- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Csak 15 ezret kérnek ezért az autós fejegységért - hát olyan is
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
stracker06
aktív tag
Ha felragasztom a műszerfalra a kis műanyag lapkát, amelyhez a tartó rögzíthető, hogyan tudom később nyom nélkül eltávolítani? Esetleg próbálta már valaki?
-
válasz
Gabesz87 #123 üzenetére
Én inkább mindkét szivacsból kivágnék valamennyit, de azért maradjon is a fülön. Elvileg nem karcolja össze, de a tökéletes magyar utakon néha az ember belefut egy két kátyúba, és hát ... szóval elképzelhető hogy mozogni fog benne
Nekem úgy szokott bent lenni a tartóban a 620, hogy a kamera és a lezáró gomb között van megfogva, tökéletesen tartja.
-
Gabesz87
veterán
Köszi. Már csak az egyetlen gondom a méret, mert a 735 nem fér be, le kell szednem a szivacsot. Csak attól félek, akkor hosszútávon nem sérti-e a telefon szélét. Meg hát ugyebár a Lumiánál jobb oldalon van a hangerő meg a bekapcs. gomb is, szóval kicsit gáz, mert nyomja a tartó a bekapcs. gombot. Vagy úgy teszem be, hogy kilógjon minként gomb, csak akkor meg nagyon lent kell befogni a telefont. Na majd ezt még kikísérletezem.
-
Gabesz87
veterán
Megvettem a Lumia 735-öt, de előtte írtam a Dension ügyfélszolgálatnak is, akik megerősítettek benne, hogy az új platformon, 8.1-en már nincs ilyen jellegű probléma, amit írtál. És valóban: simán sikerült beállítani a frekvenciát, és a BT bekapcsolása után simán ment a kihangosító.
-
válasz
Gabesz87 #119 üzenetére
Szia ! Nekem egy lumia 620-asom van, szóval a méret nem egyezik, de ez is wp8.1-es készülék, és simán megy a telefon ezzel a kihangosítóval. Két dolgot vettem észre, ami fontos lehet, hogy pl a frekvencia átprogramozáshoz a kódküldés az nem működik ezzel a rendszerrel, tehát a frekvenciát nem fogod tudni változtatni, meg a hangerőt ( mikrofon érzékenység ) sem fogod tudni ezzel a készülékkel változtatni. ( ezt ne kérdezd miért, de nem működik, egy régi nokia series 40-es készülékkel állítottam be anno, azóta nem is nyúltam mondjuk hozzá )
A másik pedig, hogy a készüléken ha állandóra be van kapcsolva a bluetooth, és úgy ülök be az autóba, és úgy csatlakozik, akkor tökéletesen működik. Ha viszont már bent ülök, jár a motor, és akkor kapcsolom be a telefonon a kékfogat, na akkor nem mindig működik megfelelően. Szóval állandóra be van kapcsolva, és akkor nem kell odafigyelni rá ... tölteni meg amúgy is kell napont a készüléket, szóval most hogy 30 vagy 25 % -al rakom fel este töltőre, az majdnem teljesen mindegy -
Gabesz87
veterán
Üdv. Tervezek venni egy Lumia 735-öt a jelenlegi Galaxy S Advance telóm helyett, és érdeklődnék, hogy ugye azzal is gond nélkül fog működni a kihangosító? Nem platform függő, csak Bluetooth kell hozzá, szóval WP-vel is kapcsolódni fog!? A méreteket tekintve úgy láttam a 735 is belefér a tartóba. Remélem a szivacsokat nem kell levenni hozzá.
-
bozont
veterán
Vettem én is egy ilyet, bár a 2. verziója jobban bejön, de az már nagyon drága. Ez sem volt éppen olcsó. Így elsőre tetszik, masszív az egész. Az FM transmitter része elég korrekt, bár azért néha ennél is összejön némi zavarás, de kipróbálok majd több frekvenciát is. A mikrofon is jól teszi a dolgát, kipróbáltam egy hívást is, állítólag szép tisztán hallottak járó motor mellett is.
Viszont megy is vissza gariba, miután rádugom a telefont töltésre, kb fél perc után elszáll minden, teljesen lekapcsol a készülék egy pillanatra (nem csak a BT megy el, a telefonon a töltés led is kikapcsol ilyenkor) és ezután folyamatosan ezt csinálja, lekapcsol-visszajön. -
Gabesz87
veterán
válasz
Laca1212 #112 üzenetére
Nem tudom, vajon én csinálok-e rosszul valamit, de meghúztam rendesen a csavarokat, viszont nagyobb bukkanónál még így is lefordul a telefon tartóstul. A tappancs rögzítő korong, és az utána lévő, legbelső korong közti résznél (ahol forog a cucc) fordul el mindig. A csavar azt nem rögzíti, hisz gondolom az a normális, ha ott forog, viszont elég gáz, ha egy nyamvadt fekvőrendőrt nem bír ki.
-
Gabesz87
veterán
SZiasztok. Nemrég beszereztem egy ilyen tartót, már régóta szemeztem vele. Tegnap Stuttgartból hazafelé jövet le is teszteltem. Igaz, a transzmitteres részt nem használtam most, csak tartóként. Ezzel kapcsolatosan azt tapasztaltam, hogy jól tartotta a telót, bár lehetne stabilabb, viszont mélygarázsba lehajtásnál, bukkanónál a forgó tappancsos résznél az egész cucc telefonnal együtt lefordult (nem esett le, csak elfordult 180 fokot kb). Vagy csak én nem rögzítettem jól? Amikor felteszem a tappancsot, hiába csavartam jobbra a talpat, egy kicsit libeg, imbolyog, forog. Vagy addig kell csavarni, míg totál be nem szorul? Lehet, hogy még tapasztalatot kell gyűjtenem vele kapcsolatban.
-
hargitanando
csendes tag
én vettem egyet a telekomos akcióban, a tappancs nagyon jól tart, és jól esett hogy mindent adtak a felszereléshez (pontos leírás, tisztítófolyadék, ügyes ragasztós fólia) és a konfigurálás sem volt bonyolult (bár mintha meg kellett volna nyomni egy gombot a hátulján, hogy kapcsolódjon).
a szivargyújtón keresztül továbbított FM jel is nagyszerű találmány, a hangja rendben van, mint egy átlagos FM rádió (talán csak az Ö3 szól jobban Semmering tövében).
a jack kábelt is gyorsan le tudtam szedni, a kihangosító funkciója is nagyon rendben van.
ami furcsaság: szerintem melegszik a rendszer töltéskor. Moto G-t használok és beállítottam rajta, hogy töltéskor kapcsoljon be a Bluetooth, ilyenkor össze is kapcsolódik a Car Dock eszközzel, de többször is előfordult, hogy a töltés mintha megakadt volna (a Priusban ilyet nem tapasztaltam máskor), ha megakad a töltés akkor lebont a bluetooth-om (így állítottam be a telefont a Tasker alkalmazással), és megszakad az egész. Szóval úgy találom hogy az 1000 mAh-s töltés mintha nem lenne 100% stabil és a telefon is melegedett ilyenkor. Lehet, hogy többet akart volna a teló? Nem tudom, nem hiszem, takarékos teló a Moto G.
a másik furcsaság az a tartópapucs. A Moto G 0.9 miliméterrel szélesebb mint amit a Dension enged, így elég szar beletenni. Egyik kézzel szét kell feszíteni a tartót, a másikkal beletuszkolni a telefont úgy, hogy a szivacsot ne sértsem meg.
Amilyen szuper guide volt a felszereléshez, annyira nem írták le a rejtett kis imbuszt - ezt most fedeztem fel, amikor a mobilarénás cikket másodszor is elolvastam. Kell a húzás rajta, mert enélkül lifeg mint az állat. Majdnem rendeltem egy FoneBoy Supergrip tartócsipeszt, ami passzívan tartotta volna a telefont, de most úgy tűnik, hogy nem fog kelleni. Remélem.
Tetszik a Dension megoldása, ha leírnátok, hogy ti hogyan szoktátok beletenni a (széles) okostelefonotokat, talán minden problémám megoldódna
-
ANDROID???
addikt
Azért az vicc amit a Telekom honlapján a felsorolt készülékeket megnézzük, pl egy note 3 hogy fér bele?
-
biacsia
tag
Sziasztok!
Én ma vettem egy ilyen dension készüléket. Gondoltam leírom ide az első tapasztalataimat.:
Az ára postával együtt 19 volt, amit picit soknak éreztem, így nagy kíváncsisággal ültem be az autóba kipróbálni.
Sajnos aux bemenet nincs a fejegységen így azt gyorsan le is szereltem. A tájékoztatót követve, a szerelést is beleszámítva körülbelül 5 perc alatt sikerült kapcsolódni az egységhez. Olvastam a korábbi hsz-at , nem kell félni a szivacsos pofák stabilan tartják a telefont (az én esetemben xperia E). Nekem tetszenek a használt anyagok, jó masszív a szerkezet kialakítása. Megmondom őszintén legjobban a hangminősége érdekelt, így gyorsan ki is próbáltam némi zenével. A tesztelésre használt autó egy 13éves!! négykarikás A6-os gyári bose rendszerrel szerelt kis szekérke. Ezt fontos megjegyezeni, mert elég jól szól a gyári rádió. Korábban mindig a családi wayteq navi fm transzmitterével használtam ,de azzal valahogy zavaróan sistergett a zenehallgatás közben. A dension fm transzmitterével hallgatva érezhetően jobb a hangminőség, ezt már lehet szeretni! Zene hallgatás közben semmi sistergés nem hallható. Jól működik ez a szivargyújtóra modulált jel!! Aux-ot mint már említettem nincs lehetőségem kipróbálni, de az csak jobb lehet. Ezek után kipróbáltuk a telefon kihangosítást is. A hívó félnél nem lehet észrevenni, hogy a másik az autóban ül és nem a kezében tartja a telefont, illetve az autóban ülve is meggyőző a hangokat produkált..
Összegezve szerintem megéri az árát, főleg ha olyan autóban szeretnénk használni, ahol nem tudjuk, vagy nem szeretnénk a magas költséget miatt kicserélni a gyári fejegységet. -
Laca1212
őstag
Sziasztok!
Elgondolkoztam egy ilyenen, elég jó áron van most T webshopban (17e).
Azt kérdezném, hogy navigálás vagy egyéb nagy akkufogyasztó alkalmazás közben tudja tölteni a telót? Vagy minimum szinten tartani? Ha merülne navi közben az kellemetlen lenne. Nekem One-t kellene töltenie, ha ez számít. Ennek 1A-es a töltője. Elég az? A 2-es verzióhoz 2,1 A-est adnak... -
pászka
tag
Tegnap szóltak hogy megjöttek az első darabok, be is vettem megvenni de mivel nyílt az új terméknek új topk oda írtam az első benyomásokat. http://mobilarena.hu/tema/re_dension_car_dock_for_smartphone_2_tagabbra_nyi/friss.html
-
pászka
tag
válasz
Set-Comment™ #103 üzenetére
Akkor marad a várakozás.
-
pászka
tag
válasz
Set-Comment™ #101 üzenetére
A sony Z belefér azt mondták ha leszedem a szivacs tappancsokat, de nem akarok olyat venni amit szét kell szedni hogy használni tudjam, valamint ott van az nfc is ami a régiben tudtommal nincs benne. Úgyhogy marad a várakozás.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Egy okos és praktikus autós kiegészítőre tettünk szert, amely egyszerre több kütyüt is képes kiváltani és gyakorlatilag platformfüggetlen.
- Politika
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Opel topik
- Xbox Series X|S
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 10
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- További aktív témák...
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Apple Magsafe töltő eladó
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- Egyedi telefonszám, szép szám, Vodafone +3670-791-9999, +3670-793-9999
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest