- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neovenator
senior tag
válasz
Pista0001 #111 üzenetére
A magam részéről azért nem tartom ám a dolgot annyira vér komolynak, hogy a lángpallosomat kezdjem fenni miatta, bosszút hirdetve a hitetlen gyaurok ellen.
Egyszerűen az a gyanúm, hogy a gyártók sikeresen elültették a fejekben azt a termékpaletta átalakulásával sem múló elképzelést, hogy csúcstermékhez csúcshűtőt kell venni, máskülönben vége a világnak. Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy egy apró dobozban könnyebb hatékony hűtést elérni (ha jól átgondolja az ember), mint egy toronyházban, mert sokkal kisebbek a távolságok (ami persze hátrányokkal is jár a zaj szempontjából). Banális, tudom, mégis elég nehéz átszokni a gondolatra, ahogy látom. Ennyi.Pisztoly: Egy Noctua NF-A9x14 PWM Slim 92mm ideális lenne...még az is lehet, hogy belevágok a hecc kedvéért.
-
Neovenator
senior tag
válasz
Pista0001 #108 üzenetére
Persze, de nem véletlenül van ott az oldalszellőzés az ilyen házakon, kis méretnél elengedhetetlen a passzív hőleadás is, szélzaj meg mindenképp keletkezni fog, ismét a méretből kifolyólag, ezt semmi se fogja megszüntetni (pláne nem a Prodigy, ami szintén lyuggatott oldalú a VGA miatt
), maximum ha az ember hangszigetelést tesz a nem rácsozott felületekre és mikrofonos Noctua ventiket a házba, amik negálják a szélzajt.
Én is i7-tel használom és nem igényli az óriás toronyhűtőket, pedig IGP tuning is van, 2 GPU-s VGA-t meg az Elite-be is lehet tenni, ha normális a hűtése és nem befelé fújja az összes meleget, nincs különösebb probléma, de ez a Prodigy-re ugyanúgy igaz.szente: Ok, értem.
-
Kansas
addikt
válasz
Pista0001 #74 üzenetére
"meg az alaplap tálca elejére is lehet szerelni 2 db 2,5-est"
Erről tudnál mutatni egy képet pls, hogy hogyan valósul meg a gyakorlatban? Ha tényleg így is belefér 4 vinyó, lehet a most tervbe vett Trinity-s gépem egy Prodigy-be rakom...
(#93) masterful87: na igen, "csak" 6 liter - máshonnan nézve az 30%, ami azért számít, és akkor még a lábakkal nem számoltál... Másrészt CM-nek is vannak jó teljesítményű hűtői ekkora méretben, alapon járatott procit símán lehűtik - nyilván ha tuningolni akarsz, szellősebb házat veszel.
A design meg ízlés kérdése... nekem pl jobban tetszik a ThinkPad design-ja, mint a MacBook-oké...
-
Neovenator
senior tag
válasz
Pista0001 #88 üzenetére
Ezért alkalmazok egy Boeing összeszerelő csarnokot a mini-ITX rendszeremhez ház gyanánt, felcsavaroztam az egyik falra, hisz így egy 18 méter átmérőjű szélerőmű és két kiegészítő turbina is belefér a házba, sőt, még egy 24x4m-es hűtőpanel is befér nagy nehezen az egyik sarokba... Ezekkel a feltételekkel a legkisebb lehetőségek között van.
Amúgy nem 5 HDD-vel, ugyanis a keretet ki kell szedni, ha tisztességes méretű VGA kerül a gépbe...milyen praktikus...
Sebaj, ebben az esetben legalább keletkezik egy baromi nagy lyuk a ház közepén, ami nem jó semmire. Mindent a helykihasználás érdekében. Meh.
Inkább SUGO-09...bár olyan rusnya, mint az ördög öreganyja, amikor egyszerre kapott rubeólát és bárányhimlőt, de legalább némileg funkcionálisabb (no azért annyira nem) és mATX lap is belemegy. -
Neovenator
senior tag
válasz
Pista0001 #66 üzenetére
Amúgy viccen kívül, az ITX egy alaplap platform, egy lehetőség hogy kis gépet építs ilyen alaplappal. Ha végiggondolod egy CM 120 abszolút kicsinek tekinthető abban az esetben ha beleraksz egy nagy teljesítményű VGA-t, 1 db 5,25-ös ODD-t, 3 db merevlemezt és egy ATX tápot. Ehhez képest az egyik legkisebb alternatíva, így teljesíti az ITX egyesek által vélt célját, vagyis a lehető legkisebb számítógépet építetted meg. Ennyi.
Pont így gondolom én is. Viszont pont ezért nem világos, miért is létezik és örvend ekkora népszerűségnek a Prodigy.
-
nyunyu
félisten
válasz
Pista0001 #63 üzenetére
Az a paneltap csak arra van, hogy a kulso 150W tegla altal leadott 12V-bol csinaljon 3.3V/5V-t.
60W-os verzioja rohogve vitte a duplamagos Atomokat (D945GCLF2), szoval nem olyan keves am az a 150W, mint elsore latszik.
Trinity melle belefer egy kozepes, kb. 7750 vagy 7770 kaliberu VGA is.Nyilvan ha valaki atomeromuvet akar epiteni, annak ez a haz nem lesz jo.
-
Neovenator
senior tag
válasz
Pista0001 #61 üzenetére
nyunyu: Nincs semmilyen ellentmondás. Az ITX platformnak nem az volt a célja hogy kicsi legyen hanem hogy akár kicsi is lehessen. Ez nem zárja ki hogy nagyobb, erősebb gépek is épüljenek a platformra. A többit meg feljebb leírtam a Prodigy-re hivatkozva.
Ez hol van leírva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest