Hirdetés
- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Garmin Tactix 8 AMOLED - bevetésre kész
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stracker06
aktív tag
Ha felragasztom a műszerfalra a kis műanyag lapkát, amelyhez a tartó rögzíthető, hogyan tudom később nyom nélkül eltávolítani? Esetleg próbálta már valaki?
-
válasz
Gabesz87 #123 üzenetére
Én inkább mindkét szivacsból kivágnék valamennyit, de azért maradjon is a fülön. Elvileg nem karcolja össze, de a tökéletes magyar utakon néha az ember belefut egy két kátyúba, és hát ... szóval elképzelhető hogy mozogni fog benne
Nekem úgy szokott bent lenni a tartóban a 620, hogy a kamera és a lezáró gomb között van megfogva, tökéletesen tartja.
-
Gabesz87
veterán
Köszi. Már csak az egyetlen gondom a méret, mert a 735 nem fér be, le kell szednem a szivacsot. Csak attól félek, akkor hosszútávon nem sérti-e a telefon szélét. Meg hát ugyebár a Lumiánál jobb oldalon van a hangerő meg a bekapcs. gomb is, szóval kicsit gáz, mert nyomja a tartó a bekapcs. gombot. Vagy úgy teszem be, hogy kilógjon minként gomb, csak akkor meg nagyon lent kell befogni a telefont. Na majd ezt még kikísérletezem.
-
Gabesz87
veterán
Megvettem a Lumia 735-öt, de előtte írtam a Dension ügyfélszolgálatnak is, akik megerősítettek benne, hogy az új platformon, 8.1-en már nincs ilyen jellegű probléma, amit írtál. És valóban: simán sikerült beállítani a frekvenciát, és a BT bekapcsolása után simán ment a kihangosító.
-
válasz
Gabesz87 #119 üzenetére
Szia ! Nekem egy lumia 620-asom van, szóval a méret nem egyezik, de ez is wp8.1-es készülék, és simán megy a telefon ezzel a kihangosítóval. Két dolgot vettem észre, ami fontos lehet, hogy pl a frekvencia átprogramozáshoz a kódküldés az nem működik ezzel a rendszerrel, tehát a frekvenciát nem fogod tudni változtatni, meg a hangerőt ( mikrofon érzékenység ) sem fogod tudni ezzel a készülékkel változtatni. ( ezt ne kérdezd miért, de nem működik, egy régi nokia series 40-es készülékkel állítottam be anno, azóta nem is nyúltam mondjuk hozzá )
A másik pedig, hogy a készüléken ha állandóra be van kapcsolva a bluetooth, és úgy ülök be az autóba, és úgy csatlakozik, akkor tökéletesen működik. Ha viszont már bent ülök, jár a motor, és akkor kapcsolom be a telefonon a kékfogat, na akkor nem mindig működik megfelelően. Szóval állandóra be van kapcsolva, és akkor nem kell odafigyelni rá ... tölteni meg amúgy is kell napont a készüléket, szóval most hogy 30 vagy 25 % -al rakom fel este töltőre, az majdnem teljesen mindegy -
Gabesz87
veterán
Üdv. Tervezek venni egy Lumia 735-öt a jelenlegi Galaxy S Advance telóm helyett, és érdeklődnék, hogy ugye azzal is gond nélkül fog működni a kihangosító? Nem platform függő, csak Bluetooth kell hozzá, szóval WP-vel is kapcsolódni fog!? A méreteket tekintve úgy láttam a 735 is belefér a tartóba. Remélem a szivacsokat nem kell levenni hozzá.
-
bozont
veterán
Vettem én is egy ilyet, bár a 2. verziója jobban bejön, de az már nagyon drága. Ez sem volt éppen olcsó. Így elsőre tetszik, masszív az egész. Az FM transmitter része elég korrekt, bár azért néha ennél is összejön némi zavarás, de kipróbálok majd több frekvenciát is. A mikrofon is jól teszi a dolgát, kipróbáltam egy hívást is, állítólag szép tisztán hallottak járó motor mellett is.
Viszont megy is vissza gariba, miután rádugom a telefont töltésre, kb fél perc után elszáll minden, teljesen lekapcsol a készülék egy pillanatra (nem csak a BT megy el, a telefonon a töltés led is kikapcsol ilyenkor) és ezután folyamatosan ezt csinálja, lekapcsol-visszajön. -
Gabesz87
veterán
válasz
Laca1212 #112 üzenetére
Nem tudom, vajon én csinálok-e rosszul valamit, de meghúztam rendesen a csavarokat, viszont nagyobb bukkanónál még így is lefordul a telefon tartóstul. A tappancs rögzítő korong, és az utána lévő, legbelső korong közti résznél (ahol forog a cucc) fordul el mindig. A csavar azt nem rögzíti, hisz gondolom az a normális, ha ott forog, viszont elég gáz, ha egy nyamvadt fekvőrendőrt nem bír ki.
-
Gabesz87
veterán
SZiasztok. Nemrég beszereztem egy ilyen tartót, már régóta szemeztem vele. Tegnap Stuttgartból hazafelé jövet le is teszteltem. Igaz, a transzmitteres részt nem használtam most, csak tartóként. Ezzel kapcsolatosan azt tapasztaltam, hogy jól tartotta a telót, bár lehetne stabilabb, viszont mélygarázsba lehajtásnál, bukkanónál a forgó tappancsos résznél az egész cucc telefonnal együtt lefordult (nem esett le, csak elfordult 180 fokot kb). Vagy csak én nem rögzítettem jól? Amikor felteszem a tappancsot, hiába csavartam jobbra a talpat, egy kicsit libeg, imbolyog, forog. Vagy addig kell csavarni, míg totál be nem szorul? Lehet, hogy még tapasztalatot kell gyűjtenem vele kapcsolatban.
-
hargitanando
csendes tag
én vettem egyet a telekomos akcióban, a tappancs nagyon jól tart, és jól esett hogy mindent adtak a felszereléshez (pontos leírás, tisztítófolyadék, ügyes ragasztós fólia) és a konfigurálás sem volt bonyolult (bár mintha meg kellett volna nyomni egy gombot a hátulján, hogy kapcsolódjon).
a szivargyújtón keresztül továbbított FM jel is nagyszerű találmány, a hangja rendben van, mint egy átlagos FM rádió (talán csak az Ö3 szól jobban Semmering tövében).
a jack kábelt is gyorsan le tudtam szedni, a kihangosító funkciója is nagyon rendben van.
ami furcsaság: szerintem melegszik a rendszer töltéskor. Moto G-t használok és beállítottam rajta, hogy töltéskor kapcsoljon be a Bluetooth, ilyenkor össze is kapcsolódik a Car Dock eszközzel, de többször is előfordult, hogy a töltés mintha megakadt volna (a Priusban ilyet nem tapasztaltam máskor), ha megakad a töltés akkor lebont a bluetooth-om (így állítottam be a telefont a Tasker alkalmazással), és megszakad az egész. Szóval úgy találom hogy az 1000 mAh-s töltés mintha nem lenne 100% stabil és a telefon is melegedett ilyenkor. Lehet, hogy többet akart volna a teló? Nem tudom, nem hiszem, takarékos teló a Moto G.
a másik furcsaság az a tartópapucs. A Moto G 0.9 miliméterrel szélesebb mint amit a Dension enged, így elég szar beletenni. Egyik kézzel szét kell feszíteni a tartót, a másikkal beletuszkolni a telefont úgy, hogy a szivacsot ne sértsem meg.
Amilyen szuper guide volt a felszereléshez, annyira nem írták le a rejtett kis imbuszt - ezt most fedeztem fel, amikor a mobilarénás cikket másodszor is elolvastam. Kell a húzás rajta, mert enélkül lifeg mint az állat. Majdnem rendeltem egy FoneBoy Supergrip tartócsipeszt, ami passzívan tartotta volna a telefont, de most úgy tűnik, hogy nem fog kelleni. Remélem.
Tetszik a Dension megoldása, ha leírnátok, hogy ti hogyan szoktátok beletenni a (széles) okostelefonotokat, talán minden problémám megoldódna
-
ANDROID???
addikt
Azért az vicc amit a Telekom honlapján a felsorolt készülékeket megnézzük, pl egy note 3 hogy fér bele?
-
biacsia
tag
Sziasztok!
Én ma vettem egy ilyen dension készüléket. Gondoltam leírom ide az első tapasztalataimat.:
Az ára postával együtt 19 volt, amit picit soknak éreztem, így nagy kíváncsisággal ültem be az autóba kipróbálni.
Sajnos aux bemenet nincs a fejegységen így azt gyorsan le is szereltem. A tájékoztatót követve, a szerelést is beleszámítva körülbelül 5 perc alatt sikerült kapcsolódni az egységhez. Olvastam a korábbi hsz-at , nem kell félni a szivacsos pofák stabilan tartják a telefont (az én esetemben xperia E). Nekem tetszenek a használt anyagok, jó masszív a szerkezet kialakítása. Megmondom őszintén legjobban a hangminősége érdekelt, így gyorsan ki is próbáltam némi zenével. A tesztelésre használt autó egy 13éves!! négykarikás A6-os gyári bose rendszerrel szerelt kis szekérke. Ezt fontos megjegyezeni, mert elég jól szól a gyári rádió. Korábban mindig a családi wayteq navi fm transzmitterével használtam ,de azzal valahogy zavaróan sistergett a zenehallgatás közben. A dension fm transzmitterével hallgatva érezhetően jobb a hangminőség, ezt már lehet szeretni! Zene hallgatás közben semmi sistergés nem hallható. Jól működik ez a szivargyújtóra modulált jel!! Aux-ot mint már említettem nincs lehetőségem kipróbálni, de az csak jobb lehet. Ezek után kipróbáltuk a telefon kihangosítást is. A hívó félnél nem lehet észrevenni, hogy a másik az autóban ül és nem a kezében tartja a telefont, illetve az autóban ülve is meggyőző a hangokat produkált..
Összegezve szerintem megéri az árát, főleg ha olyan autóban szeretnénk használni, ahol nem tudjuk, vagy nem szeretnénk a magas költséget miatt kicserélni a gyári fejegységet. -
Laca1212
őstag
Sziasztok!
Elgondolkoztam egy ilyenen, elég jó áron van most T webshopban (17e).
Azt kérdezném, hogy navigálás vagy egyéb nagy akkufogyasztó alkalmazás közben tudja tölteni a telót? Vagy minimum szinten tartani? Ha merülne navi közben az kellemetlen lenne. Nekem One-t kellene töltenie, ha ez számít. Ennek 1A-es a töltője. Elég az? A 2-es verzióhoz 2,1 A-est adnak... -
pászka
tag
Tegnap szóltak hogy megjöttek az első darabok, be is vettem megvenni de mivel nyílt az új terméknek új topk oda írtam az első benyomásokat. http://mobilarena.hu/tema/re_dension_car_dock_for_smartphone_2_tagabbra_nyi/friss.html
-
pászka
tag
válasz
Set-Comment™ #103 üzenetére
Akkor marad a várakozás.
-
pászka
tag
válasz
Set-Comment™ #101 üzenetére
A sony Z belefér azt mondták ha leszedem a szivacs tappancsokat, de nem akarok olyat venni amit szét kell szedni hogy használni tudjam, valamint ott van az nfc is ami a régiben tudtommal nincs benne. Úgyhogy marad a várakozás.
-
pászka
tag
KHmmm, Ma beszéltem velük a II-es kiadása csúszik, elvileg plusz egy hónapot mondtak, remélem nem lesz belőle kettő.
-
pászka
tag
válasz
Al Capone #96 üzenetére
Szia! Én tegnap beszéltem velük és azt mondták hogy a smartphone 2-be belefér a telóm, (Xperia Z) és tartalmaz nfc-t is. Leadtam egy előrendelést így 10%-al olcsóbban adják, de az előrendelés nem kötelez semmire. Ha megjön az eszköz értesítenek és elugrok hozzájuk kipróbálom hogy jó-e és ha megfelel megveszem. A teljes árra 26.000-et mondtak. Kb 2 hét múlva jönnek az első darabok, tehát június vége vagy max július első hete.
-
Al Capone
tag
Üdv!
Tudtok valamit az új Smartphone2-ről? Miben változott, lehet-e már valahol kapni? Érdemes beújítani egy ilyet, vagy tökéletes a régebbi modell is? HTC One S-em van, ha jól tudom az befér a régebbibe is.
-
válasz
Kruppmityu #94 üzenetére
Nekem a kocsiban egy cd-s fejegység van, gyári. A cd-nél valamivel gyengébben szól. Bár inkább csak kevesebb a dinamikája, teljesen hallgatható. Cserében kárpótol, hogy a navi viszont sokkal jobb így, és a telefon beszélgetések is tökéletesek rajta. Nem panaszkodott senki, sem a minőségre, sem a hangerőre. Az én oldalamon meg tökéletes. ( Mondhatnám úgy is, egy középkategóriás autó gyári kihangosítójához simán felér )
-
Kruppmityu
csendes tag
Sziasztok!
A telefon-Dension BT és Dension-autórádio FM transmitter kapcsolattal szól olyan jó minőségben a zene mintha csak egy FM rádió adót hallgatnánk?
Válaszaitok előre is köszönöm
-
ferikek
aktív tag
Sziasztok,
Kaptam ajádékba egy dension car dock for smartphone- (iphone 5-tel is kompatibilis).
A termékszám SPD1CRT-P. Ugyanez a termék megtalálható SPD1CR0-P néven is. mi a különbség?Köszi a válaszokat előre is!
üdv. ferikek
-
Üdv mindenki !
Egy apró információ, bár lehet, hogy én voltam a béna ....
Ma kaptam egy ilyen kütyüt, a rögzítése elég jó, stabilan tartja a telefont, kihangosítás fm-en keresztül működik ( Az aux-ot még nem próbáltam, de elvileg van a kocsi fejegységén ) a zenék megszólalnak a rádión, a navi is ott szól, ráadásul ha zene megy a telefonon, a navi egy picit hangosabb, pont annyival, hogy éppen érthető legyen, mit is akar mondani.
Ellenben az fm transmitter résznél a kóddal való beállítás nem működött. Próbáltam egy Nokia Lumia 710-el, Lumia 800-al, Nokia 6230i-vel, Nokia c7-el is.
Végső elkeseredésemben elkérem a családban lévő s40-es Nokia 7320-ast, és láss csodát, simán működött vele.
Feltételezem, a többi telefon nem " küldi ki " a kütyübe a kódot, vagy egyéb más zavar van az erőben, de jó ha tudják, akik ilyen telefonnal rendelkeznek !
Esetleg ha van még ötletetek, akkor szívesen hallgatom, bár a problémát végülis sikerült megoldanomSzóval nem csalódtam eddig, de a fentieket érdemes szem előtt tartani !
-
modd3r
őstag
Én tegnap óta használom a kütyüt, eddig minden szép és jó.
Nálam a használat a következőképpen néz ki:
Ha a telefont jobb oldalra fekvő helyzetbe döntöm, bekapcsol a Bluetooth.
Ha bekapcsol a BT, és megtalálja a Car Dock-ot, elindul a zenelejátszó program, és kikapcsol a képernyőzár, és nem kapcsol ki a kijelző.
Ha kiveszem a tartóból a telót, és más helyzetbe állítom, kikapcsol minden, és normál módon működik a továbbiakban.Mindezt a Tasker nevezetű programmal, amit csak ajánlani tudok!
-
feketemark92
csendes tag
Hellosztok!
Volt vkinek olyan problémája,hogy nem találta meg a Telefon?(AUX) próbáltam Iphone5,Samsung Ace meg vmilyen Nokiával,de egyik se látta a Bluetooth-eszközök között..(Minden kábel be van dugva)
-
Luissimo
veterán
Az árazásán ne nyissunk vitát szerintem, sokminden van túlárazva, mégis megveszi az illető, akinek megtetszett !
a 15 környéki árfekvésben még elis lehet képzelni, hogy sok embernek beválhat, akinek amugy minőségi rádió van a kocsijában és minőség FLAC vagy MP3 zenéket halgat utközben és a telefonkihangosítási funkciot is ezzel a kütyüvel kivánja megoldani. ( kivéve, akinek van AUX bemenet az autóhifijén )
Indiant nak üzenném, hogy ez a tartó kiválóan szorítja a telefont és nemkell tőle tartani
nem egy félkilós tabletet kell neki tartani, hanem egy párdekás telot !
de ha tabletet akarsz vele összelőni, akkor azt a saját tartójában használod max ( vagy ugy szereled fel ezt, hogy alulról megtámaszkodják az a kütyü ami benne van !Én 13-15 ezerért eltudom képzelni a kütyüt a kocsimban.
(ráadásul nekem van AUX bemenet a rádijón !!)
Aki meg nemakar ilyet, az ne csorgassa rá a nyálát, annak savanyú a szőlő!!
BOG-nak (majdnem)mindenben igaza van, kivéve (többekközt) ebben :
ha például a 88,4-es frekvenciát óhajtjuk használni, akkor a ###0881-et kell tárcsázni (és a hívás gombbal elküldeni a parancsot), de ilyen kódokkal lehet a hangerőt, illetve a
szerintem 0884-et kell "tárcsázni" inkább !!
majd mutatok róla fényképet az autom belsejéból
-
Hobbbyt
őstag
Na látod, végre egy értelmes válasz amiből kideríthető, hogy mégis mi a fene bajod van..
És most, hogy tudom mit karattyolsz, felvilágosíthatlak, hogy senki nem beszélt gyenge minőségű audió cuccról, és direkt 192kbps írtam és nem többet. Mert rengeteg ember elköveti azt a hibát, hogy felső kategóriás hangcuccon szar forrást hallgat..
A másik, akármilyen luxus autóban ültem, a menet zaj mindben jelen volt.. persze nem annyi mint egy 15 éves furgonban.. de akkor is ott van.
Te mindenáron kötözködni akarsz, ezzel sajnos nem lehet mit kezdeni..
-
"Azért szívesen elbeszélgetnék azokkal az emberekkel akik a kocsiban, menet közben hallják a különbséget Bluetooth és Aux között, miközben egy átlag 192kbps zenét hallgatnak telefonról."
Erre kezdtem volna el reagálni, hogy nem mindenki gyenge minőségű audio-rendszerrel nyomja a kocsiban, és aki így tesz az általában tárolni is jobb minőségű zenét tárol.
Már majdnem komolyan vettelek, de most hogy látom hogy nálad a beszélgetés és gondolkodás szintje a lada a mélyládával a hátsó ülésen, akkor láttam meg hogy tök felesleges, lévén nem ugyanarra asszociálunk amikor prémium hangcuccra gondolunk egy kocsiban
-
Hobbbyt
őstag
Bocs, írjál már valami konkrétumot, mert így csak a levegőben csapkodsz..
Tudod te egyáltalán, hogy én mit írtam és hogy te mit? Még véletlenül se olyat írsz amihez én hozzá szóltam.. de ne zavartasd magad.Arra reagálj amit írtam.. ne csak puffogj. Mert így komolytalan vagy
A szarrá foltozott ladákat mélyládákkal a hátsó ülésen, nem nevezném semminek sem..
-
Bocsi látom te ilyen helyi megmondóember / fórumpróféta vagy, a tuti forrása. Akkor természetesen igazad van.
Nyilván akkor akinek jó minőségű kocsija és hangrendszere van, annak olyan bt egység van a kocsijában, ami tartja is a telefont (nyilván a levegőben!) és tölti is (szintén, over the air módszerrel ezek szerint). Tehát nekik nem kell ez a cucc. Értem én, hogyne érteném.Hiába írod 3 k-val hogy dokkoló, attól mondjuk nincs olyan, hogy az én Note 2-m is és mondjuk az i4s-em is belefér. Hacsak nem egy marék gyurma az a dokkoló, bár a 3k-s változatát nem ismerem
-
smekker
csendes tag
Nagyon szimpatikus cég a Dension (már csak Norbi miatt is
! Engem meggyőzött az adás. Nem olcsó, az tény, de beruházok egyre. Mondjuk az apple lightning 'innovációjának" köszönhetően még plusz pár ezret hozzá kell csapni az alapárhoz..
-
Al Capone
tag
Most én vagyok eltévedve, vagy tényleg felment az ára? Mert most nem találom 20-ért..
Amúgy arról tud vki infót, hogy mikor jön az újabb változata, ill. hogy miben fog esetleg jobb lenni, vagy mivel bővül??
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Flashback #68 üzenetére
BT 2.0-val tuti.. BT 3.0-at használok néha-néha, ami teljesen szépen hozta azt a szintet amit a tömörített zenék tudnak.
Én azt kifogásolom igazán, hogy a Telefonokban lévő DAC egyike se túl minőségi.. a SE P990i volt az utolsó olyan telefonom amire azt tudtam mondani, hogy na igen.. ez szépen, tisztán szól.
Az átlagos ember meg 160-192kbps MP3-at hallgat, ami alapvetően megvágja a minőséget.Egy minőségibb hangkártyával, és megfelelő hangcuccal, fülessel.. stb.. simán lehet hallani a különbséget a FLAC és a FLAC ból tömörített 256kbps-es MP3 között. Ugyan ezzel a hangcuccal és forrással telefonon már nem hallani a különbséget..
-
laci0530
senior tag
válasz
Flashback #64 üzenetére
Nem írja ki rds-ben a telefonszámokat, lejátszott file-ok címét, csak a "Car Phone Dock" felirat olvasható a rádió kijelzőjén, a kapcsolódást jelezve. A telefon a dokkolóban úgyis mutatja ezeket, annyi különbséggel, hogy a lejátszott zenéknél a kijelzője alvó módba kapcsolhat egy idő után, de a bejövő hívásoknál ilyen gond sincs. Mondjuk egy plusz funkciónak elmenne, de a hiánya sem fog fájni.
-
Flashback
addikt
-
Hobbbyt
őstag
Nemigazán értem, hogy te mégis mire reagálsz..
Olvasd el még 1x amit írtam, jót fog tenni..Prémium kategóriában már több éve alap felszereltség a dokkkoló, bt, usb.. stb. Tehát ez a cucc nem nekik szól.
(#62) HuaweiU8500 Na igen.. de azt direkt nem említettem, mert a telefonhálózat hangminőségét egy 40 éves szokol is tökéletesen visszadja..
-
Al Capone
tag
Arról van esetleg vmi infó, hogy mikor jön ki a bővített változat, a nagyobb? Meg vajon lesz-e benne vmi további újítás?! Nekem HTC One S-hez kellene, az eddigi hozzászólások alapján szerintem bele is férne, de érdekel, hogy érdemes lenne-e megvárni az új változatot?
Istnag, Neked mind HOS társnak van vmi tapasztalatod, vagy infód?
-
Flashback
addikt
Tök jó cucc, bár lehetne picit olcsóbb. Munkdjuk úgy 15környékén már instant get lenne.
RDS információként ki is íródik, hogy "Car phoen dock"
Nem Phone? -
Hobbbyt
őstag
Azért szívesen elbeszélgetnék azokkal az emberekkel akik a kocsiban, menet közben hallják a különbséget Bluetooth és Aux között, miközben egy átlag 192kbps zenét hallgatnak telefonról.
Ez akkora baromság mint minden szavát el hinni egy politikusnak.Ha a minőséget kergetjük, akkor :
FLAC
Telefonban lévő D/C egyike se túl combos darab.. Szóval digitálisan kell átvinni a jelet az erősítőbe (ezzel kb. kilőttük a telefonról való zenelejátszást, csak usb kábelen, lehet.. de arra elég/jobb egy pendrive)
Egy olyan kocsi, ami minimum közép felső kategóriás (hisz a menetzaj sokat ront a dolgon)
Olyan beépített hangrendszer ami önmagában megér egy misét, a hozzá tartozó fej egységgel.Remélem érezzük, hogy ez nem olcsó kategória..
A régebbi autóknál, ennél jobb eszközt keresve se lehetne találni. Már csak azt kéne, hogy a cucc tudjon Traffic infóként sugározni, mert akkor bejövő híváskor is simán átkapcsolna.. így simán lehetne hallgatni más rádiót is.
pl. 4-5 éves középkategóriás autónál a középkonzol cseréje semmiképp nem olcsó és szép megoldás.. főleg, hogy olyan plusz dolgokat is tud, amit egy sima fejegység nem (pl, teljes összhang a fedélzeti számítógéppel, oda-vissza infó ki íratás stb..)
És Jellemzően a minőségükkel sincs gond. Csak ugyebár a kazetta és a CD felett már elrepült az idő.. -
laci0530
senior tag
Igen, épp két hete gondolkodtam egy Note II cserén (32 Gb-os SGS III-ért kaptam volna egy 16 Gb-os Note II-t), na azzal már ezt nem tudtam volna megoldani, így is eléggé feszes a tokkal, de igazából pontosan passzol így.
(Nem is tudom, miért ragasztották fel alapból a szivacsokat, egyszerűbb lett volna tapadófelülettel a csomagoláshoz mellékelni szerintem.) -
zso79
őstag
Tudja valaki, HTC One S belefér?
-
laci0530
senior tag
Meghozta a futárszolgálat a cuccot, ki is próbáltuk az egyik fórumtárssal, azt kell mondjam, hogy az első tapasztalatok pozitívak. Nem akadozik a jel, stabil a hangminőség, az érthetőség általánosságban nem szenved csorbát. Az fm transmitter technológiához képest szerintem a Densionos srácok kihozták a dologból, amit lehetett, Galaxy S III-ról lejátszva a zenék, youtube-os klipek egészen élvezhető módon szólalnak meg. Egyedül annyi kompromisszummal jár a szerkezet, hogy a telefonom - a szivacsos papucsok miatt - szilikon védőtok nélkül (csak a csupasz készülék) nem fér bele, így a szivacsokat el kell távolítanom belőle, legfeljebb egy vékony filcréteget még felhelyezek a műanyagra. Összességében azt kaptam, amit vártam, húszezerért - tekintettel a hordozhatóságra is - korrekt vétel volt.
-
Fórum tag
csendes tag
Előre is elnézést az alábbi sorokért!
Ezt a tesztet sokkal korábban is meg lehetett volna ejteni.
A totalcar bő egy éve reklámozza, járt nem 1 kiállításon is a termék, de tesztet nemigazán olvastam róla magyarul, hiába érdekelt milyen a gyakorlatban. -
ZooLee
senior tag
Vegyed. Aztán majd rájössz a különbségre egyszer, ha hallasz egy ilyet. Nekem az elmúlt másfél évben volt pár FM transzmitterem, és hát óriási a különbség a Dension javára. Nem csak marketing duma (pedig elég fellengzősen hangzik) a HPST.
Nagyon rendben van az autós tartóis, az sem a gagyi fajta, azt sem kapod meg kétezeré'. Egy BT kihangosító 10-től indul, és akkor nem az autó hangszóróin keresztül szól, hanem a sajátján, ami nem ugyanaz.
Írjál már légy szíves egy listát amit feléből kihozol, nagyon kíváncsi lennék rá, aztán küldjük el azoknak a hülyéknek a Densionnál, hátha tanulnak belőle... -
Beteszel mellé még egy gps-t, egy autós kamerát, nyitott állapotban felteszel a műszerfalra egy laptopot, nanopadon ott pihen egy ipad és kész is a mozgó szórakoztató központ
Az utat meg figyelje aki akarja, én sz@rok bele
-
ArmanD.
őstag
26k egy kicsit sok szerintem. Nem rossz cucc tetszik, de pont az ára miatt nem fogom megvenni. Egy tartó ami tud BT-t meg van rajta egy FM tramsmitter funkció plusz betáp hát ha ezeket a dolgokat összeadjuk amik szerintem nem drágák a mai világba hát a feléért venném meg inkább az számomra közelebb lenne a valósághoz.
-
xylacc
csendes tag
Nekem egyetlen kérdésem van csupán.
Miért nem lehetett már valami okossággal megoldani, hogy kamerázza (esetleg a telefon memóriájára) a forgalmat vezetés közben. Vagy egy külön bedugható sd kártyára. Millió ilyen kütyü van már pár dollárokért, ennyi pénzért már beépíthettek volna egy kamerát. Akkor lenne korrekt és vállalható az eszköz. -
peti85
senior tag
-
törölt tag
Bog, ez egy LS400-as esetleg?
-
Tök jó lenne egy ilyen, az az én személyes pechem hogy note 2-m van.
Pedig navira milyen jó, csak egyelőre a műszerfalnak támasztva használom -
ans
aktív tag
A Brazil az egyik legjobb film. Sajnos DVD kiadása nem volt talán csak VHS.
-
ManUnited
aktív tag
Bog az a papago cucc miért kell? Balesetnél bizonyítéknak a biztosítónak vagy miért?
-
Firehand
tag
Sziasztok!
Én a fejegységhez kapcsolható Dension terméket szereltem bele a kocsimba. Mivel ez egy 10 éves autó, így se aux, se mp3 lejátszást nem tudta.
Nagyon megvagyok elégedve a készülékkel, a kormányra szerelt gombokkal a bt-n keresztül csatolt telefonon lévő számokat tudom léptetni előre-hátra. A kihangosító szerintem nagyon jó, jobb mint egy Bt-s füles.
Amit hiányolok ezekből a készülékekből, hogy legalább 2 készüléket tudjanak kezelni. Sokszor a barátnőm telefonjáról szól a zene, de a kihangosítást az én telefonomon kapcsolnám be, de ez sajna nem megy.
Ennyi pénzért igazán kezelhetne több készüléket is. -
zsolt19900
őstag
mondjuk "bulikelléknek" sem utolsó: gondoljatok bele, haverok becsücsülnek a kocsiba, ippeg megtetszik valakinek a telójáról egy szám, hát lehet hallgatni akkor az autó hangszóróin keresztül
-
laci0530
senior tag
Meg is rendeltem a speedshop-ból, remélem, holnap már itt lesz. Kíváncsi vagyok. Az pedig külön pozitív, hogy hazai fejlesztés a cucc.
-
tolts.hu
őstag
26k
-
ZooLee
senior tag
válasz
kolosanyi #31 üzenetére
Az ok, hogy univerzális, de a hangminőség attól még nem lesz jó.
Ebben teljesen igazad van, elkezdhetjük ezt boncolni, de messzire vezet
- Az alap fejegység önmagában nem egy nagy szám, tehát már itt is bukik a "minőség"
- Jelenleg kb. 20GB-nyi zeném van a telefonon mindenféle stílusból, ezt összevarázsolni CD-kre nem lenne egyszerű
- A telefonon mp3-ak, AAC-k vannak, itt is bukik a minőség
- Ha fejegységet cserélek, akkor olyat veszek (sőt van is, csak nem használhatom) ami vezérli a telefonomat, és akkor még jobb a hangminőség
Szóval van olyan helyzet, amikor ez a kütyü a legjobb ár/teljesítmény mutatóval rendelkezik, és van, amikor nem, egyéni esete válogatja...
-
Xantomas
őstag
Azzal kapcsolatban van valami infó, hogy a Bluetooth kapcsolat mennyire érzékeny a felső, ill távvezetékekre, vagy más a más nagyfrekis zavarokra?
Nekem a 7-esen Diósd fele csinálja a kocsiban a Bluetooth-os fejegység, minden telefonnal, hogy megakad a lejátszás, és 1-2 másodperc múlva folytatódik, szakadozva, felgyorsulva, míg nem éri utol magát.
Mindezt leginkább ott csinálja, ahol a lakihegyi toronyra rálátni, az összes 120KV-os, és a 220KV-os Zugló-Ócsa vezetékek közelében teljesen használhatatlan.
-
kolosanyi
veterán
Ez jogos, bár én tuti fejegységet cserélnék inkább. Persze, van amikor ez nem járható út, de én magamból indulok ki.
(#26) nistv4n
Jó, de ez a fene nagy vezeték nélküliség csak sokkal rosszabb minőséget eredményez, mint ha vezetékes lenne. Ez pedig nem mindegy, nekem legalábbis nem.(#28) ZooLee
Az ok, hogy univerzális, de a hangminőség attól még nem lesz jó. Zenehallgatásra akkor inkább már az eredeti fejegységet használnám és kiírogatnám CD-re, amit hallgatni akarok. De továbbra is úgy gondolom, hogy sokkal egyszerűbb egy kábeles megoldás, ha van lehetőség fejegységet cserélni. -
Integra
titán
nagyon szeretem használni, okos és minőségi szerkezet. egy gondom van vele, a galaxy nexus már nagyon a határon van, és nehezebb beletenni. ha kijön a ráncfelvarrt új verzió belőle, akkor lesz egy eladó, karcmentes eszközöm valakinek, aki ilyet szeretne. tényleg jó, ennél minőségibb, jobb nincs a piacon szerintem.
és igen, gyorsbótban 20k, én is ott vettem. -
vigyed
tag
Teccetős....
-
ZooLee
senior tag
Pár dolgot már istnag is leírt, azokhoz én csak egy-két dolgot fűznék hozzá:
- Biztos, hogy a jack jobb, de egy idő után tuti nem fogod bedugni, majd kivenni mikor kiszállsz, vissza, és úja bedugni. Macerás, BT-vel megoldva sokkal egyszerűbb, ráadásul akkor már ott is a kihangosító funkció. (Ettől függetlenül mondjuk lehetne egy jack megoldás is, ugyanúgy, mint a jack kimenet, amit ha nem kell, akkor két perc alatt le lehet szerelni és nem lóg egy fölösleges kábel.)
- A tappancs nem esik le, mert nem egyszerűen csak excenteres-gyorszáras, hanem a tekerős fajta (a Nokiának vannak ilyen tapadókorongjai, a legjobb megoldás, finoman beállítható, maximálisan stabil)
- Alulra sem kell külön tartó, mert elég erős rugó tartja, ha ebből kiesik a telefonod egy kátyúnál, akkor az lesz a legkisebb bajod, mert már kereke sem lesz az autódnak
- A töltő csatlakozója egy kb. 10 centis kábelen lóg, tehát elég messzire elér, nincs vele gond. Nem a legszebb megoldás, de csak így lehet univerzálisra csinálni...
(#21) kolosanyi: Amúgy igen, totál felesleges bele ez, az FM bohóckodás se tetszik túlzottan. Számomra ez iskolapéldája annak, hogy hogyan bonyolítsunk túl valamit. Miért csináljuk egyszerűen, ha lehet bonyolultan is?
Nem felesleges, hanem tényleg univerzális. Nagy különbség... A céges autóban nem cseréltethetem a fejegységet, így másképp nem tudok zenét, miegyebet hallgatni a telefonomról. Nekem pont erre a megoldásra van szükségem.
-
Mumukuki
aktív tag
Imádom, hogy olyanok osztják az észt, akik még nem is látták élőben, nem hogy használták volna!
Pár hete ilyet használok, akkor a személyes tapasztalatok:
-olcsó, univerzális tartóból már elhasználtam párat, ez mérföldekkel jobb, mint azok. Stabil, igényes, és nagyon masszívan fogja a telefont, még rossz úton is. Hátránya, hogy S2 csak szilikon tok nélkül fér bele.
-a hangminősége meglepően jó, a túloldalon is mindenki dícsérte
-az fm transzmitteres dolog nagyon jó, és igen, tényleg _hasznos_ nincs bohóckodás, kötögetés, plusz egy mozdulattal használhatom a másik autóban is. (az okostojásoknak). Nyilván job lenne ha az aux bemenetére kötném a fejegységnek, de lusta voltam ezzel vacakolni
-bluetooth kapcsolat jó dolog, rövid utakra be sem kell tenni a tartóba a telefont, akkor sem kell kézből telefonálni
- a support kiváló, felhívtam őket, nagyon normális fejlesztővel beszéltem, aki említette, hogy tudnak róla, hogy a nagy telefonok nem férnek bele, hamarosan jön majd egy másik típus is.
-szerintem nem drága, a gyári telefon tartó 12e, ez semmivel nem rosszabb, plusz kihangosító is
-
nistv4n
tag
válasz
kolosanyi #21 üzenetére
Na már hogy lenne felesleges az FM transzmitter része, épp ez a lényege, általában lehetetlen helyre kerülnek a JACK bemenetek (már ahol van, ugye), míg nálam például egy szivargyújtó van a műszerfalon, a kábelt szépen el lehet vezetni a háttérben. Az egyébként tényleg pozitívabb lenne, ha kétoldalú jack dugós kábel járna hozzá, és egyszerűen kihúzhatnám a tartóból, ha az nem kell (bár így csúnyább lenne valószínűleg).
Ettől függetlenül nem vennék ilyet, nem is feltétlenül az ára miatt. Nem tudom mióta van a piacon, de jó lenne olvasni arról egy életszagú tesztet, hogy a tappancs mennyire bírja (ezekkel van a legrosszabb tapasztalatom), aztán hogy a rugó mennyire bírja (nem bízok az ilyen oldalról megtartjuk a telefont dolgokban a magyar utakon, + tartósság?). Persze, ezek alapján jót nem is lehetne csinálni, de a telefon alá jó lenne egy kis nyelv, ami tutira ott tartja, és nem a pusztában esik ki a navigáló telefon egy kátyú után
.
Tappancsok mindegyike pár hónap után feladta nálam, mert mindig kiveszem éjszakára, ne csábuljon nekem senki. Viszont reggel ablakot párátlanítani, fertőtleníteni, hogy biztosan tapadjon, nyáron a tűző napot sem szeretik... Remélem ez jobb ennél.
Utolsó gondom: nem tudom mennyi ilyen furcsa telefon van a piacon, de egy One X miként töltődne ebben a tokban, mikor bal oldalt, a felső háromnegyedében van a csatlakozója... Persze, lehet bele sem fér, de gondolom a nagyobb változat is hasonlóan fog kinézni.
-
Én használtam ilyen Dension tartót, és meglepően jó volt a kihangosító minősége. Kipróbáltam FM-en és AUX bemeneten is, mindkettőn tökéletesen működött. A túloldalon is megfelelően hallottak, pedig az ablakra volt feltéve, tehát nem volt közel hozzám a mikrofon.
Egyedüli hátránya, hogy érthetetlen módon csak kisebb telefonok férnek bele..
-
istnag
addikt
-Egy típus specifikus gyári BT fejegység ára az egeket verdesi,ha utólag akarod beszerelni. (a 26 eft-hoz képest mindenképp.)
-Ha nem gyárit veszel,hanem egy "sima" BT -os fejegységet,akkor meg kell bontani a középkonzolt, keret kell,meg minden egyéb cucc. (ezt ki lehet hozni olcsóbban valószínű,mint 26 eFt,de az autódat meg kell bontani.)
Én pl nem bontanám meg a középkonzolt.
-A fenti esetben még nics hová tenni a telefonod,ha navigálsz pl.
-Végül ha nem az I5 kompatibilis verzió veszed,akkor 20-ból kijön.Nyilván drága,de ez az első ilyen jellegű cucc a piacon. Valakinek ez a jobb,valakinek a fejegység csere.
-
kolosanyi
veterán
Mer a kékfog az jó okés?
Amúgy igen, totál felesleges bele ez, az FM bohóckodás se tetszik túlzottan. Számomra ez iskolapéldája annak, hogy hogyan bonyolítsunk túl valamit. Miért csináljuk egyszerűen, ha lehet bonyolultan is? Odáig tetszik, hogy van egy univerzális tartód, ami tölti a telefont, illetve jack kábel, amivel rá lehet kötni a fejegységre. -
edward2
addikt
Nem értem minek a bonyolítás amikor simán csinálhattak volna egy vezetékpárt ami a töltő + 3.5mmes jack kábelt viszi magával, azt hittem ilyen lesz ez is. Per pillanat kicsit túl van ez bonyolítva DAC-al meg BT-al.
Amúgy épp univerzális tartót keresek Nexus 4-hez, de akkor maradok az iOttie-nál.
-
Reaper
őstag
Jó cucc, jó teszt, nekem is van ilyenem tegnap óta, és már a másik topicba is beírtam, hogy van ennél olcsóbban is. Nem tudom a gyorsbolt mit csinált, de náluk ugyan ezt megkaptam 20-ért.
Teljesen megérte, mivel a 27 éves hobbi autómban végre tudom majd hallgatni az MP3-at a gyári fejegység megtartásával, és akkor még kapok egy jó tartót is (eddig legalább 5 "olcsó" ment tönkre), ha ezt nézzük, szerintem ennyiért nem drága. -
fri
tag
Nekem volt anno densionos merevlemezes lejátszóm. Azt kell mondjam király volt ! Az előlap világítása RGB-ben volt változtatható már több tíz éve !!! És akkor ezt a ketyerét felel áron árulták a Kenwood.hoz képest. Az volt a jó, hogy akármekkora notivinyót bele tudtál tenni. Az egyetlen baja volt, hogy a rádió helyére beépítve rohadtul melegedett egy hosszabb úton. Viszont már akkor lehetett számra előadóra, stb keresni, sőt !!!: a képernyőt pc-ről lehetet konfigurálni, hogy mi és hol jelenjen meg ! Ezt akkor és sztem azóta sem tudja senki !!!
Szóval nem mai kis sufni cégről van szó csak itthon kevésbé ismerjük, a csatlakozóikat külföldön ezresével árulják.
Az ára ennél fogva vagylagos, Ha azt veszed, hogy nem egy kínai kitudjaműködik-e cuccot veszel azonnali cserével gariban...nem is annyira vészes... Persze az itthoni viszonyokat tekintve...már nem is annyira olcsóJah és igen...valamivel 30 felett már egész jó cuccokat lehet kapni az autóba, amihez elő sem kell venned a telódat...kihangosít, zenét játszik, stb....
-
Zsolto
őstag
Bizony-bizony. Ahogy mondani szokták, gíkni gík, de nem az igazi. Valahgy többszörösen erőltetettnek érzem, bár vannak, akiknek valóban megoldás lehet. De sok egyéb lehetőség is van, olcsóbbak, egyszerűbbek, hatékonyabbak, vagy simán csak a user adott helyzetéhez igazodva kedvezőbbek. Ha valakit érdekel, privátban megtárgyalhatjuk, elég sok tapasztalatom van.
Itt csak annyit említenék meg (és mindenki gondolkozzon el az árakon, hogy vajon akkor tényleg jó ár-e a 26k ezért a Densionért, ami pár darab fröccsöntött műanyag és némi filléres elektronika -- oké, és fejlesztés), hogy akinek van helye hozzá, és nem valami elfuserált formájú, gyári rádiója van, annak százszor jobb megoldás lehet egy 28-30k-ért kapható, BT kihangosítós, droiddal kezelhető, USB/AUX bemenetes JVC KD-X50BT autórádió (és ez csak a kínálat alja), ingyen beszereléssel. Gyújtásra bekapcsol, automatikusan csatlakozik a telódra és kész: a telódról irányítva vagy a fejegységet távirányítóval (!) kezelve zenét is hallgathatsz, telefonálhatsz is, navigálhatsz is, és egy szál drót se kell hozzá (és valóban jól szól, hallottam élőben. Persze most ne kezdjünk bele az "én autóban is csak FLAC-ot hallgatok a félmilliós végfokomon és a nyolcszázezres hangfalszettemen át" jellegű vitába
).
Régóta nézegetem a Dension cuccokat, de nekem az első perctől kezdve az volt a benyomásom, hogy irreálisan drágák, legalábbis a magyar viszonyokhoz képest. Ha már ott akarnék hagyni náluk durván 30e Ft-ot, inkább néznék egy autóspecifikus megoldást, olyanból is kínálnak ezerfélét, sokkal kulturáltabbak, mint ez az "aktív" tartó.
Nem vitát akartam kavarni, csak talán vannak, akiknek újat mondtam.
-
baxi320
tag
Nagyon komoly termékek jó látni ilyen magyar céget.
-
wolfnet
tag
A videó mindent visz srácok! Nagyon tetszett
-
neduddki
nagyúr
HI!
csak csendben merem mekkerdeniz, vajh mi van/lesz a megbizhatosaggal gar lejarta utan?
udv
neduddki
-
depmod
aktív tag
Okos ketyere, szép is, kompakt is, satöbbi.
Egy gond van. AZ ára. 26e magyar valuta érte nem kevés, ezzel sajnos megintcsak kicsit felrúgja magát a magyar cég, szerintem.
Nem fogják venni, mert drága, nem azért, mert magyar (100-ból ha 5-en tudják, hogy hazai termék). Ne így legyen, én szurkolok nekik, de sajnos úgy hiszem, hogy ennyiért inkább új rádiót vesznek sokan. -
CSIPÁSKANDÚR
tag
A csatorna száma ( 88,4) és a beállítás (0881) számát javítsátok. Sajnos nekem sok negatív tapasztalatom van a bluetooth-os kihangosítokkal. Legyen az napellenzős Supertooth vagy a gyári beszerelt Nokia (a mai napig teszem kocsiból-kocsiba) menet közben szinte teljesen használhatatlan, annyira nem vagyok érthető benne a beszélgetőpartnerek szerint. Remélem ez végre megoldás lehet egy normál és mindkét fél által érthető beszélgetéshez.Kíváncsian várom majd a tapasztalatokat..
-
bloomberg
tag
Hát ez király kis kütyü, de baromi drága :-(
Ugyanenyiből kijön egy "aux in"- es autórádió, meg egy bluetooth füles.
Meg a kihangsítókat sem szeretem, inkább a fülembe dugom a bluetooth-t.
(Mennyi bajom van....)
De egyébként nagyon ötletes, nagyon tetszik.
-
ulmikukac
tag
Szép a Lexus Bog
-
ge.k.ko
tag
Rendes BT-s kihangosító, saját erősítővel, rendes mikrofonnal. Vagy nem kell autóban pofázni telón. Iszonyat, amit a lúzer telefonálók művelnek gy autópályán..., áhhhhh....
-
Indiant
addikt
Remek, hogy Dension, de az ára nem kicsit magas. 26 ezerért már okostelefont kapsz. Én az ilyen két oldalról szivacsos karral összeszorítom tartókban nem hiszek. Legalább alulról még foghatná valami. Szvsz.
-
CharlieDrop
veterán
-
De miért bluetooth, amikor minden telefonban van DAC, és jacken ki lehet hozni az analóg jelet sokkal jobb minőségben, mint amit a BT tud?
-
Wajk
addikt
szép, szeretem az igényes dolgokat, várom a vezetékmenetes töltős verziót
emlékszem mikor még beindult a Dension szekér, gratula fiúk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Egy okos és praktikus autós kiegészítőre tettünk szert, amely egyszerre több kütyüt is képes kiváltani és gyakorlatilag platformfüggetlen.
- Satechi 200W 6 portos USB C hálózati töltő /// Bontatlan // Számla+Garancia
- Xiaomi Mi 20W Wireless Car Charger
- Spigen Thin Fit Pro + Spigen Slim Armor Pro Samung Galaxy Z Fold5 -höz
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- OnePlus 11 - Spigen Tough Armor telefontok, fekete
- Bomba ár! Dell 17-7779 2in1 - i7-7G I 16GB I 512SSD I 17,3" Touch I Nvidia I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bezámítás! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest