- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
gyendre2 #244 üzenetére
Nekem is az aug. 13-i v2.115.324908221-es van fenn. A 2.112.312533666-et váltotta (ez volt fenn elsőként). Nálam minden OK.
Hogy mikor érdemes frissíteni? Hááát ... én úgy vagyok vele, hogy mikor eszembe jut, ránézek, és ha van frissebb, akkor felteszem. Viszont mindegyik apk-t szépen elteszem, és ha ne adj' Isten gond lenne, akkor visszalép(eget)ek. -
tomp
félisten
válasz
gyendre2 #248 üzenetére
Nekem 2.115 van.
Magyarország van a fiókban, Play Áruházban is. Korábban én is apk-ból telepítettem aztán év elején szólt a Play Áruház, hogy frissítés van hozzá. Azóta frissít sőt ha letörlöm telelíteni is tudom.
OnePlus-t használok. Leveleztem hosszan a Google-el is. Google álláspontja szerint hivatalosan nem érhető el a GPay de előfordulhat, hogy tudom telepíteni. Viszont magyar bankkártyával nem fog menni.
Szóval lehet valami teszt lenne?2.115-el a közelben lévő üzleteket se mutatja a hűségprogram. Eddig legalább a szlovák helyeket listázta. Transferwise-al van ez a tranzakció listázási csúszás. TW appban természetesen azonnal mutatja.
-
gyendre2
tag
@st6969
Nekem Oneplus 7 Pro minden legfrissebb és hiba nélkül fut, 1x kellett engedélyezni.@emeritus
Az app nem fog frissülni, hacsak nem állítom át a Play áruházban a régiót UK-ra.
Ki is írja, hogy nem támogatott a régió és a verzió is az amit még felraktam pár hete.@tomp
Nekem 2.114 verzió van fent épp és érintés után rögtön ottvan mennyiért vettem valamit és hol. Curve kártyát hasaznál az app. Minden reggel használom és eddig mindig érintés után rögtön jó volt.
A Play áruházad UK régióra van állítva? Vagy neked hogy frissül? Az enyém azt írja, nem támogatott régió. Nem tervezek régiót váltani, mert kell MO. más appokhoz. -
tomp
félisten
Nekem a Play Áruházból frissül. Kh 1hete csak annyi a hiba, hogy valamiért nem azonnal jelenik meg az NFC-s tranzakció a Pay appban hanem később. 5-30perc elteltével. Ez viszont szerver gond lehet mert töröltem a kártyát és újra hozzáadtam de ugyan ez. App adatait is töröltem, hogy nem e az appal van gond a háttérben de nem.
-
st6969
őstag
válasz
gyendre2 #244 üzenetére
Szia
én még 1x sem frissítettem, de jogos amit írsz, célszerű lenne, viszont mivel nem támogatott még itthon, mi a garancia, hogy az újabb verzió is fog működni?
Ráadásul nekem letiltja a rendszer a Google Pay appot, akárhányszor engedélyezem (Android 10, MIUI 11). Bármennyiszer engedélyezhetem, megnézhetem a számlatörténetet, stb., de miután bezárom, ismét tiltja.
A Google fiókszolgáltatásokon belül viszont van Google Pay-em, így tudok is fizetni, de nem tudom, hogy ez hogyan frissül / frissül-e -
gyendre2
tag
Sziasztok !
Már használom 3 hete Curve kártyával a Google Pay, az lenne a kérdésem milyen időközönként érdemes frissíteni a google pay appot?Már van 2db újabb verzió apkmirroron. Havonta elég újra telepíteni ?
-
Jofi81
őstag
Megoldódott az ügy. Ma jött email a Curve-től:
"I've had a look at this transaction and can see it was reversed by the merchant yesterday evening. You should see this amount in your account in 2-3 working days."
Délután vissza is kaptam a pénzt. Ezek szerint nem a Revolut sara volt.
-
Divinity
őstag
válasz
Kamillapapa #238 üzenetére
Ezt az appot megtudod futtatni és berakni ide az eredményt?
-
emeritus
tag
válasz
Kamillapapa #233 üzenetére
A Curve egy próbát megér. Az idézett üzenet pontos értelmezhetősége, teljes tartalmi hitelessége kérdéses lehet.
-
Divinity
őstag
válasz
Teljesen origin a rendszer? Knox esetleg nem ugrott?
-
st6969
őstag
válasz
Szia,
rendelj egy Curve kártyát, ha szerencséd van, azzal bármilyen bankkártyát be tudsz vonni GPay+NFC-s fizetésre. Ingyenes. Sőt... Írj egy privátot. -
Kamillapapa
újonc
Kedves Egybegyűltek!
Divinity a revolut topikból invitált ide, hátha valaki tud segíteni nekem.
Adott egy galaxy note8, gpay, revolut-visa kártyák (Magyar és virtuáli Angol).
Próbálkoztam mindennel, hogy nfc-s fizetés lehetséges legyen, sajnos ugyan az a probléma ugrik fel:"Nem sikerült befejezni a beállítást az üzletekben való fizetéshez. Ez a telefon nem használható üzletekben való fizetéshez. Lehetséges, hogy a telefon rootolva van, vagy valamilyen más módon megváltoztatták."
Egyébként a simple alkamazásban az otp-s kártyámmal működik az nfc, de azt külföldön nem használnám.
A segítséget előre is köszönöm! -
emeritus
tag
-
st6969
őstag
válasz
Divinity #230 üzenetére
Lehet, hogy a Google Pay-jel leginkább "csak" a felhasználó, a Google és a bankok járnak jól. Az meg kevés. Így viszont egy csomó pénzt szét lehet osztani valódi
de főleg kamufejlesztésekre. Még az sem kizárt, hogy lesznek használható részei az új rendszernek. Hátha átcsábítanak pár kiégett fejlesztőt a Simple-től, akik ott már nem tudtak tovább fejlődni(bár hozzáteszem, nekem a Simple-lel soha semmi bajom nem volt, a mai napig azzal mobilparkolok).
Aztán 4-5 év múlva, amikor már Ugandában a nádtetős kunyhókban is lehet GPay-jel fizetni, akkor talán valamelyik hazai kisbank elgondolkodik, hogy be kéne vezetni (persze lehet, hogy akkor már a Google a középső ujjával válaszol). -
st6969
őstag
Nem kell ide nekünk Google Pay. Bár az kész van, és jó. Lehet, hogy túl jó?!
Mindegy, inkább fejlesztünk valamit. -
ACE-
addikt
Olyan nincs hogy sikertelen a terminálnál a tranzakció és bukod a pénzt... A kereskedő és a kártyát elfogadó bank (A kereskedővel szerződésben lévő bank) egyértelműen be tudja azonosítani a vásárlást, illetve annak sikertelenségét. Legcélszerűbb azt megtudni hogy a terminált melyik bank üzemelteti (a terminálra rá is szokott írva lenni, meg a fizetési cetlin is rajta van) és azt kell megkeresned. Ezt a saját bankod is meg tudná tenni, de itt nem tudja, mivel közbeékelődött a Curve. A Curve-el nekem is vannak hasonló problémák...
Nekem 2 hete zárolva van 15ezer Ft-om a bankszámlán, egy önkiszolgáló tankolás miatt, ami 15ezer Ft csak az előterhelés volt, a valós tankolás összegét már levonták, de a Curve-ön ez valahogy nem ment át, de a bankom már 2 hete zárolva tartja... nem a megélhetésem múlik rajta de sokaknál azért probléma lehet ha nem tudják nélkülözni az összeget, és lehetett volna nagyobb összeg is.
-
Divinity
őstag
válasz
<Adamsky> #222 üzenetére
Csak marketing bullsh-t, azt nyomják SImpleék, hogy Simple kértyával használd az Apple Pay-t és akkor milyen jü együtt a kettő.
Apple eszközökön az NFC fizetés csak in-house megoldással megy, ami miatt pont erőltetik, hogy nyomják a bankok, androidion meg összeraknak valami kókány appot aztán nesze -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Divinity #216 üzenetére
"Ellenében ugye Apple oldalon nincs ilyen megoldás a bankoknak a zárt rendszer miatt így muszáj volt elindulni az Apple Pay felé."
Rosszul tudom, hogy abban a pillanatban ahogy használhatóvá vált az Apple Pay Magyarországon, a Simple is támogatta? Vagyis egy almásnak - most már - adott a választási lehetőség.(#218) st3v3np3t3r
+1
Én sem akarnám védeni őket de időarányosan nálam a Simple jobban vizsgázott (eddig). Persze ez lehet nem a Google Pay hibája (a még nagyobb gond, hogy sose fog kiderülni, ergo tenni nem nagyon tudok ellene) de nekem már az első hónapban összejött egy sikertelen fizetés."ideje platformot váltani... " - én annyira, de annyira nem akarok, de közben érzem, hogy egyszer eljön a nap, amikor annyira tele lesz a tököm azzal, hogy
• az Android is egyre zártabb
• sok mindent (több mindent) meg lehet oldani Android alatt, de sajna meg is kell ...
• csak tepsi Android telefonok vannak
• ... amik lassan drágábbak, mint az alma túlárazott (?) készülékei -
Blamazs
senior tag
Pont ma volt egy csörtém a csodálatos mkb bankkal. Nekik nemhogy az nfc fizetés, de a saját mobilbank appjuk is egy hulladék, akár az egész társaság. Évek óta képtelenek összerakni. Az nfc-s fizetési appjukat fel sem raktam a play értékelések alapján. Elég kinlódni egy fejlesztésükkel is. Remélem a GPay menni fog ebben a verzióban sokáig, és lassan elfelejthetem az mkb-vel töltött hosszú kinlódós éveket.
-
Divinity
őstag
válasz
st3v3np3t3r #218 üzenetére
Viccen kívül én is ezért gondolkoztam el most a platform váltáson, gépből úgyis mac-em van meg tabletet is iPad-re fogom cserélni mondom akkor miért ne legyen, megint, iPhone ott úgyis van rendes óra, csak sikerült lebeszélnem magam róla mert egyszer ezt az utat már bejártam még i7 idején és nem jött be a dolog
FitbitPay megy mókolás nélkül Revolut (meg tán Curve-el is) kártyával itthon is a kérdés az lesz e mostanában Versa 3 és mit alkotott vele a Google
-
Divinity
őstag
-
Nem akarom védeni, de nekem sosem volt vele bajom... közel 2évig használtam,mielőtt GránitBankoslettem. Jelenleg inkább az a baj a Simple appal, hogy más bankok kártyáival nem engedi az NFC-s fizetést... Ami elég gáz... Nekem ugye van Revom is, ilyen szempontból nekem kényelmesebb a Google Pay, a Curve appban kiválasztom a terhelendő kártyát és kész... Jövő februárban jár le az előfizum hűségideje,aztán ideje platformot váltani... Ilyen ütemben itthon az okosórás fizetés hivatalos bevezetése még megvárja a következő nagy aszteroidát ami elmossa az emberiséget
Ez is vicc, hogy úgy kell hakcelni/barkácsolni... holott az órák javarésze már tudja. A GearS3 órámmal is ez volt egyedüli bajom... 70ezer forint volt, NFC fizetés funkció nélkül csak túlárazott óra... Az SPay beizgatása rajta meg nem megy mindenkinek sajnos, bár ez még egyszerűen megoldható.
-
Divinity
őstag
Ez bonyolultabb annál, nem technikai problémák vannak inkább marketinges és logisztikai. Alapvetően ugye Google Store sincs itthon, főleg azért mert akkor szervíz pontokat is kéne üzemeltetni ami ugye nem olcsó és valószínűleg nem érné meg nekik hisz a lakosság (mondjuk) 70%-ának lövése sincs róla, hogy a Google hardvert is gyárt, árul.
A Pay kapcsán pedig a legfőbb probléma, hogy amíg nincs olyan bank akivel letudnának pacsizni okosba addig biztosan nem lesz elérhető, az itthoni bankok nagyrésze pedig rendelkezik saját megoldással Androidra így nem feltétlen mennek bele vagy erőltetik az ő oldalukról a témát. Ellenében ugye Apple oldalon nincs ilyen megoldás a bankoknak a zárt rendszer miatt így muszáj volt elindulni az Apple Pay felé. Viszont ha csak belegondolunk abba, hogy a Simple az OTP-nek mennyibe fájt (fejlesztő vagyok, tisztában vagyok a szoftver fejlesztési költségekkel) akkor könnyen beláthatjuk, hogy nem feltétlen akarják kidobni azt a pénzt az ablakon akár csak a többi bank akinek van hasonló megoldása
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Divinity #212 üzenetére
Szokás azt mondani, hogy mi nem vagyunk elég nagy piac. Bezzeg az Apple-nek azok vagyunk? Pedig még volt is némi előnye az Android-nak (ugye azzal - még ha a bank saját alkalmazásával is, de - lehetett fizetni), aztán egyszer csak "bumm" és Apple Pay-el - tudtommal - minden hazai kártya kompatibilis lett.
-
Divinity
őstag
Google Pay is now available for 25 new banks in 14 countries
Nagyrészt Európai bankok, többek között a Németbe kibocsátott Curve kártyák is mennek mostmár -
tomp
félisten
OTP zárolta mert vásárlási infót kaptak. Elutasítást már nem kapták meg!
GPay-nél nem lehet mert ők nem kezelik a pénzt, csak a kártya adatot adják át, Curve-höz eljutott a tranzakciós infó, hogy elutasítva de az OTP már nem kapta meg így ott "levonták" azaz zárolva lett az összeg. Mivel ugye nem fog a pénzért jelentkezni az eladó így fel lesz oldva.
De ha jelzed a Curve felé akkor ők felgyorsíthatják azzal, hogy elküldik az OTP felé az elutasítást. Nekem volt már ilyen. Még aznap jeleztem a Curve-nek. 3munkanap elteltével jött az sms az OTP-től, hogy sztornó. -
hard74
senior tag
válasz
<Adamsky> #205 üzenetére
Vajon az én pénzem hol pihen?
Sikertelen gpay fizetés pennyben.
Mivel ezután eltávolítottam a payből a Curve kártyát,így ott nem látok semmit hiába raktam vissza uazt a kártyát.(Az összes pay-es fizetés eltűnt kivéve a play áruházban történt vásárlásokat.)
Gpay:semmi
Curve:Declined
Otp:Könyvelés alatt
Mindez július 15-én történt. -
Jofi81
őstag
válasz
<Adamsky> #207 üzenetére
Igen, kérték, hogy töltsem ki, írtam nekik, hogy a Metro mit válaszolt. Én is kíváncsi leszek. De ha bukom a pénzt, akkor egyelőre befejezem a fintech pályafutásom. (Bár nem tudom, hogy kinek a hibája, a Revolutot egy éve használom gond nélkül, a Curve-öt meg csak két hete...)
-
<Adamsky>
nagyúr
Én is arra tippelnék, hogy a Revolut-nál van a pénzed. Nálam is volt egy félresikeredett fizetés, csak akkor a "sor végén" egy OTP-s virt. kártya volt.
• Google Pay: "Refunded"
• Curve: levonva (nem jelzett hibát)
• OTP: levonva (nem jelzett hibát)
Majd pár nap múlva megjelent az OTP-s számlámon a visszatérített összeg (Curve semmit nem jelzett) -
Jofi81
őstag
A chargeback form feltétele, hogy előbb próbálj meg kapcsolatba lépni a kereskedővel. Megtettem, a Metronál nincs a pénzem. Mondjuk meg is lepődtem volna, mert a Google Pay szerint nem történt kifizetés.
Viszont az mitől lehet, hogy a Google Pay és a Curve szerint8382 az összeg, a Revolut pedig 8596,95-öt vont le. 21,9 GBP. A Curve miatt van a váltás? Mert eddig ilyen nem volt...
Új hozzászólás Aktív témák
lo Update 2 (2021.09.07):Többen is jelztétek, hogy elérhető az alkalmazás mostantól Magyarországon is! Innentől az...
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest