Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Silenzio

addikt

válasz D1Rect #120 üzenetére

Épp ez az. A dobozba úgy került, de mire az első ember megkapta, már az 1.1-es változat is létezett. Abban meg nem volt ilyen probléma. Ez már filozófiai diskurzust igényel? vajon létezik-e a kidőlő fa, ha a kihalt erdőben senki sem tanúja az eseménynek? Vajon létezik-e az a bug, amivel sosem találkozik senki? Értsd: beszélni kell-e róla?

Olyan, mint elképzelni, hogy a barátnőd milyen büdöset is szarhat egy gyomorrontás alkalmával. Ettől megundorodni tőle, és elhagyni. Teljes képtelenség.

Kb. 2-3 hete, talán egy hónapja került aranyra a játék. Véletlenül benne maradt. Láttam már ennél durvább hibát is. A GTA III-ban pl. nem lehetett menteni. Tönkretette a save-eket a játék az aranyra került verzióban.

• Silenzio

addikt

válasz pschio #117 üzenetére

Amit te mondsz, annak nincs jelentősége. Senki sem kényszerít rá, hogy gamepaddel játssz. És mire a postás kihozta Magyarországon bárhová (ami azért nem volt gyenge, mert 2 teljes nappal előzte meg az európai premiert), már létezett a patch. Én azonnal kipróbáltam, egyből levadászta a javítást, csak utána volt hajlandó indulni. És akkor már nem volt benne az aim-segítés.

Akkor van értelme az egész pofázásnak ebben a fórumban? Vagy akár a cikknek, ami 5 napos késéssel tartott tényfeltáró riportot? Szerintem nincs. A játék jó és kész. Amíg lecsendesednek a kedélyek a multi kapcsán, toljátok a single-t. No problemo. A nagy nevek mindig csődtömegnek bizonyultak multiban, amikor kijöttek. Még a Diablo 2 sem volt használható vagy egy hónapig.

Amúgy sem értem ezt a nagy "tetten érés" hullámot. Olvastatok 2 cikket, és azt hiszitek, jogos pellengérre állítani a játékot, holott sosem rakjátok össze a fejetekben, hogy konzolport a játék, ha mások meg nem írják helyettetek.
    Én is beleestem a hibába, hogy fröcsköltem, mert a Crytek már másodszor sunnyogta el, hogy hadilábon áll az aktuális dx-ek kihasználásával. De kérdem én: volt olyan fps 2011-ben, ami szebb volt ennél? Én nem találkoztam ilyennel. Egyesek szerint ronda? Akkor vegyenek új szemüveget.

Összességében összeszedettebb a motor, mint az 1-ben. Ott 2000-es szintre butultak a textúrák, ha a leveleket pl. nem érte napfény. Nem fog nektek hiányozni az a dx11. A Crytek meg nem fogja erőltetni, mert 70% a Win XP-sek aránya. Inkább olyan grafikai motort írt, ami DX9-ben 100%-ra otthagyja a konkurenciát. És igazuk is van. Kaptunk egy motort, ami képes lesz leváltani a korosodó, műanyag Unreal 3 motort. Az új verziós videónak meg nem hiszek. Az egy rendermozi, a motor meg még tervezőasztalon pihen. Ennyi.

• Silenzio

addikt

válasz hackeeeee #96 üzenetére

Hát lehet a kettő üti egymást. Amúgy sem értem, mi a különbség a kettő közt jelen esetben. Nekem grafikahibák voltak, de eddig csak a második pálya esetén fordultak elő. Meg amikor eldobtam a kocsikról leszedhető géppuskát egy bódéban. Átestem a tetőn és a matériába beragadva "vibrált" a kép. De lehajoltam és visszatértem a "földre".

• Silenzio

addikt

válasz icecave #91 üzenetére

Szép, tűéles, gyors, csak hol az élsimítás? Az azért hiányzik. Beleírtam a saját cfg file-omból, de nem lép működésbe. Valamivel ütközik. Majd csekkolom.

• Silenzio

addikt

válasz icecave #91 üzenetére

Kipróbálom. :R

Én sem vagyok. :) Attól vagyok, hogy az 1-ben sem a dx-ek képességeire kellett volna építeniük, hanem pár okos szubrutinnal gyorsítani a cuccot. Persze nemsokára 560-asra térek át. Ebben a felbontásban az már bírja majd az AA-t az 1-ben is.

• Silenzio

addikt

válasz icecave #45 üzenetére

Kipróbáltam a linken lévőt. Eddig az 1.3-asat használtam. Még az új, 4. grafikai szinttel sem szaggat, egy szaros 8800 GT-vel. Élsimítás, minden lószar fent van. 23.8 fps volt a legalja, az is csak egyszer. Jó, nem 60, de a szaggatástól messze van. 1440x900-as felbontás. Ez már kezd furcsa lenni. Hogy lehet ilyen gyors? :D 2x QUINCUX-ban és 8x anizóban állapodtam meg magammal. És levettem a HDR/Bloomot 0.7-re. Azt sem azért, mert lassítja, hanem mert nem élethű ez az aranyló játéktér. :) Így már fasza, nekem való. 30-40 fps átlag. Döbbenetes. És még annak idején védtem a Crysist, hogy ehhez a fajta részletességhez kell a vas. Ja, lehet, de ha saját textúratömörítési modellt dolgozol ki, optimalizálod a shader szintű árnyékolást és csinálsz hozzá szintén shader alapú AA-t, máris jobb a helyzet.

A Cryengine 2 a régi flessben hozta a szintet, kompromisszummentesen, szépen leszámolt minden textúrát, poligont, árnyalta az egészet, aztán feltette a szűrőket, ez viszont némi sufnituninggal segít be ott, ahol a dx9 már nem tud érvényesülni. Pl. szoftveresen, shader programozással oldja meg az AA-t, amit az ATI driverben nem tudott rendesen megcsinálni dx11-en. Lol. :N A Crysis összességében szebb, de azért döbbenetes megoldásokat hoz a játék, méghozzá döbbenetesen gyorsan. Csak így tovább. A DX11 meg le van szarva, amíg a tesszeláció használhatatlan. :P

Amúgy nektek is eltűnt a login menü? Nekem délután óta nem jön be, ha indítom a játékot.

• Silenzio

addikt

válasz hackeeeee #88 üzenetére

Tudtommal igen. De a játék jelen állapotában is csekkolja már, hogy dx11 kompatibilis-e a kártyád. A konzolban látni, hogy ezzel kezdi, miután lefut az exe. Elképzelhető, hogy benne van a dx11 kódút, amit megpatch-elve aktiválnak. Talán bugos volt és letiltották. De 90%, hogy nem így van. :(

Amúgy a Crysis első részét nem veri semmi a szememben, még a Metro sem. Ez, a Crysis 2, sokkal filmszerűbb, látványosabb, de sokkal visszafogottabb is egyben. Viszont olyan fényeffekteket nyomat, hogy az becsületére válna minden dx11-es címnek. Amúgy is directx ellenes vagyok. Sokan a fejlődést látják benne, én csak a limiteket. Minden dx limiteket szab a kártyának, ebben "gondolkodhat" a hardver. A szoftver render némi valós idejű sugárkövetéssel: ez lenne a jövő, amikor csak a programozók kreativitása szab határt a terméknek. És a Crytek Carmack bácsival holtversenyben ott lenne a dobogón!

• Silenzio

addikt

válasz icecave #83 üzenetére

Nem erről beszél. Mivel a konzolok voltak az elsődlegesek, ezért nem változtattak pl. az indítóképernyőn. Tehát valóban tudtak róla, hiszen ez az oka, hogy benne maradt ez, meg a konzolos irányítóra vonatkozó instrukciók. De ez igazából lényegtelen. Azért nem változtatták meg, mert nem kardinális és nem is vélem hibának. Konzolportoknál simán benn maradnak ezek örökre. Itt legalább kijavítják és nem próbálják minden áron megőrizni a teljes értékű PC-s cím látszatát. Olyan nem is létezik ma már. Egyáltalán.

hackeeeee: utólag, "valami patch-csel" nem lehet aktiválni a dx11 kódot. Ahhoz a motort eleve fel kellett volna készíteni rá. Dx11-es grafikát írni egy kész játékba nem lehet. Max 1-2 effektet betenni, ami shader 5.0-ra van programozva, és ráfogni, hogy ez bizony a dx11. Pedig meg lehetne csinálni máshogy is. Ezt csinálták az 1-ben is a dx10-zel, csak még ortóbban, mert ott csupán szoftveresen butítottak a rohadékok.

Mivel a grafikai motorba nincs beépítve a kódút, ezért hozzáírnak majd 1-2 effektet, ami csak dx11-es kártyákon megy, pedig tök mindegy, min futtatod. Ezzel fogják kiszúrni a szemünket. Nem lesz például tesszeláció sem, de ha tájékozódtál a játékkal kapcsolatban, ezt már januárban lehetett tudni. Szóval kit lepett meg ez az egész? És miért is? :U

Amíg a játék ilyen látványos, kifinomult és maxon sem szaggat be különösebben a 3 éves vga-mon, teszek rá, milyen kódútban fut. Max zsörtölődöm, hogy megint átkúrtak, mint 3 éve. Dehát magára vessen, aki a Crysis után még hitt nekik. Sokkal fontosabb, hogy a valóban lényeges dolgokban összekapták magukat. A valódi bugokat javítsák ki, mert van pár randa. És mentsék meg a multit. Aztán utána már elnézem nekik ezt is.

orichalos: olyan is lesz. Ha nem lesz legalább 1 giga, kapásból lefogadom, hogy kamu.

• Silenzio

addikt

Már elnézést, de ez az első patch. A "legújabb" jelző tehát nem a legszerencsésebb, mert már 5 napos. És mivel már az előrendelések teljesítése napján elérhető volt, nem is nevezném patch-nek. Senki nem tolta a hivatalos játékot nélküle.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés