Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hurkaleves #152 üzenetére
Egy slim venti biztosan elfér, de ha jól helyezed a HDD-t, akkor egy sima is biztosan. A radiátorban lévő csavar menet viszont pont egyezik a házban lévő ventilátor felfogató luk csavar menetével. Szóval egy csavarral át lehet csavarozni a kettőn. Másik oldalról kicsit nehezebb, mert nem a szokásos csavarok kellenek hozzá. De csavarboltban tuti kapni. Vagy gyors szorító!
-
válasz
Hurkaleves #147 üzenetére
Igen, az lett volna a legjobb, ha a radiátorról a levegő kifele távozik. De erre csak úgy láttam lehetőséget, ha a radiátort kintre helyezem. Ehhez pedig a házon kevés hely van, ráadásul a hűtést is nagy eséllyel meg kellett volna bontanom, ami szívás, mert légteleníteni ezt tartály nélkül nagyon nehéz. Próbáltam már egy ilyet légteleníteni, de sok-sok időbe tellett míg tökéletes lett.
Azért mertem végül így elhelyezni, mert az i5-3570K nagyon keveset fogyaszt, gondoltam. Így alapjáraton, csak a normál szobahőmérsékletet érzem átsuhanni a bordák között. Lehet egy AMD FX-8-as rendszeren már nem mertem volna így rakni.
Ráadásul nekem videokártyám sincs, szóval nincs sok hőtermelő cucc bent.
Amin még gondolkodtam és majdnem abba vágtam bele a következő:
Optikai meghajtó helyére pont beleillik a radiátor. Ebből indultam ki. Ha egy 12cm-es átmérőjű lukat vágnék az optikai meghajtó alsó tálcájába (a HDD keret teteje, amit szintén ki kell ehhez fúrni és venni), akkor alulról felfele fújhatná egy ventilátor belülről. Majd a ház tetejébe is vágtam volna egy 12cm-es átmérőjű lukat, ahol távozik. Mehet rá egy ventilátor rács és még szép is.Ami ebben a buktató, hogy le kell mondani az optikai meghajtóról. Az SSD elhelyezését is másképp kellett volna megoldanom ez esetben. És a radiátor rögzítés is macerás lett volna.
Csináltam egy képet, elég gagyi, de remélem értelmezhető.
-
válasz
Hurkaleves #145 üzenetére
Az első ventilátor tolja befele a levegőt és az fújja át a radiátoron is egyben. A HDD keretnek a szegecseit kifúrtam, majd kijött egyben. A merevlemez aljába alaplapi távtartókat csavartam és ház alját kifúrtam azon a négy ponton, majd 4db csavarral tudtam rögzíteni az alaplapi távtartó csavarba. A hátránya, hogy átveszi a rezgést a ház, így majd még egy gumibakot be kell eszkábálnom oda. i5-3570K kb 30°C körül mozog netezés közben. Terhelve még nem néztem, de nem hiszem, hogy nagyon sok lenne!
Az SSD-t amúgy egy kétoldali ragasztóval erősítettem az optikai hely alá.
-
Hybryd
tag
válasz
Hurkaleves #142 üzenetére
Nem hangzik rosszul... A tápod milyen típus? Mennyire hangosodik fel a procit terhelve?
-
Hybryd
tag
válasz
Hurkaleves #140 üzenetére
Tehát valami lapos és méregdrága hűtő kellene (ja halk gépet szeretnék...)
Lehet ezt a hőcsöves AMD-t valahol külön kapni? Melyik procikhoz csomagolják? -
Hybryd
tag
válasz
Hurkaleves #138 üzenetére
Magyarul ha lesz ODD, akkor elcsúfítja a házat :/
Ezeknek a prociknak a gyári hűtése befér a táp alá, ugye? -
Hybryd
tag
válasz
Hurkaleves #134 üzenetére
Sziasztok!
A10-6800K vagy -6700 APU-val szeretnék ebbe a házba építkezni rövidesen, ezeknek a prociknak a gyári hűtése ez a hőcsöves fajta, amit épp dicsértek? Kicsit fázok a zajszint (alapbeállításokkal, mindenféle alulfeszelés stb. nélkül) és a melegedés miatt, nem szeretnék sem zajos, sem forró gépet (tuning nem lesz és egy ideig diszkrét VGA sem)
Más: az ODD előlapja lenyíló típusú, vagy fix lemez és ki kell szerelni az ODD-hez? -
szente
addikt
válasz
Hurkaleves #129 üzenetére
Nem bírtam magammal, berendeltem egy ZZ-t.
A te megoldásoddal az a bajom, hogy a meleg miatt megolvad a szikszalagon megolvad a ragasztó, nyúlós lesz, és nem ragad annyira. Félek, hogy egy idő után elveszítené az egész a tartását.Ha gondolod, szívesen dokumentálom neked az átalakítást fènyképekkel, úgy talán eltudod képzelni. Elvileg jövőhét közepén jön meg.
-
szente
addikt
válasz
Hurkaleves #124 üzenetére
Nagy eséllyel csak a Vortex Plus férne el a memóriámtól (szerintem a többihez túl magas a Kingmax Predator bordája), de azzal is az a baj, hogy lenne kb 1 centis rés a táp és a hűtő között. A ZZ-ben ugye pont olyan magas, hogy éppen befér a táp alá. Nem tudim, hogy az 1 centis rés miatt romlana e a hűtés teljesítménye.
Elvileg 5 centi helyem lesz a CPU foglalat közepétől a RAM slot-ig. -
Hurkaleves
őstag
-
szente
addikt
válasz
Hurkaleves #121 üzenetére
Hmm. Az a baj, hogy nézegettem a procihűtőket, és nem nagyon van más, ami befér a házba, és nem lóg a memória foglalatok fölé. Vagy te találtál?
-
szente
addikt
válasz
Hurkaleves #119 üzenetére
Milyen módosítás kell hozzá?
-
szente
addikt
válasz
Hurkaleves #117 üzenetére
Azért biztos nem tapsikol közben.
-
szente
addikt
válasz
Hurkaleves #112 üzenetére
Na örülök remélem 65W-al még jobb eredményeket fogok kapni.
-
szente
addikt
válasz
Hurkaleves #105 üzenetére
Ezeket a kérdéseket szerintem tedd fel neki. Jó fej srác, szívesen segít.
-
szente
addikt
válasz
Hurkaleves #101 üzenetére
Én a 740-et majd így tervezem hűteni, bár az csak 65W:[link]
-
Neovenator
senior tag
válasz
Hurkaleves #85 üzenetére
Jogos, AMD hűtő, benéztem.
-
Neovenator
senior tag
válasz
Hurkaleves #73 üzenetére
Szerintem nem lesz gond, az elképzelés jó, csak azt nem tudom, hogy az intel venti megfordítva vajon ugyanolyan hatékony-e, mert a "fújási" általában sokkal erőteljesebb a "szívási" teljesítménynél...majd kiderül.
A Gemini egy csomó lapra nem megy fel a PCIe blokkolása nélkül...DiceBlade: Szerintem is, bár túlzásokba nem kell esni, design-díjat nem fog nyerni, az biztos, viszont teljesen elfogadhatóan néz ki.
-
DiceBlade
aktív tag
válasz
Hurkaleves #75 üzenetére
bár ez erősen szubjektív, de élőben sokkal szebb mint a képeken, én tegnap kaptam meg az enyémet
-
Pista0001
addikt
válasz
Hurkaleves #75 üzenetére
OK hogy belefér, de tud is megfelelően működni? Majd megmondod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged