- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Valósággá vált a Tecno szupervékony telefonja
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
gondolom nem figyelted, de ez egy 9 éves, 2001-es hírnek a topikja, amibe 5 éve senki nem írt, meg nem is nagyon fog.
kérdezősködj inkább az Oldschool tuning topikban
-
draco31
veterán
Jelenleg így néz ki a procbeállításom. ha 133-asra állítom, akkor nem indul a gép, ki kell venni az elemet, és visszarakni. Ha 1000-től magasabbra, vagy kisebbre állítom, akkor meg miután megjeleníti a meghajtókat, hibát ír ki, és megáll, csak az F1 lenyomása után megy tovább, de akkor meg csak 667Mhz-n ketyeg a proc. Kell még mást is állítani, vagy valami más baj van? BIOSZ
-
draco31
veterán
Hello!
Ahogyan visszaolvastam, arra jutottam, hogy talán az én 1000-emet is lehetne tovább húzni, de inkább megkérdezem. A három képen szerintem minden rajta van ami kellhet. Annyi még, hogy az everest szerint a proci 40°C-fölé nem nagyon hajlandó menni, és a lap sem volt még 35-40°C fölött, gondolom ez nem baj.
proc
alaplap1
alaplap2
Válaszokat előre is köszönöm. -
konrad
aktív tag
Hali!
cD0 steppinges PIII 1000/256/133-tól mit lehet várni tuning terén? -
vgergo
aktív tag
Hi
Lenne pár kérdésem. Nekem van 1 Abit vl6-os alaplalpom és 1 933-as p3(nem celeron)
ami jelenleg 7*150=1050Mhz-en megy. Ezt szeretném egy kicsit magasabb sebbeségre felhuzni. Tud valaki segiteni? A bios max 150-es fsb-t enged, de szerintem 160-170-en is stabil lenne.
Van egy 533/256/133 p3 eladó (socket370,nem celereon) -
válasz
Winner_hun #157 üzenetére
Ezért máskor nem kellene felhozni a topicot, ha végképp nem tudsz aludni ilyen rejtélyek mellet akkor a prohardverjvítós topicban kérdezz rá inkább (persze egy link kíséretében).
-
AlBundy
aktív tag
Csak most nézem hogy a cikkben használt lapom van, benne egy cD0-ás 850-es Celeron .
Irány az 1,13 GHz -
fLeSs
nagyúr
poén, hogy anno eme cikk alapján vettem Celeroncsot
aztán a 900-ast lecseréltem egy 800-asra a magasabb FSB miatt -
_Volkovy_
nagyúr
Hi!Vettem egy 900-as Celeron procit,gondolom megnézem már hogy a rajta lévő kódok alapján meddig lehet húzni,és bingó:itt találtam a táblázatban.Akkor ebben tényleg lehet akár 1100Mhz is?Cool.
-
Na látod, ezt helyesen teszed
. Mi melletted állunk...
.
Steppinges dolgok természetesen az AMD-nél is vannak, hiszen ez egy gyártástechnológiai eljárás. Más kérdés, hogy nem dokumentálják elég jól, illetve, hogy ritkább az ''underclocking'', mert inkább kényszerülnek maxra húzni a procijaikat.
De azért emléxünk még az AXIA-s TBirdökre, stb...
Jó forrás:
http://www.overclockers.com -
guest
veterán
Nagyon Tetszik a cikk, régóta olvasom a drivers.hu-t de most már az az oldalt csak akkor nézem meg ha a prohardveren befejeztem az olasást.
Ui: Csak az intelnél vannak ilyen steppinges dolgog?
Szerintem az elkövetkező időszakban megjelenő procikhoz is írhatnátok hasonló jellegű cikkeket.
:-) -
guest
veterán
Szerintetek egy Philippines PIII 850-es procit (SL49G/0595) érdemes megvenni, ha tuningolni szeretném?
Köszi -
eric
csendes tag
A 800 EB-k között az SL52P típusra is vonatkozik ez afajta tuninglehetőség?
Köszi! -
guest
veterán
Bally:
Írdd meg private-ban légyszi, hogy mit kérsz a 800-as prociért...
(pistok@lamer.hu -ra)
Pistok -
Bally
senior tag
Nem kell valakinek véletlenül egy 800-as cd0-ás celeron?
-
tomcsi
őstag
Hali nekem egy 850-es Cerkám van 1198 Mhz-n. Egy Titan TTC-D5TB(4/A) hütövel. A lapom egy Abit ST/6. Csak 141 Mhz fsb-t tudtam neki adni fesz. emelés nélkül. Ja és XP alatt megy, stabilan...
-
GeorgeTerror
senior tag
Nekem is ment 540-en a 433-as celeron tomato vias celeronos lapban
De lecserélődöt acorpra.
-
guest
veterán
tomato alaplapon húztam fel a 950a-s celeronomat 1450-ig csak sajnos kiakadt... nem értem;-)
-
GeorgeTerror
senior tag
Ez meg az én gépem. Bár s lapot szívesen elcserélném valami méginkább tuninbarát lapra. Tehát:
Celeron (Coppermine) 700@1082 => 10.5*66@103.
Abit SL6
256 noname CAS3 () RAM
Beállítások: 3:3:1 (proci:ram:pci)
Sajna a következő lépés a 112 lenne. Nos ezt nem igazán bírja. Terhelésnél 43||45 fokos (nyitott||zárt ház).
Kérdésem: Próbáljak meg nagyobbat 4:3:1-es beállításokkal vagy elégedjek meg ennyivel?
Valaki használt már ijen lapot húzásra? Ha igen kíváncsi lennék a tapasztalataira
thx -
guest
veterán
Sajnos nem az en gepem de a ket szep szememmel lattam:
Abit VH6
Celeron 8*100 @ 8*145=1160
core +0'1
Ez azert nem rossz -
Ruppy
csendes tag
bogyo112
Nekem egy ASUS TUSL2-C m van és egy 1200-as cerkám. Egész 1690-ig tudom huzni a procit de akkor lépten nyomon elszáll. 1600-on már stabilnak tünik de sajnos a Slave wincsimen mindenféle hibák lesznek a fájljaim között. pl.: eltünnek fájlok, megváltozik a fájl neve valami krix kraxra,nem tudok letörölni egyes fájlokat... Gyanítom, hogy a tulhúzás miadt.
Szerinted TUSL2-c -n is segitene -e ha dzsámperelném a frekit? -
Superman
nagyúr
Nekem is pont ilyen hőmérsékleti értékeket produkál a 900 -as, de 1260Mhz -en 140 -es FSB, 140 - es Ram és 35Mhz -es PCI értékek mellett. Alapból 37 Celsius fokon indul és ez utána csak melegebb lesz egy Asus TUSL2 - C alaplapban.A múltkor egy telepítőkészlettel állítottam össze egy fájlcsomagot Delphiben, na ott 47 fokig melegedett fel. 1305Mhz -en is tud menni alapfeszen, de ott már nagy a bizonytalankodás, főleg a ram tekintetében, mert 145Mhz -en kellene mennie, amit a ramjaim nem tolerálnak. Itt egyzreű adatbázis kezelés közben is 53 fokig ment fel a prockó hőmérséklete egy Globalwin WBK68 -al. Egyébként meg egy régebbi Computer panorama teszt szerint a 900 -as Celeron hajlamos a melegedésre, tehát ezzek az érékek normálisnak mondhatók. Erősebb hűtővel el lehetne érni pár fok csökkenést, de ez nem jelentős. Egyébként alapjáraton (tehát 900 -on is) közel ennyi a hőmérséklete.
-
Gri
tag
Hali!
Minap vettem egy 900-as Celeron-t. Valszeg cD0-as, mert a WCPUID 10-es steppinget ir, meg alapfeszen vigan megy 1200-on, viszont melegszik, mint az orult.
Lefagyas meg ilyesmi nincs, CPU Stability Test orakig megy gond nelkul, de a hutoborda iszonyat forro. Ja, FOP68 van rajta.
Tudna vki hozzaszolni, hogy miert melegszik ennyire?
Amugy Slot1-es ASUS P2B-F alaplapban van, ASUS atalakitoban, kicsit szukosen, lehet, hogy emiatt?
Elore is THX!
Gri -
Bogyó bá'
nagyúr
Tegnap kaptam meg a cD0-ás cel-800-amat, a régi 633/950-emet cseréltem le vele egy ASUS CUSL-2C-ben. 130 mhz FSB-t tudtam csak elérni, azt is 1.9 Volton, iszonyatos melegedés árán, pedig FOP-32t használok. Ha 133:133:33 volt a beállitás, akkor csak visitott egy kicsit, majd 533 megán indult el, természetesen rögtön a BIOSban.Már arra akartam vetemedni, hogy a proci lábain átkötöm a default feszültséget, de hirtelen támadt egy ötletem: az alaplapon a jumperrel letiltottam a jumperfree FSB-állitást, és a DIP-kapcsolókkal beállitottam a 133 megát. Sajna igy feszkót nem lehet állitani, a default 1.75-ön megy. LÁSSATOK CSODÁT: Azóta is igy megy, fél napja, ATOMSTABIL, pedig folyamatosan teszteket futtatok rajta, és a proci egyszer sem volt 42 foknál melegebb!
Na erre varrjon gombot valaki! -
gsxr
csendes tag
Nekem a Cel800 megy eddig simán 1066-on de csak 4:3:1 beállítással. A memória pedig 2:2:2-vel ha visszrakom a memóriát 3:2:2-re akkor sem megy mert az XP kiabáll. Tipp???
Thx! -
guest
veterán
Nekem ASUS P3V133-mam van Celeron 800-al, nem tom milyen steppinges. 1066-on használom 133FSB), teljesen stabil. 1.2Ghz-en is megy de az alaplap, vagy a ram nem szereti, és mindenféle hibákat írogat ki. Ha mindenféle memória beálítást kikapcsolok a BIOS-ban akkor azt is bírja.
De akkor a gép nem lesz sokkal gyorsabb mert a memória nagyon visszafogja. Egyébként Shuttle memória van bent. Szerintetek az alaplap vagy a memória a hibás? -
adiana
csendes tag
Hali
BX133-Raid -ot próbálta már valaki élesben? -
Superman
nagyúr
-
G00fy
csendes tag
-
guest
veterán
Hali!
Lenne egy kerdesem, plz help:
Slot1-FCPGA atalakitora milyen cooler-t ajanlanatok? (Cel 800@1064 van tervbe veve.)
Ja, lehetoleg ne keruljon annyiba a hutes, mint a proci...) :-)
Elore is thx! -
MadMag
csendes tag
Hi All!
Bátran vágjon bele mindenki ebbe a fajta tuningba! Talán ez a legolcsóbb megoldás, hogy egy kidobásra itélt alaplappal partyban lévő számítógépet csináljon az ember...
SLOT1->FCPGA átalakítóra mondjuk kicsit nagyobb figyelmet kell szentelni... Egy ökölszabály: minél több Jumper van rajta, annál biztosabb, hogy működni is fog a cucc. Ja és ne lepődjön meg senki, ha csak egy reset után indul a gépe. Nem hiba, csak kellemetlen. A BIOS frissítés meg csak max arra kell, hogy korszerűbb legyen a cucc, és a processzor frekijét jó mutassa. Az alaplapi szorzóállító JUMPER-ekkel + nem foglalkozik a proci.
Sok sikert! -
Bally
senior tag
Jó neked!
Az én 633-as cerkám overclock nélkül FOP32-vel 38 fokos!
Nem értem, asszem valamit elbarnítottam a felrakásnál!(
Asszem többet nem adom kölcsön a Procihűtőmet!
Egyébként már tényleg kell vennem egy új procit, mert most vettem észre, hogy meg van karcolva a kicsike! Lehet, hogy túl erősen babráltam, dehát mindenki a saját hibájából tanul!((
-
G00fy
csendes tag
Egy kis info: 900-as Celeron nekem is vigan megy (36 Celsius-fok, amikor a kulso homerseklet 25) 1200 MHz-en (9x133 MHz, core U=1.825 V). 2-es CAS-al a memoria is 133-on megy. Alaplap ABIT ST-6. A tobbi mem parametert nem tudtam kisebbre venni, mert Windows Protection Error-al elszallt. Op.: WinME
-
guest
veterán
Hali!
FSB 150-ig mehet, legalabbis a doksi annyit mond. Ja, PCI 1/4-en megy...
Szoval ez nem hiszem, hogy akadaly lehet.
Viszont a max. 8x-os szorzoban biztos vagy?
Mivel szerintem elmeletileg mindegy, hogy mennyit allitok be a jumperrel, mert a proci ugyis szorzolock-os...
De ha en gondolom rosszul, akkor szoljatok PLZ! -
guest
veterán
117-eshez:
ha a jumperek nem támogatják, ne is álmodj 8-nál nagyobb szorzóról, de nem is kell.
az a lényeg, hogy fsb-ileg mit bír a lap. ha bírja a 133-at, akkor érdemes beruháznod egy
SLOT1 => FCPGA konverterbe (akármilyen jó), meg egy 800-as Celeronba (100*8), aztán
mindent bele.
BIOS frissítéshez minek UPS??? megvan az egy perc alatt, addig csak nem lesz áramszünet -
zgekko
csendes tag
ja még annyit, hogy az abitst6-os (i815) lapomon 166-tal (~1.5GHz) sikerült meghajtani a Cerkát, magasabban nem mertem kisérletezni, mert féltettem a memóriát (2*128 MB PC133 SDR)
-
zgekko
csendes tag
üdv mkinek! (főleg a cikk írójának...)
azt vélem fölfedezni, hogy az általatok bemutatott összes tuningproci a ref. fsb-nél jóval magasabbon fut. ilyen közelítésben pl. egy 1.2GHz-re tuningolt 900-as celeron (saját példa)
sokkal gyorsabb, mint a "bolti" 1200-as, mert amíg az én tuning procim 9*133 MHz-et szenved ki magából (jelentem, stabil és nem gyullad ki), addig bolti társa 100*12-vel megy.
tudomásom szerint a (növelt) szorzó csak a natív számolási sebességet befolyásolja, mást nem. a növelt fsb viszont jobban kihajtja a vga-kártyát, az ide-vezérlőt, meg minden sz*rt a gépben. tehát az intel így egy gyorsabb procit ad a kezünkbe olcsóbban... (ha bármiben tévednék, ide lőjjetek...) -
guest
veterán
117:
http://www.asus.com/products/techref/Cpu/Coppermine/index.html
szerintem a szorzó lényegtelen (legalábbis a procit nem érdekli)
bz -
guest
veterán
Hali!
a #117-eshez legyszi szoljatok mar hozza!
Koszi!
Ua. -
Marhaság az az 1 GHz, azért írták, mert fölötte nincs (azóta van) 100 MHz-es FSB-jű proci, így hivatalosan nem támogat gyorsabb processzort.
800-as cD0-ás Cerkát neki, oszt megy az majd 133 MHz fölött is. Remélhetőleg...
.
-
Bally
senior tag
Várjál csak!
Nem is biztos, hogy jó lesz!
Mert a 133-as FSB az OK. de a spec azt írja, hogy "csak" 1000Mhz-ig mehet bele CPU, de a 800-as(100Mhz FSB) 133 Fsb-vel már 1064, ez nem baj? Vagy ennyi még nem számít?
Végülis ha csak 1Ghz-en megy az se baj, mert akkor 125-ös FSB-vel fog menni, a VGA meg 83,3-on!
Hali! -
guest
veterán
Köszi Parci!
A VGA-kártyám egy Radeon LE, amiról már több tesztben olvastam, hogy bírja a 100Mhz FSB mellett 1/1-en is tehát 100Mhz-en! Úgyhogy asszem megpróbálom, csak megy 89Mhz-el! (133Mhz FSB - 2/3AGP)
Mégegyszer köszi!
Hi:Bally -
guest
veterán
Hali!
Mondom, hogy milyen vasam van:
ASUS P2B-F (Slot1, BX) ACPI BIOS Rev. 1011 (10/19/99)
1. Elbirja a 8x-nal magasabb szorzot is? (Szerintem igen, doksi/jumper szerint nem, szoljatok hozza PLZ!)
2. Milyen FCPGA atalakitot erdemes hozza venni? (tuningra, persze...)
3. Szukseg van-e BIOS frissitesre a cD0 steppinges procikhoz (vagy akar a korabbi Celeron2-khoz)? Toltottem le az ASUS-tol 1013-as, es 1013A-s update-et, de meg nem jutottam hozza szunetmentes taphoz, hogy megcsinaljam, meg azt sem tudom, erdemes-e, ebben is PLZ HELP!
Elore is THX!
gri@freemail.hu -
A BX chipset hivatalosan nem támogatja a 133 MHz-es FSB-t, mert az AGP szorzója csak 1/1 és 2/3 értékeket tud felvenni. Az AGP szabvány 66 MHz-et kíván, az értéket az FSB-ből származtatják. Ha tehát 66 MHz-es FSB-n vagy, akkor 66 * 1/1 = 66 MHz, ha pedig 100 MHz-es FSB-n, akkor 100 * 2/3 = 66 MHz.
A gond az, hogy 133 MHz-nél 133 * 2/3 = 89 MHz, a hivatalos támogatáshoz viszont kéne egy 1/2-es szorzó, hiszen 133 MHz * 1/2 = 66 MHz...
Ettől függetlenül, tuti, hogy remekül fog hasítani a cucc 133 MHz-en... a 83 MHz pedig majdnem ugyanannyira szabványon kívül van! -
guest
veterán
Lenne egy kérdésem! Régebb óta tervezek egy P3-vásárlást, és most eszerint egy 800-ast érdemes venni(100-as Fsb-vel), de nem tudom, hogy ez jó-e az alaplapba!
A lap: BX133-raid
Ezek a speckók:
CPU
-Supports Intel Pentium III 500Mhz-1Ghz(FC-PGA based on 100 Mhz Fsb)
-supports Intel Celeron 300A-733Mhz (FC-PGA based on 66Mhz Fsb)
-Reserves support for future Intel Pentium III processors.
Csak az az érdekes, hogy az FSB-t 84-200Mhz-ig lehet állítani, de a specif. szerint csak 100Mhz-es FSB-s proci megy bele!
Hogy is van ez? Akkor belemegy a 800-as P3, de nem fogom tudni húzni, mert nem szereti a 100Mhz feletti FSB-t? -
guest
veterán
guest112:
Tényleg baromság az egy év alatti elfáradás, guest113-nak igaza van. -
guest
veterán
"Nagyon klassz, csak azt elfelejtik mindenhol leírni, hogy kb. 1 év alatt "elfárad" a proci, és elkezd bakizni..."
1.1997-es Intel 166MMX megy 290Mhz-en 3.2Volton (2.8 helyett) a mai napig, gond nélkül. Igaz ez csak 100%-os tuning.
2.1998-as Celeron 300A megy 504 Mhz-en 2.2 volton.
3.1996-os AMD 5x86 133Mhz megy 160Mhz-en a mai napig, tökéletesen.
Ez az elfáradás baromság, megfelelő hűtéssel semmi gond a tuninggal. Mire tényleg elfáradna, addigra már úgyis 0-ra van amortizálódva a proci, értéke már szinte semmi. A lényeg, hogy a tuninggal adott időben lehet sok pénzt megtakarítani, és teljesítményt nyerni - ingyen. -
guest
veterán
Nagyon klassz, csak azt elfelejtik mindenhol leírni, hogy kb. 1 év alatt "elfárad" a proci, és elkezd bakizni...
-
MadMag
csendes tag
Szevasztok!
Én is felbuzdultam a cikk elolvasása után, és azonnal elrohantam a kedvenc boltomba egy STEP10-es Celeron prociért. Kaptam is egy 850-est ami aztán most megy is - a 2. SLOT1-FCPGA átalakítóban - 1134MHz-n 133MHz-s FSB-vel.
(Az alaplap egy VIA81P-s chipset-es Acorp, ami alapból még a proci órajelét is csak ";3BE"Mhz-nek írta ki. Egy BIOS frissítés után viszont már a frankót írja ki.)
Ez az öröm oldala....
Az üröm, hogy a SiSoft csak 130 körüli memóri sebességet ír ki a leggyorsabb BIOS beállításokkal, és az eredetileg ATA66-os -ment is ennyivel- alaplapom csak a 33-at ismeri fel. (a BIOS tuti, hogy ehhez az alaplaphoz/chipset-hez való.)
Ha esetleg valakinek van ötlete a megoldásra, szívesen fogadnám.
Sok sikert minden Próbálkozónak!
Szerintem ez a legjobb "tuning"!
Üdv! -
guest
veterán
most egy 566-os1.85-ön megy 935-ön (intel 440bx)
-
guest
veterán
nekem is asus p3bf em van ..a cd0-ás 800-as ebben megy 1064-en??
-
DocK
csendes tag
az ASUS P3B-F-em 1.9v-ot tud adni max
-
DocK
csendes tag
nah figyeljetek: eddig 868MHZ-en ment (7*124)-és úgy a max:85°C-volt 1.65V-on és most 933-on miért 35°C-sal kevesebb amikor több?
-
DocK
csendes tag
most úgy max:55°C asus probe mérései alapján
a cooler rajta: 5818-max-6026-ot pörög és ez felet egy acorp is van az nincs az alaplapra kötve így nem tudom a fordulatszámát, jah az 1 collor az globalwin eccerű de nyagyszerű! -
DocK
csendes tag
mér adjak neki feszt? akkor sokkal jobban melegszik és nem egy tudrbina van rajta!
-
DocK
csendes tag
nah mentem colin-ozni 22:30-kor jövök vissza diggra írjátok már le a válszt, hogy miért nem megy tovább egy cb0-as alapban 700-as 933-nál,1.70-volton!!
-
DocK
csendes tag
és miért nem megy tovább? mi a baj a cb0-val? még csak 1.70-et kapott és ennyi?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest