Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
válasz
Joe Swanson #2087 üzenetére
konkrétan a driver a filmekhez lett készítve, aminél pont a 72Hz nagyrészt haszontalan lenne, míg a 71,928 pont jó a 23,976-os filmekhez.
-
El Kebir
őstag
-
El Kebir
őstag
" az egyikből kivettem az inf előtt lévő pontot"
totál értelmetlenséget nem kellene csinálni...
"A baj hogy abban meg újraindítás után sem lát 72 hz-et csak ugyanúgy a 60-at."
pont ilyen lesz akkor is a hibásan telepítetted és csak azt hiszed, hogy telepítetted. (az eszközkezelő alatt látod az új elnevezést a monitor illesztőnél?)
"szóval nem én vagyok a ludas."
valamit nem jól csinálsz, meg kapod a figyelmeztetést az aláíratlan driver telepítésre? ott megfelelő választ adsz meg? (alapból nem telepítem-et nyomsz enterrel) stb...
ugye nem intel igp-vel próbálod? (talán elkerülte a figyelmed, a témában többször írt dolog, hogy azok figyelmen kívül hagyják a drivereket...)
-
El Kebir
őstag
a file névében nincs több helyen is "pont" ami bezavarhat a kiterjesztésbe? a jogköröd rendben van a windows alatt?
(tuti hogy a telepítésedben van a hiba, mert ezek többszörösen kipróbáld dolgok, ha jó a név, jól telepíted, akkor működik, ha nem jól, akkor meg bármi lehet...szvsz 99,99% hogy valamit hibázol) -
El Kebir
őstag
biztosan nem jól telepítetted...
-
El Kebir
őstag
válasz
Capricornus #1078 üzenetére
(jó lesz pótalkatrésznek, ha a másiknak valami hibája lesz a jótálási idő után, szvsz ne kell erőlködni, hogy elvigyék...
)
-
El Kebir
őstag
válasz
r3dsnake #1069 üzenetére
ne csak fehér képen nézd, hanem rgb-ben külön-külön (piros-zöld-kék, monitor tesztelő programokban is van ilyen kép, de egyszerű paintben készített színes kép is jó rá), úgy a szubpixel hibák jobban látszanak, fehérnél a szomszédos subpixel is bezavarhatnak a látványba.
lehet csak valami szösz, szennyeződés van a panel hátsó felén, vagy a rétegek között valami, azért csökken le a fényerő...
igazából a képen középen csak bagatel fényerőcsökkenést látok, ennyivel szvsz nem érdemes foglalkozni, de nézd meg subpixelenkénti képen, lehet úgy egyik subpixelnél jobban fog látszani (talán két kékkel lehet baj)
-
El Kebir
őstag
"hogyan akarnák ezt érdemben csökkenteni software-esen"
miért is "software"-es? (...a villamos feszültség növelése-csökkentése szoftveres beavatkozás? ...és a folyadékkristályok (túl)mozgása, mozgási sebességének változása is szoftveres megoldás? )
...mert az OD-vel konkrétan gyorsabb a kristályok mozgása. (gyorsabb és pontatlanabb)
-
El Kebir
őstag
válasz
#41635072 #1013 üzenetére
Nagyszerű, szókiforgatás... inkább te nem tudod mit beszélsz... egyszer pontosan úgy nézki, két hozzászólással később meg nyilvánvalóan másképpen...
Mit akarsz? Meggyőzni a ph fórumot, hogy egy szar monitorod van, vagy véleményt kérni arról, hogy a fotón látható bevilágítás jelentős-e, ha ez utóbbi akkor felesleges verbálisan felnagyítani a fotón látható dolgokat.
(én is írtam, hogy baloldalt rossz, de attól még a fotóid nem a valóságosan látható feketeképet adhatják vissza, ez nyilvánvaló...)
a személyeskedésre:
-
El Kebir
őstag
válasz
#41635072 #1011 üzenetére
"Nyílván a fekete feketébb, de a képeken különbségeket kell nézni. "
vs
"szabad szemmel is pont ilyennek látszik."és nem törik el semmi, csak az ilyen önellentmondásoknál.
Értem én, hogy a különbségeket kell nézni, csak akkor ne gyere a megtévesztő szöveggel, hogy pont ilyen élőben... persze.Cseréltesd, talán az a baloldali bevilágítás nem lesz az új monitoron. (ips-glow az elég fixen maradni fog, ha az zavar, akkor inkább VA panelesre cseréld)
-
El Kebir
őstag
válasz
#41635072 #1006 üzenetére
akkor cseréltesd. (a szemből készített képek is túlságosan világosak, olyan nem lehet a látható fekete kép, úgy még a glow is gyenge, nehezen hiszem el, hogy nem túlzol, mikor azt írod, hogy pont ilyen élőben)
(nekem is magas minimum fényerejű monitorom van, a tiéden jobb kellene legyen a fekete mélység... mégis borzasztóak a képek, vagy tényleg durva hibás, vagy rosszak a fotóid és nem a valóságoshoz közeli a mutatott kép...)
(#1007) korcsi
van úgy, hogy a beteg nagyobbnak érzi a fájdalmát a ténylegesnél... (lásd focisták fetrengéseinél
)
-
El Kebir
őstag
válasz
#41635072 #1004 üzenetére
"szabad szemmel is pont ilyennek látszik."
az kizárt... keress a neten ilyen u2312hm képeket és azok beállításaival fotózz te is, úgy össze tudod hasonlítani a saját és a tesztképet, pl ez inkább hasonlít a szabad szemmel látható glow-hoz, kép tulajdonságiban ugye 1/30 f/4 iso800 , és rögtön másképpen néz ki, mint nálad... pl a 3. képed hasonló szögből fotózott
a képek rondák (főleg a szemből látható baloldali bevilágítás), de az kétlem, hogy pont ilyen szabad szemmel, kicsit túlexponáltnak tűnik mind, vakítóan fehérek azok a fekete képek.
-
El Kebir
őstag
válasz
Core2duo6600 #949 üzenetére
szerintem nincs rendesen feltelepítve az a módosított driver, azért nem tudsz váltani 72Hz-re... olvasd el mégegyszer a telepítési leírást, és pontról-pontra úgy hajtsd végre a telepítést.
-
El Kebir
őstag
szvsz, ne "dugdosgasd" a kábeleket bekapcsolva!
Ha csatlakoztatod mindkét kábellel, akkor dvi-n nézve a ccc-ben beállíthatsz dp-re kiterjesztett monitort, beállíthatod hozzá a felbontást és a monitor osd-ben átválthatsz arra, ha működik. (teszt célra jó megoldás)
Nem kell áram alatt "dugdosni" a kábeleket vagy ki- be- kapcsolgatni a számítógépet. (a vga kártya se ad jelet minden kimenetére folymatosan, akár problémát is okozhat) -
El Kebir
őstag
válasz
attilav2 #921 üzenetére
passzív hdmi -> dp nem működik, HDMI jel átalakításához aktív átalakító kell DP irányba. (csak fordított irányba jók a passzív átalakítók)
(de ha költségmentesen ki tudod próbálni, akkor számolj be arról, milyen átalakítóval érted el, nem túl egyértelmű a boltok leírása, hogy melyik átalakító jó mindkét és melyik csak egyik irányba)
-
El Kebir
őstag
válasz
adamssss #889 üzenetére
a windows betöltésnél jön elő ez a hiba?
(mert lehet benne maradt valami a windows registryben és azért nem reagál a gyári driver újratelepítésére)
én eltávolítanám a gyári drivert is, hogy "általános pnp képernyőként" ismerje fel a monitort, azzal is hibátlanul kellene működnie. (és ha netalán van még a win-nek valami másolata a driverekről, vagy valami hibás bejegyzés a dell driverekhez, ezzel az is kiderül)
-
El Kebir
őstag
válasz
betonfelhő #692 üzenetére
a vga milyen órajeleken megy az override-os driverrel? (mert van az alap 157/300MHz gpu/mem, de azzal a driverrel magasabb órajelnek kellene legyen, még idle állapotban is, vagyis régebben úgy ment minden vga-val)
-
El Kebir
őstag
válasz
attilav2 #681 üzenetére
Pórbáld ki, én privátban beszélgettem arról a dp-dvi, vagy dp-hdmi átalakítókról Hexaa-val, határozottan állítja, hogy kipróbálták és működik. Ha mégse, akkor vidd vissza!
(és dobj egy privit nekem, mert engem is érdekel, hogy műkdik-e, mert nekem egy sima passzív átalakítóknak tünnek, de lehet a látszat csal)
-
El Kebir
őstag
válasz
killzone1987 #653 üzenetére
ha jó a kiterjesztés, akkor valamelyik lépést nem úgy csinálod, ahogy a leírásban szerepel. (más lehetőség nincs...) (az utólsó lépésnél nem a digitális aláírás hiányára panaszkodik? ott azt kell választani, hogy annak hiányában is telepítse a drivert)
-
El Kebir
őstag
válasz
killzone1987 #647 üzenetére
hibás a file kiterjesztése, figyelj arra, hogy a file "valaminev.inf" formátumú legyen.
-
El Kebir
őstag
A fent részletezett kézi driver telepítés nagyvonalaiban kb a win95-98 óta ilyen, nem egy mai dolog.
Úgy látszik nálad nyomtalanul múlnak az évek......és nem, nem a "driver" a hibás, mert az szinte teljesen a dell munkája, meg ráadásul minden drivert így kell kézzel telepíteni, ez nem monitor, vagy dell specifikus dolog, hanem a windows OS sajátja.
-
El Kebir
őstag
Értem, hozzászólásaid alapján alapvető dolgokkal sem vagy tisztában. Nálad sok helyen a "windows os" 1x1-nél kellene kezdeni. (pl fájl-kiterjesztés, fájl-tallózás mibenléte)
Valami egyszerű dolgot nem úgy csinálsz, ahogy a leírásban szerepel. Azért nem jön össze ez a driver telepítés. (ha esetleg elmondanád, hogy meddig sikerül a telepítés, melyik pontokig tudtál eljutni, talán még lehetne segíteni)
habár inkább nem kellene hozzányúlnod semmihez, mert bármikor elállíthatsz valamit a gépen, ami veszélyeztettné a normális működését... (anélkül, hogy tudatában lennél)
-
El Kebir
őstag
pedig de, nálad is fel lehetne telepíteni, ha jól csinálnád. Nem úgy telepíted ahogy a leírásban szerepel. (csak azt hiszed, hogy mindent megfelelően csinálsz)
ultimate segítség, ha ez alapján se megy, akkor ne nyúlj a géped szoftver és hardver beállításaihoz, minden esetben vidd szakemberhez.
Ez minden driver kézi telepítésének módja.
-
El Kebir
őstag
ezen a képen inkább csak az látszik, hogy magasabb a fekete szintje, így nem nagyon összehasonlítható homogenitás szempontjából, mert a magas feketeszint miatt az egyik csak egy nagy hiba
, a másik mellett... (egyszerűen a tn-es túlságosan világos)
úgy jönhetne elő a panelek típuskülönbsége, ha kb azonos feketeszintre lenne beállítva különböző paneles monitorok.
-
El Kebir
őstag
válasz
killzone1987 #558 üzenetére
A sarkoknál azért olyan, mert fentről fényképezte, úgy az alsó sarkoknál megjelenik az ips-glow. (lentről fényképezve, meg a felső sarkoknál)
Ami gázos a képen az a lent középen látható bevilágítás, az engem is irritálna... (ha lehet, akkor csere)
-
El Kebir
őstag
válasz
johnwillow #403 üzenetére
a feltöltési port biztosítja a kapcsolatot a gép egy usb portja és a monitor usb portjai között.
Magyarul ez egy usb elosztó, gondolom nem vagy tisztában a "hub" fogalmával, és mint minden elosztónak, valamivel csatlakoznia kell az elosztandó dologhoz, erre kell ebben az usb-s esetben a feltöltési port és a hozzá való kábel.
-
El Kebir
őstag
nem, biztosan nem a vga ram a kevés, annak ehhez semmi köze.
az, hogy nem látod a különbséget, nem jelenti azt, hogy nincs, egyszerűen téged valószínűleg eddig se zavart, és most is csak a filmek 24fps-ét látod akadozni, ami kevés gyors kameramozgásokhoz. (és azon nem segít a magasabb frissítés)
szerk.:
amúgy az akadozás egyenletlenségét javítja a 72Hz-es képfrissítés, nem az akadozást. -
El Kebir
őstag
Azért majdnem visszaélés, mert azt előre tudhatja, hogy darkpixelre nem vállal garanciát a gyártó... Ha neki full pixelgarancia kell, akkor vegyen, olyan boltból, amelyik ad rá, vagy vegyen olyan gyártótól, amelyik ad rá full pixelgaranciát, előre tudott dolog és ráadásul még hibának sem számít.
A sok ilyen szvsz indokolatlan visszaküldözgetéssel, majd "kiharcolják" a betyáros netvásárlók, hogy szigorítsák a szabályozást, akkor meg majd sírnak, mikor akár jogos igényüket se tudják majd érvényesíteni. Másik dolog, hogy növeli az árakat ez a tevékenység, amit mindenki fizet... (igaz ez a bankszektornak, futároknak plussz bevétel)
-
El Kebir
őstag
Nincs ilyen szabály, már kb 9 éve szünt meg a 3 napos visszavétel, ami most érvényes, az a távol lévők között létrejött üzletekre (pl netes vásárlás) vonatkozó 8 napos visszavásárlás, aminél viszont neked kell állni a szállítási költséget és akár 30 napig is várhatnak a pénzvisszatérítéssel. (na meg nem is pixelgaranciára találták ki, és kvázi visszaélés arra használni...)
-
El Kebir
őstag
Ha HDMI van az alaplapon, akkor azt DVI-re tudod átalakítani (mivel a jel szinte ugyanaz, ott csak a csatlakozó van "átalakítva"), DP-re csak drágább aktív átalakítókkal menne, nem igazán gazdaságos...
(nem is nagyon lehet kapni olyan átalakítót, ami hdmi-ből csinál dp jelet, a boltokban általában a fordított irányút találod meg, mert arra egyszerűbb, tehát hdmi<->dp-nél nem mindegy az irány)
-
El Kebir
őstag
Milyen d-sub, milyen dvi? Ha valami úgy müködik ahogy leírtad, akkor az nem müködik, jótállást érvényesíteni kell...viszont könnyen lehet, hogy valami d-sub-dvi átalakítós mókolás van és az a gond, vagy csak valamiben spórólás történt és nem előírásszerű a használat (és így jótállás sincs rá)...
-
El Kebir
őstag
válasz
gigabytman #224 üzenetére
ipon-nak, kinek másnak? majd ők eligazítanak.
-
El Kebir
őstag
válasz
Nyugdíjas #223 üzenetére
magyar szabályozás szerint, "a bolt" nem zárkózhat el a jótállás lebonyolításától, ha a "kedves vevő" ott akarja intézni, teljesen mindegy, hogy milyen szerviz vagy helyszini gar van hozzá... (habár már semmi se biztos, "CXCX" mennyiségű {és minnőségű} törvényt senki se tud pontosan nyomon követni
)
-
El Kebir
őstag
-
El Kebir
őstag
ne az automatikus drivertelepítést válaszd, hanem te ad meg neki, hogy telepítse azt a driver-t, ha a fene fenét eszik is...
szerk: a "választás a számítógépen lévő listából"-ra menj, a keresési hely megadása helyett, majd a "saját lemez"-ben tudod betölteni az adott driver-t.
-
El Kebir
őstag
Rossz szempontok alapján választottál monitort, ha tényleg jobban látható (nagyobb betűkkel), éles képet akarsz, akkor nagy képpontú monitor kellett volna vegyél.
Ráadásul a clear type nem élesít a betűkön, hanem pont hogy elmossa a betűk éleit, ahogy az "anti-aliasing" se élesíti a képet (na meg ez utóbbi csak 3d alatt megy)
ha nem túl nagy neked, akkor az egész számú többszörözéssel élesek maradnak a betűk (200%), mert "félpixel"-t nem tud egyik lcd se előállítani. (tehát 1-2-3 pixelszéles vonalú betűk lesznek élesek)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- FÓLIÁS! LG UltraWide 35WN75C-B Ívelt Monitor! 3440x1440 VA / 100Hz / 5ms / FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged