- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alwares
aktív tag
Mióta van okostelefonom azóta használom, szerintem nagyon jó kis szolgáltatás. Nekem nem egyszer hozott össze olyan találkozókat amik amúgy kimaradtak volna és az ismerősökkel szimplán elmentünk volna egymás mellett. Facebook-ra és twitterre ritkán szoktam kitolni.
A legnagyobb problémám az vele, hogy kevés ismerősöm használja. Sőt kezdem úgy érezni, hogy egy pár ezres keménymagon kívül itthon ennek nincs foganatja. Becsekkolok buliba 1 ember rajtam kívül, ismerős, becsekkolok hazafele 1 ember az is ismerős... Sorolhatnám. Valahogy a legtöbben még mindig félnek a nagytestvértől.
Én jelenleg Windows Phone-on használom és ez a verzió szerintem valami botrányosan rossz. A tab váltás mindig akadozik, a helyzetet baromi nehezen frissíti (néha). Van mikor direkt megnézem, a Bing centire pontosan mutatja, hogy hol vagyok, a 4sq meg még mindig az elöző várossal vakarózik. Arról nem is beszélve, hogy az új hely hozzáadása úgy ahogy van nem működik benne. Remélem gyorsan kijavítják. -
Wyll
őstag
Létezik foursquare alkalmazás SE P990i-re?
Vissza kellett térnem eme (mára tartalék típusúvá vált) régi telómhoz, de kipróbálnám..
szerk: Ja, hogy ebben még nincs GPS, mi?
-
válasz
mitulabattyi #47 üzenetére
akkor javíts ki légy oly szíves... miért és miben is?
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Menthirist #43 üzenetére
Milyen kis naív vagy...
-
-
YikeSS
tag
Hát ez tejjesen értelmetlen, mint a fészbuk.
-
válasz
Menthirist #43 üzenetére
haver most is simán kiadta egy általam kevésbé ismert hölgynek a számomat (amit persze nem bánok, de az adatvédelemről eddig is ennyi volt a véleményem, ez után is ez marad)
-
de most komolyan... szinte minden érv ami eddig ellene arról szólt, hogy "az adóhatóság látja, hogy hol voltál...". ha korrektül fizeted az adódat, akkor mi félnivalód van? semmi... jah hogy zavarosban pecázol? az a te bajod... vagy hogy úr isten, tudni fogják bizonyos adatodat... jah, hogy a telefonkönyvből nem lehetett eddig is megtudni gyakran a nevet, számot, címet, és néha még a munkádat? meg amúgy is... amit én megosztok, azt az is megtudná, aki simán megkérdezi... mi a véleményem egy adott helyről, hol vagyok épp, mit csinálok (kedvesemnek, anyámnak, főnökömnek is elmondom, ha kérdi...) miért? mert nem titok... nem csinálok semmi rosszat, hogy titkolnom kellene ezeket a dolgaimat... persze nem kell mindent megosztani, de személy szerint nem csinálok olyat, amiről ha kiderülne, kellemetlenül érintene... az ember vállalja amit csinál, és kész... szerintem...
-
róland
veterán
Így első pillantásra tényleg eléggé pontatlanok a helyek.
-
8zabi
őstag
már rengetegszer hallottam róla, de sosem érdekelt annyira, hogy utána járjak mi is ez
köszi a cikket, már fel is tettem a kisokosomra
-
Magnum_
nagyúr
csak egy gyors kérdésem van. facebookon nekem miért nem jelenik meg, ha becsekkolok vhova?
-
Borosz
őstag
Teljesen jó nyomkövető rendszer. Amihez ráadásul nem is kell semmilyen engedély a hatóságoknak. Te magad járulsz hozzá a helyzeted megadásához egy automata rendszerben. Végül is forradalmi. Mint a Gowalla...
-
lalakov
senior tag
Ha becsekkolok egy helyen, az honnan derül ki számukra, hogy én voltam és nekem jár a sör?
-
rep3at
őstag
Nem nagyon használtam eddig pedig lett volna rá lehetőségem, viszont túlzottan nagy kedvet sem kaptam hozzá. Majd egyszer ha unatkozok
-
Bog
HÁZIGAZDA
Nem kell hozzá FB account. Az csak egy opció. Mint ahogyan az is, hogy kikkel osztod meg a lokációdat. Egyébként is, mivel a 4sq egy okostelefonon jelzi a haverok becsekkolását és az bizonyos mennyiség felett idegesítő, nagyon hamar arra pörög az ember, hogy tényleg csak azokkal tart fent "barátságot", akikkel szeret(ne) itt-ott összefutni. Nálam is csak a stáb, néhány régi kollega a hőskorból és pár techie újságíró van fent, ami tökéletesen elég, ettől még a specielöket begyűjtöm, látom mások kommentárjait a helyekhez, felrakok esetleg fotót, de totál nincs bennem olyan para, hogy bárki jönne kirámolni a lakásom, már csak azért sem, mert mondjuk összesen 10 ember tudja, hogy az hol van. És szerintem talán inkább az a fontos, hogy a lakásod hollétét ne hirdesd, igazából rohadt mindegy, hogy hol vagy és azt hányan látják, ha nem tudják, hogy egyébként hol van üresen egy lakás...
-
daninet
veterán
Egy újabb kiváló program, amivel az adóhatóság két kattintással megmondja hol voltál nyaralni. Ez egyszer fog ütni de akkor nagyot. Én még a Facebook-ot is FC-olom a telefonomon, akinek kellek felhív és elmegyek vele sörözni.
-
64b0r
aktív tag
"A pontos emberek tragédiája, hogy állandóan várniuk kell a pontatlanokra."
Érdekes módon erről az jutott eszembe, hogy a pontos ember az aki a megbeszélt időpont ELŐTT érkezik, míg a pontatlan az, aki UTÁNA. Mégis mi jogon hívja magát az előbbi pontosnak???
Pontos emberek azok lennének, akik a megbeszélt időben érkeznek, de ez, mint azt a bisztromatika óta tudjuk, lehetetlen.Egyébként maga a progi érdekesnek tűnik. Kell hozzá facebook account, vagy anélkül is megy?
-
lalakov
senior tag
Be lehet állítani, hogy csak a barát listámon lévők lássák, hol mikor, mit csinálok?
-
engusz
veterán
Mi is használjuk a barátokkal. Tényleg van a programnak érdekes oldala. Soxor vicces olvasni, hogy az előzőleg az adott helyen járt "becsekkolók" milyen üzenetet hagytak hátra.
Remélem, hogy hamar jön az androidos verzió frissítése, mert a Places widget kettővel ezelőtti verzió óta nem működik, folyamatosan homokórázik.
Bolt szinten tervezzük mi is, hogy lesz majd becsekkolós kedvezmény, de egyelőre még nem dolgoztuk ki a pontos részleteket. Valamiféle kedvezmény lesz érvényesíthető (klasszikus) vagy pl. a nyári melegben egy üveg hideg ásványvíz.
-
Totheground
addikt
Régóta használom, itthon nem olyan pörgős, mint külföldön, ott mindenféle baromsaggal lehet szórakozni (flashmob, sokkal több aktív felhasználó/ismerős etc) de azért jó poén.
-
Integra
titán
aki eddig is szart a személyes adatok védelmére és feltűnési viszketegségben szenved, annak itt a tuti alkalmazás. becsekkol a kedvenc éttermében, a betörők meg becsekkolnak a lakásába, kell ennél jobb?
-
zsirfecske
addikt
egy dolgot tudok erről az egészről: ha fb-ra postolod a check-in-eket, tutira lesz pár ismerősöd aki elrejt. baromi idegesítő!
-
kukac7
tag
a gowallaval mi a helyzet?
azert az a szolgaltatas sem elhanyagolhato a 4sq mellett. -
Dany007
veterán
válasz
Valentino K. #21 üzenetére
Pont ezt akartam írni én is de megelőztél
Ha az emberek csak a közeli barátokat / családtagokat jelölné be a közösségi oldalakon, akkor kb az ismerősök száma a 20-30-as értékhez közelítene.
A valóság viszont az, hogy ez a szám átlagosan inkább a 100-hoz, de nem ritka a 200, 500-as ismerőslista sem. (hogy az ezresről ne is beszéljünk).Azt meg aztán senki ne akarja nekem bemagyarázni, hogy 150-200 közeli barátja(!) van, akikkel napi / heti kapcsolatban van és ismeri annyira jól az illetőt, hogy nyugodt szívvel osztaná meg vele minden személyes dolgát.
Mert az ilyen közösségi oldalakon a legtöbben mindenkit bejelölnek akit csak valamilyen oknál fogva ismernek. Évekkel ezelőtti munkatársat például ki ne jelölne be? Vagy régi oszt.társakat... Meg a 2002-ben együtt ittunk "haverokat", akikről gyakorlatilag mit sem tud az ember, dehát ismerős, be kell jelölni.Az a "gond" egyébként, hogy jelenleg igen kevés közösségi nyílt adatmegosztásból adódó bűneset történt, ezért a júzerek java része nem látja a valós veszélyeket. És el kell ismerni, hogy jelenleg tényleg nincs sok érdemi veszélye, ami van az egy relatíve kis körre összpontosul, akiknek mondjuk van pár rosszakarója, esetleg kétséges múltú haverjai stb...
Viszont pár év múlva, amikor egy új generáció nő fel úgy, hogy a facebook mindennapi esemény, akkor ők már abban a tudatban fognak "élni", hogy mindenkiről minden lépést megtudhatnak a face segítségével. Így jóval könnyebb lesz bármiféle bűntényt elkövetni, vagy akár kísértésbe esni. -
daniel909
addikt
facebookon is van check in ios alatt. kb ugyanaz minek erre még1 app?
-
Valentino K.
senior tag
Jah, csak éppen az "ismerőseid" szó nem jelenti azt, hogy közeli barátokról, családtagokról van szó
Szerintem az emberek nagy része szinte mindenkit felvesz Facebook-on.
Teszem azt, akár egy távoli ismerős, kolléga is kiadhat rólad totál idegenek infókat, lásd fentebb az általam felvázolt szitut. Látják, hogy elmentél a világ másik végére nyaralni, leadják a drótot régi ismerősnek, aki meg kirámolja a lakásodat. -
HardSanyeee
őstag
válasz
Valentino K. #10 üzenetére
Hát igen... Amikor osztálytársam a 2 napos osztálykirándulás alatt 10-szer jelentkezik be foursquare-el akkor azért kapott pár "tedd már el azt a k***a telefont" felszólítást tőlünk... Na meg aztán utána láttuk Facebook-on is...
-
BloodyEddie
őstag
Mar varom az elso 4square-utalo egyesuletet
halal a webkettore!
-
Pompi
nagyúr
"tok noname emberkent ot perc mulva azt is tudtam rola, hogy mikor hol mivel tolti a napjait."
Gondolom / remélem, hogy azért be lehet állítani, hogy kivel osztom meg az infókat magamról. Ahogy pl. a facebookon is be lehet állítani, hogy csak a saját ismerőseid lássák az infókat rólad.
-
mrhitoshi
veterán
Kipróbáltam volna... de nincs badára.
A webes valami amúgy használhatatlan. Na mindegy, egy próbát megért volna, de így kell a francnak.
-
arn
félisten
nagyjabol tudtam, hogy mirol van szo, de amikor tesztkeppen a multkor megneztem, hogy aznap egy szombathelyi mekiben jartam, es hogy ott mi van... kiszurtam egy illetot, es tok noname emberkent ot perc mulva azt is tudtam rola, hogy mikor hol mivel tolti a napjait.
nektek komolyan erre van szuksegetek? en igazan vevo vagyok az uj dolgokra, de ez a facebook es tsi dolog, amikor onkent es dalolva osztod meg az eletedet massal (es egy csomo erre ehes ceggel) valahogy nem tud erdekelni - azert nem fogok hasznalni vmit, es egy csomo ido eltolteni vmivel (gyakran celtalanul), mert a tobbiek is ezt teszik.
-
Valentino K.
senior tag
A "special" részt leszámítva számomra nincs sok értelme a rendszernek. Vannak kollégáim, akik feszt szétspammelik a facebook-ot a "becsekkolásokkal".
Ki nem szarja le, hogy bejelentkeztél pl a Tescoba?
Btw sajnos sokan nem látják a folyamatos, személyesebb információk megosztásának hátulütőit. Nyugatabbra sok olyan eset előfordult, hogy a gazdag idióta kiposztolgatta facebook-on és 4square-en is, hogy épp hol jár, melyik távoli országban nyaral, s mire hazament, addigra szépen kifosztották az otthonát... -
n0_gAboR
őstag
Nem koncepcio, nekem kb osszes ismerosom hasznalja evek ota. Eleg elterjedt itthon is.
Sokan ossze vissza becsekkolnak mindenhova, ugy en nem sok ertelmet latom, viszont 2 dolog miatt tetszik a dolog:
- latom ha egy kozeli szorakozohelyre csekkolt be egy ismerosom, es ilyenkor spontan talalkozokat lehet osszehozni
- par szorakozohelyen/kocsmaban vannak foursquare-hez kotott akciok (pl. otkertben x db checkin utan jar egy ingyen uveg bor vagy pezsgo) -
Watt25
veterán
Kérdés, hogy meddig marad fenn, ugyanis talán egy hete közvetlenül a Facebook kliens is tudja már ezt Magyarországon is. Érdekes, hogy erről eddig sehol sem jelent meg cikk. (Vagy én nem találtam.)
-
syck
csendes tag
hali,
egy+ket erdekesebb info a magyar 4sq hasznalokrol -> http://dotdot.hu/
-
Bling95
őstag
Egy nap két cikk?
Nem rossz egyébként, főleg ezekkel a kedvezményekkel ha bejelentkezel.. helynek reklám neked meg jól esik az ingyen sör
-
heady91
tag
Amióta megvan az okostelefonom, azóta folyamatosan használom, nagyon jó kis program
-
domi007
őstag
Nahát. Ilyen is van?
Nagyon érdekes koncepció, mindenképpen életképesebb szvsz mint a Google féle hasonló cucc (talán Places-nek hívják
)
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az okostelefonokat használó alkalmazás helykereső, szociális hálózat és egy versenyzésre okot adó játék is.
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest