- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- HTC U11 - újra a szorítóban
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
Hello! A clear type-ot ki kell kapcsolni, és utána jobb lesz. Ahogy mások is mondták, a clear type csak elmossa a betűket...
Amúgy igen, sok a fullHD ehhez a mérethez, ha főként olvas az ember.
De normál esetben viszont tűéles a kép.
Én 125%-os dpi-vel nyomom, és még nagyítok rajta a böngészőben, ha kell.
Ja igen, az új firefox-ok is mossák a betűket azt is ki kell kapcsolni, le van írva a firefox topic 1. Hozzászólásában, hogy hogy kell. -
sanzi89
addikt
Böngészésnél miért nem használod a böngésző beépített nagyító funkcióját? Chrome alatt mindig használom, és semmi gondot nem tapasztaltam. Én nem is a kis betű miatt gond szerintem, csak ki szereti bámulni a képernyő nagy részén a semmit. Nem ezért vesz az ember nagy monitort.
-
El Kebir
őstag
Rossz szempontok alapján választottál monitort, ha tényleg jobban látható (nagyobb betűkkel), éles képet akarsz, akkor nagy képpontú monitor kellett volna vegyél.
Ráadásul a clear type nem élesít a betűkön, hanem pont hogy elmossa a betűk éleit, ahogy az "anti-aliasing" se élesíti a képet (na meg ez utóbbi csak 3d alatt megy)
ha nem túl nagy neked, akkor az egész számú többszörözéssel élesek maradnak a betűk (200%), mert "félpixel"-t nem tud egyik lcd se előállítani. (tehát 1-2-3 pixelszéles vonalú betűk lesznek élesek)
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Nekem is a legutolsó van fenn, ez elég jónak tűnik
Szóbval elmentem a monitorért, tökéletes a képe, nekem. Játékra is jó, nem vettem észre semmit, ami zavaró lenne. Ja és pixelgarancia is van, egyúttal kértem, hogy nézzék meg a "cicergést" is, nem cicereg. A régi TN paneles után tényleg felüdülés, szokatlan a 16:9, még 16:10 után is, nagyon kényelmes a menüje.
Itt vettem: oaziscompter.huBy.: Johnny
-
Jeami
tag
Én is ezek kettő monitor közt vaciláltam (LG és DELL) és végül az LG IPS236V lett és nem bántam meg! A szakemberek szerint a DELL jobb de igazából egy átlagos felhasználó (mint én) nem igazán látja a különbséget! Az LG design-ja nekem jobban bejött, cserébe a DELL állítható, forgatható stb, amire annyira nem volt szükségem.
Az LG is szép képpel rendelkezik, gyönyörűek a színei, játéknál semmi késést nem tapasztaltam és a TN panelek után igazán nagy lépés!
Bátran ajánlom mindenkinek, szerintem mindkettő monitor jó vétel, de tudni kell azért azt is hogy a 3 napos pixelgaranciát az LG a saját árában adja még a DELL-hez venni kell! Ez is fontos szempont...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Másfél hete a Dell-t 49,4-ért lehetett megkapni az Ip*n-ban, szerencsére én még akkor vettem. Ugyanakkor, ugyanott az LG volt a drágább vagy 2 ezerrel...
Az IPS-panel mindkettőben azonos (LG gyártnánya), fene nagy különbség nem lehet közöttük....
Ha nem nagy az árkülönbség, akkor vedd a nevesebb Dell-t, de tizen-egykét ezer forint felárat szerintem már nem ér meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPhone topik
- Parfüm topik
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest