalább tízszer jobb teljesítményt nyújtottak, mint a mai akkuk, amik lényegében ugyanazok, mint az akkori Li-Ion és Li-Poly akkuk. Kocsikból pedig azért nem látsz üzemanyagcellásokat, mert nincs hozzá kúthálózat. Nem mennél sokra egy kocsival, amit csak egyetlen városban tudsz megtankolni, esetleg egy kamion pótkocsiját kell vontatni, tele metanollal (vagy hidrogénnel, de az sokkal drágább).
Az egyéb lehetőségekért meg lásd a linkemet. Csak Wikipedia, de van pár érdekesség, amin lehet gondolkodni, hogy miért nem élvez prioritást az ilyen irányú kutatás gyakorlatilag sehol.
Vegyünk egy egyszerű példát: mennyi idő kellett, hogy az első elektromos repülőgéptől eljussanak emberek a Holdra? 30-40 év? Mennyi idő kellett, hogy eljussanak a Marsra? Ja, hogy a technológia 60 éve létezik, de senki nem szánt rá elegendő összeget, mert vége a világháborúknak és a hidegháborúnak? Pénz, Remusz911, Pénz. Erről van itt szó. Ahol több a pénz, gyorsabb a fejlődés, amire több pénzt költenek, gyorsabban fejlődik, amelyik projektet több pénzzel támogatják, hamarabb készül el. Ma az akkumulátorok sokad rangú projektek, többek közt mert veszélyeztetik az olajkereskedelmet, ami egyben alapja a világot irányító nemzetnek, az USA-nak. Ha valaki piacra dobna egy akkut, amivel a telefonod elfut aktív használat mellett is 3-5 napot, bárki feltehetné, hogy nagyban milyen jó lenne az az akku autókban. Az első autók sem belsőégésű motorosok voltak egyébként, hanem elektromosak, csak az egyébként antiszemita Ford volt olyan kedves és a lehető legrosszabb, de legolcsóbb megoldást dolgozta ki és beetette a népet, hogy ez húdejó lesz. És ez megy ma már mindenhol, minden legyen a lehető legolcsóbban előállítható, nem számít, ha kicsit több időráfordítással és nagyobb anyagi befektetéssel hosszú távon nagyságrendekkel jobban megtérülne, mert a rövidtávú profit a cél. Nem kell itt technológiai akadályokat keresni, mert politikai akadályok vannak csak. És ez az előbbi mondat a lényeg. -
Dany007
veterán
Tudom, direkt írtam ilyen stílusban, kíváncsi voltam ki ugrik rá és mivel...
Egyszerűen bosszant, hogy dobják ki a nagyobbnál nagyobb kijelzőket, a nagyobbnál nagyobb felbontásokat, közben az akksi meg marad u.a.
Egyik gyártó sem (talán az Appleről voltak viszont ilyen hírek) foglalkozik eleget az akkumulátorral. Gyakorlatilag 5-10 éve nem változott semmi. Semmi érdemi.
Anno a 3210-esnek is volt 1200-as akksija. A mostani telefonokhoz is olyan 1400-1500-as akksi jár. Ennyi...Szerintem abba kéne hagyni a kijelzőméret növelését meg a felbontás és egyéb dolgok fejlesztését, és szépen mindenkit ráállítani az akksi fejlesztésére, mert lassan már oda jutunk, hogy adott a csúcskészülék ami mindent tud, csak épp használni nem lehet, mert egyetlen napig se bírja. A gyártó meg leszarja, mert a telefont a hatalmas kijelzővel meg felbontással meg HD videofelvétellel és hasonlókkal adja el, akksival nemigazán tudná. Miközben az is egyre égetőbb probléma.
Pár hónapja volt egy cikk, hogy az Apple dolgozik az akkumulátorok elektronűrűségének növelésén. Hát kíváncsian várom mi lesz belőle.
Egyébként szerintem azt a 10mm-es vastagságot simán feláldozhatnák annak érdekében, hogy több készülékbe is ilyen - a cikkben említett - 2700mAh-s akksi kerüljön. Na nem azt mondom, hogy legyen 2cm vastag a telefon, de mondjuk egy 1,5-et még eltudnék viselni, plusz egy nap üzemidőért.Egyébként a gond ott van, hogy lassan már nincs tovább mit fejleszteni. Hiszen ha még több funkciót, extrát tesznek a telefonba (mondjuk mobil projectort, ami már régóta tervbe van véve), akkor egyszerűen az akkuidő annyira lefog csökkeni, hogy teljesen használhatatlan lesz a telefon.
Így nemsokára eljutnak majd a gyártók arra a pontra, amikor vagy akku-t fejlesztenek, vagy nem tesznek újdonságokat a telefonba, mert pár órás üzemidővel már senki nem venné meg. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Autós topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest